Lumilomalla Vuokatissa

Vihdoin Vuokatti-kuvia!

Kun reilu viikko sitten vietin läksiäisaamiaistani entisessä työpaikassani, iloitsin siitä, että tiesin pääseväni jo samana päivänä reissuun. Oli huippu sattuma, että jo ennen irtisanoutumistani sovittu miniloma sattui juuri ensimmäiselle viikonlopulleni yrittäjänä. Ikään kuin palkintona uudesta.

Hyppäsimme aamiaisen jälkeen laina-autoon, ja Janne ajoi meidät kahden pysähdyksen taktiikalla turvallisesti perille Vuokattiin.

Oli hauska palata heinäkuun jälkeen vähän erinäköiseen Vuokattiin ja Vuokatin urheiluopistoon. Kesällä Chalets-asuntomme ikkunasta näkyi valtava järvi, hiekkarannan pätkä ja laiturilta veteen pomppivat ihmiset. Nyt tilalla oli lumenpeittämä alue, jossa kulki komea hiihtolatu ja moottorikelkat.

Kesällä ohjelmassa oli kiipeilypuistoa, mäkiautoilua ja wakeboardausta, tällä kertaa vuorossa oli kunnon lumiloma: vuoden ensimmäistä kertaa laudan päälle ja vauhdilla alamäkeen. Parasta.

Onhan se aina jännittävää – päästä vuoden jälkeen takaisin rinteeseen (tai niiden ulkopuolelle). Totutella tunteeseen, että jalat ovat sitkeästi kiinni laudassa, ja muistaa lopulta, että se tuntuu oikeastaan aika luonnolliselta.

Viime talvikauteni luisui käsistä, ja lopulta pääsin rinteeseen kerran: yksinäni Skibussilla Kampista Messilään. Sen muistaen riemuitsinkin jokaisesta laskusta Vuokatissa vielä vähän enemmän.

(Puhumattakaan siitä riemusta, jonka koin rinneravintolan kaakota juodessani.)

Ensimmäisen mäkipäivän jälkeen korkattiin proseccopullo uuden yrittäjänalun ja elämänvaiheen kunniaksi. Mietin juomaa siemaillessani, miten minä näytän rinne-elämän jälkeen nuutuneelta lättätukalta, kun taas Sara näyttää aluskerrasto päällään supermallilta. Tärkeintä kuitenkin, että yhtä hyvä fiilis varmasti kummallakin.

Kippisten jälkeen suuntasimme Katinkullan kylpylään. Luulimme nauttivamme poreista, mutta makoilimmekin lähes koko ajan savusaunassa, höyrysaunassa, normisaunassa ja jo-unohtuneissa-saunoissa.

Kylpylän jälkeen nautimme O’Learysin välittömästä tunnelmasta ja valtavista nachomääristä saunanraikkaina. Lähes nukahdin pöytään aktiivipäivän jälkeen, vaikkei kello ollut lähtiessämme edes yhdeksää.

Säästin puolet kuvista vielä toiseen juttuun, sillä valkoisia hankia ja tutusta asuinympäristöstä poikkeavia, venytettyjä viikonloppuja voisi hehkuttaa vaikka millä mitalla.

Ehkä jollekin teistä Vuokatti on tosi tuttu? Itse olen päässyt vierailemaan siellä muutamia kertoja, mutta vasta viimekesäisen ja toissaviikkoisten vierailujen jälkeen paikka alkaa kunnolla avautua.

Suomi-lomailu on lomailun aatelia.

-Henriikka

Huom! Olimme reissulla VuokattiSportin kutsumina, emmekä vastanneet kustannuksista itse.

7 kommenttia

 1. Laura 7.3.2017

  Vitsit teidän loma näyttää ihanalta! Pääsispä itsekin hetkeksi karkuun pääsykokeita ja arkea, äidiltä lainatut lumikengät polttelee mielessä!
  Mielettömän kaunis ja seesteinen kuva susta, et näytä yhtään nuutuneelta lättätukalta, päinvastoin!

  Vastaa
  • Henriikka 8.3.2017

   Se oli kieltämättä aivan ihana. Olisin mielelläni jäänyt vielä päiväksi jos toiseksikin.

   Kiitos kovasti mainiosta kommentista ja kauniista sanoista. Toivottavasti säkin pääset pian rentoutumaan. Lumikenkäily kuulostaa varsin hyvältä aktiviteetiltä siihen.

   Vastaa
 2. Maireanna 8.3.2017

  Vuokatti on tuttu paikka. Best!

  Vastaa
 3. Laura 8.3.2017

  Ihania kuvia ja tunnelmaa. Kotikoti on kivenheiton päässä Vuokatista. Puhdas lumi, pitkät talvet ja loistavat urheiluolosuhteet tuntuvat itsestäänselvyyksiltä. Toisaalta silti jaksan joka päivä yhä uudelleen ihmetellä, miten kaunis talvi voikaan olla. Nykyisin oma koti sijaitsee vielä pohjoisempana. Välillä asuin etelässä ja välillä sinne kaipaa.. Mutta vain välillä. Etelässä on mukava käydä, mutta täällä on paras olla. ❤

  Vastaa
  • Henriikka 8.3.2017

   Voi että, miten ihanalta kuulostaakaan. Välillä mäkin mietin, että pakko kai se olisi joskus asua pohjoisessa, kun Jyväskylä on pohjoisin, jossa oon talveni viettänyt. Mutta let’s see, mihin elämä vie. Tällä hetkellä oon kyllä erittäin tyytyväinen Etelä-Suomeen, josta voi käydä aina pikkureissuilla pohjoisemmassa. Joten vähän sama juttu kuin sulla mutta vaan päinvastoin.

   Kiitos kovasti kommentista :-)

   Vastaa
 4. Mä oon vasta viime aikoina löytänyt sun blogin ja täytyy sanoa, että tää on ihan huippukaunis ja ihanan oloinen blogi! :)

  Ja sitten tämä case Vuokatti. Katinkulta on mulle tuttu lapsuudesta, jolloin ollaan käyty siellä lomailemassa joka kesä yhden viikon ajan. Aivan ihana paikka, niin kuin varmaan kylpylässä käyneinä tiedätte. Viime kesänä pääsin pitkästä aikaa taas Katinkultaan ja tällä kertaa tajusin vasta kunnolla, kuinka aivan mieletön luonto Vuokatin ympäristössä ja ylipäänsä Kainuussa on! <3 http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/12/11/suomen-alpit-loytyvat-kainuusta/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.