Jämäbrunssit

_MG_1620 kopio

Miten mahtava onkaan jämäbrunssien konsepti. Edellisillan juhlista jäänyt ruoka mielettömänä (tai joskus vähemmän mielettömänä) kattauksena tarjoiltuna yökylään jääneiden uusien ja vanhojen ystävien seurassa. Usein astiat ovat herttaisesti eriparia ja kaikkia ruokia ei riitä aivan kaikille. Mutta juhlien vuoksi lyhyiksi jääneiden yöunien jälkeen kelpaa kaikki, kunhan on kunnon kuppi kahvia ja sopivan rauhallista musiikkia.

Jäimme perjantaisten syntymäpäiväjuhlien jälkeen ystäviemme tykö Turkuun. Lauantaiaamuna raotin silmiäni kunnolla vasta yhdeksän aikaan, mikä on tällaiselle aamukukkujalle poikkeuksellisen myöhään. Aamupalapöydässä istui tuttujen ystävien lisäksi myös uusia ja viime kesältä vanhoja latvialaisia tuttuja. Aamu-englantini oli keskinkertaista, aamu-latviani olematonta.

_MG_1623 kopio
_MG_1633 kopio

Jämäbrunssit ovat sopivan hitaita, aina erilaisia ja kautta linjan armollisia. Vaikka minulle ei krapulankaltaisista olekaan tapana kärsiä, tuovat edellisyön tanssiaskeleet väsymystä mieleen ja painoa jalkoihin. Aamupalapöydässä voi istua useamman tunnin, olla hyvässä tasapainossa keskittynyt ja omissa haaveissa.

Jämäbrunsseilla saattaa kärventää kynttilässä vaahtokarkkeja, vaikka kuuleman mukaan se on epäterveellistä.

_MG_1631 kopio_MG_1630 kopio

Tämän aamuinen aamiainen oli huomattavasti suppeampi, mutta reilusti vähemmän väsynyt. Nyt on äänestetty ylpeydellä ja vaalikahvitkin kitattu.

Kesä tulee, pihabrunssit tulee. Niitä odotellessa.

– Henriikka

2 kommenttia

 1. Marie 20.4.2015

  Nams, nyt tuli nälkä! Taidanpä mennäkin tästä samantien ruokkikselle, joskaan en tosiaankaan noin runsaalle..

  Aurinkoista viikkoa sinulle Henriikka!

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2015

   Hihi, toivottavasti sulla oli hyvä ja maukas ruokkis.

   Ihanaa ja aurinkoista alkanutta viikkoa, Marie.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.