TEDx Youth: Puhumassa pelosta

_MG_1111 kopio

Istun juuri kaakaolla. Randomisti valikoitunut kahvila, mutta sillä ei ole merkitystä. Kaako on nimittän palkinto itselleni siitä, että olen itsestäni ylpeä. Tässä on kermaavahtoakin. Ja otan ehkä santsinkin.

Olin juuri puhumassa TEDx Youth -tapahtumassa. Tapahtuman aihe oli pelko ja rohkeus, joista minä valitsin pelon. Toisesta en ole oppinut vielä riittävästi.

Kirjoitin syyskuussa esiintymispelostani ja puheestani Markkinointiviestinnän viikoilla. Ikään kuin rangaistuksena siitä, että kirjoitin rohkeasti pelostani, sain kutsun puhumaan TED:iin. Reilua? No, olisin tietysti saanut kieltäytyä.

_MG_1062 kopio _MG_1070 kopio

Jännitin taas. Pelkäsin. Aivan kamalasti. Nukuin viime yönä huonosti enkä pystynyt syömään normaaliin, reippaaseen tahtiini tänään. Oli ensimmäinen kerta, kun pidän julkisen henkilökohtaisen puheen. Jossain vaiheessa meni niin tunteisiin, että mietin mielessäni: ”Viimeinen asia mitä nyt kannattaa tehdä on porata.” En sentään onneksi puhjennut kyyneliin.

Lohdullista oli kuitenkin, että olin puhumassa pelosta. Se antoi anteeksi pienen polvien tutinan. Sitä paitsi vakoilin Twitteristä, että kuulijoiden mielestä meni oivallisesti.

Sain niin paljon voimaa intensiivisistä, herkeämättömistä katseista yleisön joukossa. Kaikki tuntuivat kuuntelevan niin keskittyneesti. Puheen jälkeen saatu positiivinen palaute meni suoraan tallennettuihin ajatuksiin ja muistivihkoon.

Nyt hetken levähdys ja takaisin mukavuuslueelta pelkojen ääreen.

-Henriikka

10 kommenttia

 1. Antti 28.1.2016

  Vau! Tää oli päivän upein juttu! Tuleeko nettiin?

  Vastaa
  • Henriikka 24.2.2016

   Hello Antti ja kiiiiiiiitos! Tulee kyllä aikanaan nettiinkin. Jännittää sekin.

   Vastaa
 2. Lukiolainen 28.1.2016

  Kiitos loistavasta puheesta! Jäi mieleen erittäin hyvin <3

  Vastaa
  • Henriikka 24.2.2016

   Voi KIITOS KIITOS KIITOS. Arvaa merkitsikö paljon kuulla?

   Vastaa
 3. lb 28.1.2016

  Hienoa! Pelon voittaminen on upeaa vaikka epäonnistuisi. Näkeekö tätä jälkikäteen jostain?

  Vastaa
  • Henriikka 24.2.2016

   Moi! Youtubeen tulossa iik. En tosin tiedä koska.

   Vastaa
 4. Kaukokaipuun Nella 29.1.2016

  Sä oot mun sankari <3

  Vastaa
 5. R-R 29.1.2016

  Olit tosi hyvä puhumaan, mielestäni päivän paras, sillä sait pidettyä kiinnostuksen yllä koko puheen ajan ja olisin voinut jäädä kuuntelemaan pidempäänkin. :)

  Vastaa
  • Henriikka 24.2.2016

   Tosi hieno kommentti, kiitos. Tuntui kyllä hyvältä, kun huomasi, että kuulijat jaksoivat keskittyä. Kehittyä voi aina, mutta tällaiselle untuvikolle kokemus oli yllättävän okei.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.