Kuinka kangeta itsensä takaisin elämään?

_MG_2051 kopio

Tänään alkoi työt loman jälkeen, enkä muista koska olisi ollut yhtä hankala kammeta itsensä ylös sängystä. 06:30, time to get up tiger! Torkku kävi ja jännästi ylhäällä oltiin vasta hetkeä yli seitsemän. Meinasin lannistua jo siinä vaiheessa, kun en osannut käyttää uuden herätyskellon torkkua.

Raitiovaunussa oli tunnelmaa yhtä paljon ja vähän kuin aina. En muistanut ottaa kahvia matkaan ja kassikin painoi kuin suurimmat syntini. Toisaalta kuulun kyllä sellaisten nolojen maanantai-fiilistelijöiden porukkaan. Jotka jakavat oh no monday again -kuvia, joissa porukka on silmät ummessa ja suut mutrulla, ja koirat ovat lysähtäneet kuonot kahvikuppiin. Ja sitten päivitellään, kuinka kauheita maanantait ovatkaan, vaikka oikeasti salaa fiilistellään sitä nuhjuista melankoliaa ja kuinka voi juoda väsyksissään kaakaota ja pukea itsensä kokovartalosukkaan.

_MG_2097 kopio

Mutta äkkiä sen huomasi, että kaikkihan rullaa. Mitä pidempi loma, sen hankalampi on töihin palata, mutta loppujen lopuksi se ei ole niin kovin ihmeellistä. Sitä istuu työpöytänsä ääreen, alkaa purkaa saapuneita sähköposteja, tekee tutun to do -listan priorisointijärjestyksessä ja aloittaa hoitamaan asioita rasti ruutuun -meiningillä yksi kerrallaan. Suht samanlaistahan se on lomallakin.

Sitä paitsi mitä se sellainen elämä on, jota elettäisiin vain lomalla? Lähinnä turhaa. Jotenkin parempi muokata työstään ja kaikista maanantaistakin vähintään kelvollisia. Vaikka sitten sillä nurinkurisella maanantai-fiilistelyllä.

(Ai miten nämä kuvat liittyvät mihinkään? Ei mitenkään. Kunhan laitoin.)

– Henriikka

takki/Twist & Tango, kengät/Bianco, viittapaita, housut, korvikset & vyö/second hand

8 kommenttia

 1. Naava 7.1.2015

  ihana asukokonaisuus, rakastuin <3 Ja miusta tuntui tänään ihan kun olisi palannut toiselta ulottuvuudelta takaisin. Sanomattakin selvää, en olisi halunnut palata.

  Vastaa
  • Henriikka 19.1.2015

   Jep, teki kyllä aluksi pikkuisen pahaa. Mutta tässähän sitä taas porhalletaan hyvää vauhtia eteenpäin. Toivottavasti sinäkin, Naava, oot päässyt alkukankeudesta!

   Kiitos jälleen kerran.

   Vastaa
 2. sofia 8.1.2015

  Tämä kirjoitus jollain tapaa kolahti minuun. Vau. Olen juurikin sellainen sänkyyn jääjä, jota hirvittää arkeen paluu viikonlopun ja erityisesti loman jälkeen. Tuntuu ylitsepääsemättömältä palata, vaikka oikeasti nautin rutiineista ja omasta työstäni, kuhan vain pääsen ensin työpaikalleni.. Kiitos tästä muistutuksesta! Ihana lukea itseäsi ja ajatuksiasi koskevia kirjoituksia.

  Vastaa
  • Henriikka 19.1.2015

   Hei, ihan huippua kuulla. Lämmitti minun sydäntä tämä.

   Vastaa
 3. Henna 8.1.2015

  Sitävaan, että nuo kengät on kyllä kivat! :–)

  Vastaa
 4. fresa 18.1.2015

  Arkeen paluu on kyllä aina yhtä nihkeää, mutta tosiaan ilman arkea ei lomakaan olisi niin ihanaa. Kivoja kuvia! :)

  Vastaa
  • Henriikka 19.1.2015

   Oot kyllä ihan asian ytimessä.

   Kiitos kovin :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.