Kahden kodin välissä (+ vaatearvonta)

Kaupallinen yhteistyö: Nanso, sis. arvonnan

Olen elänyt kahden kaupungin elämää nyt kaksi ja puoli kuukautta. Maanantaina alkoi yhdestoista kouluviikko. Näin ollen nämä yksitoista viikkoa minulla on ollut kaksi kotia: toinen kotimme Helsingissä ja toinen täällä Tammelassa.

Helsingin kotimme on 43-neliöinen kompakti keskustakoti, jossa on vihreä katto, valkoiset lankut ja aina kahvia keittimeen. Pieni ja tärkeä mies nukkuu nyt lähes joka yö yksin tuplakokoisen peiton alla, mutta onneksi pääsen välillä viereen tyhjää paikkaani täyttämään.

Tammelan kotimme on solumökki, joka ei aivan hivele esteettistä silmääni ja jota en ole lainkaan sisustanut, mutta jossa on turvallista ja kotoisaa, ja jonka sähkölaskuun kuuluu saunan lämmitys.

Kummassakin kodissa on hyvä olla.

Nämä kuvat ovat viime viikonlopulta, Tammelan kotimme edestä ja kotikadultamme (kuvitella, että se on hiekkaa!) Päällä on Nanson uutuuksia: pidempi ja lyhyempi mustavalkoinen kuviosadetakki, punainen pooloneule (i-ha-na) ja pidempi, vaaleanpunainen neuletunika.

Elämääni on muodostunut rutiineita. Maanantaisin koulu alkaa 09:15, tiistaista torstaihin 08:15 ja perjantaina on lähes aina etäpäivä. Koulu loppuu aina klo 15:45, paitsi torstaisin tuntia aiemmin. Matkustan Helsingistä tai muista viikonloppuvietoista takaisin Tammelaan sunnuntai-illalla tai aikaisin maanantaiaamuna. Aina on ollut kiva palata.

Koulun jälkeen kirjoitan blogia, editoin kuvia, vastailen sähköposteihin – työ vie yllättävän paljon aikaa illoistani. Sen lisäksi yritän ulkoilla ja urheilla, rentoutua kotona. Kauppareissukin kestää aina ainakin tunnin, joten sillekin on otettava aikansa kerran viikossa. Sitten on uutena maanantaiperinteenä illallinen kämppisten kanssa ja kaikki mahdollinen muu yllätyksellinen: sieniretket, ratsastustunti, synttärijuhlat ja rantasauna, jonka saamme onneksemme varata käyttöömme joka viikko.

Aloin kutsua Tammelan kotia heti kodiksi. Ajattelin siitä muodostuvan itseä toteuttava ennuste: jos kutsun sitä kodiksi, se alkaa tuntua kodilta. Pari viikkoa sana tuntui suussa oudolta, mutta yllättävän äkkiä totuin siihen. Nyt tämä koti tuntuu enemmän kodilta kuin Helsingin kotimme, vaikka koenkin siitä toisinaan vähän huonoa omatuntoa. Tuntuu jotenkin epäreilulta myöntää ääneen, että koen vähemmän kodiksi paikan, jossa Janne asuu. Mutta olen vähän sellainen, että kodiksi tuntuu muodostuvan se paikka, missä vietän aikaani eniten, enkä koe sen liittyvän parisuhteen tilaan. Meillä menee hyvin.

Ystävät ja perheenjäsenet saattavat kyllä edelleen yllättyä:

”Lähden sunnuntaina kotiin!”
”Aijaa! Eikö sulla ole koulua?”
”Eikun meen siis nimenomaan Tammelan kotiin.”

Kaikkein raskainta on vaihtaa paikkaa, kun samalla joutuu vaihtamaan sellaista henkistä tilaa. Saatatte itsekin tunnistaa sen olon: pitkän kesämökkiviikon jälkeen takaisin työarkeen, rantalomalta paluu kaupungin hälinään tai toisaalta hälinän keskeltä erämaamökin tuskaiseen hiljaisuuteen. Jollain tavalla mieli on aina koetuksella, kun vaihdan reilun tunnin ajomatkan aikana ääripäästä toiseen, keskeltä metsää ihan kantakaupungin ytimeen. En olisi voinut kuvitellakaan, miten paljon se vie voimia.

Tammelassa tuoksun usein savulta, kuljen kuorivaatteet ja trikoot päällä, meikkaan ehkä joskus torstain kunniaksi ja kuljen jämptisti lukujärjestyksen mukaan. Helsinkiin päästyäni minua odottavat klubikeikat, työpalaverit, brunssit ja illanistujaiset ystävien kanssa, syyspiknikit Kaivarissa ja ihanat illalliset ihanissa ravintoloissa. Mukavannäköiset ruokafillaristit tuovat pitsaa kotiin ja olen häkeltynyt: Tammelan kotiimme ei varmaan edes pysty tilaamaan ruokaa! Sushia saa lähimpänä Forssan Prismasta, jos ajaa parikymmentä kilometria.

Kaiken lisäksi Helsinki-aika on aina spesiaalia: on otettava hetkistä irti ja nautittava ennen uutta kouluviikkoa. On näissä kahdessa kodissa tosiaan melkoinen ero.

Kaiken kaikkiaan syksy ja opiskelijaelämä ovat alkaneet paremmin kuin hyvin. En olisi voinut kuvitellakaan, kuinka en ainoastaan totu, vaan suoraan rakastun rutiineihin – siihen, että joku päättää monta asiaa puolestani.

Välillä mietin, palaanko koskaan Helsinki-elämääni. Palaanko koskaan kaupunkiin. Mutta ainakin tällä hetkellä minulla on sellainen metsäyliannostus päällä, etten malta odottaa, että pääsen torstaina keskustakotiini. Aion pujottaa jalkaani korkeimmat ja epäkäytännöllisimmät korot ja juosta mukulakivikatuja niin, että kannat katkeavat. Aion kiskoa ratikalla rinksaa. Aion tilata pitsaa kotiin, vaikka oikeastaan tekisi mieli kävellen hakea. Aion ränkätä oviporttiamme, luuhata porttikongissa, istua iltaa kantakuppilassa ja tilata take away -kuppiini vuoronperään kaikki erikoiskahvit, vaikka oikeastaan kaipaisin sitä ihan tavallista.

En aio koko syysloman aikana laittaa päälleni yhtäkään savunhajuista vaatetta. Aion tuoksua ruusuilta ja urbaaneilta unelmilta. Voi tosin olla, että kolmannen päivän kohdalla tajuan, että olispa ihana päästä metsään rauhoittumaan.

Nanson vaatteet kuvissa:
Asu 1: vaaleanpunainen Villis-neuletunika, pitkä Hippu-sadetakki
Asu 2: kirkkaanpunainen Villis-neulepusero, Hippu-sadetakki, Hippu vedenkestävä selkäpussi

Syksyinen vaatearvonta:

Kirjoita kommenttiboksiin vapaavalintaiset syysterveisesti. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi voittajaa, jotka saavat valita vapaavalintaiset Nanson tuotteet itselleen. Jätä vastauksesi 16.10. mennessä. 

-Henriikka

Kategoriat: muoti, oma tyyli, yhteistyö Avainsanat: 329 kommenttia

Kahden kodin välissä (+ vaatearvonta)

329 kommenttia

 • Terhi sanoo:

  Ihanaa että joku muukin rakastaa metsää ja luontoa, mutta nauttii myös kaupungin aromeista. Molemmista kannattaa nauttia jokaisena vuodenaikana. Ihanaa syksyä ja terkut Kouvolasta🙂

  • THINA sanoo:

   kylläpä on ihanan syksyiset kuvat! ei sen syksyn tosiaan tarvitse olla joku ”mörkö” , voihan sen kääntää nautinnoksikin!!

  • Pirjo sanoo:

   Kyllä on ihania kuvia. Noissa vetimissä lastenlasten kanssa kevyeen syyssateeseen ulkoilemaan. Tulisi varmasti kiva olo❣️Ihania syyspäiviä kaikille🤗 Pirjo

 • Mikael sanoo:

  Hei, tsemppiä arjen kuvioihin! Ihana päästä nauttimaan raikkaista syyssateista 🌧

 • Riikku sanoo:

  Ihanat syysterveiset Rovaniemeltä! Kiva lukea tuosta kahden kodin elämästä ja kuinka siihen tottuu ja tavallaan ei. Itsellä samantapainen tilanne paitsi minä olen se joka jää sen ylisuuren peiton alle nukkumaan kun toinen reissaa sinne toiseen kotiin ja palaa aina savunhajuisena vaelluskengissään ja villapaita päällä.

 • Heidi sanoo:

  Asu 2 on kyllä tosi ihana! Sen haluaisin ;)
  Ihania ajatuksia ja vertailuja kahden kodin välillä!
  Onnea ja tsemppiä kahteen kotiisi!

 • Mari sanoo:

  Ihanaa syksyä ja tsemppii opiskeluihin!

 • Anniinav sanoo:

  Tuo sadetakki on aivan ihana! Suojaa varmasti syksyn tuiskulta ja tuulelta matkatessa!

 • Hauska kuulla koulukuulumisia, kun itsekin palasin opintojen pariin parin vuoden kotonaolon jälkeen! Meillä siihen liittyi tietysti myös päiväkodin aloitus, enkä pääse edes viikonlopuiksi metsään rauhoittumaan, kun monesti on töitä tai reissuja. Vähän olisi kyllä jo tarve levolle, mutta ensi maanantaina lennetään Singaporeen reiluksi viikoksi. Jospa siellä saisi otettua ihan vaan rennosti perheen kanssa, kaukana muista velvotteista! Mukavaa syksyä, ja nähdään perjantaina häissä! <3

 • Riina sanoo:

  On ollut ihana katsoa kaikkia sun metsä- ja retkikuvia instagramista. Ne piristää omaakin päivää ja olen saanut itsekkin lähdettyä metsään samoilemaan useammin niiden innoittamana.

 • Mikael sanoo:

  Hei, tsemppiä arkeen! Nautitaan syksyn sateista! 🌧

 • Kaisa sanoo:

  Kodit on siellä missä on hyvä olla :) Vaikka useammassakin paikkaa. Ihana toi sadetakki. Syyiloa!

 • Tiia sanoo:

  Aivan ihania kuvia taas sinulla!! Vaikutat mahtavalta persoonalta ja inspiroit lähtemään luontoon, oli sää mikä tahansa! Toivotan sulle ihanaa syksyä ja huikeita elämyksiä kahden kodin välille :–)

 • *kirsikka* sanoo:

  Kuka sanoo ettei koteja voi olla kaksi :)

 • Suvi sanoo:

  Metsän kaipaus 💚 lämmin neule syksyyn olisi ihana!

 • Janika sanoo:

  Kaksi niin erilaista kotia saa varmasti entistä enemmän arvostamaan toisiaan. Syysterveisinä sinulle, kiitos tästä blogista, se oikeasti piristää syksyäni! Vaikka syksyä nyt muutenkin rakastan, mutta että mahtava lisä (löysin tämän siis vasta jokin aika sitten. Ja lähes kaikki vanhatkin postaukset jo luettu, heh).

