Olen hauskimmillani unissani

Saavuin eilen Helsinkiin syysloman viettoon. Monta tuntia kuulumistenvaihtoa, yhteistä iltapalaa, avaamattoman postin läpikäymistä ja ilonpitoa siitä, ettei tarvitsisi herätä aamulla aikaisin. Olin rättiväsynyt, niin kuin aina palatessani, ja lopulta raahauduinkin nukkumaan päivän viimeisillä voimilla. Janne jäi vielä olohuoneen pöydän ääreen tekemään töitä ja kömpi sitten viereeni tunnin päästä, kun olin jo täydessä unessa.

Kuulen aina vasta jälkikäteen hauskimmat juttuni, sillä usein kerron ne ollessani unessa. Olin eilen ryövännyt tuplapeitostamme about kaiken, ja Janne yritti nukkumaan tullessaan saada siitä vähän itselleen:

H: ”Mitä sä oikein teet?”
J: ”Yritän vain saada tätä peittoa vähän itsellenikin.”
H: ”KUKA KYSYY?”
J: ”Janne.” (naurua pidätellen)
H: ”Hmmm. No okei sitten.”

Keskiviikkona Tammelan kodista herätessämme huonekaverini puhelin oli soittanut jo yhden herätyksen ennen seitsemää, mutta hän oli painanut torkkua. Kun puhelin sitten seuraavan kerran soi, ärsyynnyin turhasta torkutuksesta silmittömästi ja aloitin unentokkuraisen ripittämisen: ”Laita se pois! Laita se torkku nyt pois!”

Hän vastasi: ”Se on Samsung!” Ärsyynnyin vielä enemmän, sillä en todellakaan ollut kiinnostunut keskustelemaan puhelinmalleista: ”No ei kyllä ole.” Tämä vuoropuhelu toistui vielä pari kertaa, kunnes aloin herätä ja ymmärtää huonekaverin sanoja: ”SE ON SUN!”

”Aaaaaaaaaa! Joo sori, laitan pois…” 

Ollapa aina yhtä hauska kuin unissaan. Ilmeisesti alkukantainen kiukku saa minusta esiin todellisen humoristin. Pitänee pyrkiä tokkuroimaan useamminkin.

-Henriikka

Kuvat: Dorit Salutskij / Paikka Auringossa

1 kommentti

  1. Avatar Perus-Liisa 15.10.2018

    Nauroin tälle ihan kyyneleet silmissä! Kiitos :D

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.