Kesäinen marja-pavlova

_MG_0824 kopio

Siinä se nyt on! Ensimmäinen koskaan leipomani pavlova, kauniin Idan käsissä. Juuri sellainen kuin halusimmekin sen olevan: rönsyilevä, runsas, kesäinen ja värikäs. Päällä on pensasmustikoita, ananaskirsikoita, punaherukoita, karhunvatukoita, granaattiomenaa, syötäviä kukkia ja pistaasipähkinän murua. Eikä mitään toki liikaa!

Pavlova-kakku

6 annosta

Ainekset
6 kpl munan valkuaista
3 dl erikoishienoa sokeria
2 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoa

Täyte
1 prk rahkaa
1 prk kuohukermaa
marjoja, hedelmiä, kukkia tai muita täytteitä – mielikuvitus rajana!

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan kulhoon (mieluiten keraamiseen, teräksiseen tai lasiseen, sillä muovin mahdollinen rasvapinta estää valkuaisia vatkautumasta).
3. Sekoita vaniljasokeri, maissijauho ja 1 dl sokeria.
4. Vaahdota valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää sokeriin sekoitetut maissijauhot siivilän läpi seuloen ja varovasti sekoitelleen. Lisää viimeiseksi etikka tai sitruunamehu.
5. Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille kakuksi, jonka halkaisija noin 24 cm. Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa. Paista 125-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Anna marenkilevyn jäähtyä.
6. Täytä jäähtynyt marenkikakku kermarahkavaahdolla sekä marjoilla ja muilla täytteillä. Käytä luovuutta!

_MG_0742 kopio

 Lupaan, ettei tämä ohje ole mahdoton aloittelijallekaan. Ja miten näyttävän pavlovasta oikeasti saa! Seuraavaksi haluan tehdä vielä paljon korkeamman version. Ensikertalaisena yllätyin, kuinka paljon marenkilevy laski ja leveni uunissa, vaikka muita marenkileivonnaisia olen tehnyt paljon.

Olisi ihana kokeilla myös turkinpippuri-kirsikkapavlovaa tai vaikka jotain aivan uudenlaista: ehkä valkosuklaa-puolukka?

Huomenna kirjoitan piknikistä, jota varten kakku valmistui. Salaattireseptejä tulossa niille, jotka eivät niin sokerista välitä!

-Henriikka

6 kommenttia

  1. Marie 25.5.2016

    Kaunis ja herkullisen näköinen!

    Vastaa
  2. Sirpale 5.6.2016

    Kokeiluun menee! Upea! <3

    Vastaa
  3. […] kimppuun. Kehtasin santsata kerran, tätä pitää tehdä kotonakin. Pavlovan ohjeen löydät Aamukahvilla-blogista. Seurustelu, ruoka – ja piknikjuomana palveli astetta kauniimmasta […]

    Vastaa
  4. […] vieraissa: pavlovan resepti […]

    Vastaa

Vastaa käyttäjälle Henriikka Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.