Laukku Ohoi

Jyväskylän Seppälän Suomen Punaisen Ristin kirpputorilta löytyi kuin löytyikin aivan unelmalaukku minulle. Maanläheiset värit vetivät puoleensa ja kokonsa puolesta laukku sopii sekä arki- ja opiskelukäyttöön että parin-yön-matkoille vallan mainiosti. Laukussa roikkuvat lyhyemmät kahvat sekä pidempi olkahihna ja laukun suu-osan nahkareunat on tuettu puupaloilla, mikä luo muotoon selkeyttä ja ryhtiä. Viidellä eurolla sain tuon hurmaavan yksilön itselleni. Huraa!
Reilun viikon päästä koittaa muutto Helsinkiin ja jännitän kirpputori-intoiluni puolesta: Mitä pienempi kaupunki, sitä helpommalla uniikkeja löytöjä tekee ja sitä halvemmalla tavara lähtee. (Käykääpä joskus Kuhmon, Lohjan, Joutsenon tai Ilomantsin kirpputoreilla: Myyntipöydistä löytyy vaikka mitä! Siilinjärvi on yksi parhaista kirpputori-kaupungeista) No ehkäpä Helsingissä seula sitten tarkentuu ja tyyli parantuu tsahh.
Lähes täydellisen laukun ominaisuuksia: (Itsestäänselvyyksiä. Luulin osaavani kirjoittaa hyviäkin kriteereitä, mutta pääni suolsi latteuksia)
 • Laukku täyttää sille annetun tehtävän: läppärilaukkun on oltava vähintään läppärin kokoinen, soma asustelaukku harvemmin on hervottoman suuri nahkakasa. Täydellinen nahkalaukku ei voi olla keinonahkaa.
 • On hyvä kantaa. Olkalaukku ei saa pistää olkapäätä vereslihalle ja usein on tärkeää, että tavarat asettuvat laukkuun tasapainoisesti. (jos laukku on erityisen hyvännäköinen, niin tämän kohdan voi toisinaan skipata)
 • On kulutusta kestävä. Mitä materiaalia haluat laukkusi olevan? Nahkalaukkua ostaessa ota selvää, että materiaali tosiaan on sitä mitä kuvittelet sen olevan.
 • Laukun kanssa tuntuu kotoisalta, se tuo kantajalleen itsevarmuutta eikä sitä tee mieli piilotella.
 • Näyttää hyvältä! Vaikka laukku olisi muuten kuinka käytännöllinen tahansa, on se rumana kaukana täydellisyydestä. (anteeksi turhamaisuuteni)
 • Huomaat, että kaikista vaihtoehdoista loppujen lopuksi päädyt tähän yksilöön

2 kommenttia

 1. Mirjam 28.7.2011

  Tää sun blogi on tosi innostava!:) osaat kirjoittaa mielenkiintoisista asioista! Musta saat ainakin yhden vakkarilukijan!:)

  Vastaa
 2. Henriikka 28.7.2011

  hei kiitos! mukava kuulla hyvää palautetta tälleesti, kun on ihan ensiaskeleet koko blogitouhussa menossa. pysy linjoilla!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.