 • Veera sanoo:

  Näitä sun postauksia lueskellessa tekee aina itsekin mieli lähteä luontoon! Ihanaa syksyä sulle :)

 • Carrie sanoo:

  Syysterveiset!

 • Sara sanoo:

  Ihana katsoa sun kykyä heittäytyä. Ja mielettömät luontohetket joita jaat tekee kateelliseksi! Hyvää syksyä.

 • Mat sanoo:

  Ihailen heittäytymistäsi elämään!

 • Paula sanoo:

  The Soundsin ”home is where heart is” on musta totta, joten voihan koti olla jokin muukin paikka kuin se, missä asuu. Syysiloa kaikkiin koteihin! 🙂

 • Tytti sanoo:

  Sä olet kyllä kertakaikkisen hurmaava! Ihanaa lomaa!

 • Mira sanoo:

  Mä olen hakeutunut tänä syksynä metsään enemmän kuin yhtenäkään aiempana sitten lapsuuden. Se tuntuu niin hyvältä. Haaveissa olisi asua joko hyvien kulkuyhteyksien päässä metsästä, niin ettei tarvitsisi autoa mihinkään kulkemiseen, mutta silti metsään olisi lyhyt matka. Katsotaan osaisiko sitä joskus johonkin vakiintua. Onneksi koti voi olla vaikka missä. Ihanaa syyslomaa sulle kaupungin vilinään! :)

 • Laura sanoo:

  Ihanaa, että olet kotiutunut! Itselleni on tärkeää saada se kotifiilis ja tietää, että on paikka mihin voi palata! Tsemppiä opintoihin! :)

 • Maija sanoo:

  Ihana teksti! Itse ikuisena kaupunkilaisena välillä vähän salaisesti kaipailen maallaelämiskokemusta – kunpa se joskus tapahtuisi!

 • Munkku sanoo:

  Ihana teksti. Osaat niin hyvin yhdistää ne romanttiset fiilikset mitkä kuvistasikin välittyy myös sanoiksi mutta lisätä ripauksen arkisia koruttomia huomioita, jotka tuo fiilikset samaistuttaviksi. Eikä vain kaukaisiksi kiiltokuviksi joita herkästi blogeista välittyy. Best!

 • Hanna sanoo:

  Ihanaa elämää sulla varmasti molemmissa kodeissa 💚 sun kuvat ja tekstit saa kyllä kaipaamaan metsään ja metsää.

 • Outi sanoo:

  Syysterveisiä Saksasta. Tottakai voi olla kahta kotia, minulla on jopa kaksi kotokotimaata, Saksa ja Suomi. Just nyt minulla on valtava ikävä suomalaiseen luontoon.
  Ihania vaatteita muuten 😍

 • Sanni sanoo:

  On ollut ihan superinspiroivaa seurata syksyäsi metsän siimeksessä, keep going! Ja tsemppiä kouluun ja talviretkeilyyn kun ilmat viilenevät. Kun mieli ja sydän on lämmin kuin sulla (ja muistaa villasukat!) pärjää teltassa pakkasellakin :)

 • Tsaigala sanoo:

  Kauniita kuvia 🙂

 • mariem sanoo:

  Värikästä syksyä ja pehmeitä, pimeitä iltoja <3

 • elkv sanoo:

  Ihanan erilaisia koteja sulla rikastuttamassa arkea! Mulla on kahden kodin välillä käymistä nyt viisi vuotta takana. Kaikista rankinta on pakkaaminen – ellei sitten kaikkialle hanki samoja tarvikkeita..!

 • Hnmri sanoo:

  On ollut ihanaa seurata sun elämää ja opiskelua Tammelassa, ihan mun lapsuuden lähiseudulla. Kiitos syksyn piristyksestä! :)

 • Lenu sanoo:

  Mainiota, että on arvonta, niin saan hyvä tekosyyn kirjottaa kreisit terveiseni. Tää on musta tosi outoa ja sekapäistä, mutta kerron silti, koska tää myös naurattaa mua.

  Näin unta susta ja sun opiskelukavereista. Sun opiskelukaverit oli kaikki eläkkeellä olevia tyyppejä. Kelasin siinä unessa miten cooleja vanhuksia ne onkaan, kun lähtee eräoppaiksi opiskelee ja painelee vain metsissä ja esim seinäkiipeilemässä.

  Että sellaiset syksyiset terveiset vaan täältä tuntemattomalta tyypiltä, joka on tainnut liian intensiivisesti seurata sun blogia.

 • Vilma sanoo:

  May your life be filled with mushrooms, laughter, silence, love and adventures in perfect balance! Hyvää syksyä :)

 • Maija Pöysti sanoo:

  Moi, ihanaa että olet viihtynyt Tammelassa! Itse olen asunut Tammelassa koko ikäni ja onkin mukava katsoa instagramistasi tai täältä blogistasi tuttujen paikkojen postauksia! Mainitsit että käytte ratsastustunneilla, missä tallilla käytte? Onnea opiskeluihin!🍁✨

 • Johanna sanoo:

  Voi minäkin kaipaisin tuollaista metsäkotia tämän lähiökodin lisäksi!

 • Heidi sanoo:

  Tunnistan tunteen. Onnea kuitenkin on olla kaksi paikkaa, joita kutsua kodiksi <3 iloa syksyyn!

 • Annafiinu sanoo:

  Sinun blogiasi lukiessani minulle tulee aina olo, että tekisi mieli juoda kahvia – siispä nopea kommentointi ja sitten kahvinkeittipuuhiin! Toivon paljon lempeyttä syksyysi kahden kodin välillä! Kuulostaa hienolta, että arjessa pystyy yhdistämään kaksi noin erilaista maisemaa. Minä haaveilen enemmän luonnossa olemisesta, täytyykin siis käyttää kaikki mahdolliset hetket luonnossa oleskeluun.

 • Eeva K sanoo:

  Tunnistan molemmat tunteet, kaipuun kaupungin sykkeeseen ja ikävän metsän rauhaan. Olemme onnellisia kun asumme täällä, maassa jossa metsät ovat lähellä suuriakin kaupunkeja, jossa luontoon pääsee helposti.

 • Anni sanoo:

  Kiitos! Iso kiitos! Blogisi on ihana! Olen niin iloinen että saan lukea tekstejäsi ja katsoa kuvia täällä. Moni ig-kuvistasi ja niiden teksteistä on minulla tallessa inspiraatiokollaasissa, ja monta blogitekstiä olen jakanut tutuille, koska kirjoitat osuvasti, niin hyvin ja lämmöllä. Suuri kiitos! Ja ihanaa syyslomaa!

 • Gertrud sanoo:

  Viime viikonloppuna seisoin laiturin nokassa ja katselin taivasta tähtiä täynnä ja merta, jossa tähtien heijastukset tanssivat metkasti. Sisällä saaren varaustuvassa odottivat ystävät ja tuli kaminassa. Sillä hetkellä ajattelin olevani absoluuttisen onnellinen. Ihana, ihana syksy!

 • Maija sanoo:

  Kiitos ihanasta blogista ja ihanaa syksyä :)

 • Anni sanoo:

  Toi sun koulu vaikuttaa jotenkin tosi ihanalta! Mulle tulee jotenkin tosi ikävä mun lapsuuden ja nuoruuden partioleirejä! Ihanaa syksyä!

 • Elina sanoo:

  Paljon tsemppiä arkeen! Onneksi luonnosta saa virtaa jaksamiseen. ❤️

 • Pirita sanoo:

  Olen muuttanut teininä 15 vuotta sitten pois Forssasta Helsinkiin suuren pikkukaupunkiahdistuksen vallassa. Vanhempani asuvat siellä edelleen, mökkikin on Tammelassa. Nyt mielenkiinnolla ja outoa kotiseutuylpeyttä salaa tuntien seuraan sun elämää noilla seuduilla. Miltä nuo tutut kadut ja metsät näyttävät jonkun sellaisen silmin, joka ei ole joutunut siellä viettämään lapsuuttaan ja nuoruuttaan..

 • Jossu sanoo:

  Ihania fiiliksiä :) Voisinpa itse karata välillä metsään eräjormailemaan – se tekisi todella hyvää: nukkua makuupussissa, juoda nokipannukahvia ja hengittää raikasta ilmaa – ja mieluiten olla somen ulottumattomissa. Se ei nyt 3kk ikäisen poikamme kanssa ole ihan mahdollista – vielä. Mutta joskus :)

 • meri sanoo:

  Olipa ihana pohdinta. Itse asun miljoonakaupungissa ja voi kuinka en pysy housuissani ajatuksesta että ensi syksynä asun kotikonnuillani Lapissa. Ihminen voi olla onnellinen monessa eri paikassa. Ihanaa syksyn jatkoa!

 • Heidi sanoo:

  Kiitos ihanasta blogista ja tunnelmasta, jota tänne luot! Aivan upeita kuvia jälleen kerran. Terveisiä täältä pakkausurakan keskeltä, minä lähden aamulla monen viikon reissulle kohti Saksaa ja aviomiestä, joka on lähtenyt sinne vaihtoon. Mun koti taitaa tällä hetkellä olla siellä, koska u know home is where your heart is ja kaikkea muuta yhtä kliseistä.

  Ja ah miten ihania vaatteita!! Kai tällainen vuoden vaatteidenostolakossa oleva sais silti vastaanottaa uusia vaatteita, jos ne noin vain taivaalta tipahtaisivat syliin?

 • Linsku sanoo:

  Ihanaihana blogisi ja heittäytymisesi elämään! Luonto on aivan Best <3 Minunki tekis mieli saaja, niin yliannostus luontoa kohtaan, et kaipaisi kaupunkiin. :D paljon oon luonnossa, vaellan jne. Mutta ne vaellusreissut ja eräilyt on aina ollu niin lyhyitä (max 4päivää) että ois vielä voinu jäähä sinne. Vielä joku päivä! Ihanaa syksyä sulle <33

 • Elena sanoo:

  Haluan toivottaa sulle oikein ihanaa syksyä! Instastoorisi ovat aivan upeita ja niiden ansiosta pääsen nauttimaan kauniista ja syksyisestä luonnosta toimistolta käsin – vaikkakin virtuaalisesti! Kiitos sun, palan myös jo halusta suunnitella seuraavaa vaellusreissia!

 • kukka sanoo:

  Ihanaa syksyä!

  Musta on ihanaa, kun on viileää ja raikas ilma.

  Tuo Hippu-sadetakki on erityisen ihana!

