Postikorttituulella

_MG_3743 kopio

Käyn aina toisinaan työasioilla postissa enkä voi vastustaa niitä. Tuntuu, että posteissa on niin paljon nostalgiaa, ja vaikka näin ei ehkä saisi postin lakon aikaan sanoa, niin tuntuu, että posteissa on sellaista hyvällä tavalla pysähtynyttä ja vanhanaikaista. Kuin saisi ovesta sisään astuessaan päälleen kunnon annoksen nostalgiaa, menneitä vuosikymmeniä ja postisäkillisen mustavalkovalokuvia.

_MG_3739 kopio

Usein lähden tyhjin käsin, pää täynnä tunnelmaa. Mutta jos kalenterin välistä ovat etanakortit loppuneet, ostan muutaman matkaani. Viime kerralla täydensin varastoani kuvien korteilla: neljällä taitettavalla, kahdella perus-Tovella ja kahdella Tove-kuorella.

Yleensä tiedän jo kortit ostaessani kenelle aion ne antaa tai lähettää. Näistäkin korteista tuli aina joku tietty ystävä mieleen. Saatan ostaa jonkun kortin vuoden tai pari etukäteen: ”Tämä on sitten kolmen vuoden päähän niihin häihin!” Laitan jemmatut kortit talteen työpöydän laatikkoon ja yritän muistaa ne h-hetkellä. Lähes aina muistan, aina en.

_MG_3740 kopio _MG_3741 kopio

Ja arvatkaa mikä oli koko ostoprosessissa parasta? Postivirkailija. Sopivasti vanhanaikainen. Kerroinkin hänestä ja tilanteesta aiemmin. Hän kertoi olleensa postilla töissä vuosikymmenet ja myyneensä aikoinaan postimerkkejä Tove Janssonille. Hän osti kuulemma aina monta sataa, kun katosi sitten saareen tekemään juttujaan.

Odotutimme jonottajia, kun jäimme höpisemään omiamme. En osannut olla pahoillani siitä, vaikka syytä olisi ollut. Huh, minäkin haluan myydä Tovelle postikortteja.

-Henriikka

Ps. Arvoin cupping-koulutukseen päässet ja arpaonnen suosimille on nyt ilmoitettu. Laitan vielä kaikille myöhemmin viestiä, mutta tässä vaiheessa iso kiitos kaikille kiinnostuksesta. Teitä oli moninkertaisesti siihen verrattuna kuinka monta saan ottaa mukaan. Tarkoittaako tämä sitä, että lukijatapaamiset ja -tilaisuudet ovat tulevaisuudessakin suotavia?

4 kommenttia

 1. Sanna 2.11.2015

  Aivan ihania kortteja!! Onko nuo tosiaan ostettu Postista? Pitääkin suunnata sinne itsekin.

  Itse tykkään myös ostaa kortteja jemmaan. Viime aikoina olen ruvennut itsekin askartelemaan kortteja, mikä on hieman hillinnyt korttien ostamista. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että kortteja ei voi olla koskaan liikaa varastossa.

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2015

   Kannattaa suunnata, jos et vielä ole ehtinyt. Postista voi löytää vaikka mitä yllätyksiä.

   Ainakin mulla harmillisen usein kortit jää laatikon pohjalle tai katoaa muualle kotini uumeniin. Onneksi ne voi kuitenkin löytää sieltä myöhemmin ja iloita jälleennäkemisestä!

   Vastaa
 2. emzi 3.11.2015

  Ihania kortteja :D Pitäs kyllä lähetellä kortteja enemmän :D

  Vastaa
  • Henriikka 7.12.2015

   Kiitos kovasti, nämä oli hyvät löydöt. Etanaposti on niin ilahduttavaa, että suosittelen lämpimästi korttien lähettelemistä. Ne on vähän semmoista juhlaa arjen keskellä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.