Nepalin värifestivaalin loistossa: Happy Holi!

’Better to see something once than to hear about it a thousand times.’
– Asian Proverb

Tänään Nepalissa vietettiin Holi-juhlaa, koko maan värifestivaalia. Koko maa ja kaikki sen asukkaat ja vierailijat oli valjastettu. Kaduilla myytiin värijauhepusseja, musiikki pauhasi ja kaikki olivat hyvällä tuulella. Idea on, että vastaantulijan voi hyvien Holi-toivotusten saattelemana värjätä, ja hän saa värjätä sinua takaisin. Myös vesipyssyt ja vesi-ilmapallot ovat kuumaa valuuttaa asearsenaalissa.

En saata uskoa, että satuimme tänne juuri Holin aikaan. Olen monesti katsonut kuvia tuosta absurdista juhlasta ja vihdoin pääsin väripölyn keskelle riehumaan ja nauramaan.

Päivän, ja kymmenien tai satojen värikerrosten, jälkeen naamani näytti tältä. Naururypyt taitavat olla olennaisin osa maskia.

Holi on hindulaisuuden juhla ja se kuvaa kevättä, talven kukistusta, sekä sitä, kun hyvä voittaa pahan. Juhlaa vietetään ainakin Intiassa, Bangladeshissä ja Nepalissa, mutta usein myös maissa, joissa asuu paljon intialaisia siirtolaisia.

Tänään erityisen ihanalta tuntui se, ettei ihonvärin, sukupuolen tai yhteiskunnallisen aseman asettamat rajoitukset olleet voimassa – ohikulkijoita sai värjätä vapaasti kastijaosta huolimatta.

Hetken kaikki samalla viivalla. Happy Holi!

-Henriikka

Kategoriat: matkustus Avainsanat: , , , 2 kommenttia

Nepalin värifestivaalin loistossa: Happy Holi!

2 kommenttia

  • Saranda sanoo:

    Miten ihanaa että satuit juuri nyt paikalle! Olin pari viikkoa sitten intialaisissa häissä jossa vietettiin oma Holi-juhla häitä edeltävänä päivänä. :) Se oli tosi hauskaa ja kaunista!

    http://www.tyhjaajatus.com

    • Henriikka sanoo:

      Hei Saranda ja pahoittelut ”hiukan” myöhästyneestä vastauksesta! Holista jäi kyllä niin hauskat muistot! Intiassa kekkerit voivat kuulemma olla vielä astetta villimmät. Olisi hauska päästä joskus kokemaan ne. Ihanaa syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.