Janet Jackson’s Rhythm Nation 1814

Janet Jackson syntyi yhdeksäntenä ja viimeisenä lapsena Joseph ja Katherine Jacksonin perheeseen Garyssä Indianassa. Janetin isä oli nosturinkuljettaja terästehtaassa ja Janetin äiti työskenteli kaupankassana ennen jäämistään kotiäidiksi. Lapsuudessaan Janet ei haaveillut laulajan urasta eikä kokenut vetoa musiikkimaailmaan, vaan haaveissa siinsi ratsastajan ura. Janet kuitenkin nousi ensimmäisten esiintymistensä ja TV-shown kautta julkisuuteen.
Ensimmäisen oman kappaleensa Jackson kirjoitti yhdeksän vuoden ikäisenä, joten lahjoja ilmeisesti kuitenkin löytyi. Janet ei halunnut olla ammattilaulaja, mutta hän suostui laulamaan auttaakseen perhettään. Ensimmäinen levytys oli veljensä Randyn kanssa laulettu kappale Love Song for Kids vuonna 1978, vain 12-vuotiaana. Tätä nykyä Janet Damita Jo Jackson (s.16.toukokuuta 1966 Gary, Indiana) on laulaja, näyttelijä, tanssija, aktivisti ja tuottaja ja hänet on listattu maailman yhdeksänneksi menestyneimmäksi rock-artistiksi ja Madonnan jälkeen menestyneimmäksi naisartistiksi.
Pointti miksi halusin Janetista kertoa on kuitenkin pohjustus tanssiporukamme tyylille Streetin SM-kisoissa toukokuussa 2011. Koreografimme ja valmentajamme Sanaz Hassanin ohjelma tehtiin ja esitettiin Janetin kappaleeseen Rhythm Nation. Jackson alkoi levyttää tätä neljättä studioalbumiaan 1989 ja levy nousi ykkössijalle Billboardin albumilistoilla. Rhythm Nation 1814- tour oli maailman menestynein debyyttikiertue ja levyn myynti maailmanlaajuisesti oli 12,25 miljoonaa kopiota.
Muokkasimme Janetin tyyliä mukaillen asumme seuraavanlaisiksi: Jalassa mustat maiharit, alla valkoiset polvisukat joissa kulkee mustat raidat. Mustat pyöräilysortsit pilkottavat valkoisen pitkähihaisen alta ja paidan päälle puimme farkkuliivit, jotka leikkasimme farkkutakeista. Hakaneuloilla kiinnitimme liivien selkämykseen kankaalle painetut peace-merkit ja päässä tönötti musta pitkä peruukki (tälläisestä pellavapäästä ei muuten Janettia saada) ja lippis. Käsiin sujautimme nahkaiset hansikkaat, sellaiset josta puuttuvat sormi-osat. Suurin urakka oli vääntää hama-helmistä kaikille isot peace-korvikset, onneksi ne laitettiin ainoastaan toiseen korvaan huh. Tummat silmämeikit ja huulien maalaus kruunasi kokonaisuuden.
Sm-hopeaa pamahti, eli asu ja koreografia taisi purra tuomaristoon jeahhhh. Näistä kuvistahan voi kopioida mainiosti tyyliä julkkis-teemajuhliin ja tanssimuuvien treenailua varten lopuksi myös legendaarinen musiikkivideo:
lähteet: wikipedia

5 kommenttia

 1. Mahtijanne 8.8.2011

  Janet jos joku saa sydämein sulamaan. Vaikka on kait tuo pikkuhiljaa minulle liian vanha. Tanssinne oli jo pukeutumisen puolesta rautaa!

  Vastaa
 2. Henriikka 8.8.2011

  KYLLLLL meno oli huikee! Janet on rautaa.

  Vastaa
 3. alfie 25.3.2012

  mites tän nyt alottais.. oon tässä viikon aikana kohta selannu/lukenu (no ei ihan kaikkea jaksa lukea, pahoittelen!) koko sun blogin läpi, ja oon välillä pähkäilly, et millastakohan tanssia se sitten tansssii.. no hoppia! oot näköjään myös mun kilpailija, o-ouu.. vai tanssitko tänä vuonna vaan huvikseks (kuulostaapa tyhmältä :D), vai ootko taas muodostelmassa..? jos oot, niin tampereella nähdään, nääs. :D niiin ja sitä piti vielä sanoo, et kiva blogi ja hitsit ku en nähny viime kisoissa muokkia, toi teiän vaikuttaa nimittäin aika hyvältä! (liian hyvältä, ääk…)

  Vastaa
  • Henriikka 25.3.2012

   Saa anteeksi ne pätkät, jotka on jäänyt lukematta. Aivan kreisiä joka tapauksessa, että oot lukenut läpi hoh hoh!

   Ja kyllä, hoppia on tullut väännettyä! viime vuonna kisamielessä ja tänä vuonna muuten vaan- Keväällä ei ole ollut aikaa yhdellekään tunnille, mutta syksyllä luultavasti taas. Tsemppiä kisoihin!

   Vastaa
 4. […] tanssin puljussa työskentelevän Elinan kanssa samassa tiimissä ja voitimmepa silloin SM-hopeaakin aikuisten hip hopin muodostelmassa (oi, mitä aikoja!).  Elina on helmi ja kysyin häneltä gaalakutsun kolahtaessa postiluukusta, […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.