 • Laura sanoo:

  Kiitos kun jaoit taas ajatukset kanssamme! Ihanaa elämää sinne! ❤️

 • Milla sanoo:

  Ihana tuo punainen poolo!😍

  Itse vaihdan kotia kolmesti viikon sisällä: pystyn hyvin samastumaan tuohon, että vaikeinta on aina se henkisen tilan muuttaminen. Tätä jatkuvaa matkalaukkuelämää pitäisi jaksaa vielä parisen vuotta. Ihanaa, että saat jakaa kouluarkesi kivojen tyyppien kanssa, se varmasti motivoi enemmän ja helpottaa koti-ikävää.

 • Maippi sanoo:

  Minäkin kiitän kivasta blogista ja toivotan reipasta otetta opiskeluihin!

 • Kati sanoo:

  Ihania kuvia ja syvällisiä (syksyisiä?) ajatuksia. Eikös syksy olekin vähän sitä aikaa, että on hyvä kääriytyä vilttiin ja kummastella sitä, miltä maailma tänä syksynä näyttää, tuntuu, haistuu :) ja maistuu. Ihanaa syksyä sinulle!

 • m sanoo:

  Terkut Brysselistä! Voisin nyt oikein mielelläni hypätä hetkeksi Suomeen ja erityisesti metsään sienestämään, vaikka muuten en sinne kaipaakaan.

  Kaikki kuvien vaatteetkin kelpaisivat päälleni (kunhan sää täällä ensin vaan vähän viilenee), mutta mieluiten ehkä tuo ihana Hippu-sadetakki

  Ihana seurata sun opiskeluja ja samoin Helsinki-tunnelmointia (eli mun Suomen kotikaupunkia, jonne tulee jossain vaiheessa täältä palattua). Minäkin olen sekä kaupunki- että metsätyyppi eli molempia on oltava elämässä. Mulla se pysyvämpi koti on ehkä kuitenkin parempi olla kaupungissa (varsinkin ilman ajokorttia!).

  Hyvää arkea ja ihanaa lähestyvää viikonloppua!

 • Marsarsa sanoo:

  Voi syksy. Moni tutuistani vihaa syksyä monista syistä, mie taas rakastan. Luonnon värit ja tuoksut, vaihtelevat säät, luonnon ainutlaatuinen, joka päivä muuttuva kauneus, pakkasen ensipuremat, sienestys, marjastus, metsästys.

  Kaupungissa asuvana mieli kaipaa luontoon aina, mutta etenkin syksyllä. Kateellisena olen seurannut siun instaa ja sitä ihanaa luontoyhteyttä, mikä siulla siellä on. Kaunista syksyä!

 • Marie H sanoo:

  Sinun elämää on ollut mukava seurata vuosi toisensa jälkeen ja nyt siinä on vielä ripaus vähän erilaista arkea opiskelukuvoidesi vuoksi. Kyllä meillä vaan on ihan uskomattoman kaunis Suomen maa. <3 Ihanaa syksyä sinulle!

 • Anni sanoo:

  Huh, miten ihanalta elämä sun Tammelan kodissa vaikuttaa! Resonoi ja kovaa – ei ihmekään että etsimme tällä hetkellä kotia, jonka kriteerinä on ”mahdollisimman kauas keskustasta”, hurja lause meille, entisille töölöläisille.

 • Iina sanoo:

  Sienirikasta syksyä! 😊

 • ElluP sanoo:

  Ihanaa, että olet löytänyt paikkasi uudessa ympäristössä, ja että sinua tuetaan molemmissa kodeissa :) tsemppiä!

 • Henna sanoo:

  Kiitos ihanan pohdiskelevasta blogista! Itsessänikin asuu sekä kaupungin että metsän lapsi :)

 • Aino sanoo:

  Itsellä niin sama fiilis, kun rehaan tällä hetkellä oman kodin ja kotikodin välillä töiden ja opiskelujen vuoksi käytännössä joka viikko. Ihanaa syksyä, näitä tekstejä on aina ihana lukea!

 • Silja sanoo:

  Mukavaa syyslomaa!

 • Susanne sanoo:

  Syksy on paras ja seikkailut maalla mettässä merellä ja kaupungissa sen mukana!

 • Ansku sanoo:

  Värikästä syksyä! Ihana kuulla, että olet löytänyt kotifiilistä.

 • Tarja sanoo:

  Kiitos kivasta blogista ja instatilistä! Tsemppiä opiskelun, työn ja kahden kodin yhdistämiseen. Ihanaa syksyn jatkoa!

 • Mia sanoo:

  Ihanaa syksyä sulle! Oot inspiroinu muakin liikkumaan enemmän luonnossa ja paluumuuttajana oon jotenkin aivan rakastunu nyt Suomeen, vaikka syksy on kaunis muuallakin. Ihana elämänasenne huokuu susta! :) ja miten voikaan joku olla noin luonnonkaunis!

  Oon jonkun aikaa jo seurannut sua tuolla Instagramin puolella ja tää oli nyt eka postaus blogin puolelta mitä oon lukenu. Tarkotus ois kuitenki kahlata läpi vanhojaki tekstejä, sun blogia suositeltiin kun kyselin kokemuksia Trans-Siperian junasta.

 • Riina sanoo:

  Sulla on mieletön taito pukea sanoiksi jokainen tunne kaikkine vivahteineen <3 Ihanaa, tunnelmallista syksyä sinne!

 • Sanna sanoo:

  Oi ihanaa syksyä!

 • Johanna sanoo:

  Ihania syyskuvia luonnosta! Asumme maalla joten täällä saa kunnolla nauttia sekä syksyn pimeydestä että väriloistosta :)

 • Laura sanoo:

  Syysterveisiä sateiselta Tampereelta! Upeita kuvia jälleen kerran! Täytyy jälleen vähän kadehtia sun tämänhetkistä elämää, oispa siistiä itsekin saada viettää noin paljon aikaa metsässä, varsinkin nyt ruskan aikaan. Toisaalta pitää muistaa myös oman elämän kivoja asioita: oman murun vieressä nukkuminen ja vain yhdessä kodissa asuminen on ihanaa ja helppoa just nyt. Ihanaa syksyä, nauti ruskasta ja kahden kodin elämästä!

 • Anni-Kaisa sanoo:

  Näin oman liian helsinkipainotteisen syksyn keskellä on ollut ihana katsoa sun metsäkuvia ja inspiroitua niistä. Tällä hetkellä saan eniten energiaa luonnossa olemisesta kiireisen kaupunkihälinän vastapainoksi, mutta ihana kuulla, miten voimaannuttavia kaupunkiviikonloput voi olla sulle eräarjen jälkeen! <3 Tsemppiä syksyyn ja kahden kodin välissä seikkailuun!

 • Saarai sanoo:

  Syksyterkut Pohjois-Irlannista! Ihana kun pääsee aina vähän fiilistelemään Suomi juttuja siun blogin kautta vaikka onkin itse maailmalla :) kauniita kuvia ja ajatuksia kahdesta kodista, niin tuttuja tuntemuksia itsellekin! Jatkuva kahden kodin väliä kulkeminen on tosiaan yllättävän voimia vievää mutta toisaalta siinä on tietty myös hyvät puolensa. Ihanaa syksyn jatkoa!!

 • Kirsi sanoo:

  Tuli ikävä metsään! 🌲🍁

 • Maija Kandolin sanoo:

  Hei! Ihanaa,että olet kotiutunut Tammelan kotiin. Samoissa maisemissa usein rauhoittumassa. Mukavaa syksyn ja opiskelun jatkoa.

 • Heidi sanoo:

  Hei! Blogiasi on kiva lukea 😊 Ihanaa syksyä!

 • anna s. sanoo:

  Syysterveiset! Sadetakki on ihana <3

 • klaara sanoo:

  Ihanaa syksyä! Nauti nyt luonnosta kun on vielä lämmintä ja kaunista, nämä fiilikset muistuvat mieleen myöhemmin kaupunkikodissasi.

 • Tiina sanoo:

  Syysterveiset sinne molempiin koteihin. Hyvä kombo sulla, kun on maalais-ja kaupunkielämää.

 • Elina sanoo:

  Metsäkoti kaupunkikodin lisåksi olisi ihanaa! Tsemppiä syksyyn ja ihanaa syyslomaa! Itse pakenen kaupungista metsään :)

 • kotihiiri sanoo:

  Koskaan en pety uuteen postaukseen tai kuvaan. Tunnelma välittyy aina tekstistä ja kuvista<3. Ihanaa syksyä täältä ainosta kodistani – metsäkodistani.

 • Qwertyq sanoo:

  Tuttu tunne, kun palaa kesämökiltä kaupunkiin. Kaksi eri maailmaa kohtaa, ja kestää hetken tottua taas kaupunkiarkeen. Toisinpäin ei tule samanlaista kulttuurisokkia, vaan sujahdan maalaiselämään mutkattomammin. On ollut mukava lukea kuulumisiasi, kiitos kun jaksat kirjoittaa vielä kaiken opiskelun ja muun päälle blogiakin!

 • Iina sanoo:

  Monen kodin tai kodilta tuntuvan paikan kriisi on niin tuttu! Jotenkin ihana tilanne ja samalla tulee olo, että asioita tapahtuu rinnakkaistodellisuuksissa.

  Ja Nanso. Melkoisen ihania on nuo asut kaikki. Tuossa sadetakissa toivoisin aina pelkkää sadetta!

 • tiitu sanoo:

  Hyvää syyslomaa!

 • Emilia sanoo:

  Kuulostaa ihanalta! Nauti tästä elämänvaiheesta ja niin – kyllähän sinä nautitkin. Ihanaa syksyä! 💛🌾🍁🍂

 • Eeva G sanoo:

  Moikka! Mä oon Instagramissa seurannut sua jo hyvän tovin, mutta reilu viikko sitten taisin ottaa tän lukulistalle Bloglovinin kautta. Ihana tuulahdus aitoutta ja luonnollisuutta. Koen myös vahvaa samaistumista joihinkin teksteihin, kiitos, kun pidät homman rehellisenä. Eniten tykkään ihan arkipostauksista, tyylipostauksista (varsinkin niistä, missä esitellään eräilykamoja!) ja postauksista, joissa on esteettisiä kuvia (see what I did there, eli kaikki!). Kiitos kun kirjotat tätä blogia, tsemppiä pimeneviin iltoihin ja kaikkea hyvää. <3

 • Jennithinks sanoo:

  Ihania kuvia, syksyn suloisuus näkyy. ❤️

 • SannaN sanoo:

  Itse taas mielelläni erakoituisin näin syksyisin jonnekin metsämökille viikoiksi ja seuraisin vain luontoa <3

 • Emppu sanoo:

  Moi Henriikka! Olet ihan supersymppis, ja itsekin välillä syystä sun toisesta etänä rakkaan aviomieheni kanssa elellessä pystyn samaistumaan fiiliksiisi täysin. Onkin kiva lukea kohtalotovereista-joskus kaverit ja sukulaiset pyörittelevät silmiään, kun reissaamme eri aikoihin ja vietämme suurimman osan vapaa-ajasta erillämme, ja silti meillä menee ainakin minun nähdäkseni oikein hyvin. Osittain myös sinun ja Jannen ansiosta saan lisävakuutusta siihen, ettei olla aivan luonnonoikkuja :D Hyvää syksyä, ihana!

