Kuinka siivous sujuu pienessä kodissa? + siivoustuotesuosikkeja

Kaupallinen yhteistyö: Sinituote, sisältää arvonnan

Rakastan siisteyttä ja järjestystä? Kyllä. Voi kyllä! Rakastanko siivota? En. En todellakaan. Jos yrittäisin tässä nyt alkaa teille kirjoittaa, että siivous on jokaisen viikkoni ykköspuhde, päivieni ilo ja viikonloppujeni virkiste, niin valehtelisin rankasti. Mutta puhdas koti, se vasta on jotain. Ajatus puhtaasta, raikkaasta kodista on niin ihana ja tuo hyvän olon välittömästi, että se kyllä motivoi tarttumaan moppiin ja pölyrättiin.

Nykyiseen kotiimme meille ei ole muodostunut mitään tiettyjä siivousrutiineita. Lapsuudenkodissa siivosin huoneeni kunnolla imuroiden ja luututen kerran kuussa, muuten tein ylläpitävää siivousta. Ottaisin todella mielelläni taas jonkun vastaavanlaisen rytmin käyttöön, vaikka tiedänkin, että oman kodin siivous eroaa oman huoneen siivouksesta aika lailla. Eniten lapsuudenkodin siivousrutiineista on kuitenkin ikävä kunnon pakkastuuletusta. Saatoin jättää petivaatteet ulos koko päiväksi ja nostaa ne illaksi takaisin sisään kylminä ja bakteerittomina. Miten ihanaa olikaan valita niiden päälle kauneimmat lakanat ja sujahtaa kylmän peiton alle, painaa poski pakkasen puremaa tyynyä vasten.

Kodissamme on 43 neliötä. Se tekee siivouksesta kokonsa puolesta helppoa, mutta toisaalta tilan monikäyttöisyyden vuoksi melko hankalaakin: jokainen nurkka ja kodin kohta on täytetty ja käytetty. Esimerkiksi imuroimisen aloittaminen vaatii melkoista järjestelytyötä pohjalle. Olen silti hyvin onnellinen kompaktista kodistamme muun muassa pienen siivottavan tilan vuoksi. En ymmärrä, kuinka joku pystyy huolehtimaan monen sadan neliön kodista!

Pienen kodin siivouksen suurin haaste tuntuu olevan siivousvälineiden säilytys ja sopivankokoisten ja toimivien siivousvälineiden löytäminen. Siivousvälineille on kuitenkin tarvetta joka viikko, joten ne olisi hyvä olla helposti saatavilla, vaikka niitä harvoin haluaakaan pitää esillä paraatipaikalla. Meidän kotimme olennaisimmat siivousvälineet ovat imuri, moppi, pölyhuiska, pölyrätit, kuivausteline, wc-harja, lattialasta sekä keittiön siivousvälineet, kuten tiskiharja. Sitten on tietysti spesiaalimpia tuotteita kuten silityslauta ja vaateharja, joita ei edes miellä siivoustuotteiksi.

Siivoustuotteet ovat harvoin niitä tuotteita, jotka saavat sydämen lyömään lujasti, mutta poikkeuksiakin on.

Tämän hetken ehdoton siivoustuoteykköseni (mitä juuri kirjoitin? Ihan kuin pitäisin pitkääkin listaa…) on Sinituotteen pikamoppi (yllä kuvassa). Pikamoppi sopii pieneen kotiin, eikä vie säilytyksessä paljon tilaa. Mopissa on teleskooppivarsi, jonka saa säädettyä haluttuun pituuteen ja mikä parasta: mopissa ei ole sellaista valtavaa, kolisevaa klassista moppipäätä, vaan taipuisa ja mukautuva moppipää. Moppi taipuu hyvin myös pieniin koloihin ja rakoihin ja sillä olemme huitoneet menemään niin jalkalistat, katot kuin lattiatkin.

Hyvänä kakkosena tulee musta siivousliina (kyllä, pidän kirjaa), joka latautuu kuivana sähköisesti, jolloin se sopii pölynpyyhintään. Mikrokuituinen liina toimii supertehokkaasti ja irrottaa kosteana kaikenmoiset tahrat ja meillä on näitä useampi niin keittiötä kuin kylppäriäkin varten.

Pronssisijalla on tällä hetkellä lattiankuivain. En voi olla ainoa, kenestä on ihana kuivata lattiaa suihkun jälkeen? On niin ihana onnistua vedossa hyvin, saada sellainen täysin kuiva veto lattiaan tai suihkuseinään.

Olen myös tyytyväinen, että SINI on tuonut markkinoille kierrätysmuovista tehtyjä siivoustuotteita. Uuteen SINI-sarjaan kuuluvat tiskiharja vaihtopäällä, WC-harja sekä kaakeliharja. Näiden eri väreissä myytävien tuotteiden muovivarret on valmistettu kokonaan kierrätysmuovista. Sinituote käyttää materiaaleissa kierrätysmuovia, joka on valmistettu Suomessa hyödyntämällä kuluttajien muovijätettä. Sinituote starttaa nyt elokuussa myös kampanjan #muovikiertoonsinillä ja haluaa sen myötä kannustaa kaikkia muovin kierrättämiseen. Toivon mukaan heilläkin kierrätysmuovisen tuotteet vain lisääntyvät tai vaihtoehtoisesti tuotteisiin saadaan muovin tilalle muita materiaaleja.

En oikein tiedä, pitäisikö meidän Jannen kanssa palata nuoruudesta tuttuun siivouslistaan? Sellaiseen, että kaikki tehtävät on jaettu ja rasti ruutuun, kun on tehty. Tulisi varmasti tehdyksi, eikä toista voisi syyttää. Luulen, että sellainen saattaisi sopia tällaiselle siisteyttä rakastavalle, mutta siivouksen melko alas prioriteettilistalle jättävälle pariskunnalle varsin hyvin. Siivoushan on juuri sellainen rahan kaltainen asia: siitä ei missään nimessä saisi riidellä, mutta jotenkin siitä silti päätyy riitelemään.

