Kotiintulokahvit: Henriikan ja Jannen gluteeniton leipä- ja pullaraati

Kaupallinen yhteistyö: Vuohelan Herkku & Asennemedia

Pääsin keskiviikkoiltana pitkästä aikaa kotiin, tutun vihreän katon alle. Olin unohtanut, miten turvallisesti sohvalla selällään makaaminen tuntuu, kun näkökenttään mahtuu vain katon kiekurat, värikäs karttataulu ja valkoisen senkin päällä uusia lehtiä kasvattava peikonlehti.

Nyt, neljättä päivää kotona viettäneenä, muistan senkin taas. Siis en sitä huonekalua, vaan sen tunteen ihanuuden. Ja myös sen, miten hauskaa on kuunnella, kun Janne äänittää naapurihuoneessa ystävänsä kanssa NHL-podcastia. On aina mukavaa ja inspiroivaa, kun äänistä kuulee innostuksen, vaikkei ymmärtäisi sanomasta mitään.

Torstaina pidimme viralliset homecoming-pullakahvit ja sain ainoana ehdokkaana olla yksimielinen homecoming queen.

Kahvipöydän antimina oli pullaa ja leipää monissa muodoissa. Olen tehnyt syksystä lähtien yhteistyötä Vuohelan Herkun kanssa, ja päätimme yhdistää uutuuksien kokeilun torstain iltapäivähetkeemme.

Arvovaltaiseen pulla- ja leipäraatiin kuului siis kaksi henkilöä, minä ja Janne, ja annoimme virallisia ja epävirallisia arvioitamme kaikista kuudesta uutuustuotteesta. Todellisuudessa höpötimme siis lähinnä kuulumisia, mutustimme ja sitten mietiskelimme tuotteita siinä sivussa.

Oikeasti uutustuotteita on sinänsä vain kaksi, sillä Vuohelan Herkku on julkaissut pakasteina sekä leipävalikoiman, että rahkapullavalikoiman. Molemmissa seteissä on kolmea eri tuotetta, kaksi kappaletta kutakin, eli kuusi leipää tai pullaa per boksi. Mutta uutuustuotteissa on näissä kahdessa laatikossa yhteensä kuutta erilaista.

Alkufiilikset pakkauksista

Huomasin ihan ensimmäiseksi, että Vuohelan Herkun pakkaukset ovat uudistuneet tosi kivasti. Uusi logo toimii, ja uusi ulkomuoto on paljon entistä raikkaampi. Vanhat pakkaukset olivatkin jo vähän aikansa eläneet.

Se mitä alkuun harmittelin, oli tuotteiden yksittäispakkaus pahvilootan sisällä… kunnes tajusin vastuullisuuden näkökulman. Olen itsekin iho aika ihottumalla Lapin seikkailuni jälkeen. Vaikka kuinka yritin vältellä gluteenia, jostain sitä on kuitenkin kulkeutunut suuhuni ja suolistooni teitä tuntemattomia aiheuttaen ihokeliaakikon oireet. Yksittäispakkaus lisää niin paljon tuotteen turvallisuutta paikoissa, joissa käsitellään myös gluteenia. Meillä kotona on lähes kokonaan gluteenitonta, joten meille se ei sinänsä tuo lisäarvoa, mutta tästä on varmasti sellaisissa talouksissa suuri hyöty, joissa gluteenia käsitellään – saati kahviloissa, joihin pakkausta myös varmasti ostetaan.

Erittäin viralliset leipäarviot

Leipälajitelman tuotteet:
Mini revitty (tattari)
Jälkiuunipala – uutuus (tattari)
Aino riisisämpylä

Minirevityt olivat sekä minun, että Jannen suosikkeja. Tattari on molemmille mieleen, ja leipä maistui niin hyvältä päällistensä kanssa. Tuotteet murenivat helposti, mikä on yleinen gluteenittomien tuotteiden (ja varsinkin pakasteiden haaste), mutta maut olivat hyviä. Riisisämpylä on mukavan pieni, sillä itse en useinkaan kaipaa mitään jättisämpylää esimerkiksi keiton kaveriksi.

Yleisfiilis boksista oli, että perushyvä lajitelma, ja kiva ettei esimerkiksi vieraita varten tarvitse ostaa useampaa pakkausta tarjotakseen montaa leipäsorttia.

Tuotteiden vastuullisuutta fiilistelen kyllä erityisesti, sillä se näkyy myös raaka-aineissa. Käytetty tattari on kotimaista ja varmasti puhdasta. Vuohelan Herkulla on sopimusviljelijät ja tiivis, vuosia kestänyt yhteistyö Keskisen Myllyn kanssa. Myös kaura tulee Suomen pelloilta.

Hurjat pulla-arviot

Pullavalikoiman tuotteet:
Mustikkarahkapulla
Puolukka
Sitruuna

Naurattaa jälkikäteen se, että torstaina minulla ei ollut suurta pullaruokahalua, joten totesin Jannelle: ”Sulla on sitten aika monta pullaa syötävänä lähipäivinä!” No, se pullahalu palasi sitten heti seuraavana päivänä, ja nyt olen vahdannut jääkaapilla: ”Et syö sitä sitruunapullan puolikasta! Se on mun!” Olen saanut jo muutaman muistutuksen siitä, että mieleni on muuttunut melko radikaalisti alkupisteestä: ”Eikös ne pullat ollut mulle?”

Jannen ehdoton suosikki oli puolukka, minun yllätyksekseni mustikkarahkapulla. Tämä setti on muuten ihan omiaan pääsiäispöytään! Tuotteet ovat tosi hyviä, melkolailla sellaisia, kuin niiden olettaisikin olevan. Plussaa siitä, etteivät olleet lainkaan kuivia.

Siis näenkö kuvista oikein, että olisin kevätauringossa ruskettunut vähän? Se voi olla, sillä ensimmäiset pisamatkin ovat ilmestyneet. Näyttävät tosin mustapäiltä, mutta minä tiedän niiden olevan pisamia, ja se riittää. Ja hei, mites hattu? Olin torstaina niin uskomattomissa kevätoloissa, etten malttanut olla laittamatta uutta olkihattua päähän. Sen alla, auringon heitellessä valoraitoja kotimme seiniin, tuntui etelänlomalta Helsingin keskustassa.

Tänään onkin sitten homeleaving-kahvit, kun kolme viimeistä koulukuukautta starttaavat huomenna, ja muutan taas arkipäiviksi Tammelaan. Tällä kertaa tulen kuitenkin jo torstaina takaisin sohvalle pötköttelemään, joten arvoisan pullaraadin ei tarvitse jättää pitkiä jäähyväisiä.

-Henriikka

2 kommenttia

  1. Avatar taya 12.4.2019

    Mielestäni parhaat gluteenittomat leivät tekee http://www.eilamari.fi/

    Vastaa
  2. Avatar Anna 19.4.2019

    Heippa! Ei liity sinällään pulliin mutta hei mistä teidän ruokapöytä on?! Se näyttää täydelliseltä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.