 • Tea sanoo:

  Puit mun ajatukset sanoiksi tuolla henkisen tilan vaihtamisella. Itsekin reissaan kahden kodin väliä – tosin välimatkaa on ainakin tuplasti ja aikataulu tiukempi. Onneksi kaikkeen tottuu jollain tapaa. :) Mukavaa syksyn jatkoa!

 • Mursu sanoo:

  Täällä vietetään syysflunssaa peiton alla, villasukat jalassa. Syysterveiset!

 • Riina sanoo:

  Hyvää syyslomaa sinulle! On kiva seurata igstä sun metsäretkiä :)

 • Elisa sanoo:

  Hei haluan jakaa syysrunon Antti Holman Kauheimmat runot -kokoelmasta!

  Nocturne

  Yössäni soi sävelettä syys,
  varjon veri lehtiverhon punaa.
  Aamuttoman unen pilvisyys
  tuo viestin:
  Ime sinä vaikka munaa.

  Reino Leino

  Anteeksi, tämä oli kyllä ihan kamala, mutta jostain syystä silti hymähdytti! Ruskaista ja raikasta ja railakasta syksyä <3

 • heidilyydia sanoo:

  Mun perheellä on myös mökki Tammelassa ja siellä on tullut nyt käytyä entistä useammin viimeaikoina, Helsingistä kun sinne on melko lyhyt matka. Rakastan Helsinkiä ja sen aktiivista kaupunkielämää ja kulttuuria, mutta on vain niin ihana paeta kaupungin sykettä aika ajoin metsän siimekseen. Varsinkin nyt syksyllä mökkireissut ovat olleet jotenkin erityisen antoisia, vaikka viime viikot onkin vain sataneet ja aika on kulunut lähinnä mökissä tai saunassa. Siellä jotenkin rentoutuu aivan eri tavalla ja kaupunkiin palatessa on täynnä energiaa.

  Kaikkea ihanaa sinun syksyyn Henriikka! Ota molemmista paikoista ilo irti. :)

 • Ruskarouva sanoo:

  Ihanaa syyslomaa! :)

 • Sallaa sanoo:

  Tsemppiä opintoihin! :)

 • Kaisa sanoo:

  Näytät ihanan pirteältä tuossa punaisessa neuleessa!

 • Nanne sanoo:

  Olet kyllä sellainen kaunis metsänhenki, ettei edes järkeä! Blogiasi on aina ihana lukea, kun kuvista huokuu tietynlainen seesteinen ja rauhaisa tunnelma – loistavista kuvista puhumattakaan. Sovit upeiden vaaleiden hiuksiesi, hennon päivetyksesi ja luonnollisuutesi kanssa loistavasti luonnon syleilyyn, melkein meinaa aina kateus iskeä!

  Ihanaa syksyn jatkoa! ♥

 • Ansku sanoo:

  Iiiihana sadetakki! Ja kivan syksyisiä kuvia! :-)

 • Sea sanoo:

  Syysterveiset Keski-Euroopasta! Ikävä Suomen syksyä, metsiä ja sienten ja maatuvien lehtien tuoksua. Kohta onneksi pääsen takaisin kotiin. Olispa kyllä unelma asua tuollaisessa mökissä missä sä nyt :)

 • Heidi sanoo:

  Sadetakki on hieno! Kiva että nykyään on myös sadepäiville tyylikkäitä vaatteita olemassa. Takki sopisi keltaisten kumppareiden seuraksi hyvin, niistä haaveilen. :)

 • N sanoo:

  Ihana kirjoitus, olen myös itse vuoden ulkomailla asuessani vähän kipuillut sen kanssa, mikä onkaan se oikea koti. Nyt jo takaisin Suomessa, lukio päättyy pian. Eilen ajellessani maantietä ruskan värien täyttäessä tienvierustojen metsät, tuli pitkästä aikaa todella vahva olo siitä, että tänne mä kuitenkin sitten kuulun. Matkustelu kiinnostaa edelleen paljon, mutta koko ajan on vahvempana tunne siitä, että Suomeen haluan aina palata.

  Ihanaa syksyä!!

 • Mira sanoo:

  Tuo sadetakki on ihana! Mukavaa syksyä :)

 • S sanoo:

  Kirjotin jo yhden kommentin mutta se ei näyttänyt tulevan läpi – vai onko sulla moderointi päällä?
  :) Syysterveisiä Keski-Euroopasta kuitenkin, ikävä Suomen syksyä, onneksi kohta pääsee takaisin!

 • Marjukka sanoo:

  Metsä on parhaimmillaan syksyllä ❤️

 • Ella sanoo:

  Mielenkiintoista lukea kahden kodin elämästä ja fiilistellä arkea! Ihania asuja Nansolta ❤️

 • Niina R sanoo:

  Mainiota, että voit nauttia syksystä kahdessa kodiksi tuntemassasi paikassa. Kaupunkielo ja savunhaju kuulostavat minusta tasapainolta.

 • Sssanna sanoo:

  Höh, aiempi kommenttini ei ilmeisesti tullut perille. No mutta hyvää syksyä sinne kumpiinkin koteihin ja kiitos blogista!

 • SannaHa sanoo:

  Tärkeintä näissä pohdinnoissa on juuri se, että KOTI on ja tuntuu hyvältä. :)

 • Minna sanoo:

  Ymmärrän sua, itse asun myös kahta kotia. Niiden välissä on yli 6000 km. Syksyiset terveiset.

 • Annakarin sanoo:

  Oi ihana syksy ja rutiinit! 🍂🍂✨

 • Kippe sanoo:

  Syksyisin sitä kaipaa metsää ja luonnossa oloa ja parasta on pukea lämpimät vaatteet ja vain lähteä seurailemaan polkuja melkeinpä suoraan kotiovelta. Hyvää syksyä!

 • JJ sanoo:

  Aurinkoiset syysterveiset Tukholmasta! Täällä otetaan ilo irti viimeisistä lämpimistä säistä, eli nautin kun saan vielä juosta ulkona nilkat paljaana ja Vansit jalassa. Kohta alkaa kuitenkin se ikävä loskasää, jolloin rennot kesäasut vaihtuvat talvikenkien myötä hieman asiallisempiin kauluspaitoihin ja neuleisiin. Hankinnassa olisi nyt pitkähihaisia mekkoja, joita voi käyttää koko talven ajan, sekä lämpimiä neuleita, koska toimistolla on niin jääääätävän kylmä!

  Ruotsista käsin eniten ikävöin tietysti ystäviä ja perhettä, mutta myös ruokaa. Kunnon ruisleipää, riisipiirakoita, lihapiirakoita :D ja mummon kokkailuja.

  T. Se yksi vakkarilukija, joka on seurannut blogia jo vuosia, mutta kommentoinut vain kerran. Sori!

 • Tiiana sanoo:

  Ihanaa syksyä ja rentouttavaa syyslomaa ! Tuo punainen neule on aivan ihana !

 • Karoliina sanoo:

  Hienoja kuvia! itellä taas mieli tekis metsään, mutta elämä on nyt kaupungissa. Nauti sun vaihtelevasta elämästä, ehkä kerkeät myöhemmin taas viettää aikaa vain yhdessä kodissa, aika aikaansa kutakin 😊 mukavaa syksyä! (oot muuten tuossa vikassa kuvassa ihan sen sun siskon näkönen)

 • Satu sanoo:

  Ihanaa, että sinulla menee hyvin koulussa ja töissä.
  :-) Onko tuo eräopas koulutus kuinka pitkä?

  Nuo nanson vaatteet olivat kyllä kauniita. Varsinkin tuo vaaleanpunainen neuletunika.
  Ja sadetakki vaikuttaa myös ihanalta.

  Terkut sinne Tammelaan täältä Tampereelta aurinkoiselta takapihalta ;-) Ihan ruskan väriloistoa katselen pieni pupu sylissäni.

 • Maria Hakala sanoo:

  Kiva lukea blogiasi ja aina tosi kivoja kuvia. Tammela ja Eerikkilä tuttuja paikkoja, meillä kesämökki siellä päin.

 • Reea sanoo:

  Aurinkoiset syysterveiset! Minulla on täällä vähän samantyylinen tilanne: viikot maalla töissä ja viikonloput kaupunkikodissa. :)

 • Nelliina sanoo:

  Ihanaa aina lukea ihmisistä, jotka nauttii metsästä ja luonnosta muutenkin. Iloa ja innostusta syksyysi <3 Ihania nuo vaatteet, etenkin punainen poolo. Mukaan arvontaan.

 • Alva sanoo:

  Nauti elämästä kummassakin kodissa! Itsekin kahden kodin elämää viettäneenä koin, että pääasia on viihtyä ja olla läsnä siellä missä kulloinkin on. Kaupunki ja luonnon rauha kuulostaa erittäin hyvältä tasapainolta :)

 • Anna sanoo:

  Sadetakki on kerrassaan ihana!

 • Maija sanoo:

  Mä niin pidän sun blogista ja yleisesti sun meiningistä! Tulee tosi kiva ja inspiroitunut fiilis aina kun lukee tai kuuntelee sun juttuja!
  Tosi paljon kiinnostaa tää mitä opiskelet!! :)

 • R* sanoo:

  Lämpöä ja raikkautta syksyymme.

 • TiinaElina sanoo:

  Puhuttelevan totta nuo kaikki kahden kodin herättämät tunteet – niin se vain on.
  Tuo punainen jumpperi tuo oman nuoruuteni muistot lähelle. Olin vaalea hiuksinen ja pidin punaisesta jumpperistani kovasti, siinä oli myös poolokaulus.
  Oikein hyvää Syyslomaa.
  Missä ja miten sen vietätkin toivottavasti se suo myös lepoa <3

 • Aurinkokylpijä sanoo:

  Elo ja syksy on täynnä kontrasteja: kirpeitä kelejä, makeita omenoita, huuruisia peltoja, loskaisia katuja, pimeitä iltoja ja valoisia kynttilänliekkejä, maalais- ja kaupunkimaisemaa. Ihanaa syksyä Henriikka ja lukijat 💛

 • Katriina sanoo:

  Ihania syyskuvia ja kauniita asuja🧡

 • Marsarsa sanoo:

  Yritin kommentoida jo eilen, mutta ilmeisesti bittimonsteri söi kommenttini matkalla!

  Syksy on mun suosikkiaikaa, vaikka kaikki muut tuntuu sitä vihaavan. Säänvaihtelut, värit, tuoksut, päivittäin muuttuva luonto, pakkasen kipristelyt, takkatuli, muuttolinnut, sienestys, marjastus, metsästys. Ah.

  Kaupungissa asuvana seuraan instasta kateellisena nykyistä elämäntilannettasi ja jatkuvaa luontoyhteyttäsi ikävöiden itse samalla mökille.

  Ihanaa ja värikästä syksyä!

