Hyvästi marraskuu, olen matkalla Jylhäkalliolle.

Nyt paljastan suuren salaisuuden: Poistun huomenna maasta ja lennän kauas Tansaniaan. Sydämeni on tällä hetkellä varmasti sellainen sarjakuvamainen, pelkistetty ja vaaleanpunainen, ja se hakkaa lujempaa kuin pitkään aikaan. Olenkin kertonut, että pikkusiskoni on asunut syksyn Tansaniassa, ja reilu kuukausi sitten sinne lensi myös toinen isoveljistäni. Molemmat ovat tehneet vapaaehtoistöitä Mafingan orpokodilla. Voi, kuinka heitä ikävöinkään.

Jo heti syksyn alussa suunnittelimme loppuperheen kanssa, josko suuntaisimme perään ennen joulua. Asiat loksahtelivat paikalleen, ja nyt olemme siinä pisteessä, että minä, toinen isoveikka sekä äiti ja isä nousemme huomenna puolen päivän aikoihin yläilmoihin ja lennämme Dar es Salamiin. Olen ihan häkeltynyt ja innoissani. Olen odottanut tätä niin paljon. Tiedän, että Roosaliina ja Oskari ovat suunnitelleet ohjelmamme paikan päällä jo valmiiksi, ja vajaa kaksi viikkoa reissaamme autolla ympäri maata. Näemme varmasti arkea orpokodilla (ylläolevassa kuvassa siskoni ja orpokodin muksuja), ja sen lisäksi safarimaisemaa, villieläimiä, pitkiä rantoja ja paikallista elämää.

Tämä syksy on ollut ihmeellistä aikaa matkustuksen kannalta, ja ennen uutta vuotta matkustamme Jannen kanssa vielä muualle kauas, mutta on se vaatinutkin työntekoa ja säästämistä opiskelun ohella. Ja vähän tuuria. Nyt on kouluhommat siinä kuosissa, että voin keskittyä reissuun ja elämään valtameren tuolla puolen. Tansaniassa on sadekausi, mutta auringon sijasta kaipaankin enemmän paikallisen arjen näkemistä, ja tietenkin siskoa ja veikkaa. Näistä tulee varmasti niitä päiviä, joita sitten mummona muistelee. Ja Tansaniassa puhutaan swahilia, joten Leijonakuninkaasta olen oppinut jo ne tärkeimmät termit käyttööni.

Palaan Suomeen 8.joulukuuta, ja yritän laittaa kuulumisia myös matkan varrelta. Olen kuitenkin kirjoittanut jo nyt valmiiksi juttuja, jotka ajastan näkymään näiden muutaman viikon ajaksi, hiljaista ei siis tule olemaan. Ja joulukuun alussa olisi sitten luvassa useita, useita kuvia Afrikan mantereelta.

“Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving.”
― Terry Pratchett, A Hat Full of Sky (Discworld, #32)

Rakkain terveisin Henriikka (ja vielä pakkaamaton matkalaukku).

22 kommenttia

 1. ida 24.11.2012

  OI. Ihanaa. Tekstistäsi heijastuu kuinka kiitollinen olet että pääset reissuun. Olen vähän kateellinenkin. ;> Ihan huippua matkaa!!

  Vastaa
 2. Kasvukausi 24.11.2012

  Kuulostaa aivan mahtavalta! Oikein antoisaa ja tapahtumarikasta matkaa, sekä tietysti ihania hetkiä perheen ja paikallisten parissa!

  Vastaa
 3. Anonymous 24.11.2012

  voi eiiii ihanaa!! olen aina halunnut matkustaa afrikkaan! ja tulen aina haluamaan – jos unelma ei totudu. paljonko maksaa lennot ja silleen kaikki siellä? teet varmaan jonkun postauksen asiasta, voitko kertoa kaikki tämmösetkin siinä? ihanaa reissua sulle!!

  Vastaa
 4. katja 25.11.2012

  Voi miten jännittävää! Tulee varmasti olemaan antoisa matka. Oikein hyvää reissua teille :)

  Vastaa
 5. Anonymous 25.11.2012

  kahdesti Tansaniassa käyneenä voin sanoa, että upea reissu tulee olemaan! ei tyypilliset turistikohteet vedä vertoja tälle mitenkään – nauti! kokemus tulee varmasti olemaan unohtumaton. :)

  hyvää reissua

  Vastaa
 6. Anonymous 25.11.2012

  Ihanaa matkaa! Olen kyllä niin kateellinen :) Itse en lapsuuden jälkeen ole vielä päässyt käymään Tansaniassa, mutta mieli kovasti tekisi. Odotan innolla reissukuvia!