En tiedä, olenko muuten koskaan kirjoittanut, että työskentelin neljä kuukautta laitoshuoltajana välivuotenani lukion jälkeen. Silloin tulivat kyllä tutuksi joka luuttu ja ämpäri.

Mikä on teidän suosikkisiivoustuotteenne tai paras siivousvinkkinne? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan pienen kodin siivoussetti, joka sisältää seuraavat tuotteet: pikamoppi, pikakuivain, siivousliina, sekä kierrätysmuoviset tiskiharja, wc-harja ja kaakeliharja. Jätä kommenttisi viikon sisään, viimeistään 28.9. Onnea kaikille arvontaan ja innolla kommenttejanne odottaen.

Mutta arvatkaa minkä jätin kokonaan käsittelemättä? Sen, että nykyinen Tammelan kotinihan on Helsingin kotiimme verraten valtava. Lisäksi minulla on viisi kämppistä ja näin ollen kuuden täysin erilaisen siivousihmisen rutiinit kohtaavat mökissämme. Vielä en osaa ennustaa kolmen viikon perusteella, seuraako tästä hyvää. Mutta pidetään peukkuja, ettei marraskuun kaamoksessa riidellä siivousvuoroista, vaan pikemminkin tanssitaan yhdessä moppien ja rättien kanssa.

-Henriikka

Kategoriat: arvonta, janne, sisustus, yhteistyö Avainsanat: , 123 kommenttia

Kuinka siivous sujuu pienessä kodissa? + siivoustuotesuosikkeja

123 kommenttia

 • Seh sanoo:

  Paras siivousvinkki: laita tavarat paikoilleen heti käytön jälkeen. Ja myös: jos jonkin askareen hoitaa alle kahdessa minuutissa, niin tee se samantien.

 • Ida sanoo:

  Meillä siivotaan kerran viikossa; imurointi, pölyjen pyyhkiminen ja vessan pesu. Ne nyt ainakin. Muuten tiskataan joka ikinen päivä, aina kun ollaan syöty. Se on ehkä kaikista paras vinkki, ei pääse tiskit kertymään ja keittiö näyttää siistimmältä!

 • Epa sanoo:

  Äidiltä perittyjä hyviä siivousvinkkejä on ainakin nämä kaksi: 1) vie mennessäs, tuo tullessas 2) rikkinäiset ja parittomat sukat voi pesusta tultuaan käyttää rättinä vaikka portaiden pyyhintään – kerran käyttää ja heittää sitten pois, ei tarvitse huuhdella likaista rättiä.

 • Suvi sanoo:

  Pidä kylppärissä esillä luutua samaan tapaan kuin keittiössäkin. Yleisilme säilyy siistinä, kun vesiroiskeet tulee useimmiten pyyhkäistyä het pois.

 • e sanoo:

  Noiden tiskiharjojen näkemisestä tuli mieleeni nyt ainakin se, että jo hieman aikansa elänyt ja vähän ällöksi muuttunut tiskiharjan harjaspää palautuu taas uuteen loistoon, kun sen käyttää tiskikoneessa puhdistumassa! Tää kikka on pidentänyt harjaspäiden käyttöikää ihan todella huomattavasti ainakin meillä.

 • PeePee sanoo:

  Yritän motivoida itseni ja perheen järjestelemään iltaisin paikat suunnilleen järjestykseen. Aamulla on kivempi nousta uuteen päivään ja taloon ei pääse syntymään mitään hallitsematonta kaaosta.

 • Sanna sanoo:

  Kahden minuutin sääntö on noussut siivouksen(kin) suosikkiohjeeksi. Parissa minuutissa kerkeää laittaa yllättävän monta tavaraa paikoilleen, pedata sängyn tai tiskata aamupalalla käyttämät astiat. Tuo pieni sääntö on auttanut ainakin minua pitämään koti vieläkin siistimpänä.

  Olen myös ruvennut siivoamaan torstaisin. Niin parasta aloittaa viikonloppu siististä kodista!!

 • emma sanoo:

  Hei, on kyllä niin totta, etteivät samat välineet sovi kaikkiin koteihin. Tuollainen kapea pyykkiteline vaikuttaa huisin kätevältä! Miksei kodeissa ole suunniteltua paikkaa pyykin kuivaamiselle?

  Mulle merkittävin siivousoivallus on ollut oppia tekemään vain ihan vähän kerrallaan. Kun huomaan pölypallon pöydän alla, voin poimia sen roskiin, eikä sen tarvitse odottaa lauantain suursiivousta tai sitten laukaista sellaista. Koti pysyy kohtuullisessa kunnossa pidempään, eikä siivouspäivä ole enää niin iso rutistus kuin aikaisemmin.

  Vielä pitäisi opetella viikkaamaan vaatteet suoraan telineeltä kaappiin…

 • Henna sanoo:

  Mun suosikkisiivoustuotteeni tai paremminkin ehkä pesuaine on tahrasaippua! Sillä saa vaatteista yksittäiset tahrat helposti pois eikä välttämättä tarvitse pestä koneessa muuten puhdasta vaatetta.

 • Riina sanoo:

  Siivous kera viinin ja hyvän musiikin tekee hommasta mukavampaa. :)

 • Satu sanoo:

  Mun suosikkituote on imuri 😊
  Kun on pupuja perheessä niin joudun imuroimaan päivittäin. Karvaa pikkuisista irtoaa paljon.
  Toinen suosikkini on sinin monitoimi varsi
  (En muista oikeaa nimeä ). Siihen saa laitettua kostean liinan nihkeäpyyhintään. Ja kuivan kun haluaa ottaa pölyjä eikä jaksa kaivaa imuria. Sinin varteen saan myös ikkunankuivaimen ja pesiminen.

