Poola Kataryna -kilpailun voittaja julki!

Pari viikkoa sitten pystyyn laitettu Poola Katarynan ja aamukahvilla-blogin kilpailu on vihdoin saatu päätökseensä. Mailiini kolahti yhteensä 13 kilpailuun osallistuvaa asukuvaa ja onnittelin jokaisen jälkeen itseäni, että olin nakittanut tuomaroinnin Poolan Paulalle. Asut olivat niin herttaisia, tunnelmallisia ja kauniita, että olin kiitollinen valinnan langetessa itse suunnittelijalle.
Kauniiden naisten ja yhden uroksen kuvakollaasi on seuraavanlainen. Imekää inspiraatiota ja ihailkaa symppistyyppejä.
Annika
Lämmin, jätskintäytteinen kesäilta,
ylitetty mummofillarilla Tammerkosken silta.
päällä kaunista, taiteellista, taidonnäyte
murheista jäänyt vain ohut häive,
onni ja ilo hehkuu horisonttiin,
pakataan ne mukaan takakonttiin.
Drop Shirt / Seaweed / one size / mixed fibres (recycled material)
Makrame Headband / Peach
Bird Trousers / 36-42 / mixed fibres (recycled material)
Flying bird earrings / birch plywood / Surgical stainless steel hook
Eveliina
Tässä asussa matkustaisin Espanjaan, Costa Bravalle, Begurin pieneen kaupunkiin. Kävelisin varpain paljain pitkin upeita hiekkarantoja, poseeraisin upealla meren poukaman kivikolla ja illaistaisin paikallisten suosimassa ravintolassa. Ja söisin tietysti sitä täydellistä minttujäätelöä. Hame on tyttömäinen ja minun näköinen vaihtoehto espanjalaisten flamenco-mekoille ;)
“I would have wished in ’92, for a mermaid just like you
Whoa, just like you, whoa”
Train – Mermaid
Seaflower Skirt / sizes 36-40 / mixed fibres (recycled material)
Nycteridae Earrings / Dust Lavender
Mirjam
Tässä asussa Katajaisen Kansan keikalle riennän,
housut ei kiristä, purista tai hierrä. Lintujen lailla saan vain vapaana fiilistellä,
ei tartte tunnelmasta liiemmin pihistellä.
Hiukset pysyy kurissa ja hiki ei turhaa haittaa,
kun pannalla voin hiukseen ojennukseen laittaa.
Jalalla koreasti vaikka aamuun asti,
rennosti kesäyössä reggaen tahtiin.”
Makrame Headband / Peach
Bird Trousers / 36-42 / mixed fibres (recycled material)
Katja

Kokosin ylleni asun, johon pukeutuisin kesäiltana (esimerkiksi Ilosaarirockin viimeisten esiintyjien joukossa olevan Sigur Rósin keikalle) ollessani laulun, naurun ja ystävien ympäröimänä. Keveät vaatteet liehuisivat viilenevässä tuulessa hitaiden tanssiaskelten tahdissa, suussa maistuisi kuohuva ja eikä kesä tuntuisi loppuvan koskaan. Läpikuultava, kauniisti laskeutuva paita sopii lämpimiin päiviin ja suloisen lintukimonon voi heittää päälle auringonlaskun jälkeen.

 

 

Bird Kimono / one size / viscose blend (recycled material)
Drop Shirt / Seaweed / one size / mixed fibres (recycled material)
Nycteridae Multi Earrings / Dust Lavender
Leena 
Valitsemani asukokonaisuuden suhteen ihastuin pastelliväreihin, lintujen symboloimaan kepeyteen ja vapauteen sekä kokonaisuuden pehmeyteen niin väreissä kun leikkauksissakin. Valkoinen tunikamainen mekko on runsaudessaan kevyt, takin lintukuosi ja vaaleanpunainen hiuspanta sekä kaulakoru tuovat kokonaisuuteen eloisaa hersyvyyttä. Tunnelmassa yhdistyivät varhaisen kesäaamun usva, kasteisen nurmikon viileys paljaissa varpaissa sekä linnunlauluun heräävä yöttömän yön taika. Käyttäisin asua huolettomina kesäpäivinä matkalla rannalle, kirpparien aarreaitoille, puistoissa istuskellessa, jäätelön ja naurun täyttämissä aurinkoisissa kesämuistoissa, jotka ikuistetaan polaroid-kameralla jääkaapin oveen talven varalle. Käärisin takkia tiiviimmin ympärilleni kun ilta viilenee, mutta kotiin ei haluaisi lähteä, ei ihan vielä. Tunnen olevani kaunis ja elossa, täynnä unelmia ja tarvetta kuiskata suhisevaan tuuleen kuinka maailma, kyllä sinä sittenkin olet kaunis!
Drop Dress / one size / viscose-linen blend (recycled material)
Bird Kimono / one size / viscose blend (recycled material)
Makrame Headband / Peach
Flying Bird Necklace
Karin
Tässä asussa jumppaope lähtee jumppatunnin jälkeen hypellen lämpimään kesäiltaan, nauttimaan jääkylmästä kokiksesta ja ihanien ystävien seurasta.
Drop Shirt / one size / viscose-linen blend (recycled material)
Makrame Headband / Lavender
Nycteridae Multi Earrings / Dust Plum
Kati

