Lomahyggeä ja pikkuisia jouluja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikkujouluja ei voi olla liikaa. Usein naamioin kaikki joulun lähettyvillä tapahtuvat ystävien visiitit ja tapaamiset pikkujouluiksi. Kun nimeää näkemiset jo etukäteen, tunnelma on jo valmiiksi hygge.

Olemme ystävystyneet Idan kanssa tämän vuoden kuluessa ja eilen vietimme yhdessä siis historian ensimmäisiä pikkujouluja. Pääsin Tampereelle Idan uuteen kauniiseen kotiin. Oli salaattia ja juustoja, glögiä ja suklaata. Puhuttavaa riitti eikä päästy vajaa kolmetuntisten pikkareiden aikana edes alkuun. Syömisessä päästiin tosin maaliviivoille asti, petollisen hyviä herkkuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glögisuositus löytyi eilen jaettavaksi: Lapin Marian vanilja-mustikka-luomuglögi (kuulostaa parodisen hienolta) löytyi Tampereen Punnitse ja Säästä -liikkeestä ja oli aidosti vaniljainen. Onhan nämä joulun herkkujuomat vähän sellaisia sokeripommeja, toisaalta en ole löytänyt itsestäni vielä totaalista sokeripoliisia ja haluan säilyttää glögittelyn jouluperinteenä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Mitäs tähän päivään? Hidasta, laiskaa kiskottelua aamusta yli puolenpäivän. Kuusenkoristelua ja muuta satunnaista ihanaa. Illalla on ystävien joulujuhlat ja ennen sitä pitää vielä suunnitella, mitä kakkuja leivon jouluksi.

Joululomaa, joululomaaaa. Täytyy hokea sitä välillä itselleen, että muistaa pysyä tyytyväisenä.
Pihalla pakastaa ja kaipaan pulkkamäkeen.

– Henriikka

Kuvat: Ida / 365 days with Ida

4 kommenttia

 1. Suvi 21.12.2014

  Mua alko niin naurattaa, koska mun maailmassa pikkarit=pikkuhousut :D

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2014

   YES, niin monen muunkin. Mietin otsikoita: ”Idan kanssa pikkareissa”, ”Idan ja mun pikkarit”….

   Vastaa
 2. ida365 21.12.2014

  Vitsit miten kiva että kävit kylässä. Ja ihan parasta että ollaan tutustuttu – kuinka kliseistä, mutta bloggaamisessa parasta on kyllä tyypit, joiden kanssa kokee yhteenkuuluvuuden tunnetta. PUS :-*

  Vastaa
  • Henriikka 23.12.2014

   Hahaha ja niitä tyyppejä ei olekaan ihan joka blogin takana. Pusssss.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.