Ketutat minua tiistai

Henriikka Simonjoki Aamukahvilla blogi

Tänään olen herännyt kiukkuisesti, kääriytynyt tiukempaakin tiukemmin leopardikuvioiseen aamutakkiin ja vetänyt villasukat jalkaan, jotta varpaat olisivat visusti turvassa. Olen syönyt aamupalan, jossa oli ainakin Suomen oloihin verrattuna yllättävän kypsää mangoa. Muuta en muista. Ainiin! Tyrnishotin join keltaisesta espressokupistani, niinkuin joka aamu.

Kannoin roskat katokseen. Siirtelin naapurien roskia jäteasiasta toiseen. Ei biojätteet kuulu lasiastiaan tai pitsalaatikot paperinkeräykseen. Yleensä en nipota, mutta nyt tein salaa muutostyötä. Raahustin ratikkaan. Ehdin kerrankin kunnolla. Mietin, että olisi voinut napata toisen kahvikupillisen matkaan. Nautin kuitenkin siitä, että yksittäispaikka oli vapaana. Aamulla on kiva istua leveästi, vähän röhnöttäen, suojassa omassa kuplassaan. Fyysinen kontakti muukalaisten kanssa on sitten iltapäivän sisältöä.

Vaihdoin sporaa, spårvagenia, raitiovaunua. Kutosesta seiskaan. Pääsisin yhdelläkin perille, mutta minimoin mieluummin kävelyn. Sporttiset pyrähdykset ovat sitten iltapäivän ansioita. Köpötin töihin, töppöstä toisen eteen. Tilasin hissin, avasin oven ja astuin työpaikalle. Nautin siitä, että korjauslakkaa on vielä jäljellä, sillä korjaan kalenterista aina kaiken väärinmerkityn säntillisesti ja korjaan pois kaiken peruuntuneenkin jälkikäteen.

Henriikka Simonjoki Aamukahvilla blogi
Henriikka Simonjoki Aamukahvilla blogi

Töissä istuin palaverissa ja toisessa palaverissa. Vedin itse sen mukavemman, otin rennosti, sillä tiistaisin ei kukaan jaksa mitään takkiaan painavampaa taakkaa. Vastailin sähköposteihin, allekirjoitin papereita, purin kuittikasaa ja exceleitä. Söin lounaaksi paria kiusausta, niin hauskalta kuin se kuulostaakin. Iltapäivällä kittasin kupin kitkerää kahvia, vaikka olen luvannut itselleni, etten siihen kuraan kajoa. Seisoin vastapainoksi kuitenkin kahvitaukoni seisten, sillä istuminen tappaa.

Kahdeksan tunnin istumisen jälkeen olin taas aika paljon lähempänä kuolemaa ja päätin lopettaa tältä erää.

Henriikka Simonjoki Aamukahvilla blogi
Henriikka Simonjoki Aamukahvilla blogi

Työpäivän jälkeen kävin akvarellikorttikurssilla, söin sushia ja näin Jenniä. Ja pohdin, että tiistait ovat ylivoimaisesti tylsimpiä ja voimattomimpia, eikä niitä kestäisi, ellei illaksi olisi suunnitellut maailman parasta ohjelmaa.

Surkeat tiistait.

– Henriikka

villapaita, nahkahousut, hattu / second hand, kengät / Nike

Kuvat: Dora Dalila / Blogi / Tumblr / Instagram

8 kommenttia

 1. hanna ä 3.3.2015

  Oon säälittävän laiska kommentoija, mutta nyt päätin ryhdistäytyä ja kertoa että tää postaus oli hirmu sympaattinen ja samaistun ihan täysin!!
  Kohta on keskiviikko, hyvää sitä päivää!
  :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.3.2015

   Säälittävän laiska kommentoija olen itsekin, joten ei väliä. Minusta tuntuu, että tiistait on aina ihan ylitsepääsemättömän ankeita. Keskiviikosta lähtien taas aurinkoa.

   Ihanaa kevättä Hanna. <3

   Vastaa
 2. Ansku 4.3.2015

  Voi eii, no onneksi nyt on jo kauheen kiva keskiviikko, vai? :)

  http://www.peaceandstyle.fi

  Vastaa
  • Henriikka 6.3.2015

   Keskiviikkona jo hymyilytti. Ei hätää siis hih hih.

   Vastaa
 3. Murkinamasu 5.3.2015

  Ihanaa, että on muitakin, jotka uudelleenlajittelevat muiden roskat! :D

  Vastaa
  • Henriikka 6.3.2015

   Onko se noloa vai siistiä? En ole varma haha. Teen sitä aina vain salaa, en teatraalisesti silloin kun naapurit näkevät.

   Vastaa
 4. Luomutukka 8.3.2015

  Tämän talven tiistaista selviää kun illalla tulee ruotsalainen rikosleffa Beck! Joka viikko jotain erilaista herkkua, viltti, vilasukat ja ukko kainaloon. Meille on muotoutunut jo kirjoittamaton sääntö: tiistaina kotiintuloaika 22.00 :D Tosin nyt näytti aloitusajankohta siirtyneen 23.00. Turhan myöhä työssäkäyvlle, tai sitten keskiviikosta tulee se viikon pahin päivä liian vähillä yöunilla. Tsemppiä!

  Vastaa
  • Henriikka 9.3.2015

   Mun on myönnettävä, että oon aivan liian nössö myöhäisillan rikosleffoille ja -sarjoille. Erilaiset herkut, viltit, villasukat ja ukot taas kuulostaa sopivalta. Ehkä löydän jonkun sopuratkaisun. Haha.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.