Iglun lämmössä

_MG_0318 kopio

Olen hiippaillut uudessa kodissa nyt paria päivää yli viikon. Olen tehnyt huomion, että tavaraa on edelleen paljon, vaikka ollaan myyty ja lahjoitettu pois kolmasosa.

Olen myös huomannut, että onneksi Punavuori- ja Kamppi kierrättää -Facebook-ryhmät ovat yhtä aktiivisia kuin Arabianrannan vastaava. On myös ilo, että Punavuoreen perustettiin juuri ryhmä lainaamiselle ja vuokraamiselle. Aina ei tarvitse ostaa. Lainattavaksi on asetettu jo esimerkiksi nokkakärryt, retkipatja ja lautapelejä peli-iltoja varten.

Huomio on väkisinkin kohdistunut myös talon ikään. 1800-luvun lopussa rakennetussa talossa on sopivan vanhat ikkunat, jotka sopivasti vetävät. Ilma on sopivan kuivaa ja koleahkoa ja lattia sopivan viileä. Villapaidoista, -huiveista, -housuista eikä etenkään -sukista ei ole lainkaan haittaa.

_MG_0327 kopio _MG_0347 kopio

Älkää nyt ymmärtäkö väärin, ei kotimme mikään iglu ole. Eräs ystäväni haki jo paikkaa kavereittensa nurkista punkkaamasta, kun oma koti on kylmentynyt äärirajoille saakka. Tällaisesta extremestä ei onneksi tarvitse kärsiä. Mutta olen luonnostani kovin ”lämmin” ja tottunut hippaloimaan milloin missäkin mikrosortseissa ja paidan jämässä. Nyt olen oikeasti tutustunut villasukkiin ja uskokaa tai älkää: jopa teehen!

Hyvä kahvi on fiilisjuoma, tee on omiaan flunssan nujertajana. Ei tulisi mieleenkään juoda kahvia, kun kurkku on kipeä. Mutta oikeastaan teen maailmaan on ollut ihan mukava sukeltaa: Ginger-kickiä, viinimarjaa, omenaa ja chiliä.

_MG_0364 kopio

Flunssan lopulliseksi nujertamiseksi saavuin kuitenkin juuri vanhempien luokse Kouvolaan. Tietää olevansa Kymenlaaksossa, kun kuuntelee juuri käytävää keskustelua äitin ja postimiehen välillä:

”Tuunko mie vai saatko sie sen paketin yksin?”
”Kyllä mie saan!”

Isän vanhassa fleecessä keittiönpöydän ääressä. Kahvi tippuu, sillä on tunnelmajuoman aika. Illan kivutessa sitten sitä teetä.

-Henriikka

10 kommenttia

 1. Ranja 8.1.2016

  Onnea ihanaan lautalattiaiseen ja ikkunalaudalliseen kotiin! Tai ihanalta se ainakin täältä ruudun toiselta puolelta näyttää kun kaikkia yksityiskohtia olen silmäillyt.

  Kyllä muutossa on vain aina oma tunnelmansa!

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2016

   Hihi, aivan ihana kommentti. Kiitos kovasi Ranja.

   Vastaa
 2. Kuutamolla 9.1.2016

  Oi mitkä lattiat! <3 tahtoo kans! Tuleehan asuntoesittelypostausta jooko? Onnea uuteen kotiin! Ah, parhautta kylmät lattiat ni minäki voin käyttää villasukkia :D

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2016

   Tämä lattia voittaa entisen muovimaton 100-0. Voiko ihminen enää muuta tarvita, kun on valkoinen lautalattia? Tuskin.

   Asunnonesittelyä en vielä voi luvata. Ainakaan tällä hetkellä koti ei ole sellaisessa kunnossa, että kehtaisi julkisesti esitellä. Mutta toivottavasti tulevaisuudessa.

   Kiitos paljon :-)

   Vastaa
 3. Kylmät tai ei niin UPEAT lautalattiat! ?

  Vastaa
 4. Karin 9.1.2016

  En malta olla kertomatta tähän, että meidän iskä oli tämän joulun kipeänä ja joi pyhäpäivät kahvin sijasta teetä. Aina kun iskä otti teemukin eteen hän julisti ”miehet jotka juovat teetä ovat outoja”. Faijahuumori on parasta!

  Vastaa
 5. Laurasss 10.1.2016

  Onnea uuteen kotiin :—) olin niin ilahtunut lukiessani aiemmasta postauksesta että nyt blogisi tulee olemaan enemmän sisustuspitoinen! Puulattia näyttää kyllä ihanalta, keittiökin vaikutti pelkistetyltä ja modernilta kenties? Kyllä sinun on nyt alettava Henriikaksi Eeva Kolun saappaisiin!

  Vastaa
  • Henriikka 20.2.2016

   No mutta! Miten ilahduttava kommentti. Tulin niin hyvälle mielelle tästä. Kiitos kiitos kiitos.

   Eeva Kolun saappaat voi olla minulle vähän liian suuret, mutta tavoitteitahan pitää aina pitää korkealla. Let’s see let’s see.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.