 • Hanna Kooooo sanoo:

  Paras siivousvinkki: hanki robottipölynimuri :)

 • mariem sanoo:

  Vinkkini on tee joka päivä jotakin, edes pientä siisteyden ja järjestyksen eteen.

 • Hilda sanoo:

  Laitan sitruunaa pesuveteen jolla vielä teen loppusilauksen erityisesti keittiöön ja kylppäriin niin koko huone tuoksuu raikkaalta pudemmänkin ajan jälkeen! 💕

 • Marjut sanoo:

  Kertakäyttöiset, biohajoavat siivousliinat!! Arkisiivouksen pelastajat.

 • Sarianna sanoo:

  Paras kikka pitää koti siistinä on ottaa joka päivä noin tunti aikaa tiskeille,pyykeille jne. järkkäilylle. Ei tarvitse koskaan tehä mitään suursiivousta kun pitää aina kodin suht siistinä.
  Plus lasten vanhat vaatteet menee kertakäyttösiksi siivousrievuiksi.

 • Heidi sanoo:

  Siivoojana nyt puolisen vuotta työskennelleenä, voin sanoa, että mikrokuituliina on paras siivousväline lähes kaikkeen. Sillä on helppo pyyhkäistä tahrat ja rasvat niin tasoilta, lattiasta kuin seinistäkin. Ja koska mikrokuituliinat toki pestään pesukoneessa käytön jälkeen eikä vain huuhdella vedellä ennen seuraavaa käyttöä, kannattaa niitä hankkia kotiin useampikin :)

 • Kaisa sanoo:

  Ruokasoodaa viemäriin ja etikkaa päälle! Lopuksi huuhtelu vedellä kun kuohunta lakannut. Vanhan talon viemärit raikastuu niin hyvin. Muutenkin sitruuna, ruokasooda, etikka ym. tuotteet toimii hyvin siivouksessa.
  Ps. jäin miettimään että jos viikon sisällä piti laittaa kommentti, niin DL on kuitenkin päivämäärän 28.9. mukaan reilun kuukauden päästä syyskuussa ;)
  Pps. Toi teidän maailmataulu on vaan todella upea!

 • Sini sanoo:

  Paras vinkkini on keksiä KAIKILLE tavaroille omat paikat, joten epämääsräistä, ajelehtivaa sälää ei kerry mihinkään vaan ne voi nostella ina päivän päätteeksi omille paikoilleen. (Lisäksi koen ansaitsevani voiton tässä arvonnassa ihan vaan kompensaationa kaikista elämäni aikani kuulemistani ”Sinillä siivous sujuu” -vitseistä ;-))

 • Meinasin vastata lempparikseni pölyhuiskan, kunnes muistin nurkassamme asuvan uuden robotti-imurin! Se pelastaa laiskan, mutta siisteyttä rakastavan siivoojan! <3

 • wuuuh sanoo:

  Imuri on best! Imurointi on suosikki siivousjuttuni ja sen voisi tehdä melkein joka päivä (näin ei kuitenkaan ihan käy..) Kotini on pieni, 27neliötä, mikä helpottaa siivousta mutta lisää epäsiisteyttä osaltaan. Heti kun pöydällä on muutamia tavaroita pyörimässä tai vaatteet sängyllä tulee hieman epäsiistifiilis.
  Tietynlaisena siivouskikkana ja motivaattorina toimii mulla listat! Puran siivouksen hyvinkin pieniin osiin, jotta pääsen yliviivaamaan tehtyjä asioita listalta ja tunnen itseni tehokkaaksi.

 • wuuuuuh sanoo:

  Imuri on best! Imurointi on suosikki siivousjuttuni ja sen voisi tehdä melkein joka päivä (näin ei kuitenkaan ihan käy..) Kotini on pieni, 27neliötä, mikä helpottaa siivousta mutta lisää epäsiisteyttä osaltaan. Heti kun pöydällä on muutamia tavaroita pyörimässä tai vaatteet sängyllä tulee hieman epäsiistifiilis.
  Tietynlaisena siivouskikkana ja motivaattorina toimii mulla listat! Puran siivouksen hyvinkin pieniin osiin, jotta pääsen yliviivaamaan tehtyjä asioita listalta ja tunnen itseni tehokkaaksi.

 • Airi sanoo:

  Olen laiska siivoamaan joten robotti imuroi kunhan vain muistan ladata sen.

 • Minttu sanoo:

  Paras siivousvinkki tulee Konmarista: mahdollisimman vähän tavaraa ja jokainen tavara heti käytön jälkeen omalle paikalleen. Itse tykkään siivoamisesta, mutta en niinkään tällaisesta järjestelystä :D

 • Jenni sanoo:

  Valitse siivouspäivä, jotta tulee siivottua viikottain. Siivoan itse torstaisin, koska on rentouttavaa aloittaa viikonloppu puhtaassa kodissa!

 • Jenni sanoo:

  Ihana katto asunnossanne. :) Paras vinkki on ehkä vain se että elä sotke. -Tavaramäärä jos on minimissä sillä pääsee hyvin pitkälle. Jos elämäntilanne antas myötä pitäisin tiettyä siivouspäivää, mutta vuorotyö tuo omat haasteensa tähänkin hommaan. :(

 • kukka sanoo:

  Mun suosikkisiivoustuotteet ovat robotti-imuri ja varsi-/rikkaimuri… Sillä edellytyksellä, että en (ainakaan vielä) valitettavasti niitä omista!