Tässä asussa istuisin lämpimän kesäpäivän iltana rantakivellä katsellen horisonttiin. Merivesi hyväilisi varpaitani ja lempeä tuuli heiluttelisi korvakoruja. Löytäisin hiekasta simpukan.

Knot Dress / S-L / 96% organic cotton 4% elastan
Nycteridae Multi Earrings / Dust Plum
Mira
Olen melko varma, että tämä asu ylläni lentäisin taivaaseen ja takaisin.
Kun jalkani sitten joskus koskettaisivat taas maata, löytäisin itseni Herra Rastan kanssa jostakin päin Ahvenanmaan saaristoa. Pilvenhattaroita ei näkyisi paitaani lukuunottamatta missään ja lintuni voittaisivat merilokit kauneudellaan mennen tullen. Siinä hetkessä olisi elämä.
Bird Kimono / one size / viscose blend (recycled material)
Sweetheart Top / sizes 36-42 /mixed fibres (recycled material)
Bird Trousers / 36-42 / mixed fibres (recycled material)
Makrame Headband / Lavender
Tiia
Käyttäisin asukokonaisuutta firman kesäjuhlissa, säikäyttäen kaikki harmaan erisävyihin pukeutuneet pölyttyneet toimistomammat. Väriä kaikkien päivään!
Aqua Dress / one size/ viscose blend (recycled material)
Makrame Headband / Peach
Lauri
Asun keskellä peltoja ja aattelin et ois nastaa käyttää poolan luonnonläheisiä ja lintuteema-vaatteita kotiseudulla! Small town boy in poola!
Bird Kimono / one size / viscose blend (recycled material)
Bird Trousers / 36-42 / mixed fibres (recycled material)
Pirkko
Tämän ihanan pirteän mekon minä laitan päälleni loppukesän aurinkoisena päivänä odottaessani ystävien kanssa vietettävää iltapäivää. Korvissa killuvat linnut pyrähtelevät ilosta liikkeitteni tahtiin, kun halaan tulijoita ja toivotan heidät tervetulleiksi.
Aqua Dress / one size/ viscose blend (recycled material)
Flying bird earrings / birch plywood / Surgical stainless steel hook

Roosaliina
 
Tämä asu päälläni vietän lämpimän kesäillan Helsingin satamassa. Ostan jäätelökioskista ison vadelmasorbettipallon, ja siirryn veden äärelle syömään ja ihastelemaan erilaisten laivojen ja veneiden kulkua. Suloinen toppi ja rennot shortsit tekevät kokonaisuudesta kevyen, musta väri yhdistää housujen kuvioinnin ja sandaalit toisiinsa. Istun satamassa auringonlaskuun saakka, ja kylmän tuulen kutitellessa mahaani lisään topin kaveriksi ison, lämpimän villapaidan ja lähden laivojen torvien säestämänä kotia kohti.

