Tasohyppelypeli

Täällä me nyt asustellaan, pahvilaatikoiden keskellä. Olen suoraan sanoen väsynyt. En onneksi kielteisellä tavalla väsynyt, että tekisi mieli raivota tai purskahtaa itkuun. Vaan sellaisella hömpsähtäneen onnellisella, mutta hitusen turhautuneella tavalla. Naurattaa, kun juustohöylän metsästämiseen kaiken tavaran keskeltä menee useampi tunti, ja ovikellon soidessa pujottelu-esterata koituu usein kovaksi ponnistukseksi. Pahin oli kuitenkin aamuinen etsintä, kun kymmenen euron kahvinkeittimestämme oli kaikki muut osat löydetty, mutta kansi puuttui. Ja kannessa on tietenkin se tippalukko-systeemi, eikä kahvi valu ilman sitä. Harkitsin hetken tuuraavani kantta kädelläni, mutta luovutin ja odottelin työpaikan kahvimasiinaa.

Muutto on väsyttävää, puhdistavaa ja kuitenkin kaiken raatamisen jälkeen kivaa. Alkuviikosta oli mustat silmänaluset ja likainen tukka. Kylpyhuone oli täynnä kampetta pulkasta krokettimailoihin ja talvikengistä hyllykköihin, eikä hiustenpesu ollut sen kaiken keskellä mikään sormiennapautus. Onneksi keltainen piponi peitti parhaat päivänsä nähneen hiustentyven ja silmänalusista huomion vei aurinko ja räiskyvän iloinen kukkatakkini.

Pahvilaatikot haluan purkaa hiljalleen, rakkaudella. Jotenkin semmonen hirveä hööki saa nyt jäädä ja asettelen tavarat mieluummin ajatuksella ja huonekalut sitten, kun olemme keksineet niille parhaat paikat. Tulkoon kesä ja rauha ja parvekekelit.
Ja eläköön ystävät, joille voi soittaa ”Tulkaa jooko tänne, kun minä oon yksin. Ja joo, käykää kaupassa. Tuokaa mulle Laitilan limsaa, leipäjuusto ja lakkahilloa. Joojoo, just sitä natinajuustoa. Paljon.” 
Nyt ne olis tuolla ovella.
-Henriikka

29 kommenttia

 1. Anonymous 4.4.2013

  oih, laitilan limsa, leipäjuusto ja lakkahillo <3 ihan tulee kesä mieleen<3

  Vastaa
  • Henriikka 5.4.2013

   Eikö olekin aivan täydellinen kombo? Oi kyllä.

   Vastaa
 2. Niina 4.4.2013

  Kaikkien pitäisi muuttaa tasaisin väliajoin! Vaikka se saattaa vähän stressata jossain vaiheessa, niin on se silti virkistävää!

  Ja heti kun saa musiikin soimaan, tuntee olevansa kotona.

  Vastaa
  • Henriikka 5.4.2013

   Se on totta tosiaan puhdistavaa, ja niinkuin sanoit: virkistävää.

   Meillä ei vielä musiikit soi, mutta hiljaisuus onkin mulle kaikki kaikessa.

   Vastaa
 3. Taru 4.4.2013

  whoa mikä kaunotar!

  Vastaa
 4. Peeta 4.4.2013

  Onnea uuteen kotiin! :)

  Vastaa
  • Henriikka 5.4.2013

   Samoja sanoja lähtee rakkaudella sinnekin päin.

   Vastaa
 5. Anonymous 4.4.2013

  Voisko tota kutsua hipsterisisustustyyliksi?

  Vastaa
  • Henriikka 5.4.2013

   Tätä pahvilaatikkomerta, josta ei kahvipannun kansi löydy? Mahdollisesti, mahdollisesti… Josko jättäisin sen näin?

   Vastaa
 6. Anonymous 5.4.2013

  Mä suosittelisin tavaroiden purkamiseen kertarykäisyä :) Itse sain ainakin vajaan 30 neliön yksiön päivässä aika lailla täytettyä, kun purin aina vähän ja sitten tein vähän muuta kun alkoi väsyttää ja sitten taas purin pari laatikkoa. Pikkuhiljaa purkaminen ois muuten hyvä, mutta nimenomaan se kaikkien tavaroiden hukassa oleminen alkoi nyppiä liikaa… Toisaalta jos olisi pakannut järjestelmällisemmin ja vaikka kirjoittanut pahvilaatikoihin, mitä niissä on sisällä, ongelma ois ollut huomattavasti pienempi :)

  Tsemppiä uuteen kotiin asettumiseen!

  Vastaa
  • Henriikka 5.4.2013

   Hyviä pointteja lentelee sieltä, toden totta. Mutta ehkäpä ongelma ehdotuksesi kanssa onkin se, ettei meillä yksinkertaisesti ole muutamaa tuntia enempää per päivä, jos on sitäkään. Hiljalleen hyvä tulee..

   Kiitos kovasti, eiköhän tomu ala laskeutua.