  Joten joudun siis vastaamaan, että tavallinen imuri, vaikka se raskas onkin.

  Mäkin rakastan siisteyttä, mutta en pidä siivoamisesta :)

  P.S Tuo kilpailun päättymiskuukausi taitaa olla väärin?

 • Saimi sanoo:

  Paras siivouskikka: siivoan silloin, kun olen yksin kotona :D Saa mennä ja huiskia omaan tahtiin , kukaan ei ole tiellä ja sujuu joutuisaan.

 • A sanoo:

  Suosikkisiivoustuotteeni on pölyrätti, ja siivous sujuu mukavammin kun laittaa musiikkia soimaan. :)

 • Kiskis sanoo:

  Paras siivouskikkani on lähettää koira, mies ja taapero päiväksi appivanhemmille, pistää musiikit soimaan täysille ja raivosiivota hiki päässä niin paljon kuin ehtii ja jaksaa. Vaikka kotia siivoilisi pitkin päivää joka päivä, ei se taaperon ja koiran kanssa tunnu koskaan siistiltä ellei saa joskus siivota täysin yksin.
  Historia hotellin kerrossiistijänä on opettanut myös tehokkaaksi siivoajaksi joten päivässä ehtii vaikka mitä ja vielä huilata hetken itsekseen ennen rakkaiden sotkijoiden kotiutumista. Paras välineeni on Multikraftin EM-pesuaineet joiden mikrobeihin perustuvaa puhdistustehoa voi vain ihmetellä ihastellen.

 • Clara sanoo:

  Suosikkisiivoustuotteeni on imuri ja tiskiharja.

 • anna s. sanoo:

  Olen laiska siivoamaan, parhain vinkkini on kutsua useain vieraita kylään joten sinun on pakko siivota :D

 • Ellen sanoo:

  Siivoan keittiötä samaan aikaan, kun teen ruokaa. Esim. Ruoan kypsyessä on hyvin aikaa tiskata ja pyyhkiä pöydät.

 • Lottawaa sanoo:

  Suosikkisiivoustuotteeni on imuri ja mikrokuitiliina, sillä niillä saa helposti puhdasta jälkeä (+laiskurin on niillä nopea siivota)! Täytyy kyllä jokin siivousrutiini hankkia itselleni.

 • Maarit sanoo:

  Lapset kannattaa velvoittaa jo pienestä pitäen mukaan kodin töihin. Meillä 3 poikaa, jotka tyhjentävät aina tiskikoneen, vievät roskat, imuroivat jomman kumman kerroksen. Oppivat samalla kodin töitä, koti siistiytyy ja äidin hermot lepäävät. Mitä nyt patistelulta ehtii hermoja lepuutamaan 😂

 • Salli sanoo:

  Kyllä se imurointi on paras vinkkini.tulee koirankarvoja meillä niin saa kätevästi pois.

 • Heta sanoo:

  Paras siivousvinkki on varmaan tavaran karsiminen, siivoaminenkin on mukavampaa kun kaikelle on oma paikka eikä tarvitse aloittaa siivoamista aina raivaamalla tavaroita paikoilleen ja paikasta toiseen.

 • A-I sanoo:

  Siivousvinkkini on suihkepulloon laimennettu Fairy. Sillä voi tiskata, pestä ikkunan, peilin tai vaikka kylpyhuoneen! Kuitenkin suosikkisiivousvälineeni on vessaharja, voisimmekaan pärjätä ilman?

 • Milja sanoo:

  tähän asti paras siivousvinkkini (kokemusta lähinnä juuri tuosta oman huoneen siivouksesta) on ollut hyvän musiikin kuuntelu ja motivaation lisäämiseksi ennen- ja jälkeen-kuvien ottaminen (suomennettuna siivoominen vasta, kun huoneessa ei meinaa enää mahtua käveleen). Nyt kun omaan kämppään muutto häämöttää kulman takana, olen ekan kerran alkanut ajatella, että minähän tykkään siisteistä kodeista ja olen maailman paras asiat levälleen jättäjä – eihän tuo yhdistelmä toimi! ehkä käytän yllä mainittua vieraiden kutsumis-kikkaa ja extemporee-kyläilyjä rakastavaa luonnettani motivaattorina opetella pitämään koti siistinä edes lähes-melkein 24/7 ja toivottavasti saman katon alla asuva kaveri antaa siivoomiseen myös uutta puhtia ja tanssivaa seuraa ;)

 • Sanna P sanoo:

  Höyrypesuria käytän itse ahkeraan, välttyy osin pesuaineilta kokonaan ja sillä puhdistaa helposti pinttymiäkin :)

 • Asta sanoo:

  minäkin rakastan siisteyttä mutta inhoan siivoamista. Olen siirtynyt kokonaan ekologisiin siivousaineisiin, etikka ja suokasooda on ihan parhaita.

 • Milja sanoo:

  parhaat siivousvinkkini (lähinnä juuri oman huoneen siivouksessa opitut) ovat hyvän musiikin kuuntelu ja motivaation lisäämiseksi ennen- ja jälkeen-kuvien ottaminen (suomennettuna siivoaminen vasta, kun huoneessa ei meinaa enää mahtua kävelemään).
  nyt kun omaan kotiin muutto häämöttää ihan kulman takana, olen ensimmäistä kertaa alkanut ajattelemaan, että minähän tykkään siisteistä kodeista ja olen maailman paras asiat levälleen jättäjä – eihän tuo yhdistelmä toimi!
  ehkä käytän tuota yllä mainittua vieraiden kutsumis-kikkaa ja extemporee vierailuja rakastavaa luonnettani motivaattorina opetella pitämään oma koti siistinä edes lähes-melkein 24/7 ja toivottavasti saman katon alla asuva kaveri ilmottautuu mukaan tanssiseuraksi ;)

  • Milja sanoo:

   tämä kommentti tuli vahingossa toistamiseen, kun en heti tajunnu, ettei sen kuulu ilmestyä heti näkyviin, vaikka se olisi mennyt perille :’D eli tän kommentin ja tietty tän sen ”alakommentin” myös voi poistaa!