 • Annika Jokinen sanoo:

  Ihanaa syksyä sinulle <3

 • anne sanoo:

  Mulla on tullut iso kaipuu metsään ja luontoon näiden sun tän syksyn kuvirn myötä. Ihanaa syksyä sinulle!

 • Ainokaino sanoo:

  Syysterkut Helsingistä! Syksyssä on parasta metsäpatikoinnit, joiden aikana mieli puhdistuu ja väsynyt ihminen saa uutta virtaa. :)

 • Taru sanoo:

  Heippa! Vaikutat hurjan lämpimältä ja iloiselta tyypiltä, ja kirjoituksistasi tulee aina hyvälle tuulelle! Aurinkoa syksyysi :)

 • Helli sanoo:

  Kyllä syksy on ihmisen parasta aikaa! <3

 • Elva sanoo:

  Syysterkut Tampereelta! Itsekin kahden kodin väliä reissaavana samaistuin fiiliksiisi ja kun toinen koti sattuu olemaan myös Helsingissä niin tuli vähän koti-ikävä noiden Helsinki-fiilistelyjesi myötä! Ihanaa, että välimatkat ovat kuitenkin aika lyhyitä ja tietää, että siellä se toinen koti pysyy ja asiat rullaa ennallaan, vaikka olisi pidemmänkin pätkän poissa. Nauti ruskasta ja metsäilyopinnoistasi! Kuulostaa hurjan mielenkiintoiselta.

 • Maija sanoo:

  Ihanaa ja varsinkin hauskaa syksyä! Lokakuun alku on parasta metsäilyaikaa.

 • Peppi-Lotta sanoo:

  Sieniretket ovat täälläkin olleet agendalla – eläköön suomalainen luonto ja jokamiehenoikeudet, jotka mahdollistavat mm. juurikin sieniretket ihan kaikille!

 • Km sanoo:

  Syksyn aurinkoa päiviisi!

 • Kata sanoo:

  Huh, taas osasit niin hyvin sanoittaa tunteen, mitä kahden kodin välillä vaeltaminen herättää. Henkisen tilan vaihtaminen on kyllä raskainta, vaikka molemmissa kodeissa olisikin ne hyvät puolet ja ihanat ihmiset ympärillä. Tuota henkisen tilan vaihtamisen fiilistä koin usein, kun olin etäsuhteessa opiskelujeni vuoksi.
  Ihanaa syksyä sinulle!

 • pauliina sanoo:

  syksy on lempivuodenaikani! olin aikeissa hankkia keltaisen sadetakin mutta nyt nähtyäni tuon nanson sadetakin se alkoi kummasti kiinnostaa. että josko sittenkin pysyisin itselleni rakkaassa musta-valkoisessa värimaailmassa.

  ihanaa syksy jatkoa sinne!

 • Jenna sanoo:

  Ihanaa syksyä kumpaankin kotiin ja kotien välille!

 • MarjaKoo sanoo:

  Metsä on tullut vuosi vuodelta tärkeämmäksi voimanlähteeksi ♥ Iloa ja valoa syksyisiin päiviisi!

 • Ira sanoo:

  Ihanaa syksyä!

 • Ella sanoo:

  Ihanaa kotipohdintaa, johon opiskelija voi niin hyvin samaistua! Itse elän jo kolmatta vuitta kaukomatkalaisena kahden kodin välillä, enkä osaa vieläkään päättää, mitä paikkaa kutsuisin kotikodiksi! Ehkä ei tarviikaan, ehkä onkin kivaa jos on monta paikkaa, jossa on hyvä!

  Kivoja syysvaateinspiksiäkin sain tästä postauksesta! Syystunnelmaa sinne!! ✌️

 • eltsi sanoo:

  Leppoisaa ja kaunista syksyä sekä metsän keskelle että kaupunkiin :)

 • Sanni Salminen sanoo:

  Mulle tulee ihan kamala Suomi-ikävä ja halu päästä kunnon metsäretkelle ku luen sun blogia ja kattelen ig-stooreja! Ne on vaan niin ihania ja inspiroivia, vielä ku ne on kirjotettu sun upeella kirjotustyyliä :) Kaunista syksyä sinne 🍂

 • Viivi sanoo:

  Ihanaa syksyä! Mä oon melkein Tammelasta eli Forssasta. Nykyään ajelen Tammelan ohi kun reissaan Hämeenlinnaan ja sieltä Turkuun ja niin edelleen. Hippu-reppu ja reissunainen ei ois paha yhdistelmä.

 • liinail sanoo:

  Aurinkoista ja lämpöistä syksyä<3

 • Kahvimakkonen sanoo:

  Aurinkoisen kirpeitä syyspäiviä molempiin koteihin. Ja kiitos mukavista blogikirjoituksista, jotka monesti aamukahvilla ollessa saavat hymyn huulille :) <3.

 • Satum sanoo:

  Kauniita syysasuja, kuvia sekä ajatuksia herättelevää pohdintaa! Aurinkoa syksyysi!

 • Sanna sanoo:

  Ihanat kuvat, melkein haistan metsän!

 • Helmi sanoo:

  Kahdessa kodissa on tosiaan puolensa ja puolensa… Ihanaa syksyä sulle! :)

 • Alexandra sanoo:

  Hei Henriikka. Ihania juttuja taas sinulla ja mielenkiintoista tuo kahden ”maailman” välillä seikkailu. Tosi hienosti sopii tuo sadetakki ym myös sinne Tammelan maisemiin, vaikka luulisi että se on enemmän Helsinki tyylinen väritykseltään (kaikki kaupungit ovat mun mielestä harmaita :) ) Itse asun ihan metsässä ja kun katson kuvaasi, jossa olet lähellä puunrunkoja, näen kuinka ootte yhtä -sinä ja luonto-. Minäkin haluaisin tuommoisen sadetakin, kun täällä metsissä samoilen. Hyvää jatkoa sinulle. T: Alexandra

 • Hanne sanoo:

  Aloitin itsekin opiskelun nyt syksyllä, näin aikuisemmalla iällä, ja vaikka asun pysyvästi maalla (enkä meinaa muuttaa) on ihan piristävää käydä Helsingissä useampana päivänä viikossa. Ja opiskelu on kivaa, luokkakaverit samoin. Hyvää syksyn jatkoa ja tsemppiä opiskeluun.

 • Eija sanoo:

  Ihanan syksyinen tunnelma kuvissa. Suomen luonto on kyllä superkaunis!

 • Irjuski sanoo:

  Valoisaa syksyä! Ihana ruska metsässä, kylläpä tekisi mieli olla useammin luonnossa. Onnekseni uusi kotimme on melkein metsän keskellä, vaikka taajamassa ollaankin. Naapureissa rehevät puutarhat ja ympärillä suuria kuusia.

 • Irjuski sanoo:

  Ihana ruska metsässä, kylläpä tekisi mieli olla useammin luonnossa. Onnekseni uusi kotimme on melkein metsän keskellä, vaikka taajamassa ollaankin. Naapureissa rehevät puutarhat ja ympärillä suuria kuusia.

 • Eva Hiltunen sanoo:

  Koen olevani lähes yhtä onnekas! Kaupunkikotini ovelta on tosin vain puolentunnin ajomatka mökkikotiini :) Metsään & mökkielämään pääsen siirtymään lähes ajatuksen voimalla. Lauantaina on luvassa inkkarikesää yllätyksenä tähän lokakuuhun. Siitä pitääkin nauttia pitkällä sieniretkellä, mökkiterassikahveilla, puusaunan pitkillä lempeillä löylyillä ja piristävällä pulahduksella järviveteen. Jos illan tullen pimeys alkaa tuntumaan liian ylivoimaiselta & ”pelottavalta”, silloin voin vaikka hypätä autonrattiin ja hurauttaa kaupungin katuvalojen keskelle…
  Ihanaa tunnelmasyksyä molempiin koteihisi!
  yt. Eva

 • Annika sanoo:

  Aurinkoista syksyä, sekä tsemppiä opiskeluihin ja kahden kodin arkeen! 😊

 • Maisku sanoo:

  “Live in each season as it passes; breathe the air, drink the drink, taste the fruit, and resign yourself to the influence of the earth.”
  ― Henry David Thoreau, Walden

  Asu 1. on aivan ihana. <3

 • Maarit sanoo:

  Aion viedä teinityttäreni metsään ja vaeltamaan. Viis siitä, vaikka hän nyt pyristelee: ”tylsää, onks pakko?”. Kun metsää on hänen aikuisuudessaan vähemmän, puhdasta luontoa on vähemmän, hän muistanee sanoneensa: ”Äiti, metsässä on niin kaunista.”

 • Anniina Lång sanoo:

  Kivaa syksyä!

 • Jassu sanoo:

  Kaunista syksyä, ihanaa hyggeä, pidä mielesi korkealla, aurinko kun on jo matalalla. Voimia opiskeluun, se on tie loistavaan tulevaisuuteen :)

 • Anna sanoo:

  Mulla on jo pitkään ollut etsinnässä sadetakki! Tuo pidempi olis täydellinen! 😍

 • Eija sanoo:

  Ihana ruska, lämmin syksyinen sää, voiko ihanampaa syksyä olla!

 • Hannele-mummi sanoo:

  Ihana lukea, että nuoret ovat jälleen kiinnostuneet muustakin kuin ”Kehä kolmosen” sisällä olevasta hälinästä! Luonto on tullut uudelleen nuorten elämään – todella hieno asia! Nyt varmaan joku sanoo, että eihän se poissa ole ollutkaan. No, toivottavasti ei ole ollut, että minusta on vaan siltä tuntunut!
  Ihanaa syksyn jatkoa Sinulle!

 • Katarina sanoo:

  Upea vaatteita syksyisissä maisemissa!

 • Helena sanoo:

  Tsemppiä opiskeluihin ja kivaa syksyä! Nyt onkin erityisen kaunis syksy. Ja tuo Nanson sadetakki vasta kaunis onkin! :)

 • Leena sanoo:

  Ihanaa syksyä sinulle, tosi kivat kuvat!

