Nuorena tähtiin?

Lapsena ja teininä sitä usein lueskeli juttuja ihmisistä, jotka olivat jo parikymppisinä tai jopa nuorempina raivanneet tiensä tähtiin. Aasialaiset telinevoimistelijatytöt ovat maailmanmestareita jo 13-vuotiaina, joku on valloittanut musamaailman omilla biiseillään 19-vuotiaana ja jonkun kuva on 20 miljoonan teinitytön seinällä ennenkuin ajokortti on saatu. Huh huh, sanon minä.
Sitä pohti, että ehtiihän sitä. Että sitten myöhemmin voin patentoida huippunerokkaan idean, kehitellä kuuluisan maalaustyylin tai ruveta Äiti Teresaksi. Myöhemmin ehtii seilata kumiveneellä maapallon ympäri, kehitellä uuden tanssilajin tai näytellä Hollywoodin parrasvaloissa. Mutta kuinkas nyt, kun yhtäkkiä huomaa, että tämä ikä on jo ylitetty? Jotain olisi jo pitänyt saavuttaa noustakseen maailman tai edes Suomen kermaan.
Suoraan sanottuna en kaipaa tälläisiä suorituksia tai ihmeellisyyksiä (joskus heikkoina hetkinä ehkä pikkuisen, mutten kovin tosissani). Olen aivan tyytyväinen ilman nimikirjoitusjonoa ja huokaisen helpotuksesta, kun voin käyttää aurinkolaseja vain tyylisyistä (tai ehkä joskus auringonpaisteen takia). Nostan kuitenkin hattua nuorille porhaltajille, jotka ovat jaksaneet taivaltaa kivisen tien menestykseen jo hyvinkin nuorella iällä.
Syy, miksi pohdiskelen tätä, on lukemani haastattelu Mia Frilanderista. Löysin jostain vanhoista kätköistä pari vuotta vanhan Ellen (syyskuu 2009), jonka kannessa tämä ihana nainen poseeraa. Päivitin sieluni ja mieleni vanhalla tiedolla ja suoraansanottuna vaikutuin lehtijutusta. Usein minua jopa hitusen härnää kirjoittajien ylistävä ote aikakauslehtien haastatteluissa, mutta kun suodatin tämän sepittelyn ja nostin faktat pöydälle niin: Vau, kylläpä on nuori malli kokenut ja nähnyt.
17.8.1988 syntynyt Mia on suomenruotsalainen ja syntynyt Sipoossa. Hänen kiinnostuksensa muotiin alkoi 18 vuoden iässä ja 19-vuotiaana hän jo aloitti mallinuransa kävelemällä itse mallitoimistoon esittäytymään. Mia on tehnyt kuvauksia Venäjän Teen Vogueen ja Yhdysvaltojen Teen Vogueen, hän avasi Pariisin muotiviikoilla Loewen näytöksen ja asteli myös Louis Vuittonin, Barbara Buin, Issey Miyaken ja Kris van Asschen näytöslavoilla. Ehkäpä päivitän lähipäivinä tietoni Frilanderista, nyt tyydyn ihailemaan menneitä suorituksia. Jostakin uudemmasta artikkelista olen lukenut hauskan yksityiskohdan siitä, että Frilander pitää valttikorttinaan isoja ja tummia kulmakarvojaan. Seuraavana myös uusia kuvia: Eipä hän ainakaan kurpsahtamaan ole päässyt!
Lähteet: Elle, syyskuu 2009
Kuvat: Paparazzi
Style.com

6 kommenttia

 1. Hanna 12.9.2011

  upein suomalainen malli kyllä !

  Vastaa
 2. Henriikka 12.9.2011

  no iha mieletön! käsittämättömän jotenki vetovoimainen.

  Vastaa
 3. Anonymous 13.9.2011

  Vaude, mikä nainen!

  Vastaa
 4. Henriikka 13.9.2011

  NO KYLLÄ. Ja mikä parasta, kuitenkin oikeastaan aika tavallisennäköinen nuori nainen.

  Vastaa
 5. katriina 13.9.2011

  HEI SE ON TOI!
  se marimekon malli kenestä yritin ottaa selvää joskus vähän aikaa sitten. ihana :(((((

  Vastaa
 6. Henriikka 13.9.2011

  juurikin hän! miksi yritit ottaa hänestä selvää?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.