 • Lispe sanoo:

  Hyvä siivousmusiikki lisää motivaatiota. Imuriin huomattavasti helpomi tarttua, kun korville on jotain muuta kuultavaa kuin pään sisällä kiertävät ajatukset ”tää on niin kamalaa” ja ”miksei koti voi vaan pysyä itsestään siistinä”.

 • manna sanoo:

  Paras siivousvinkki on hankkia siivoushullu kumppani:)

 • Tupu sanoo:

  Suosikkini siivousvälineistä on imuri!

 • Mari sanoo:

  Paras siivousvinkki on hommata kotisiivooja. Tämä idea toteutettiin muutama vuosi sitten ja ja on yksi parhaista. Mikä onkaan ihanampaa kuin tulla kotiin vastasiivottuun kotiin? Hän tekee isommat siivoukset, meille itsellemme jää vain väliviikkojen ylläpito. Imurointi ja sen sellainen sipistely. Vapauttaa aikaa itselle ja työllistää yrittäjän. Win-Win-tilanne, jos mikä.

 • Maaru sanoo:

  Paras siivousvinkki on hommata kotisiivooja. Tämä idea toteutettiin muutama vuosi sitten ja ja on yksi parhaista. Mikä onkaan ihanampaa kuin tulla kotiin vastasiivottuun kotiin? Hän tekee isommat siivoukset, meille itsellemme jää vain väliviikkojen ylläpito. Imurointi ja sen sellainen sipistely. Vapauttaa aikaa itselle ja työllistää yrittäjän. Win-Win-tilanne, jos mikä.

 • Matilde sanoo:

  Hei, siivousvälineistä suosikkini on mikrokuituliinat ja moppi.

 • elliina sanoo:

  Siivoan vähän joka päivä, niin tilanne ei eskaloidu.

 • klaara sanoo:

  Minun paras siivousvälineeni on Sini-tuotteen moppi. Matot ulos ja moppi heilumaan.

 • neitim sanoo:

  Suosikkisiivoustuotteeni on ehdottomasti hyvin monikäyttöinen mikrokuituliina!

 • Heli sanoo:

  Siivouspäivä sina torstaina. Myös mies tietää, muistaa ja osaa varuatua, että tänään siivotaan. Eli silloin imuroidaan, pyyhitään pölyt, järjestetään tavaroita oikeasti omille paikoilleen ja toisinaan myös pestään lattiat. Kun päivä on vakio, on helpompi ryhtyä siivoamaan. Toki sitten kaikkina muinakin päivinä siivotaan ja toisinaan imuroidaankin, lapsiperheessä siivous ei lopu ikinä. Ja mikrokuituliinat ♥️

 • Laura sanoo:

  Meillä työnjako tämä: mies siivoaa kylppärin siivouspäivän viskilasillista siemaillen ja minä siinä ajassa koko muun kodin. Pysytään poissa toistemme tieltä ja kinastelemasta keskenämme 😊

 • Anna sanoo:

  Rikkaimuri on tärkein.

 • Paras siivousvinkkini on se, että kaikille tavaroille on oma paikkansa, ja vie mennessäs, tuo tullessas -menetelmä. Tätä vielä meillä harjoitellaan, ja tavaramäärääkin on karsittava. Enää ei sentään tule osteltua esim. vaatteita turhaan, en harrasta shoppailua vaan ostan tarpeeseen ja harkiten. Kuitenkin sitä muunlaista tavaraa kertyy yrityksistä huolimatta, joten opeteltavaa on vielä runsaasti.

  Siivousvälineistä suosikkini on kunnon varsi-imuri. Näkyvää jälkeä nopeasti, pienellä vaivalla ja varsi-imuri on varsinkin kaksitasoisessa kodissa enemmän kuin näppärä!

 • Mummo ja Koira sanoo:

  Päivittäinen tavaroiden järjestely paikoilleen. Ja tiskipöytä pitää ehdottomasti olla siisti iltaisin.
  Mukaan arvontaan.

 • Hanna sanoo:

  Harjaan lattian joka päivä (asun pienessä yksiössä). Pyyhin lattiat nihkeällä tarvittaessa. Tavaroilla on omat paikkansa, joista ne löytyy, kun palauttaa käytön jälkeen paikalleen.

 • Julie sanoo:

  Minäkin liputan sille, että joka päivä voi tehdä jotakin pientä siivouksen eteen, jolloin suursiivouksia harvemmin tarvitsee. Ja kieltämättä innostuin noista välineistä, yhdenlaista välineurheilua siivoaminenkin on! :-D

 • Heidi sanoo:

  Siivousviini :) Tekee hommasta mukavampaa. Tosin nyt imetän, eli jäänyt vähemmälle. Lapsen myötä olen oppinut, että vauvojen wetwipet ovat näppäriä siivouksessa! En tiedä johtuuko niissä olevista öljyistä vai mistä, mutta esim. syöttötuoliin jämähtäneet bataatit ja porkkanat irtoavat helposti pienellä hankaamisella.

 • Hetukka sanoo:

  Ah, siivous <3 Olen ystävieni mielestä hullu pitäessäni siivoamisesta, mutta pienestä asti oppinut järjestelmällisyyteen ja siisteyteen, joten siivoaminen on muodostunut rentoutumiskeinoksi. Varsinkin stressin iskiessä siivoan sen enempää ajattelematta :D Siivousvinkkejä ei sinäänsä ole, mutta viime aikoina olen itse tajunnut, että aloittaminen on vaikeinta ja tuumasta toimeen ryhtyessä asia hoituu kuin itsestään, sekä tavaroiden paikalleen laitto käytön jälkeen on yllättävän hyvä valinta.

