Ennakkojouluja ystävien kesken.

IMG_8720 kopio

En koskaan ostanut kuusta, vaikka niin kovasti uumoilin. En edes pientä huonekuusta, vaikka haaveilin. En saanut aikaiseksi ja päätin, että neljä muuta koristettamme riittävät (valopallot, olkipukki, joulumaatuska ja afrikkalainen, banaaninlehdistä tehty seimi).

Ystävämme ovat kuitenkin saaneet aikaan meitä enemmän ja siksi keräännyimme ystäväporukalla heidän luokseen glögittelemään ja toivottamaan joulua tervetulleeksi. Mikään ei voita aitoja joulukuusenkynttilöitä ja ystäviä yhdessä ruokapöydän ympärillä.

IMG_8698 kopioIMG_8631 kopioIMG_8663 kopioIMG_8633 kopio IMG_8637 kopioIMG_8675 kopioIMG_8738 kopioIMG_8640 kopioIMG_8689 kopio

Olimme arponeet kaveriporukan kesken, kuka ostaa kenellekin lahjan. Niitä vaihdettiin ja höpöteltiin joulusta. Janne vatkasi lannetta Mariah Careyn joululevyn tahtiin, ja me muut peitimme siveellisesti silmämme ja nauroimme partaamme.

Olen vuosien varrella oppinut rakastamaan jouluruokaa. Laatikoita, lohta ja kinkkua. Olen selättänyt jopa rosollin (joka vieläkin niin kovasti kirpaisee, kun se jättää epäesteettiset läiskät lautaselle). Eilen oli juhlat suussa, kun sinne päätyivät porkkanalaatikko, nimikoidut piparit ja muut herkut. Jouluaattona sitten vielä tuplasti parempaa, kun laatikotkin tehdään käsin. Ainoa asia, joka ei kerta kaikkiaan uppoa, on sillit. Vielä joku päivä, näytän kieltäni koko maailmankaikkeudelle silli suussani.

IMG_8693 kopioIMG_8744 kopioIMG_8728 kopio IMG_8731 kopio IMG_8736 kopioIMG_8741 kopio

Rakastan joulua. En liikaa jouluhömpötystä, mutta itse keskiötä ja rauhaa. Ja joulua vanhempien luona. Sitä kuinka alkuruokia tankataan kolmesti, eikä kinkulle jää sijaa. Sitä kuinka lahjat avataan vuorotellen ja kuinka saunassa tuoksuu terva.

Joulu (ja ystävät ja suklaa ja sen semmoinen) pelastaa vuoden pimeimmät viikot.

-Henriikka

14 kommenttia

 1. Pieni lintu 17.12.2013

  Suloiset nimikoidut possut. :D

  Vastaa
 2. Hennakaisa 17.12.2013

  Minä taas melkeimpä toivon, että en tykkäisi sillistä! Muutoin olen vuosien ajan ollut kasvissyöjä, mutta jouluna kalapöytä vie voiton _kaikesta_. Olin lapsena se, jolle vitsikkäät sukulaissedän tarjosivat silliä ja yllättyivät kun söinkin hyvillä mielin.

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2013

   Haha, mua naurattaa niin kovasti, kun mietin pientä sillifania. Voitais mielellään vaihtaa osia, niin ei olis tuollaista ammoista aukkoa sivistyksessäni.

   Vastaa
 3. katrus 17.12.2013

  mitäs sait lahjaksi? :)))

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2013

   Sain lahjani Tuomakselta, tuolta huipulta rastapäältä. Paketista löytyi Carcassonen lisäosa (sen lautapelin), meillä on siitä aina suuret taistot.

   Vastaa
 4. sannero 17.12.2013

  hihii, meillä on kotona noita samoja olkikäpyjä kuusenkoristeina, ovat tulleet isopapalta perintönä ja niissä on mun mielestä ihan superjouluinen fiilis :) ja ah, enää viikko ja saa vetää ne koko vuoden odotetut perunalaatikkoähkyt, mmmmm…..

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2013

   Olkikoristeet tuovat joulun. Ne ovat aivan mahtavia. Pienenä tietysti halusi kaiken maailman glitteriä, mutta nyt on ihana palata noihin nostalgisiin ja kauniisiin olkisiin.

   Vastaa
 5. Kaisa 17.12.2013

  Ennakkojoulu kuulostaa ihanalta. JA ystävilläsi on eri-kaunis kuusi, juuri ihania koristeita :)
  Luin tänään C.S. Lewisin kirjan ”Neljä rakkautta” ja tässä tuli mieleen että kun hän käsittelee ystävyyttä yhtenä rakkautena niin sinun ja ystäviesi ystävyys näin blogin välityksellä vaikuttaa olevan juuri Lewisin kuvaamaa :) Suosittelen sitä luettavaksi, minkä vuoden käännöstä tahansa tai englanniksi, se on suhteellisen helppolukuista! Rauhallista joulua!

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2013

   Mua liikutti tämä viesti niin kovasti. Kirjankin olen joskus lukenut, mutta toivottavasti saan sen uudestaan luettua alkuvuodesta, tämän kommentin inspiroimana.

   Vastaa
 6. Minttu MAMI GO GO 17.12.2013

  Oi ihanat noi kuusenkynttilät. Mummolassa oli samanlaiset kun oltiin pieniä <3

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2013

   Pelottavia, mutta niin ihania ja tunnelmallisia. <3

   Vastaa
 7. Marianne 17.12.2013

  Kiitos Henriikka! kadonnut joulufiilikseni tuli tämän postauksen ansiosta takaisin :) ihanaa ja rauhallista joulua sinulle ja Jannelle!

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2013

   Voi ihanaa! Kiitos siis eritoten Miralla ja Tuomakselle, jotka antoivat kotinsa meidän pientä joulua varten. Hyvää joulua.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.