Oravanpyörä

Kyllähän se aiheuttaa reaktioita ja herättää tunteita, jos joku tekee jotain niin radikaalia, että vaan hyppää pois oravanpyörästä ja tekee vaan kaikkea mitä mieleen juolahtaa.

Tammikuun sitaatti tuli eräänä päivänä rauhallisella äänellä Jannelta, kun mietin suruissani ääneen, miksi ihmiset suhtautuvat muiden impulsiivisiin elämänvalintoihin ja radikaaliin muutokseen usein hyvin kielteisesti, kuin se olisi heiltä jotenkin pois.

Sen minä vain haluan tänään kirjoittaa, että se ei juuri koskaan ole.

-Henriikka

Kuvat: Eeva Mäkinen

10 kommenttia

 1. Heidi 23.1.2018

  Ei todellakaan ole pois muilta. Lähtisin itsekin ulkomaille suoraa päätä jos olisi tarpeeksi säästöjä! Tällä hetkellä olen kuitenkin valinnut toisen tien – uutukaisen asuntolainan ja opettajauran ?☺️

  Vastaa
  • Henriikka 1.2.2018

   No eipä kuulosta lainkaan hassummilta nuo sinunkaan valintasi :)

   Vastaa
 2. pasi 23.1.2018

  Ehkä ittekkin hyppään vielä oravanpyörästä pois, kohan saan aloittamani elämäntarinani kirjoitettua valmiiksi kirjaksi. Tai sitten viskataan sinne :D. Mutta jokainen taplaa tyylillään ja mitä se toisille kuuluu?

  Vastaa
  • Henriikka 1.2.2018

   Amen, brother. Elämänkerran kirjoittaminen, vau! Siinäpä jotain tavoiteltavaa elämälle.

   Vastaa
 3. kata 24.1.2018

  Hyvä ajatus! <3 Itse pidän koulutusta tärkeänä, nimenomaan itselleni, ja siksi haluan nyt opiskella. Mutta ehkä jonain päivänä tulen järkyttämään kaikkia sukulaisia ja kavereita kun jätän duunit ym Suomeen ja hyppään pelkän repun ja menolipun kanssa lentokoneeseen tietämättä minne menen ja kuinka pitkäksi aikaa. Ihailen sellaisia ihmisiä, jotka uskaltaa tehdä päätöksiä itseään kuunnellen ja itseensä luottaen. Ehkä jokaisella ois välillä vähän mietittävää, että onko se jatkuva suorittaminen ja kiire sitten se mikä on tärkeää ja arvokasta? :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.2.2018

   Ja oravanpyöriähän on monenlaisia – joillekin se voi nimenomaan olla matkustuksen kehä. Opiskeluhan voi olla mielettömän vapauttaa ja nimenomaan jotain ihan muuta kuin oravanpyörää.

   Todella hyvä ja ajatuksia herättävä tuo viimeinen lauseesi.

   Vastaa
 4. Aino 24.1.2018

  Sydän tälle <3

  Vastaa
 5. Ninne 24.1.2018

  Luulen että ihmisten kielteinen suhtautuminen johtuu hyvin pitkälti kateellisuudesta. Mikä tietysti on typerää koska toisen onnellisuus ja mahdollisuudet ei ole omasta pois. Ymmärrän kuitenkin ihmisten harmistuksen siitä, että toinen pystyy asioihin joista itse unelmoi. Monella ihmisellä ja monella alalla kun saattaa olla sellainen tilanne, että palkkojen tasot yms. eivät mahdollista toivottua elämäntyyliä. Oravanpyörästä irroittautuminen on hieno ja rohkea ratkaisu, mutta ei valitettavasti mahdollista kaikille siitä unelmoiville.

  Vastaa
  • Henriikka 1.2.2018

   Ymmärrän itsekin harmituksen. Ymmärrän surunkin, ihmilliset tunteet. Kateudenkin. Tunteitahan ei ihan kauheasti pysty edes kontrolloimaan, ainakaan niitä ensimmäisiä. Sitä en ymmärrä, että miten aikuinen ihminen ei pysty erottaa tunnetta ja toimintaa, vaan alkaa purkaa omaa tyytymättömyyttään toiseen ihmiseen. Tai kielteinen suhtautuminen toiseen ihmiseen ei varmasti edistä sen omankaan unelman toteutumista.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.