  Tellu

  Vastaa
 7. Ninni 25.11.2012

  Reissaaminen on ihanaa, mutta niin on kotiinpaluukin. Nimimerkillä kotio ylihuomenna menossa parin reissuvuoden jälkeen. Nauti auringosta ja leijonakuninkaan maisemista. Vapaaehtoistyöt muuttivat oman maailmankuvani aivan täysin ja uskon, että kokemuksesi tulee olemaan mieletön. Hakuna matata :)

  Ninni

  Vastaa
 8. Anonymous 25.11.2012

  Vauu! Toi kuva on upea :) Ottakaa kaikki irti reissusta!

  Vastaa
 9. Laura 25.11.2012

  Ohhoh, mahtavaa! Hyvää reissua. :)

  Vastaa
 10. sannero 25.11.2012

  ihan supermahtavaa, toivottavasti tulee loistoreissu :)

  Vastaa
 11. Hosuli 25.11.2012

  Mahtavaa matkaa! Tuo sitaattihan on ihan huippu, taidan ottaa sen käyttöön. Niin totta.

  Vastaa
 12. huliafelicia 25.11.2012

  Ihnaa matkaa! Olisi hirveän mielenkiintoista kuulla siskosi ammatista/elmästä liittyen tuohon orpokotiin ja Afrikkaan. Itsellä vielä kaikki edessä, mutta unelmat juuri jotain tuon suuntaista, olisi mielenkiintoista kuulla miten tuohon voisi päätyä !

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Heippa,

   siskoni kirjoitti ylioppilaaksi viime keväänä ja pitää nyt välivuotta ennen kuin aloittaa opinnot Helsingin OKL:ssä. Vapaaehtoiseksi voi siis lähteä ilman koulutusta tai tiettyä opiskelupaikkaakin :–)

   Vastaa
 13. Anonymous 25.11.2012

  haha. tervetuloa vaan! jäin vaa miettimään että mihinköhän sä perustat noi arvelut siitä mitä nää tää reissu tulee sisältämään. toivottavasti et pety pahasti. :P

  t. o & r

  Vastaa
 14. Kesätyttö 25.11.2012

  Myönnän: olen kateellinen. Afrikalla on jotenki erityinen paikka mun sydämessä. Oon siitä asti halunnu mennä Afrikkaan vapaaehtoistyöntekijäsi, ku kuulin et Afrikka on olemassa ja siellä on nälkäisiä lapsia. Eli siis koko elämän. Toivottavasti teillä on turvallinen ja avartava reissu ja toivottavasti me lukijatki päästäis edes pikkasen matkalle mukaan kuvien ja tekstien kautta :) ja extrahuippua ois jos tekisit viel postauksen siit, mitä mielt sun sisarukset on ollu vapaaehtoistyöläisen elämästä Afrikassa :)

  Hauskqa matkaa :))

  Vastaa
 15. Anonymous 26.11.2012

  Hei! Haluaisin kovasti tietää, miten siinä kertakäyttökameroiden lähettelyssä kävi? Idea oli mun mielestä loistava, mutta ainakaan itse en oo täältä löytänyt postausta missä siitä lukisi jotain lisäinfoa. Odotin niin mielenkiinnolla niitä kuvia, tuliko kamerat koskaan takaisin perille? :-)

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Heippa,

   kamerat eivät ole vielä palanneet. Toisen tiedän olevan viimeisellä ringin henkilöllä, toisesta ei ole vielä tietoa. Toivottavasti palaavat pian!

   Vastaa
 16. Anonymous 26.11.2012

  Oo ihanaa!! Onko sun sisarukset jonkun järjestön kautta vapaaehtoistöissä vai mitä kautta ne pääsi sinne? Mahtavaa reissua sulle Henriikka, sun blogi on ihan paras! B-)

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Siskoni oli Kansanlähetysopiston Kansainvälisyys-linjan kautta, veli iha omineen ilman järjestöä. Oli huikea matka.

   Vastaa
 17. Elinabeth 27.11.2012

  ihanaa matkaa ihana henriikka <3

  Vastaa
 18. Kaisa 27.11.2012

  voi apua luulin et täs kuvas oot sinä! ootte ihan samannäköset (8 mut toooosi hyvää matkaa, kuvia odotellessa (:

  Vastaa
 19. Henriikka 18.12.2012

  Kiitos kaikille ihan mielettömän ihanista viesteistä, toivotuksista, kommenteista yms. Toivottavasti jo kirjoitetut ja vielä tulevat jutut matkasta voivat lieventää suurinta matkakuumetta ja tarjota iloa talveen.

  Kiitos!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.