Kun vanhingossa laulaa ääneen

IMG_3512 (kopio)

Olen alkanut laulaa vahingossa paljon ääneen. Kuljen kadulla ja laulan ääneen, istun töissä ja laulan ääneen. Päästelen outoja nuotteja ja välillä ihan kokonaisia lauseitakin lauluista. Ne ovat varmaan nämä alkavat pakkaset ja kellojen kääntö, jotka ovat saaneet minut vähän tolaltani.

Istun juuri kahvilassa. Lauloin vahingossa erään suositun kipaleen korkeimmat nuotit ääneen (i’m covering my ears like a kid… lalalalala…). Täysin tahattomasti, huomattavan nolosti. Vastapäätä istunut poika ei aivan ymmärtänyt jutun juonta. Hän maireasti hymyillen vastaanotti ilmoille päässeet säveleni osoituksena siitä, että tässä pöydässä saa laulaa aivan vapaasti. Nyt hän laulaa kovaa ja epävireisesti ja nyökyttää päätään kuin olisi koko ajan kaikkien kanssa samaa mieltä. Yritä tässä nyt tehdä töitä. Omapa oli vikani, pissin omiin eväisiin (pahinta on ehkä se, että hän tulkitsee. Kulmat kurtussa ja rakkaudentuska sydämessä).

IMG_3552 (kopio) IMG_3556 (kopio)

Tässä kaupungissa taitaa yhdellä sun toisella olla kellojen siirrosta mieli muualla ja sydän syrjällään. Helsingissä tuulee ja ohikulkijat senkun hytisevät. Toiset laulavat, toiset eivät. Toiset tahallisesti, toiset tahattomasti.

Aika on laulaa ja aika olla vaiti. Aika on hytistä ja aika on nauttia lämmöstä. Aika on ärsyyntyä vastapäisestä, aika itse muita häiritä. Aika on siteerata Pyhää kirjaa, aika on hävetä tekstejään ja istua hiljaa. Aika on lopettaa ajoissa tai vetää överit ja poistua talosta.

– Henriikka

Ps. Nyt vastapäinen kaveri aloitti tanssin. Kädet ilmaan ja sitä rataa. Meikämandoliini nousee ja poistuu nyt.

18 kommenttia

 1. Missä kahviloissa sä oikeen hengaat. Mäkin tahon laulavia ja tanssivia vastapäätäkahvittelijoita.

  Vastaa
 2. Nimetön 27.10.2014

  Tulipa hyvä mieli näistä jutuista. Kiitos!

  Vastaa
 3. Naava 27.10.2014

  Miulle käy aina niin et jossain bussissa huomaanki et oho, nyt tuli lauleskeltua ääneen..ja toinen yleinen on se kadulla käveleminen ja sitten alkaa nauramaan omille ajatuksilleen :D Täällä pikkukaupungissa ei katota hyvällä ja se on harmi! Ei laulut ja naurut pahaa tee.

  Vastaa
 4. Eve 27.10.2014

  :DDD Tää maanantai oli jo valmiiks aika hyvä, mutta nyt tästä tuli suorastaan loistava maanantai! Kiitos! :D

  Vastaa
 5. Helmi 27.10.2014

  Eikä, kuulostaapa se lauleskelemaan ja tanssimaan intoutunut poika liikuttavalta. :D Ihana tarina! Mä intoudun joskus tanssahtelemaan kun kuljen kadulla napit korvissa, musiikki vaan vie mukanaan. Yleensä kumminkin vaan hymyilen itse itsekseni omille ajatuksilleni ja yleiselle fiilikselle, ja se tuntuu kiinnittävän enemmän ihmisten huomiota kuin se satunnainen tanssahtelu aina joskus. Ihan kuin olisi outo näky, että joku arkena kulkee kadulla ja uskaltaa hymyillä. :)

  Vastaa
 6. roosaliina 27.10.2014

  superhyvä juttu. oot niin hauska.

  Vastaa
 7. Nimetön 27.10.2014

  Oot vaan niin loistava!!!

  Vastaa
 8. Lintu 27.10.2014

  Hahah! Loistavaa etten ole ainoa joka lauleskelee yksin. Töissä puuhaan jotain ja samalla saatan kiekua oikein tunteella jonkun biisin tahdissa ja asiakkaat kattoo että mitä häh. Hymyilen takaisin oikein leveästi :)

  Vastaa
 9. mademoisellesaara 29.10.2014

  :DDDDDDDDD eih
  voiko tommosta oikeesti tapahtua kuin kirjoissa

  Vastaa
 10. Henriikka 20.11.2014

  No tämä tapaus oli Kampin Johto Cafeessa. Ei siis mikään sympaattisin kotokahvila.

  Vastaa
 11. Henriikka 20.11.2014

  Hih khih hih. Ole hyvä. Minuakin naurattaa myös näin jälkikäteen.

  Vastaa
 12. Henriikka 20.11.2014

  Hahah, toisaalta ääneen laulaminen on ihmisille niin yleistä, että siihen osaa suhtautua aika rennosti ainakin täällä Helsingissä. Harmi, jos pikkukaupungissa on niuhompaa.

  Vastaa
 13. Henriikka 20.11.2014

  Ole hyvä. Hahaha tämä oli niin huvittava juttu!

  Vastaa
 14. Henriikka 20.11.2014

  Poika ajatteli, että kerrankin on vapautunutta seuraa, että nyt voi irrotella. Ja minä vaan avaudun blogissa haha.

  Sen kyllä myönnän, että vaikka rakastan hymyileviä ihmisiä, niin sellaisen vastaantullessa aika usein mietin, onko mulla huulipunat levinnyt tai vetoketju auki.

  Vastaa
 15. Henriikka 20.11.2014

  Tiedät keneltä juttuni tason perinyt.

  Vastaa
 16. Henriikka 20.11.2014

  Onneksi töissä on vähän niinkuin ”kotikenttäetu”. Sitä voi tehdä mitä vaan ja asiakkaat saa sopeutua (hahah, ehkä se ei todellisuudessa ole aivan näin). Hymyily on ainakin ihan oikein.

  Vastaa
 17. Henriikka 20.11.2014

  Mä mietin sitä itsekin siinä kaiken keskellä. Mutta niin vaan kävi ja naurattaa edelleen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.