Valoa, nyt äkkiä sitä valoa

Valo tuli tänään ensi kertaa käymään kaamosajan jälkeen. Yhtäkkiä se vain karkasi ikkunasta sisään ja seinille lohdullisiksi raidoiksi ja läiskiksi varjojen väliin. Ai että, miten se tuntui ihanalta.

Katsoin valoa jääkaapin ovessa, valoa lankkupöydän päällä ja valoa ikkunalaudoilla. Tuntui kuin hohtavaa energiaa olisi jaossa nähtävässä muodossa, kuin voimaa olisi siinä käden ulottuvilla. Teki mieli siirtyä valoon, jotta raidat tarttuisivat vaatteisiinkin, minuunkin.

Ja hyvänen aika, minähän olin joulun ja uuden vuoden Tansaniassa, syksylläkin auringon alla. Nämä kuvat ovat Singaporesta, erään hotellin aulasta, jossa valo asettui niin kauniisti tilaan, että oli pakko etsiä kamera käsiin.

Että jos minäkin tässä hyrisen, niin niille on kyllä nostettava hattu korkealle, jotka ovat täällä tuulessa ja tuiskeessa painelleet menemään läpi viimeisen vuosikvartaalin. Heitän villaisen lierihattuni ilmaan kaikille, jotka malttoivat odottaa, että pimeyden jälkeen pilkisti taas vähän valoa.

Joskus naurattaa itseänikin, kun istun keväisin mytyssä lattialla siinä kohtaa, mihin valo piirtää sopivan kokoisen istumapaikan. Tai kun siirryn ikkunan ääreen silmät suljettuina kuin addikti, kun valo ilmestyy vastapäisen kerrostalon takaa.

Tänään lähdin kotoa vartin yli neljä, ja hohtavan oranssi aurinko mollotti kaukana kadun päässä. Se oli siis vielä ylhäällä, eikä valo ollut vieläkään kadonnut. Uskomatonta.

Yritin etsiä mielestäni jotain sopivia lyriikoita keväästä ja valosta, vaan tajusin, että kaikki muistamani laulut ovat kylmiä ja kyynisiä (Laura Närhen Julma valo, Ultra Bran Heikko valo, PMMP:n Kevään valo, Vestan Kevät, Pariisin Kevään Kevät…). Enkä minä sellaista tunnelmaa halunnut virittää. Jopa Heidi Kyrön retroveisu (Kevät, kuljen Hakaniemen rantaa…) on sanoitukseltaan aika masentava.

Ei auta kuin pitää ryhti suorana ilman lyyristä rohkaisua.

-Henriikka

Kategoriat: elämä 15 kommenttia

Valoa, nyt äkkiä sitä valoa

15 kommenttia

 • Heidi sanoo:

  Aikakone ”Keltainen toukokuu”
  Samuli Edelmann ”Ihana valo” ;)

 • Anni sanoo:

  Yonan Kevätfiilis! Se jos joku! Trumpettisoolo ja kaikki, ei voi kuin hyristä ja hykerrellä.

 • Minna sanoo:

  Niin siis Tavaramarkkinat …on siis kevät kuljen Hakeniemen rantaa..

 • Lina Simojoki sanoo:

  Ihana kirjoitus! Mulla oli just tollanen ihana fiilis tänään koulussa ja oli ihana saada vähän aurinkoa suoraan kasvoille ranskan kertaustunnilla ennen huomista koetta mutta harmi vain että joku veti sälekaihtimet eteen :D Aurinko ja kirpeä pakkassää oli tosi kiva piristysruiske koeviikon keskellä <3

  • Henriikka sanoo:

   Se on joka vuosi yhtä uniikkia, yhtä ihanaa. Kuin valo olisi ollut jotenkin kauan reissussa ja palaisi yllätyksenä takaisin. Vähän kuin Nuuskamuikkunen.

 • A sanoo:

  Mä niin saan kiinni tästä fiiliksestä! Täällä tosin pääsi tarttumaan siihen jo lauantaina, hihi :) Ja kyllä, tuli elettyä koko piiiiiitkän ja ankean pimeyden läpi, niin tuntuu äärimmäisen hyvälle tämä valon määrä!!

  • Henriikka sanoo:

   Ollaan kyllä ansaittu kevät jokaikinen vuosi, kun kahlataan tuo synkeä ajanjakso (jota kyllä myös rakastan) läpi.

 • Kata sanoo:

  Talvella tuo aurinko tuntuu niin suurelta ihmeelliseltä asialta! Rakastan!<3

 • Emilia sanoo:

  Sir Elwoodin hiljaiset värit-Neiti kevät! Ei tääkään mitään ratkiriemukasta ole, mutta silti jees :)

  • Henriikka sanoo:

   Sir Elwood, täysin uusi tuttavuus. Soittolistalle heti, sillä ratkiriemukasta ei todellakaan tarvitse ollakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.