KAUNIITA AASIALAISIA

Perillä turvallisesti miltei vuorokauden kestäneen matkailun ja muutaman välilaskun kautta. Huh huh, onpa kuumaa ja kosteaa. Kello on nyt täällä Taipeissa, Taiwanissa 23.30, eli viisi tuntia Suomea edellä kuljetaan. Saavuimme lentokentälle puoli seitsemän maissa paikallista aikaa ja lämmintä oli vielä +30 astetta, vaikka taivas oli täysin pilvessä. Lentomatka sujui mukavasti tv-sarjojen, paljon lentokoneruuan ja matkapäiväkirjan parissa ja nyt väsymystaso alkaa olla niin korkealla, että on nukkumaanmeno-aika. Olin kuitenkin nappaillut internetin syövereistä muutaman ajankohtaisen kuvasen kauniista aasialaisesta naisesta, kun aihe on tässä nyt ollut ajankohtainen. Ja ainakin minua aasiankin mallikiemurat kutkuttavat:
Median kautta läpi maailman on kulkenut uusi uutinen siitä, kuinka aasialaismallit jyräävät muotimaailmassa ja valtaavat catwalkeja. Länsimaalainen kauneusihanne jyrää yhä, mutta muutaman vuoden sisään aasialaismallien määrät ovat moninkertaistuneet. Esimerkiksi Louis Vuitton, Givency ja Ralph Lauren käyttivät viime kaudella näytöksissään aasialaisia kaunottaria. Lupaavia nimiä on pitkä lista: Sui He, Du Jua, Liu Wen, Fei Fei Sun, Emma Peti, Shu Pei Quin, Minx Xi, Bonnie Xhen, japanilaiset Tao Okamoto ja Ai Tominaga sekä intialainen Lakshmi Menon.
Kiinalaiset ovat tämän mennessä nousseet suurimpaan menestykseen, saas nähdä kuinka käy tulevaisuudessa. Vaikka aasialainen käsitys kauneudesta eroaa länsimaisesta (esimerkiksi Kiinassa ihaillaan vaaleaa ihoa, symmetrisiä kasvonpiirteitä ja viatonta nukkemaista ulkonäköä, kun taas länsimaalaisiin puree särmikäs tyyli), on mielestäni hyvä että malli- ja muotimaailman rajoja rikotaan ja kauneusihanteita kyseenalaistetaan puolin ja toisin.
Aasian seikkailuni kunniaksi aijon kertoa muutamasta aasialaismallista hitusen enemmän ja sitäkin enemmän keskittyä heidän upeisiin kuviinsa. Nyt nostan jalustalle japanilaisen Ai Tominagan (s.1.8.1982 in Kanagawa), joka toimii myös näyttelijän työssä. Hän on esiintynyt jo kotimaansa Voguen kannessa ja esiintynyt kyseisessä lehdessä niin jenkeissä, Ranskassa, Briteissä, Japanissa, Venäjällä kuin Saksassakin. Ai Tominaga on suosittu catwalk-malli, hän esiintyy Yves Saint Laurentin kampanjassa ja on Moschinon kasvo. Tästä tiivistelmästä voimme ehkä jo päätellä, sen lisäksi että Ai Tominagalla menee hyvin, että aasialaiset taitavat todella nostaa päätään.
Loistonainen kerrassaan. Yritin valita kuvia, joiden vaatteet ovat yhtä lailla inspiroivia. Toivottavasti tepsivät!
 Pusuja, Henriikka maapallon toisella puolen.
Lähteet: style.com

2 kommenttia

  1. Anonymous 11.8.2011

    onko aasialaiset mallit myös yhtä pitkiä kuin länsimaissa? ainakaan kuvien malli ei näytä yhtään lyhyemmältä.

    Vastaa
  2. Henriikka 11.8.2011

    No mitä näin äkkiseltään tarkistelin, niin kaikki olivat siinä 180 paikkeilla. Että yhtä pitkiä taitavat olla hekin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.