 • Helena sanoo:

  Nyt on huippusyksy, naititaan siitä vaikka kera Nanson ihanien sadetakkien. Tsemppiä opiskeluun. T. Helena

 • Johanna sanoo:

  Syysterveiset tänään aurinkoisesta Espoosta! Itse elin useamman vuoden kahden kodin välillä ensiksi Kuopiossa ja Espoossa, sitten Espoossa ja Helsingissä ja vihdoin viime keväänä pääsin tästä tilanteesta pois. Nyt olen oikeastaan puoli vuotta elänyt yhdessä kodissa, niin että tiedän missä mikäkin tavarani on, suosikkivaatteeni ei juuri ole väärässä paikassa ja talven yllättäessä talvitakki ei juuri ole siellä 500km päässä. Olen kyllä nauttinut, vaikka olenkin hieman levoton sielu ja tykkään usein vaihtaa viikonlopuksi maisemaa ja lähteä esimerkiksi maalle. Nyt pääsinkin ilokseni juuri alkuviikosta maalle tekemään kouluhommia ja maanantaina sai herätä 5 pakkasasteeseen. Vaikka tämän päiväinen aurinkoinen syyspäivä on myös mukava, itse kyllä jo myös odotan niitä pakkasen kuulaita päiviä :)

 • Johanna sanoo:

  Syysterveiset tänään aurinkoisesta Espoosta! Itse elin useamman vuoden kahden kodin välillä, aluksi Espoossa ja Kuopiossa ja viimeiseksi Espoossa ja Helsingissä. Viime keväänä vihdoin pääsin tilaanteesta eroon ja nyt on oikeastaan tasan puoli vuotta asuttu yhdessä kodissa Espoossa puolison kanssa ja kyllä nautin tästä. Aina tietää missä tavarat ovat eikä tule sitä tilannetta, että se suosikkivaate olisi nyt juuri väärässä paikassa tai talven yllättäessä talvitakki 500km päässä. Olen kuitenkin myös hieman levoton sielu ja nautin päästä usein viikonloppuja viettämään esimerkiksi maaseudulle. Tämän viikon alussa olinkin juuri maalla tekemässä opiskeluhommia ja maanantaina sai herätä jo 5 pakkasasteeseen. Vaikka tämän päivän aurinkoinen syyssää on mukava, niin kyllä itse myös jo odotan niitä kuulaita pakkaskelejä :)

 • Birgitta sanoo:

  Onpa pidettävän näköinen takki……

 • Aino sanoo:

  Mukavaa syksyä ja ihanaa talven odotusta.

 • Pike sanoo:

  Mukavaa syksyä ja opiskeluintoa!

 • Aune Orjala sanoo:

  Raikkaat syksyn terveiset <keski-Pohjanmaalta! Juuri tulen metsästä -on se ihana kuntoilun ja mielerauhan paikka.

 • Asta sanoo:

  Syysterveiset Pohjois-Karjalasta!

 • Emilia sanoo:

  Olisin voinut itse kirjoittaa juuri samoja ajatuksia kaupunki- ja metsäelämästä! Asun tällä hetkellä kaupungin keskustassa ja rakastan sitä. Rakastan ikkunastani näkyviä kaupungin valoja hämärtyvässä illassa, rakastan katsella ja kuunnella kaupungin vilskettä kesäiltaisin ja rakastan sitä, että kaupunki on täynnä mahdollisuuksia. Välillä kuitenkin iskee ahdistus, jolloin on pakko päästä metsän vihreyteen ja hiljaisuuteen nauttimaan kahvit kuksasta ja istua vaikka märälle mättäälle mistään välittämättä. Myös siellä tuntuu ihan kodilta.Tämä korostuu etenkin syksyisin, jolloin metsä on kauneimmillaan.
  Ihanaa syksyä just sulle, blogisi on suuri inspiraationlähde!

 • Ada sanoo:

  Ihania ajatuksia siitä, miten voi olla useampi kuin yksi koti! Samaistun <3

 • Iina sanoo:

  Ihanaa lämmintä ja värikästä syksyä!

 • Mervi sanoo:

  Hyvin kuvailtu tuo mökkiloma-kaupunkikoti kontrasti. Tykkään molemmista. Se muutos on aina niin radikaali näin syksyisin..

 • Nnu sanoo:

  Nyt on jo syksy, en tavaramarkkinoiden salmiakkiin pysty.

 • Sanni sanoo:

  Olipas kivaa pohdintaa :) Vaihtelu tekee hyvää, itsekin odotan että pääsen ensi viikolla pois Kuopiosta kun lähdetään käymään ”maalla” Etelä-Pohjanmaalla. Sen jälkeen onkin kiva varmaan palata takaisin…

 • Janelle sanoo:

  Syksyn raikkaus tuli blogisi rivien välistä, sytytin kynttilän ja tein lämpimän mukillisen kotimaista yrttiteetä, nam! Syksy 💚

 • Reetta sanoo:

  Ihana muistutus Helsingin elämän iloista! Arjessa täällä nekin välillä unohtuvat. Taidan viikonloppuna nauttia rakkaasta kaupungista ajamalla ratikalla brunssille, syömällä sushi-överit, kävelemällä Töölönlahden ympäri ja juoksemalla korkkareissa mukulakivillä!

 • Erja Maijanen sanoo:

  Minä puolestani rentoudun heti maaseudun rauhassa ja hiljaisuudessa ja odotan niitä hetkiä. Kaupunki on minulle vieras elementti, vaikka olen asunut erään suurehkon merenrantakaupugin lähinnä lähiöissä yli 40 vuotta. Se on pitkä aika kaivata maalle.

  Erika

 • Tarja sanoo:

  Kyllä syksykin on mukavaa aikaa joka myös kuvistasi välittyy. Eilenkin oli niin mahtava aurinkoinen syyspäivä ja luonnossa mahtavat värit, kirkkaan keltaisia ja loistavan punaisia puita ja pensaita. Sadetakki on ihana ja pidän myös vaaleanpunaisesta tunikasta. Mukavaa lomaa ja nautitaan syksystä sekä kaupungissa että maalla/metsässä🤗❣️

 • Marita sanoo:

  Syksy,ruska,sieniä metsästä pöytään,karpaloita.Sataa tihuuttaa,lenkillä koiran kanssa.Hyvällä säällä yöllä voi nähdä revontulia taivaalla-niinkuin eilen Joensuun korkeudella.Tsemppiä opiskeluun!

 • Marianne Itämeri sanoo:

  Oikein mukavaa ja kaunista syksyä sinulle🍂🍁🍄

 • Emilia sanoo:

  Raikasta syksyä kaikille!

 • Ninni 70 sanoo:

  Villis-neulepousero on kiva, eikä sadetakkikaan ole hullumpi, sadetakki ei tule ensimmäisenä mieleen.

 • Mari Vee sanoo:

  Ai että, ymmärrän täysin! Itse agrologiopiskelijana sahaan maaseudun ja kaupungin väliä (monimuoto-opiskelija). Välillä harmittelen sitä, kun käytännön opetusta liian vähän ja välillä taas haluan kaupungin ihanaan elämään. Molemmissa puolensa ja viihdyn molemmissa. Välillä vain aamulypsy viideltä (kun tein harkkaa) ja jatkuva kakan haju vaatteissa sai kaipaamaan korkokenkiä ja siistejä vaatteita. Harkkakesä kun meni suurimmaksi osaksi navetta- ja työvaatteet päällä.

  Ihanaa syksyä, tämä on niin kaunista aikaa!

 • Anna sanoo:

  Olet ihana ja kirjoitat hyvin! Pus!

 • Marrie sanoo:

  Iloinen, että sun elämä on alkanut asettua kahden kodin piireihin.

  Kiitos tästä blogista, joka tuo elämää ja iloa! Minä, joka rakastan syksyä, oon suistunut toistamiseen masennuksen syövereihin. Välillä tuntuu, että pysynkö pinnalla. Mutta ihana, että välillä saan ilonpirskahduksia vaikka sinun kauniista kuvista. (Kun ei itse saa itseään raahattua metsään.) Erityisen ihana on tuo, jossa sinä, roosa villapaita ja kanervat. Melkein haistan syysmetsän tuoksun sen nähdessäni <3

 • Erja sanoo:

  Kivat kuvat Nanson uutuuksista! Ihana syksyfiilis <3

 • Lotta sanoo:

  On ollut todella ihanaa seurata kouluviikkojasi ja kaikkea kakkoskodin ympärillä tapahtuvaa metsäilyä instastorien kautta. Kaupunkilaistuneen lappilaisen sydän halajaa metsään entistä enemmän, onneks on kaverit ja sienireissut. Hyvää loppu syksyä sinulle!

 • leila sanoo:

  Värikästä syksyä ja tsemppiä opiskeluun.

 • Anne sanoo:

  Ihania kuvia ja ihanat Tammelan maisemat, siellä on joskus tullut pyörittyä. 😍

 • Ninja sanoo:

  Onpa ihania Nanson uutuuksia❣️Mulla on paljon nanson laadukkaita vaatteita. Vihreä nanson pitkä ristipistopuu sadetakkini alkaa olla aika kulahtanut, ihastuin tuohon uuteen hippuun kovasti😍. Tulkoon vaan sadetta ja tuiskua; niitä odotellen. Syysterveiset Porista.

 • Pike sanoo:

  Kiva kirjoitus, ihanat kuvat ja värikkäät asut. Ihanaa syksyä kaikille.

 • Iloinen opiskelija sanoo:

  Itse elän melko samanlaisten muutosten aikaa (tai nyt jo arjen); opiskelupaikkakunta usean tunnin päässä kodista, jossa mies on vastassa aina kouluviikon jälkeen. Kaipa siis toivotan vauhdikasta oppimisen täyteistä syksyä! ;) (Ja vastapainoksi rauhaisia hetkiä molemmissa kodeissa!)

 • Nauris sanoo:

  Syksyllä aurinko pitää oppia löytämään jostakin muusta kuin taivaankappaleesta. Hyviä vinkkejä sijaisauringoksi ovat mm. Lehdet, jotka loistavat keltaisina, pienet heijastimet jotka hohtavat pimeässä tai kauppaan hiljaa hiipivät satsumat!
  Jee.

 • Linnea sanoo:

  Syksy, ah. Ihana teksti.

 • Iida Nylander sanoo:

  Törmäsin ekaa kertaa blogiisi Nanson mainoksen kautta. Tykkäsin. Hienoa että on mahdollisuus sekä maaseudun rauhaan että kaupungin sykkeeseen.

 • Outi- sanoo:

  Sää on se, mitä on ja viihtyminen säässä on vaateaasia.
  Juuri tästä taitaa olla kysymys nanson villa-ja sadeasuissa🧡.

 • Anu sanoo:

  Syksy on mahtava vuodenaika!

 • Riitta sanoo:

  Ihana blogi, mukavaa syksyn jatkoa!

 • Hanna sanoo:

  Rupesi heti soimaan päässä: ”Syysterveiset, syysterveiset, syysterveiset”! Mutta joo, ihania nuo kaikki asut ja asujen osat. Pakko myös sanoa, että olen NIIIIIN kateellinen sun opiskeluista ja oikeastaan kuvaamastasi elämästä, saat parhaat palat molemmista.

 • Ritu sanoo:

  Ihanat syksyiset kuvat.Täällä yksi syysihminen.

 • Ritu sanoo:

  Ihanat syyskuvat,täällä yksi syksystä nauttiva.

 • Eine sanoo:

  Syksy on ihanaa aikaa väreineen. Punainen on voimaväri !

 • Henriikka sanoo:

  Arkisin asuntolaelämää itsekin eläneenä samastuin kyllä tekstiisi! Koti on kyllä sellaisissa ”poikkeustilanteissa” vaikea määritellä, mutta jotenkin sitä kaipaa aina sitä omaa koloa, jota voi kutsua kodiksi, ihanaa että sellainen on löytynyt sulle Tammelastakin. Mukavaa loppusyksyä! :)

 • Minna sanoo:

  Nautitaan syksyn väreistä, illan hämärästä. Kietoudutaan viltin alle ja laitetaan kynttilä palamaan.
  Ihanaa syksyä kaikille!