 • Petra sanoo:

  Siivousvinkiksi voisin sanoo, että silloin kun jokin ärsyttää, kannattaa siivota. Tulee paljon parempi olo sen jälkeen kun on raivolla tiskannut ja hikoillut imurin kaa :D (ainakin mä hikoilen imuroidessa, 80 neliöö alkaa jo tuntua) Ja saa jotain konkreettista aikaan, sen sijaan että vaan vellois ärsytyksessään sohvalla.

 • Henna Holappa sanoo:

  Sinin laatta-lattiapyyhin on ehdoton, nopea. Voin käyttäää myös kertakäyttöisiä siivousliinoja jotka sitovat pölyt hyvin, käytän liinat aina molemminpuolin jottei hukkaan mene.

 • Itu sanoo:

  Tykkään kertakäyttöisistä, biohajoavista kosteista siivousliinoista. Niillä pyyhin pölyt ja wc-pinnat (mökillä myös keittiötasot). Helppo tarttua toimeen, kun ovat aina lähellä ja heti käyttövalmiita. 😊

 • Jenna sanoo:

  Toisen kanssa on toiminut parhaiten se, että kumpikin tekee sen itseä-vähiten-ärsyttävän-siivoushomman. Esim. puolisoni imuroi ja minä kuuraan keittiötä. Kumpikin välttyy yhdeltä hommalta jonka tekeminen ärsyttää. Loppuja siivoushommia tehdään sit inhoten yhdessä. :D

 • Jenni sanoo:

  Mikrokuituliinat on kyllä käteviä.

 • V-sukka sanoo:

  Ohjeiden vastaisesti kerron ensin inhokkisiivoustuotteeni, joka on imurini. Se ei tule kunnolla perässä, se kellahtaa helposti selälleen, se ei liu’u kunnolla lattialla, se pitää järjettömän kovaa meteliä ja vie kaiken tilan siivouskaapissa, ja aina kun sen ottaa sieltä, moppi ja silityslauta kaatuvat.

  Suosikkini siivoustuotteista on Universal stone tai ihmesieni, on niin tyydyttävää, kun kaikki tahrat lähtevät.

 • Nea sanoo:

  Itse olen juuri muuttamassa ensimmäiseen omaan kotiin, joten koko asunnon siivouksesta ei ole vielä kauheesti kokemusta! Paras oman huoneen siivousvinkki on ehdottomasti säännöllisyys. Kerran viikossa pitää kunnollisemman siivouspäivän ja harvemmin hoidettavat asiat kuten lakanoiden vaihdon merkitsee vaikka kalenteriin niin pysyy huone siistinä!

 • Halejo sanoo:

  Pölyhuiska on ehkä suosikkituotteeni. Ennen imurointia monesti huiskin pölyjä… Jotenkin vaivattomamman tuntoista kuin rätillä pyyhkiminen, vaikka toki sitäkin teen joinakin viikkoina. :)

 • Ansku sanoo:

  Oon nykyisin suht laiska siivoamaan enkä jaksa kaikkea kerralla joten paras neuvo on että siivoaa joka päivä jotakin. Koti ei ehkä näytä täydelliseltä koskaan mutta ei koskaan myöskään kaatopaikalta :D

 • Kati sanoo:

  Olen laiska siivoaja, onneksi joskus iskee siivousfiilis! Kun siivous on ohi niin palkitsen itseni jollain hyvällä..Mukkaan arvontaan..

 • Safiiritar sanoo:

  Poikaystävän kanssa lyömme välillä vetoa pikkuasioista ja panoksena on milloin mikin kotityö. Toimii kohtuullisen hyvin, joskin kilpailuhenkisinä ihmisinä tarvitsisimme joskus puolueettoman erotuomarin 😁

 • Lottay sanoo:

  Pitämällä yllä siisteyttä päivittäin, tekemällä viikko siivon ja silloin tällöin paremman siivouksen. Kuuntelemalla samalla jotakin niin on siivous mielekkäämpää!

 • Tiia sanoo:

  En ikinä jaksaisi hakea imuria kaapista, joten tykkään lakaista lattioita useammin :D

 • Jonsbe sanoo:

  Päivittäinen tavaroiden järjestely ja etenkin keittiötasojen pyyhkäisy

 • Annika sanoo:

  Paras tuote on ehdottomasti sooda ja etikka! Tehoaa ihan kaikkeen ja jättää raikkaan tuoksun 😊

 • Maippi sanoo:

  Ikkunoiden pesu olisi mulle mahdotonta ilman
  kuivauslastaa,sillä kun kuivaa,niin ei jää raitoja.
  Aina ei tarvi imuroida,kun välillä voi käyttää Sini-tuotteen moppia ja nihkeäliinaa.

 • Emilia sanoo:

  Laitan tavarat aina oikeille paikoilleen, en osaa illalla edes käydä nukkumaan jos tavaroita on levällään. Hyvän musiikin soidessa siivous sujuu kuin tanssi😊
  Tykkään kaiketa siivoamisesta, mutta ehdoton suosikkipuuhani on lattioiden lakaisu!

 • Katriina sanoo:

  Meillä siivotaan silloin kun tulee siivousinspis. Muuten hengaillaan sotkuisessa kodissa :D Suosikkiväline on kyllä ehdottomasti mikrokuitumoppi!