Sweetheart Top / sizes 36-42 /mixed fibres (recycled material)
Rugosa Shorts / sizes 36-42 /viscose blend (recycled material)
Flying bird earrings / birch plywood / Surgical stainless steel hook
Eeva
Tässä asussa voisin viettää täydellisen kesäillan rantalenttiskentän laidalla hiipuvan auringon valossa. Huom, kentän laidalla, itsehän en osaa olla piirun vertaa sporttisen cool, vaan istuisin hajareisin (sortseissa niin voi istua, jee!) pupukorvisteni kera rantakivellä, näppäilisin ukulelea ja hihkuisin hurraahuutoja reippaammille yksilöille. Jossain vaiheessa luultavasti kyllästyisin penkkiurheiluun ja siirtyisin mattolaiturille, korkkaisin Laitilan Limun ja läiskyttelisin varpaitani vedessä. Viimein, utuisen kesäyön valossa tepsuttelisin kotiin ja koska väsyttäisi niin kovasti, nukahtaisin pehmoinen valkea paita päälläni sängyn jalkopäähän hiekkaa hiuksissa.
Valitsin tällaisen asukokonaisuuden koska se on keveä ja helppo mutta silti veikeä- niin kuin kesäpukeutumisen kuuluu olla. Paidan malli on hauska, se rikkoo kivasti lantiolinjan ja tuo sortsit esiin. Veikeyttä tuo pupukorvikset, jotka sopivat kivasti myös kenkien ja käsikorun maanläheiseen meininkiin. Nämä vaatteet sopisivat hienosti ukuleleni kanssa kesäyöhön :)
Drop Shirt / one size / viscose-linen blend (recycled material)
Rugosa Shorts / sizes 36-42 /viscose blend (recycled material)
Bunny Earrings / birch plywood / Surgical stainless steel post with rubber-grip nut
JOKO JÄNNITTÄÄ, JOKO JÄNNITTÄÄ.
Paula valitsi tänään voittajan ja terveiset kuuluvat seuraavasti:

”Heippa, nyt on voittaja, tai itseasiassa voittajat valittu! En osannut päättää yhtä, niin päädyttiin kahteen kokonaisuuteen.

Ensinnäkin haluamme kiittää kaikkia osallistujia, miten mahtavia ja kauniita tyyppejä löytyy ympäri Suomen! Kaunis kiitos kaikille. Valinta oli vaikea, niin vaikea, että päädyimme valitsemaan kaksi voittajaa.

Onnea Lauri ja Roosaliina!

Laurin asukokonaisuudessa viehätti kuosirohkeus, miten hyvältä näyttääkin tuo koko lintukuosinen asu. Ja ajatus siitä, että linnut pääsevät seikkailemaan luonnonhelmaan vei meidät mukanaan!

Roosaliinan kokonaisuudessa viehätti harmoninen värimaailma ja samaan aikaan sekä juhlava että rento kokonaisuus. Niin ihanasti sanailtu perustelu, että itsekin melkein jo tunsi merituulen kutittelevan mahaa.
—–

Siinä siis voittajat ja perustelut. ONNEA ONNEA ONNEA Laurille ja haha omalle sisarelleni Roosaliinalle! Sinänsä hauskaa, että Paula oli tästä sisarsuhteesta täysin tietämätön. Minulle tuli näistä kuvista niin hyvä fiilis, ihanaa panostamista. Ja panostamisen huomasi myös Paula, hän laittaa jokaiselle osallistujalle tulemaan pienen kiitoksen ja -20%-alennuskoodin. Laitan sähköpostiosoitteet hänelle menemään. Poola Katarynan tulevaisuutta voi jäädä seuraamaan facebookissa ja kotisivuilla.
Merenneitoja, hattaraa ja lintuja jokaisen elämään. Kiitos mukanaolleet putiikit, olitte lyömättömiä.
-Henriikka

17 kommenttia

 1. Anonymous 13.6.2013

  meinasin jo tulla tänne napisemaan kotiinpäin vetämisestä ja kilpailuvilpistä, mutta jos Paula kerran oli tietämätön sisaruudestanne niin olkoon sitten.. :)

  Vastaa
  • Henriikka 13.6.2013

   Lupaan pienen nuhjuisen sydämeni kautta.

   Vastaa
  • Poola Kataryna 14.6.2013

   Hei Anonyymi!
   Roosaliinan valitseminen toiseksi voittajaksi tehtiin kuvan ja tekstin perusteella. Tunnemme Henriikan kanssa toisemme tämän yhteistyön kautta, joten en hänen lähipiiriänsä tunne. :)

   Ihanaa kesää,

   Paula / Poola Kataryna

   Vastaa
 2. roosaliina. 13.6.2013

  ui, höllii kyllä käppäillä katuja poolan vermeissä! :-)

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Nö holzzz hölzzzzz, hyvä että junailit Lahteen!