 • Iida sanoo:

  Ihanalta kuulostavat molemmat kotisi! On ollut kiva seurailla sun kouluelämää Tammelassa ja vitsit oon kade kuinka paljon oot saanut sienestää! :D

 • Mervi Simunaniemi sanoo:

  Kauniita kuvia ja hyvää syksyä!

 • TuulaK sanoo:

  Ihanat syksyn värit ja tuoksu antavat voimaa. Itselläni on kaksi kotia. Toinen omakotitalo Suomessa luonnon keskellä kaupungissa. toinen koti Välimerellä urbaanissa kaupunkiympäristössä keskellä elämän sykettä. Pidän molemmista. Molemmissa omat vaatteet; paljon Nansoa. Sadetakkia en ole aiemmin omistanutkaan, joten laitetaan harkintaan.

 • Terttu sanoo:

  Muutin kaupungin sisällä rivitalosta kerrostaloon ja tuntuu, että asuminen kahdessa erityylisessä paikassa on kuin olisi muuttanut maalta kaupunkiin. On se niin erilaista. Ymmärrän hyvin mietteesi asumisesta Helsingissä ja Tammelassa. Mukavaa syksyn jatkoa :-)

 • Hippu lyhyt sadetakki on paras!

 • Sivs sanoo:

  Syysterkkuja opiskelukaupungista! Koti-ikävä Lappiin on kova, ja luonnonläheiset syyspäivityksesi toivat sen taas ihanan kaihoisasti pintaan. Ihanaa loppusyksyä sinne!

 • Veera sanoo:

  Syksy on tasapainoilua kaihon ja valon välissä ♡

 • Annika sanoo:

  Blogisi metsäkuvat suorastaan houkuttavat menemään metsää. Kanervien herkän rosanväristen kukkien sen vihreiden varsien ja vaaleanpunaisen neuleen värit ovat karkkia sielulle :-)

 • Niina sanoo:

  Syksyn parhautta on juuri kuvissasikin näkyvät ihanat värit ja luonnon kauneus! Oli virkistävää kuulla, miten positiivisesti suhtaudut kahden kodin arkeesi. Olen itsekin kahden kodin asukas (ollut hieman yli vuoden) ja tunnistin myös itsessäni tuon ”henkisen tilan” vaihtumisen vaikutukset. Tsemppiä kovasti sinulle ja miehellesi!

 • Rulla sanoo:

  Hippu sadetakki, lyhyt malli on paras!

 • Aino sanoo:

  Itsekin elän kahden kodin välissä joten tuttuja tunteita. Ihanaa syksyä!

 • mari sanoo:

  Aurinkoista syksyä ja opiskelun iloa.

 • Emilia sanoo:

  Tuo sadetakki on ihana! Se haluaisin :)

 • Sirkka sanoo:

  Ihanaa ja värikäsrä syksyä☺Molempiin koteihin💚

 • Ritu sanoo:

  Syksy on ihanaa aikaa,hienot kuvat.

 • Sofia sanoo:

  Vuosi vuodelta rakastan enemmän ja enemmän syksyä!

 • Sofia sanoo:

  Vuosi vuodelta rakastan enemmän ja enemmän syksyä!

 • Sofia sanoo:

  Vuosi vuodelta rakastan enemmän ja enemmän syksyä!!

 • Iina sanoo:

  Sataa rop rop rop, sataa rop rop rop !
  Sadetakki päälle ja saappaat jalkaan, syksy on pop !

 • V sanoo:

  Värikästä syksyä Henriikka! Nautitaan ruskasta.

 • Päivi sanoo:

  Kiitos kivasta kirjoituksesta ja hienoista, syksyn kuulaista kuvista. Hyvää syksyn jatkoa!

 • Ellu H. sanoo:

  Tosi kivoja vaatteita ja ihana syysfiilis kuvissa!

 • Tarja sanoo:

  Aurinkoista syksyä ja nautitaan näistä ihanista syyspäivistä.

 • Eija-Astrid sanoo:

  Voimia ja iloa syksyyn!

 • Hanna sanoo:

  Oon kattellisena kattonu tänä syksynä instasta sun sienisaaliita!! Osaispa itekin sienestää! Voitko joskus pitää sienikurssin!? :D
  Ihanaa syksynjatkoa!!

 • Sari sanoo:

  Syksy on ihanaa aikaa. Kauniit värit luonnossa ja raikas ilma. Nautitaan vielä auringosta.
  Ja nyt haravoimaan!!!!!

 • Ritva Collan sanoo:

  Ei ole parempaa ulkoilukeliä kuin raikas, hapekas, hieman kostea syyssää. Tänä syksynä väriloisto on ollut valtaisa! Sade ei haittaa, kun on oikein pukeutunut, varustautunut pimeän tullen heijastimilla, kunnollisilla jalkineilla ja reippaalla mielellä.
  Ritukka

 • Lispe sanoo:

  Mukavaa syksyä!

 • Ansku sanoo:

  Ihanaa syksyä kaikille lukijoille toivottaa kahden kaupungin asuja Ansku!

 • Ansku sanoo:

  Ihanaa syksyä!

 • pikku-orkki sanoo:

  Ihanaa syksyä kaikille! Muistakaa katsella paljon ulos ikkunoista päiväsaikaan ja ihastella ruskaa, keltaista, punaista, kaikkia mahtavia sävyjä. Tai mikäli mahdollista, vielä parempi jos pääsee itse ulos fiilistelemään syyslehtien kahinaa.

 • Kuuraparta sanoo:

  Hou hou. Hyvvee sykssyy ja opiskelluu, kohtaha se Joulukkii o.<(: )##

 • Tiina sanoo:

  Iloa ja aurinkoa kuulaisiin syyspäiviin. Ihanaa, että saat nauttia syksystä sekä luonnon helmassa että kaupungissa.
  Nautinnollista syyslomaa 💛

 • Ida sanoo:

  Syysterveiset! Ihana toi pitkä sadetakki, ai että.

 • heidi sanoo:

  Ihanaa syksyä! Nanson mallistot iskee kyllä nykyään näin nuorempaankin naiseen lujaa. :)

 • Sini sanoo:

  Ihania syksyisiä kuvia ja asuja!

 • Sini sanoo:

  Ihania syksyisiä kuvia

 • Hanna Petäjäniemi sanoo:

  Ihanan tunnelmalliset ja syksyiset kuvat sekä teksti, josta tunnistan myös itseni 🍁🍂 Asu 1 on minunkin mieleen 😘

 • Suvi sanoo:

  Tämä syksy on ihana! Ei liikaa sadetta vaan värejä, neuleita ja lehtien peittämiä katuja! Parasta loppusyksyä 💛🧡

 • Kuuraparta sanoo:

  Hou hou! Hyvvee sykssyy ja opiskelluu. Ja pijjaanha se Jouluhhii o!

 • Petra sanoo:

  Kuvistasi välittyy aina ihana tunnelma 💕

 • Piiu sanoo:

  Luonnosta saa niin paljom voimaa ja energiaa ❤ Kaunista syksyä kaikille 🍁

 • Jassune sanoo:

  Ihanaa että on monia paikkoja joissa nauttii niin paljon! Syyskuvasi ovat ihania! Metsän keskellä on varmasti ihana asua näin syksyn ruska-aikaan.

 • Siru sanoo:

  Syysterveisiä! Nautitaan syksystä, sen kauneudesta ja elämän ihanuudesta!

 • Ansku sanoo:

  Ihana syystunnelma kuvissa! 🍁

 • HANNA sanoo:

  Täältä yksi ääni metsälle ;) Itse muutin toukokuun lopussa kaupungista maalle – en ole katunut hetkeäkään!

 • hm sanoo:

  Aurinkoisia ja värikkäitä syyspäiviä!

 • Sarppa sanoo:

  Unelmaa eläessä ei aina tajua sitä. Vasta jälkeen ymmärtää mitä on kokenut.

 • Emma sanoo:

  Ajatella, miten suuri osa kouluvuodesta 11 viikkoa on! Aika kuluu ihan hujauksessa, kertakaikkiaan!

  Ihanaa syksynjatkoa sulle ja iloa koulutielle. Kyllä kelpaa tossa poolossa! Vaikka mitä!

 • Virpi sanoo:

  Nanson tuotteet ovat kauniita ja käytännöllisiä. Käytän yleensä nanson hameita ja mekkoja,

 • Kutri sanoo:

  Tammelan kodista paistaa kuvien perusteella myös vahva yhteisöllisyys.
  Itseni olen tunnistanut Herran Ylpön laulun sanoista ”Mä tahdon muuttaa maalle keskelle kaupunkia”.

  Mahtavaa syksyn jatkoa!

 • Mirka sanoo:

  Syysterveiset Turusta. Eilen kävelin Aurajoenrantaan. En ihan keskustassa, vaan reilun kilometrin päässä. Oli aurinkoinen iltapäivä ja Aurajoen varrella olevat suuret lehtipuut parhaassa väriloistossa. Työviikko oli ollut kiireinen ja stressaava. Oli ihana löytää penkki koivujen katveesta ja istahtaa tuolle syysauringossa lämmittämällä penkille. Suljin silmäni ja annoin hengitin syvään. Ensin kuulin vain kaupungin hälyä ja autojen melua. Sitten kuulin tuulen suhinan puissa. Virtaavan veden liplatuksen Aurajoessa. Lintujen äänet. Kirkonkellon kumahduksen. Tuntui että aika pysähtyi ja oli vain hyvä olla siinä hetkessä.

 • Anna sanoo:

  Ihania kuvia! Mukavaa syksyä sinulle!

 • Elena sanoo:

  Aurinkoisia syyspäiviä kumpaankin kotiin 🍁🍂

 • Heini sanoo:

  Syksy saa; mahtavaa!!! Olen tykännyt kovasti sun teksteistä viime aikoina, siitä aitoudesta, pohdinnasta ja kaikille tuttujen tunteiden tulkinnasta. Hyvää arkea sulle!

 • Olga sanoo:

  Syksy on ihanaa! Nauti syksystä kaikissa kodeissa <3

 • toni sanoo:

  Nautitaan syksystä ja sinulle opiskelun iloa.

 • Katja sanoo:

  Kun on kaksi kotia, on sydän kahdessa osassa ja aina ikävä jonnekin. 💔

 • Kitty sanoo:

  Voisipa itsekin asua metsän laidalla varsinkin näin syksyisin, syksy on ihmisen parasta aikaa liikkua luonnossa ja haistella raikasta ilmaa. Ihanaa syksyä sinulle!