 • Johanna sanoo:

  Siivous ja vähän viiniä. Toimii :)

 • Anneli sanoo:

  Itse ajattelen niin, ett tavarat heti kytn jlkeen omille paikoilleen, niin ei mee turhaan aikaa tavaroiden jrjestelyss ennen kuin psee varsinaisesti siivoamaan. Siivoan silloin, kun reumani on parempana ja pikkuisen kerrallaan. Suosikkituotteeni on tuo Sinituotteen pikamoppi. Muutkin Sinituotteen tuotteet ovat huippuhyvi.

 • Marju sanoo:

  Imurilla saa nopeimmin siistin näköistä aikaan. Pienessä kodissa on se hankaluus, että kaikille tasoille pyrkiin kertymään tavaraa, kun olen vähän laiska. Nyt olen oppinut silloin tällöin nappaamaan ison pahvilaatikon ja keräämään kaikki tasoilla olevat kamat siihen siksi aikaa, että iskee ahkeruuden puuska ja järjestän ne oikeille paikoilleen.

 • Suosikkivälineeni on Sinin lattiamoppi. Ihanaa, kun on puhtaat lattiat! 💜 Erityisesti täällä ulkomailla kaipaan sukkasillaan sipsuttelua puhtaalla lattialla.

 • liinail sanoo:

  Koirataloudessa on pakko imuroida aivan joka päivä mutta sen jälkeen on moppi kyllä paras siivousväline.

 • Lily sanoo:

  Moppi! Jos ei voi imuroida… ”life saving” kama 😊!

 • Ansku sanoo:

  Mikrokuituliinat ovat parhaita, samoin erilaiset sienet. Paras siivoisvinkki olisi siivota sotkunsa heti, mutta kukapa sitä aina muistaa…

 • Joskuliini sanoo:

  Kerran vkossa on kunnon siivouspäivä muuten pyrin siihen että tiskipöydällä ei ole astioita eikä vaatteita pitkin asuntoa lelut ei niinkään häiritse..enään :D
  Varsi-imuri ollut pienen lapsen kanssa näppärä sillä saa vaikka jokapäivä nopeen lattia siivouksen hoidettua koska kaikki roskat tungetaan muuten suuhun.

 • Heidi sanoo:

  Minäkin liputan mikrokuituliinaa, mutta iloa antaa sitäkin enemmän Swifferin pölyhuiska, joka taitaa olla viimeisin siivousvälinehankintani. Kämppisten kanssa asuessa toimiva keino on siivousvuorot: kullakin on oma osuus viikon aikana ja seuraavalla viikolla eri vastuu. Siivousvastuu pysyy kohtuullisena ja harvoin siitä tulee luistettua.

 • Sari P sanoo:

  Paras siivousväline on pölynimuri, jolla lattialla asustelevat kissankarvat saadaan parhaiten kuriin. Kodin saa muutenkin pidettyä siistinä, kun pikkusotkut siivoaa samantien ja tavarat säilyttää paikoillaan.

 • Anna sanoo:

  lemppariväline ehdottomasti moppi!!!

 • Petri sanoo:

  Tykkään imuroida mutta yleensä meillä imuroidaan todella harvoin kun ei ole koiruutta enää.

 • Lauriv sanoo:

  Mikrokuituliinalla saa kätevästi pyyhittyä pianon koskettimet.

 • szz sanoo:

  Mun siivousvinkki on siivota kun on yksin kotona niin voi laittaa lempimusat täysille ja pitää pieniä bailaustaukoja :)

 • Katri sanoo:

  Taikasieni! Melkein kaikki ärsyttävät tahrat lähtee helposti sillä. Siivouksessa mua usein helpottaa kun teen konkreettisen listan: tiskit, WC:n pesu, pyykkien pesu, roskien vienti jne. Niitä on sitten kiva ruksia listalta kun on saanut homman tehtyä. Joskus kun oikein ärsyttää niin sovin itseni kanssa että tunnin päästä on oltava valmista, ja yleensä on 😀

 • Helmi sanoo:

  Nopein siivousvinkki: suorista matto ja sen tupsut! Siivoustuotteista paras on hyvä yleissuihke jolla saan keittiön pinnat puhtaiksi, rakastan puhtaita keittiönpintoja.

 • ElluP sanoo:

  Mikrokuituliina on minunkin siivoussuosikki!

 • Saarai sanoo:

  Lattioiden luuttuaminen on paras yksittäinen siivoamisjuttu, joten hyvä moppi on sitten varmaan se ykkös siivoustuote :)

 • S sanoo:

  Mä rakastan kaiken maailman puhdistus-, pyykinpesu- ja huuhteluaineita!! Oon surkea siivoamaan, mutta puhtaasta pyykistä tulee aina jotenkin sellainen illuusio, että olisin kovempikin kodinhengetär. Suosikkisiivoustuote on siis (eko-)pyykinpesuaine; mitä tuoksuvampi, sen parempi. :”’)

 • anna sanoo:

  tykkään meidän imurista – se on uusi ja tehokas ja täynnä omituisia vempeleitä ja vaihtopäitä joista en ole käyttänyt puoliakaan :-D terveisin siivousepäintoilija

 • Tuisku sanoo:

  Imuri on tärkein lapsi- ja koira & kissa-perheessä!

 • Minna sanoo:

  Hyvä imuri ja kerran viikossa perusteellinen siivous!

 • Km sanoo:

  Mun paras siivousvinkki on siivoava mies.

 • MarjaKoo sanoo:

  Ruokasooda pelastaa monesti. Vaan kun on koira huushollissa, niin ihan paras ja nopein siistimiskeino taitaa kuitenkin olla kostea sieni, jolla saa imuria paremmin karvat pois matosta. Ja kun tuota karvaa on niin maan mahdottoman runsaasti, niin yleensä otan ennen imurointiakin jo enimmät karvat sienen avulla pois matoista.

 • Riina sanoo:

  Mikähän voisi olla hyvä vinkki.. taikasieni on mahtava keksintö joka toimii lähes pinnalle kuin pinnalle, jopa kuivana!

