Minnen från Skövde

IMG_1776

Hej alla och häslingar från Skövde. Onnen kaupungissa ollaan ja yritetään olla muistamatta, että huomenna lähdetään kotiin päin.

Tuntuu kuin ei olisi koskaan lähdettykään. Kaikki tuntuu niin kotoisalta, on niin mysigt ja isäntäperheen koira Tiger juoksi heti saavuttuamme hälsaamaan. Heilutti häntää iloisesi ja unohti saman tien kuluneet viisi vuotta. Katti on yhtä ovela kuin ennenkin, lymyilee jossain piilossaan eikä näyttäydy kuin pienillä huomionkeruu-rundeilla.

heeheee kopioIMG_1796 kopioIMG_2067 kopioIMG_2051 kopio
IMG_9959 kopioIMG_0195 kopio

Kun pääsee takaisin nostalgiseen miljööseen, muistaa paljon asioita joita ei Suomessa olisi muistanut edes kunnon pohdinnalla. Keskustan Cafe Galeriessa tarjotaan nykyisin parempaa kahvia (Johan & Nyström!), mutta vanhat seinät muistuttavat monista kiperistä kysymyksistä, joita alle 20-vuotiaan meikämannen päässä pyöri.  Luulin silloin minusta tulevan äidinkielenopettaja. Opiskelupaikka odotti Jyväskylän yliopistossa, ja muistan kirjoittaneeni päiväkirjaan, etten ole kyllä varma onko se tosissaan minun tulevaisuuteni.

IMG_2573
IMG_2648
IMG_2850
IMG_2977

Janne muutti Skövdeen vasta uuden vuoden aattona. Vietin joulun pikkusiskon kanssa, joka saapui lentäen Suomesta, koska oli vielä liian nuori tulemaan yksin laivalla. Molemmilla oli lyhyet letit ja paljon hymyä. Pidimme suursiivouksen, että saamme sympaattisen kellarihuoneeni puhtaaksi. Jouluaattona päätimme kaikkia ruotsalaisia sääntöjä vastaan laittaa saunan kunnolla kuumalle, ja superlöylyjen jälkeen kiuas paloi melkein karrelle. Onnistuimme vierailuviikon aikana rikkomaan mikron, pesukoneen ja kiukaan, emmekä uskaltaneet sen jälkeen koskea enää mihinkään. Saimme toki kaiken anteeksi, vaikka häpeän määrä oli mittaamaton.

Päätimme myös kultturelleina ihmisinä sivistää itseämme urkukonsertilla. 45 minuutin jälkeen yhteisnyökkäyksellä hiivimme ulos kirkosta ja totesimme ulkopuolella pohjattoman tylsyyden olevan juuri sen konsertin kaltaista. Sen sijaan kävelimme vaatekauppaan ja ostimme identtiset karvalakit. Tekokarvaa, juu juu.
IMG_9535 kopio IMG_9571 kopioIMG_0034 kopio IMG_9661 kopioIMG_9689 kopio IMG_9723 kopio IMG_9734 kopioIMG_1878 kopioIMG_9815 kopioIMG_9927 kopioIMG_7089IMG_1925 kopiojag kopio

Ne viikot meni nopeasti ja niin on mennyt nämä vuodetkin. Ei tullut minusta äidinkielenopettajaa, vaan enpä tiedä edelleenkään mikä tulee. Nyt tuntuu, että olin silloin paljon järkevämpi kuin nyt. Samat kiperät kysymykset löytyvät edelleen päästä, vaikka vanha päiväkirja onkin jo täynnä ja arkistoitu.

– Henriikka

8 kommenttia

 1. Naava 11.4.2015

  ihania muistoja ja kauniita kuvia :)

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2015

   Kiitos Naava. Nämä muistot lämmittää kyllä mieltä.

   Vastaa
 2. hennariikka 11.4.2015

  Naamat ei näytä vanhentuneen päivääkään :–)

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2015

   Tsihii, pitäisikö tämä ottaa kohteliaisuutena vai loukkauksena?

   Otan kohteliaisuutena ja kiitän kovasti!

   Vastaa
 3. Liina 11.4.2015

  Mustakin piti tulla äidinkielen opettaja (joka ei ole varma, onko se äidinkielenopettaja vai äidinkielen opettaja) mutta nyt asunkin Skövdestä sata kilsaa lounaaseen ja meinasin kirjastonhoitajaksi. Ehkä vielä kirjastonhoitaja-äidinkielen opettajaksi, kuka tietää.

  Ruotsissa on kivoja pikkukaupunkeja, Suomen vastaavista olen häpeällisen tietämätön. Storstadsflickana kolme vuotta pikkukylässä, vaikka söpössäkin, alkaa tosin jo ahdistaa. Ihanasti lunta!

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2015

   Sun suunnitelmat vaikuttaa oikein kelpo suunnitelmilta. Jatka samaan malliin! Ja ei kuulosta yhtään huonolta tuo kirjastonhoitaja-äidinkielen opettaja -kombokaan. Kerro sitten, jos toteutuu.

   Pikkukaupungit on huippuja. Harmi, että niistä tietää niin vähän. Nyt vaan ottamaan selvää ja valloittamaan :-)

   Vastaa
 4. Sanka 15.4.2015

  Hassua, luulenpa itsekin majailleeni tuolla samaisessa kellarihuoneessa ja tutustuneeni isäntäperheen Tiger-koiraan (joka ainakin silloin villiintyi sanasta kärpänen). :)

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2015

   Joo! Kärpänen on edelleen inhokkilistalla. Hahaha superhauskaa. Tämä Skövden kellahuone on ihan lemppareita maan päällä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.