Joka kerta suunnilleen samanlaisena

_MG_0035 kopio

Terveisiä Kouvolan rauhasta. Sain juuri äsken viimeiset työtehtävät tehtyä täältä ja nyt nyt nyt vihdoin muutaman päivän lepoon. Vapaapäiviä en ole ottanut, mutta lomalta tuntuu silti. Pitkä viikonloppukin tuntuu pitkältä ja siihen kun lisää välipäivien toivottavasti leppoisan tahdin, niin hyvä tästä tulee.

Koko perhe on jo valunut ympäri Suomen omilta asuinsijoiltaan tänne vanhempien katon alle. Ahdasta tulee ja meluisaakin, vaan aina niin yhtä rakasta ja riemuisaa. Kun vain saan karistettua tämän illan – tai mieluummin seuraavan tunnin – aikana työajatukset, niin huomenna voidaan juhlia kepeästi.

_MG_0009 kopio

Onhan tämä joulu tällaista Déjà-vu:ta. Onhan tämä juhlittu tällaisenaan yli 20 kertaa. Joka kerta suunnilleen samanlaisena, samoin perintein ja samoin tyypein. Toinen joulukoti tuli kuvioihin joitain vuosia sitten, mutta hyvin pienin eroavaisuuksin anoppilassakin juhlitaan joulua lähes samankaltaisesti kuin meillä.

Ja niin taitaa juhlia suunnilleen koko Suomi: joulusaunaa, joulupuuroa, hienompaa jouluillallista. Ehkä joulukirkkoa, yhdessä ulkoilua ja lahjojen availua. Rohkeimmat lurauttavat muutaman laulun ja suurin osa ainakin kuuntelee niitä.

Jokainen perhe olettaa oman joulun olevan uniikki vaikka ulkomaan vierailijan näkökulmasta kaikki joulua perinteisesti viettävien perheiden jouluaatot vaikuttavat varmaan melko identtisiltä.

_MG_0056 kopio

Ja tietysti lämpimimmät ajatukset saavat ne, jotka omasta halustaan riippumatta eivät saa tai voi viettää joulua läheistensä kanssa. Tiedostan myös, että tällainen jouluhehkutus saattaa tuntua sellaisista henkilöistä pahalta. Toivon kuitenkin, että perhefiilistely synkkyyden sijaan loisi iloa ja tunnelmaa lukijoille.

Syvä toiveeni on, ettei kukaan kokisi surua tai yksinäisyyttä tänä jouluna. Nauttikaa ja levätkää. Palaan aaton jälkeen joulukuvin ja -aatoksin.

”Christmas is the spirit of giving without a thought of getting.”
Thomas S. Monson

-Henriikka

2 kommenttia

 1. Marie 24.12.2015

  Tunnelmallista ja hyvää joulua sinulle.

  Vastaa
  • Henriikka 28.12.2015

   Kiitos Marie. Olen todella onnellinen siitä, miten usein jaksat kommentoida.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.