   Vastaa
 3. -90 13.6.2013

  Öh, mitä vähä epäreilua jos voittaja onki sun läheinen sukulainen… ”ei muka tiennyt, niin varmaan” aika törkeetä. meni maku täysin bloggaajasta.

  Vastaa
  • Poola Kataryna 14.6.2013

   Hei -90!
   Se, että Roosaliina on Henriikan sisko paljastui minulle vasta päätöksen teon jälkeen. Päätöksen teki minä ja harjoittelijani Jenna.
   Kisa oli avoin kaikille, myös Henriikan läheisille, sillä en heitä tunne. :)

   Halusimme järjestää hauskan kilpailun ja mielestäni tempaus onnistui niin hyvin että halusin palkita 2 osallistujaa.

   Ihanaa kesää sinulle ja muille Henriikan mahtaville lukijoille!

   Paula/ Poola Kataryna

   Vastaa
 4. Anonymous 13.6.2013

  kivoja kuvia ja asuja kaikki ja noi pannat on jotenkin erityisen söpöjä! :) mun mielestä siskosi voittaminen ei ole mitenkään epäreilua, asia olis ehkä toinen jos sä itse olisit ollut päättämässä voittajaa.

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Tietenkin asia olisi täysin toinen, jos olisin itse ollut edes pienessä roolissa valitsemassa. Pannat on kyllä aivan ihania. Mun vakkariasusteita tätä nykyä.

   Vastaa
 5. Anonymous 13.6.2013

  Mitä ihmettä hyvät ihmiset keuhkoatte siskon voitosta? Kilpaan sai osallistua kuka vain ja paras(parhaat) voitti. Simply the best.

  Blogisi on muuten aivan huippuykkönenmahtava ah tuun aina niin hyvälle mielelle näistä postauksiata!

  Vastaa
  • Henriikka 13.6.2013

   Kiitos suuresti sinulle.

   – Jos siskoni on niin innostunut Poolan vaatteista, että maksaa junalipun Lahteen ja käy kuvauttamassa asunsa, niin minä en todellakaan kiellä osallistumasta. Itse en todella olisi valinnut siskoani voittoon, olisinhan muuten jo arponut hänelle hupshups vaikka mitä muutakin. Olkoon sydämeni iloinen, omatuntoni puhdas.

   Vastaa
 6. Anonymous 14.6.2013

  oot niin aito, henriikka!! enää yks lukija nii sitten on aika juhlia, nimittäin TUHAT lukijaa!!!!!huh huh! oot niin ansainnu joka ikisen lukijan! oisko pientä skabaa tai jotain yllätys juttua pyöreitten kunniaks ;)

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   1003! Eikös se ole jo aika saavutus? Dippadappadaa, saanhan olla ylpeä itsestäni saanhan?

   Vastaa
 7. katja 14.6.2013

  Ihania asuja ja onnea voittajille! Lintukimono jäi kutkuttelemaan, saas nähdä tilaanko sellaisen kotiin tuolla alella.

  ps. onnea 1000 lukijasta!

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Kiitos Katja, tuo sun asusi oli kanssa ihan tajuton. Suosittelen kimonon tilaamista, näytät siinä tyrmäävältä.

   Vastaa
 8. Laura 14.6.2013

  Nuo Poola Katarynan puiset lintu- ja pupukorvikset ovat aivan ihania!

  Jostain syystä mieleeni tuli tänään blogissasi taannoin ollut vilkkasukka-tempaus, mitä sille mahtaa kuulua? Ovatkohan sukat löytäneet perille uusiin koteihin? :) Taitaa olla nimittäin niin, että tänä kesänä villasukkiakin saatetaan tarvita…

  Ja edellisiin kommentteihin viitaten, näköjään on pian aika uuden tempauksen :) Nuo aikaisemmat tempaukset ovat olleet niin sympaattisia, että ainkin täällä hymy nousi huulille ihan jälkikäteenkin niitä lueskellessa :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Heippa Laura.

   Osa villasukista (onneksi suuri osa) ovat löytäneet koteihinsa, mutta osa on ollut nilkkejä ja sukat ovat vielä lähettämättä. Julkaisen lähipäivinä sellaisen kollaasin lähetellyistä sukista.

   – Uusi tempauskin on jo keksitty. Toivon sen ilahduttavan ja innostavan. Toivon mukaan saan sen pian ulos.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.