 • Emma sanoo:

  Ihanaa, että välität luonnosta niin paljon. Oppimisen riemua syksyyn. :)

 • Jenni sanoo:

  Syysterkut kotikaupungistasi Kouvolasta! Ihanaa syksyn jatkoa sinulle ja kiitos blogistasi. :)

 • Neska sanoo:

  Ihanaa syksyä! :)

 • Saara sanoo:

  Olipas mukava kirjoitus! Aika ihana että saa opiskella luonnon helmassa ja vielä upeassa syysloistossa :) Ihanaa syksyä ja tsemppiä opintoihisi!

 • Mari sanoo:

  Sun jutut on ihania :) aurinkoa syksyysi!

 • Tia sanoo:

  Syksyiset terveiset kotkasta! Meri tekee säästä vilakan mutta kuitenkin vielä lämpöisen, luonnon väriloisto on aivan mahtava kun vaan kerkeää sitä ihastelemaan.

 • Beata sanoo:

  Lehtien tuoksua, saunan lämpöä, kuppi kuumaa kahvia… Hyvää syksyä!

 • Aada sanoo:

  Hyvää syksyä sulle :) Itselläkin samankaltainen elämäntilanne, että asun itse viikot pois kotoa ja viikonloppuisin pääsen aina poikaystävän luokse.

 • saara sanoo:

  Kiitti, kun muistutit, että siitä on ihan liian monta päivää, kun viimeksi oon ollut metsässä. Ihanaa syksyä sulle! :-)

 • Heidi sanoo:

  Hyvää syksyä molempiin koteihin! Vaikka varmasti raskasta kulkea kahden noinkin erilaisen kodin väliä, on se kuitenkin ainutlaatuinen tilanne. Nauti. :)

 • Piennisäkäs sanoo:

  🍂 Myötätuulta! 🍂

 • Laura sanoo:

  Sun opiskeluista lukeminen on inspiroivaa, uskaltaiskohan sitä itsekin…
  Syksy on best!

 • Tytti sanoo:

  Ihanaa syksyä Tammelaan!😘

 • Hissu sanoo:

  kyllä syksy saa tulla,jos noin ihana sadetakki osuisi kohdalle,ihanaa syksyä kaikille.

 • Pikkumyyx sanoo:

  Syksyn pimeissä ja sateisissa keleissä piristää värilliset vaatteet <3

 • Maija sanoo:

  Terkut syksyiseltä mereltä, sumua ja aurinkoa vuorotellen just sopivasti

 • Rosa sanoo:

  Mikä rikkaus kun on monta kotia! <3 raikasta ja kaunista syksyä sulle (ja meille kaikille)!!

 • Kati sanoo:

  Aurinkoiset syysterveiset Saksasta! :)

 • Saimi sanoo:

  Rentouttavaa, helsingintäyteistä lomaa! :)

 • Ansku sanoo:

  Asun tällä hetkellä Australiassa ja on aina ihana lukea tätä sun blogia kun tästä saa semmosen melkein päivittäisen Suomi-annostuksen! :D On mahtavia kuvia Suomen luonnosta ja saa lukea suomen kieltä. Ihanaa syksyä!

 • Liisukka sanoo:

  Kiitos taas kerran ihanasta jutusta. Kaikkea hyvää sinulle molempiin koteihin!💚

 • JennaO sanoo:

  Kun pääsin vuosi sitten eroon kahden kodin välillä kulkemisesta, tunsin suurta helpotusta ja vannoin ettei enää ikinä. Silti nyt kutkuttaa taas ajatuksissa uudet tuulet, jotka toisivat mukanaan kahden kodin loukon. Saa nähdä mihin elämä taas vie! Vuosi kaupungissa on saanut kaipaamaan valtavasti lähemmäs luontoa ja metsien lumoa.

 • Mari sanoo:

  Syysterkut lyhyeltä Wienin reissulta! Eilen kotiuduin ja pohdin ihan samaa, kuinka siirtyminen eri paikkojen välillä vie voimia.
  Nautin myös mökkeilystä ja metsistä, mutta toisinaan kynnys lähtemiseen on kuvitteellisen korkea. Ja silti samantien kun pääsee perille, miettii miksi ei käy vaikka joka viikko. Eikä sieltä meinaa haluta kotiinkaan palata vaikka monet ihanat asiat odottaa täälläkin. :)

 • Kerttu Tolonen sanoo:

  Syysterveiset täältä Rautjärveltä Etelä-Karjalasta.Lämmin sunnuntai ja minulla korva kipeä ja tukossa.Koira nukkuu vieressä ja mies teki täytettyjä paprikoita ruuaksi.Kumpa joskus tapaisin sinut? Ehkä ensi kesänä?

 • Teija sanoo:

  Kauniita kuvia!

 • Heeila sanoo:

  Tunnistan tämän kahden kodin ristiriidan opintojen alkuvaiheesta, kun tuli matkustettua opiskelupaikkakunnan ja maaseudulla sijaitsevan kodin väliä viikonloppuisin. Nyt olen sittemmin kaupungistunut ja itsenäistynyt enemmän, eikä kotikotona maalla ole tullut käytyä säännöllisesti enää vuosiin. Nyt kuvioihin on astunut reissaaminen opiskelukaupungin ja työkaupungin välillä, kaksi täysin eri yhteisöä, joiden välillä on matkaa junalla puolisentoista tuntia. Sinä aikana hyppään rennosta mutta välillä epävarmasta opiskelijaminästä ulkoisesti itsevarmaan professiominääni. Hassua tämä elämä.

 • Virpi sanoo:

  Mukavaa syksyä ja opiskeluja 🙂

 • Amamba sanoo:

  Kuulostaa siltä, että olet saanut arjen toimimaan mukavasti! Siellä Tammelassa on varmasti upeaa, kun syksy on nyt parhaimmillaan.

 • Eeva sanoo:

  Ihanat kuvat! Ihastuin täysillä tuohon kirkkaanpunaiseen neuleeseen!

 • Elina sanoo:

  Ihana syksy ja ihana teksti! <3

 • Nelli Vanhapiha sanoo:

  Ihana syksy ja syksyinen Tammela😊Tuttuja sieniseutuja nuo!Iloa syksyysi!

 • hilkka sanoo:

  Ihana syksy tuo tullessaan ihania vaatteita :)

 • Lollo sanoo:

  Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Jos huudan ”NANSO!” niin suosiikohan arpaonni minua :)))

 • Pepe sanoo:

  Syysterveiset Kuopiosta! Nyt on ollut ihan ihmeellinen syksy kun katsoo lämpömittaria ja tuota väriloistoa 🍁🍂🍃 Appiukko tuumasi eilen, että ”tänään on kesän viimeinen lämmin päivä”.

 • Arro sanoo:

  Sun kaksi kotia ja niiden välinen reissaaminen kuulostaa todella samalta kuin oma elämäntilanteeni. Ihanaa kuulla että teillä menee hyvin ja osaat olla kotonasi kummassakin kämpässä! Samat fiilikset itselläni, vaikka aika moni ulkopuolinen kyselee ihmeissään että miten jaksetaan. Hauskaa syksyn jatkoa!

 • Mari Niittymaa sanoo:

  Upeita syksyisiä kuvia! Tsemppiä kahden asunnon väliseen eloon. Nanson tuotteet näyttävät upeilta!

 • Henne sanoo:

  Syksy on ihanaa, vaikka täällä Lapissa se alkaakin jo kääntyä ruskasta siihen pelkkään ruskeaan. Mun syksyyn on kuulunut yksi uusi harrastus (parasta!) ja huolta omasta jaksamisesta opiskelun ja siihen liittyvien paineiden alla. (ei parasta)

 • Julie sanoo:

  Ihana juttu, jälleen. Tämä syksy on ollut värikäs ja erityisen kaunis. Nautin siitä!

 • Pallero sanoo:

  Tämä syksyn alku on ollut ihanan värikäs ja hyvä! Toivottavasti sun syyslomaviikko kaupungissa sujuu mainiosti <3

 • Miina sanoo:

  Ihanaa syksyä! Erityisen hieno tuo sadetakki :)

 • Nanna sanoo:

  Kuvissa on ihana syystunnelma! :)

 • Heidi sanoo:

  Sinun ajatuksia ja kuulumisia on aina niin kiva lukea:).

 • Saana sanoo:

  Onpa tunnelmallisia kuvia susta! Kaipaan itse tällä hetkellä eniten luontoon, mutta työt ja muut kiireet pitävät ainakin toistaiseksi kaupungissa. Jospa vielä ennen lumen tuloa pääsisi.

 • Saana sanoo:

  Onpa tunnelmallisia kuvia susta! Kaipaan itse tällä hetkellä eniten luontoon, mutta työt ja muut kiireet pitävät ainakin toistaiseksi kaupungissa. Jospa vielä ennen lumen tuloa pääsisi, syksyinen metsä on niin kaunis, varsinkin tänä vuonna!

 • Saana sanoo:

  Onpa tunnelmallisia kuvia susta! Kaipaan itse tällä hetkellä eniten luontoon, mutta työt ja muut kiireet pitävät ainakin toistaiseksi kaupungissa. Jospa vielä ennen lumen tuloa pääsisi, syksyinen metsä on niin kaunis, varsinkin tänä vuonna!

  <3<3<3

 • Mari sanoo:

  Ihanaa syksyä sinulle ja kiitos ihanasta blogista!

 • Heli sanoo:

  Onpa ihana tilanne sinulla, kun voit nautiskella sekä kaupungin iloista että luonnon rauhasta sopivassa suhteessa. Tuo pooloneule alkoi heti huudella nimeäni..

 • Marleena sanoo:

  Olipa todella ihana postaus, jotenkin pystyn niin samaistumaan ajatuksiisi!<3 Itse tällä hetkellä Helsingin sykkeessä asuvana oma mökki (koti!) luonnon helmassa on toivelistani kärkipäässä<3

 • Marskimaakari sanoo:

  Oikein nautinnollista syksyä sinulle kotonasi :) Meinasiko siippasi muuten jossain vaiheessa muuttaa myös Tammelaan pois kaupungin hälinästä?

 • Leena sanoo:

  Kauniita kuvia! Mukavaa syksyä

 • Anna sanoo:

  aurinkoisia syyspäiviä!

 • Laura sanoo:

  Hei,
  Törmäsin sinuun tuolla instan puolella ja jäin pohtimaan ”I think you should just go for it” ajatustasi esittelyssäsi – Se jotenkin osui ja upposi ja niin päädyin lukemaan tänne ajatuksiasi.
  Ihania kuvia, elämänmakuisia juttuja. Jään lukijaksi, ehdottomasti. Kiitos 🤗

 • ViiviK sanoo:

  Ihania ja ruskaisia syyspäiviä sinulle!! Mukana vielä jos vaan ehtii ;)

 • Sanni sanoo:

  Ihanaa syksyä! :)

 • Henriikka sanoo:

  KIITOS KAIKILLE! Osallistujiahan riitti taas. Tällä kertaa voittajaksi arvottiin nimimerkit Ansku ja JJ, joille lähetin jo sähköpostia.

  Iloa ja riemua kaikille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.