 • Karoliina sanoo:

  Suosikkisiivoustuote! Jaiks, ei kuulu mun sanavarastoon 🙈 mutta vaikka siivous ei oo yhtään lempparia niin se just niin ku kirjoitit että puhtaasta kodista nauttii niin paljon että on valmis välillä siivoamaan. Hyvät välineet tekee siivoamisesta niin paljon kivempaa! Ikkunalasta ja mikrokuituliinat on siis ehkä lempparia. Ja kyllä, lattian lastaus suihkun jälkeen on ihan pakollista, sitä ei voi jättää tekemättä.

 • NannaS sanoo:

  Mikrokuituliinat ja taikasieni :)

 • maija sanoo:

  Moppi on mun suosikki!

 • Minna sanoo:

  Vihaan siivoamista, joten ehkä paras vinkki on yrittää siivota vähän joka päivä. Se kamala kasa tavaraa ja sotkua kertyneenä yhdelle päivälle on paljon vaikeampi edes aloittaa…

 • Minna sanoo:

  Vihaan siivoamista, joten ehkä paras vinkki on yrittää siivota vähän joka päivä. Se kamala kasa tavaraa ja sotkua kertyneenä yhdelle päivälle on paljon vaikeampi edes aloittaa… Uudet siivouskamat kelpaisi, ollaan muuttamassa ja ehkä uudessa (omassa!) kämpässä voisi vähän yrittää ryhdistäytyä :)

 • norps sanoo:

  Suosikkisiivousvälineet: varsi-imuri ja Swifferin pölyhuiska. Ei niitä kyllä silti kauheen usein tule käytettyä, koska inhoan siivoomista enkä koskaan saa sitä aikaiseksi (paitsi jos on kutsunut kavereita kylään – siinäpä siivousvinkkini).

 • Jenni sanoo:

  Etikka ja ruokasooda….boom 👊👊

 • Laura sanoo:

  Yhtenä vinkkinä vanhoille tiskiharjoille: ennen kun heittää roskiin käytetyn harjan, voi sillä pestä lattiakaivon puhtaaksi kerran/pari. Tulee säännöllisesti pestyä tuo monen unohtama lattiakaivo!

 • Krista sanoo:

  Itsehän en millään viitsisi imuroida, mutta kyllä siihen imuriin tarttuu kun nurkkiin alkaa näkyvästi kerääntyä aivan liikaa pölyä :) Ei sitä ehkä vinkiksi voi sanoa, mutta kyllä laiska siivoojakin kummasti innostuu siivoamisesta kun tajuaa, kuinka nopeasti pölyä oikeasti kertyy.

 • Jenni sanoo:

  Säästövinkki: Osta suihkepullo ja tee siihen sopiva laimennus yleissiivousaineesta. Yksi yleispuhdistusaine maksaa vähemmän kuin valmiiksi suihkepulloon laitettu aine. Esimerkiksi tolun suihkeet vs iso pullo yleispuhdistusainetta.

 • Niina sanoo:

  Siivous vinkki lemmikki kotiin ! Kannattaa ehdottomasti satsata kunnon lattia lastaan.
  Lastalla vetelee lattioita niin huomaakin kuinka paljon sitä karvaa todellisuudessa on.
  Tämä säästää imuroinnilta.

  • Henriikka sanoo:

   Hei Niina! Arvoin juuri voittajan ja se olet kuules sinä. :))) Laitan vielä mailia, mutta onneksi olkoon: siivoushommat uusilla tuotteilla odottelee.

 • Kaura sanoo:

  Paras siivousvinkki on siivota joka päivä vähän. Helpottaa huomattavasti varsinaista siivouspäivää (yleensä kerran viikossa isompi siivous). Varsinkin pienessä kodissa mukava, että siisteys pysyy yllä, ja näyttää nätiltä. :) Tykkään kovasti pyykinpesusta ja imuroinnista.

 • Monika sanoo:

  Tää laiska siivooja muuttaa ihan uuteen kotiin lokakuun alussa ja olisi tarkoituksena päivittää siivousvälineet. Tuo pieni kuivausteline näyttää näppärälta, täytyy tutustua. Torstai on paras siivouspäivä, niin ei siivoukseen mene viikonlopun ”arvokkaita” vapaita.

 • Mummo vm 1966 sanoo:

  Siivoaminen on ihanaa ja nyt kun asun uudessa kodissani niin siivoan koko perheen puolesta, olen nyt kotimummona ja nuoremmilla on töissään tehtävää joten hoidan siivoamisen, asumme ns. yhteiskodissa tyttäreni perheen kanssa, iso talo ja tilaa on joten siivousvälineidenkin pitää olla laadukkaat.

 • Tia sanoo:

  Imuri on ihan paras, koirataloudessa saattaisi muuten tulla hulluksi 😅

 • Johanna sanoo:

  Sinin lakaisusetti.Ja nimenomaan Sinin.Muita on kokeiltu, mutta tää on paras, metallia joten vakaa.Tätä kun pitää keittiön nurkassa tulee muruja muistettua myös lakaista.

 • Anne sanoo:

  Oma siivousvinkkini ja -tapani on siivota joka päivä vähän, koska olen todella laiska siivoamaan kunnolla. En siis tee mitään suursiivouksia, vaan mieluummin vähän kerralla.

  Tuo pikamoppi vaikutti kyllä todella kätevältä ja voisi lisätä hiukan mopin käyttöä, mitä tulee muuten käytettyä todella vähän. Tuntuu liian suurelta vaivalta.

 • Joliel sanoo:

  Suosikkini on pikakuivain, koska sillä on näppärä myös lakaista nopeasti irtoroskia lattialta imuroinnin sijaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.