Janne: 7 asiaa Henriikasta, joita blogi ei kerro

Janne tässä hei!

Pakko vetäistä pieni take over täällä Aamukahvillassa. Koen nimittäin velvollisuudekseni ilmoittaa teille, millaisia miestään työllistäviä oikkuja tämän blogin kirjoittajalla aina välillä on ihan arkisessa käytöksessä. Tuokoot paljastukset sitten vaikka sitä rouheutta ja samaistuttavuutta tähän muuten niin siloteltuun julkisuuskuvaan.

Ajatus kumpusi pienestä riidasta, joka oli hilkulla syntyä lähtövalmisteluja tehdessä. Syy hieman huvittaa: Henriikka ei osaa pakata itse. Tai osaisi, mutta ei halua. Hän pinoaa kolme kertaa tarvittavan määrän tavaraa olohuoneeseemme ja sitten vaatii minut makutuomarikseen. Edes vetoaminen siihen, että minulla on sama pakkaaminen tekemättä, ei auta. Autettava on. Istuttava vieressä katsomassa ja kommentoimassa.

Nukkumaan käyminen on Henriikalle vaikeaa konsepti. Nukahtaminen siis todellakaan ei, mutta varsinainen sänkyyn kömpiminen on, uni nimittäin saattaa nimittäin tulla minä hetkenä hyvänsä. Yritänkin aina parhaani mukaan manipuloida häntä nukkumaan ennen unen tuloa. Omat haasteensa tämä aiheuttaa myös minulle: Jos en käy nukkumaan samaan aikaan, viereen kipuaminen on melkoista arpapeliä: joskus minua odottaa läheisyydenkipeä bloggaaja, yllättävän usein saan kuitenkin nukkuvan jalasta täysillä reiteen ja kyynärpäästä kylkeen, jos yritän lähennellä liikaa.

Henriikka ei osaa juoda vettä. Kyse ei ole siitä, etteikö hän haluaisi, mutta kun hän ei muista. Ruokailun yhdessä sitä pitää tuputtaa, treenin jälkeen vesipullo löytyy täytenä ja se nukkumaanmeno – viimeiset sanat ennen nukahtamista on usein ”vettä!”.Arjen askareista Henriikka valitsee aina mieluummin ne, joissa ei tarvitse poistua kotoa, olivat ne sitten kaupassa käyntiä tai biojätteen vientiä. Kun vaihtoehtona on siivoaminen, pyykkääminen tai vaikka tiskaus, Henriikka jää mieluummin himaan jynssäämään – minä lähden aina ulos talosta. Jos hän saa siis päättää.

Musiikin kuuntelu kotona on arpapeliä. Henriikka nimittäin saattaa skitsahtaa yllättäen ja varoittamatta, jos kuunneltu musiikki haittaakin keskittymistä tai ei sovi sen hetkiseen tunnelmaan. Lisäksi musahommat menevät muutenkin usein Henriikan ehdoilla, koska oma musiikkimakuni on noin 500% laajempi. Viihdyn Henriikan lempibiisien seurassa, mutta Henriikka harvemmin niiden joita itse kuuntelisin: esim. Metalcorea salille -soittolista on jostain syystä vain omassa käytössäni.

Henriikka rakastaa yllätyksiä. Yllätysten laatu ei onneksi aiheuta paineita, sillä esimerkiksi ylläriksi käy yhtä hyvin Pätkis-patukka kuin ravintolaillallinen tai R/H:n lahjakortti. Neilikat ovat poikkeuksetta onnistunut valinta.

Siivousvimmat syntyvät yllättävissä paikoissa. Välillä tuntuu, että Henriikka innostuu eniten siistimään, kun on kiire, ruoka on pöydässä odottamassa tai olemme juuri päättäneet istua Netflixin ääreen. Joskus se on oikeaa siivoamista, joskus taas tavaran siirtämistä paikasta a paikkaan b, koska ”minulla on järjestelmä”.

Niin se vaan on, että kaikkea ei voi saada.

-Janne