Karvaton muija

_MG_1042 kopio

Tänä kesänä naiset kasvattavat innolla kainalo- ja säärikarvojaan ja antavat kaikkien kukkien kukkia. Itse en ole tästä buumista vielä innostunut ja itse asiassa vähennän mukavemmistakin karvoista vielä lisää. Vietän kulmakarvatonta kesää.

Kyselin alkukesästä mielipiteitä kasvoista, joita kehystää esiin väritettyjen kulmien sijaan luonnollisen valkoiset haituvat. Niin moni piti ideaa hyvänä, että päätin antaa kulmanöyhdälle mahdollisuuden. Vaikka meikkaan arjessa aina tosi kevyesti, vaatii uusiin kulmiin tottuminen aikansa. Reissu totutti meikittömään naamaan nopeasti ja tehokkaasti, hikisten junareissujen jälkeinen naama tuli tutuksi ja kotiin paluun jälkeen saattoi helposti jäädä kevyemmälle linjalle.

Silmien sinisyys pääsee ainakin paremmin esiin, vaikka tavallisesti perin ilmeikkäät kasvoni menettävätkin puolet ilmeitten potentiaalista.

_MG_1054 kopio_MG_1094 kopio

Helteiden jälkeen on taas helpottanut. Tämä +20-keli sopii minulle niin paljon paremmin kuin pätsilukemat. Kuumuus ottaa pannuun ja hakeudun varjoon kuin pieni eläin. Hermo menee, jos ratikkapysäkillä ei ole varjopaikkaa. Lisäksi terassit on täynnä ja parkkipaikat tursuilevat liikkeellä olevia (ikään kuin minä koskaan tarvisin parkkia). Toisaalta, ihmiset ovat silmin nähden onnellisempia ja huvittavan suloisesti kesästä sekaisin. Fiilistelinhän eilen itsekin grilli-iltoja ystävien kanssa.

_MG_1069 kopio_MG_1057 kopio_MG_1115 kopio

Mokkapylly on viileän kesän juttu. Sukkahousut olisi tosin voinut unohtaa, vaan Suomen kesään ei koskaan osaa pukeutua nappiin. Taas puhutaan säästä, parempi lopettaa. Sisar kehottaa laittamaan vipinää kinttuun, sillä pöytä odottaa katettuna. Feta-cashew-salaatti odottaa nälkäisiä suita ja jälkiruokaakin saa, kunhan on kunnolla. Tällä viikolla ajattelin leipoa ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kunnon mansikkakermakakun. Unelman, joka maistuu aina pahemmalta kuin haaveissa.

Rauhaa, rakkautta ja sen semmoista.

– Henriikka

hattu/Minimum, sukkahousut/Falke, kengät/Vagabond, sortsit/Monki (saatu), bomber/Zara, paita/second hand

8 kommenttia

 1. Marianne Mattsson 6.7.2015

  Kiitos hyvin kirjoitetusta, mielenkiintoisesta ja hyvillä valokuvilla kuvitetusta matkakertomuksestanne. Tällaisia blogeja toivoisi tosiaan lisää. t. 63-vuotias reissaaja

  Vastaa
  • Henriikka 6.7.2015

   Suurkiitokset. Otan palautteen suurella ilolla vastaan. Elokuussa on tulossa vähän lisää matkajuttua, onneksi. Kovasti tekisi mieli taas maailmalle.

   Vastaa
 2. JL 7.7.2015

  Hei,

  Mietin vain, että kaupoistahan saa myös kulmille tarkoitettua värjäysainetta, vaikkapa vaaleanruskeaa. Sellaisella kun hieman sävyttää, niin ei tarvitse joka päivä piirrellä kulmia kynällä :)

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2015

   Heippa,

   ja kiitos vinkistä. Pitääkin käydä tsekkaamassa sitten, kun kyllästyn näihin luonnonkulmiin.

   Vastaa
 3. Mimmu 7.7.2015

  Minäkin (48v :) )kiitän suuresti matkakertomuksesta! Lähetin eilen 18v tyttäreni kavereineen junamatkalle kohti Pekingiä (jatkavat edelleen lentämällä Japaniin). Tuntui mukavalta, kun olin saanut tuoreeltaan lukea millaista junassa on matkustaa. Patistin tyttärenkin lukemaan ja hyviä vinkkejä saikin. Kiitos siis!

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2015

   Oho vautsi. Huippua, että mun lukijakunta ei rajoitu pelkästään nuoriin ja nuoriin aikuisiin. Mahtava homma.

   Ja kiva kuulla, että matkajutuista on ollut iloa ja hyötyä. Kiitos!

   Vastaa
 4. Roosa 7.7.2015

  Näytät aivan upealta kuvissa! Oot ihailtavan rohkea poikkeamalla massasta kulmien suhteen. <3

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2015

   Ihanasti kirjoitettu, Roosa. Kiitos kovasti. Mäkin kyllä keräsin rohkeutta aika pitkään ennen kuin uskalsin lähteä paljailla kulmilla liikenteeseen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.