   Vastaa
 7. Laura 5.4.2013

  Hei Kahvi-Henriikka, tervetuloa Arabianrantaan! :) Tämä on kyllä ihanaa aluetta, varmasti viihdytte. Ja kyllä se kevät näköjään alkaa tulla Arabianrantaankin :) Ja sitä paitsi tuo ranta on kyllä ihana talvisenakin. Nyt aurinkoisina aamupäivinä valon määrä on ihan uskomaton lumen keskellä rannassa.
  Tsemppiä muuttolaatikkojen keskelle!
  Terveisin, Arabianrannan Tee-Laura :)
  P.S. Ei suinkaan olla vihollisia :) (Ja mun on kyllä tunnustettava, etten ole henkeen ja vereen teeleiriä, vaan välillä kahviakin kuluu kuppikaupalla,joten kannatan molempia :))

  Vastaa
  • Henriikka 5.4.2013

   Sinäkin brutukseni siis olet täällä. Ehkäpä törmäämme joskus jossain kauniissa kadunkulmassa, täällä kun niitä riittää. Arabianranta tosiaan kohtelee hyvin, en voisi parempaa paikkaa toivoa.

   Ps. Hyvä kuulla. Ehkä sinut vielä saadaan käännytetyksi täysin. Njähä.

   Vastaa
  • Laura 7.4.2013

   Heh, sopii yrittää :) Luulen pysyväni uskollisena kummallekin, en oikein voisi kuvitella luopumista kummastakaan. Useimmiten aamu alkaakin niin, että ensin kuppi lempeää teetä ja hetken päästä piristävät aamupäiväkahvit.

   Kenties tosiaan jonain päivänä törmäämme kauniissa Arabiassa. Mut saattaa bongata ulkoilemassa pienen ketunnäköisen koiran kanssa tai hölkkäämässä naama punaisena pitkin rantoja.

   Vastaa
  • Henriikka 7.4.2013

   Haha, eivaan ei tarvitse takkia kääntää. Tai tehdä radikaaleja valintoja. Sitä paitsi myönnettäköön, että välillä nappaan itsekin toisinaan kupillisen teetä.

   Bongaan siis kettuja ja hikisiä tyyppejä.

   Vastaa
 8. Anonymous 5.4.2013

  Oot luonnollisen kaunis tossa viimeisessä kuvassa! Ja ihanasti sanottu toi ”hömpsähtäneen onnellinen”. :)

  Vastaa
  • Henriikka 5.4.2013

   Voi kiitos kovasti! Oon siinä kuvassa juurikin varmaan sellainen hömpsähtäneen onnellinen.

   Vastaa
 9. Anonymous 5.4.2013

  hei pakko kysyä, ootko fazerin purkkamainoksessa:D

  Vastaa
  • Henriikka 5.4.2013

   VOU! Kumpa olisinkin, mutta en ole. Mistä voin nähdä sen?

   Vastaa
  • Anonymous 8.4.2013

   siis siinä on ihan sinun näkönen tyttö, kaunis ja vaalee! se missä se tyttö antaa miehelle hedelmäkorin ja mies purkkakorin ja ajaa kivalla autolla:D en tiiä mistä sen näkis, se pyörii telkussa aina joskus:)

   Vastaa
  • Henriikka 12.4.2013

   NO VOI! Kuulostaa kivalta. Yritän metsästää sen videon, jotta pääsen näkemään tämän näköiseni tytön.

   Vastaa
 10. Haaveharrastaja 6.4.2013

  Voi ei, osanottoni muutonjälkeiseen tilaan :) Viimeisen vuoden aikana itselläni takana 2 oman kodin muuttoa ja 4 toimiston, kääks. Nyt toivon rauhaa hetkeksi.
  Hieno koti teille tulee varmasti!

  http://haaveharrastaja.blogspot.fi/

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2013

   Kiitos, osanottoja otetaan vastaan vaikka tsemppi onkin hyvä. Mutta huh, onneksi meillä ei sentäs sun muuttotahtias ole tässä elämässä ollut. Kyllä tästä hyvä tulee, olen varma.

   Vastaa
 11. iduska 6.4.2013

  Näytät jotenkin tosi ihanalta näissä kuvissa. Tuo pipo+ kiharat yhdistelmä toimii :) Tsemppiä muuttopuuhiin, uudessa kodissa parasta on just se kun tavarat alkavat löytää paikkansa.

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2013

   Kiitos kovasti paljon. Joskus huonon hiuspäivän pipovalinta osoittautuukin jonkun päivän tyylin kulmakiveksi. Kiitos tsemppailuista, yritän motivoida itseäni laatikkopuuhiin.

   Vastaa
 12. Anonymous 6.4.2013

  Mun mielestä on sinänsä huvittavaa, että kerkeet ottaa kuvia ja poseerata ja blogata uudesta asunnosta ennenku on muutto edes valmis.

  Vastaa
  • Henriikka 6.4.2013

   No uskon. Onhan tämä koko bloggailu sinänsä toisinaan hyvin huvittavaa :-) Poseeraamiseen ja kuviin kuitenkin meni noin kolme minuuttia ja muokkaamisen ja kirjoittamisen hoidin bussimatkoilla ja koulun tauoilla, joten niinä hetkinä en kuitenkaan olisi pystynyt laatikoita purkamaan. Sitä paitsi on kiva kertoa keskeneräisyydestäkin, eikä aina hiotusta lopputuloksesta. Muutto on varmaan ”valmis” vasta joskus kesällä, kun löytyy kunnon vapaapäiviä.

   Vastaa
 13. […] blogikirjoituksen linkkiin tuli merkintä ”tasohyppelypeli-2”. Näköjään olin julkaissut kirjoituksen 2,5 vuotta sitten samalla otsikolla. Silloinkin oli sattumalta kiharat hiukset ja […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.