Kirkkaankeltainen huivi

Olin lähdössä tiistai-aamuna Arabian lehdistötilaisuuteen. Katsoin itseäni peilistä ja näytin kertakaikkisen tylsältä, harmaalta, ankealta. Vaikka päällä oli ihana mekko, kasvoilla perusmeikki ja hiuksetkin juuri pesty, niin peilikuva näytti siltä kuin sitä ei edes olisi.

Kokeilin näyttäviä korviksia, värikkäitä kenkiä ja hassuja hattuja. Mikään ei iskenyt. Lopulta bongasin eteisen ullakkovarastoon menossa olevasta muovilaatikosta kirkkaankeltaisen kesähuivini. Oi-jo-joi! Siinä se oli. Nappasin huivin laatikosta ja kietaisin kaulaani. Tunnistin itseni taas itsekseni.

Keltainen huivini ei ole mikään tavallinen huivi – ostin sen eräs heinäkuinen päivä kolme vuotta sitten. Luulen, että se päivä on ollut elämäni paras päivä tähän astisista (Miksi? Se onkin sitten jo toisen kokonaisen blogitekstin aihe). Nyt huivi muistuttaa tuosta päivästä ja tuo samoja ilon ja innostuksen tunteita pintaan, kuin silloin koin.

Rakastan tuota keltaisen sävyä. Se on lempivärini. Parhaimpina päivinäni minusta tuntuu, että minulla on juuri tuon keltainen sielu.

Aina kun käytän lempiväriäni vaatteissa tai asusteissa, joku kehuu kyseistä vaatekappaletta tai asukokonaisuuttani. En usko, että keltainen on värioppien mukaan minulle tai ihoni sävylle kaikkein paras valinta. Luulen kuitenkin, että sitä käyttäessäni minusta huokuu ilo ja itsevarmuus – ja sitä ne ihmiset luultavasti todellisuudessa kommentoivat.

Monille musta antaa itsevarmuutta, minulle se tuo epävarmuutta. Tosin erilaiset materiaalit tuovat mustasta esiin niin paljon sävyjä, että esimerkiksi musta nahka toimii lähes aina. Ja usein kadulla kävelee vastaan niin upeita mustia tyylejä, että alan aina uudestaan hamutella mustaa vaatekaappia, kunnes kerta toisensa jälkeen tajuan, että viihdyn väripaletissani – keltaisessa huivissa, oransseissa huulissa, limenvihreässä hamessaa ja kirkkaanpunaisessa kuoritakissa.

-Henriikka

Kuvat: Dorit Salutskij

6 kommenttia

 1. Tinttiti 10.11.2017

  Minä iskin heti silmäni tuohon mustaan mekkoon, upea! Mistähän se on? Olen etsinyt pitkään hyvää mustaa mekkoa jota voisi käyttää töissä (olen opettaja) ja sitten kuitenkin juhlavammissakin tilaisuuksissa asusteita vaihtamalla. Vielä ei ole tärpännyt..

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Kiitos sinulle! Kyseinen mekko on Nanson mekko. Munkin mielestä se on tosi kiva ja juuri sopivan simppeli.

   Vastaa
 2. Laura 10.11.2017

  Kaunis huivi, kaunis mekko, kaunis sinä.

  Olisikohan minullakin keltainen sielu? Vai ehkä sittenkin syvän purppuranpunainen?

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Kiitos, kiitos, kiitos :-)

   Ehkä sielu voi olla monivärinen, tai vaihtaa väriä!

   Vastaa
 3. Katrus 10.11.2017

  Olisipa ihana lukea sun elämän parhaasta päivästä!

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Ehkäpä vielä joku päivä istun alas ja kirjoitan elämäni parhaasta päivästä :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.