Pukinkonttiin, osa yksi!

Jokunen päivä sitten kommenttipoksiin tuli toive, että tekisin jutun joululahjaideoista. En oikein itse saa irti aikakauslehtien kollaaseista, joihin on yhdistelty eri tuotteita läjiksi ja kerrottu mistä niitä voi hankkia. Niinpä en itsekään tee sellaista. Ajattelin vinkata muutaman suht huokean ja simppelin lahjaidean, joita voi kaikkia soveltaa antajalle ja saajalle sopivaksi. Vaikeaa oli tehdä juttu paljastamatta, mitä aikoo antaa ystävilleen. En ole vielä niin uppoutunut tähän blogitouhuun, että paljastaisin kaiken tämän kautta ennen aattoa. Nappasinkin viime vuoden juttuja ja synttärilahjaideoista napattuja söpöjä härpäkkeitä. Tulevat lahjat pysykööt vielä salassa.
Jos ehdin ennen joulua antaa vielä lisävinkkejä, niin sen teen, mutta varmuutta ei ole. Paketointi-juttu taasen olisi mukava. Inhottaa surkeasti paketoidut lahjat ja ihastuttaa esteettiset ja luovat paketit ja kääröt. Noh, tässä kolme vinkkiä nyt kuitenkin:
1. Magneetit
Leikkimieliselle tai nostalgian humusta pitävälle kivoja ja helppoja lahjaideoita ovat retromangneetit. Kirpputorilta löydettyihin tai omiin vanhoihin pikkuautoihin ja kasetteihin saa helposti askarteluliikkeiden magneetit liimalla kiinni ja lopputulos on siisti vaikka jääkaapin oveen. Kaseteissa on kiva huomioida artisti tai bändi, tunnearvo voi myöskin olla huomattava tietyissä kipaleissa. Magneetti-ideaa voi soveltaa esimerkiksi lego- tai duplopalikoihin.

2. Herkkulahjat

Tupaantuliaislahjaksi sain ystävältäni Outilta allaolevan paketin ja ajattelin, että tätä voisi soveltaa myös jouluksi. Paperipussista paljastui, ah NAM, appelsiinikaurakeksit. Sievästi pakattuna ihana joululahja lähellä asuville ovat keksien ja piparien lisäksi suklaat, kakut ja itsetehdyt marmeladit. Näin lahja ei jää ainakaan turhanpäiten nurkkiin pyörimään ja kuitenkin ilahduttaa varmasti saajansa. Paperipussien lisäksi säilytykseen ja paketointiin sopivat myös peltipurkit (metsästä kirpputorilta!) tai vaikkapa lasiset hillopurkit. Esimerkiksi kummit, mummit ja työkaverit ovat hyviä herkkulahjojen kohteita.
3. Kertakäyttökamera ja ohjeet
Tämä on mielestäin mieletön! Janne sai isosiskoltaan Hennalta marraskuussa synttärilahjaksi pienen kertakäyttökameran, mutta siinä ei ollutkaan kaikki. Kameran mukana tuli pahvi, johon Henna oli kirjannut numero numerolta tulevien valokuvien aiheet: ”Tältä kameralta tulisi löytyä valokuva… sinusta sinulle tärkeässä paikassa.. Jossa saa näkyä vain valkoista ja mustaa.. Pulkkamäen tiimellyksestä”. Aiheet ovat haastavia, mikä auttaa arjen herkkuhetkien metsästyksessä. Kaksi yhdellä iskulla siispä. Tämä lahja sopii sopivasti leikkisälle, valokuvista pitävälle indie-kansalle haha. Ja vähän muillekin.
En ole koskaan itse uskonut joulupukkiin. Mutta lahjoihin uskon, ja että nillä voi tuoda iloa ja vähän onnea sekä antajalle että saajalle. Oijoi, joulu.
Henriikka
Ps. Neljäs vinkki löytyy jo edellisistä kirjoituksista: Vinyylikulho.

15 kommenttia

 1. julia 12.12.2011

  Toi kamera-idea oli tosi hyvä.

  http://julia-angelika.blogspot.com/

  Vastaa
 2. Anonymous 12.12.2011

  MÄÄ RAKASTAN SUN BLOGIA!!! oot varmana kuullu tätä samaa jauhantaa ennenki, mutmut tykkään ihan sikana sun tyylistä ja oot tosi inspiroiva jajajajaJA niin. Ihanaa helpotusta nää vinkit tämmöselle joulu-höösääjälle. Meinaan kyllä pölliä tota magneetti-ideaa… ;)

  Vastaa
 3. sarq 12.12.2011

  oi kiitti tästä !! oon niin kuoleman partaalla ku hyvälle kaverille ei oo löytymy mitään kivaa lahjaa ja sit sun blogi ilmestyy ja TADAAA mä tiedän mitä ostansille, kiitos !:) Toi kamera meinaa oli niin loistava et sori, pöllin idean ;) Taitaa magneetitki tarttuu mun lahjapakettiin, omaan meinaan :D

  Vastaa
 4. Anonymous 12.12.2011

  Hei,
  Kiitos ekasta joululahjavinkkipostauksesta, jonka jaksoi lukeakin! Tällaisia vinkkejä, joissa on takana todellinen ajatus on paljon kivempi lukea niitä ”lindexistä tämmönen pipo”-juttuja. :)

  Vastaa
 5. Eve 12.12.2011

  oi vitsit toi kamerajuttu. Ajattelin toteuttaa tädille ton, mutta soveltaa ohjeita hänen tulevaa kuuban matkaansa varten :D ISO KIITOS IDEAN JAKAMISESTA

  Vastaa
 6. Anonymous 12.12.2011

  Ei vitsi Suomi on pieni paikka! Olishan se pitänyt arvata, että kun löytää uuden mainion blogin, niin sitä pitää sun kaverin kaverin vaimo.. :D

  Vastaa
 7. Anonymous 12.12.2011

  Oot ihana! Ja sun blogi on ihana! Ja nää vinkit on ihania! Siis oikeasti, tää ei ole sarkasmia. Kiitos taas päivän piristyksestä!

  Vastaa
 8. Anonymous 13.12.2011

  Hienoja vinkkejä, kertovat että saajaa on muistettu ajatuksella ja sydämellä. Sun blogi on mun lemppari, luen sen joka päivä ja aina saan uutta inspistä. Sun tyyli on mahtava, ihmettelen aina, miten saat mitä odottamattomimmatkin (hih, mikä sana!) vaatteet toimimaan.:-)Toivoisin esittelyä teidän kodista, ois kiva nähdä, miten tuollanen tyylitaituri asuu. :-D

  Vastaa
 9. Henriikka 13.12.2011

  Julia: Niin minunkin mielestä, kiitos Hennan!

  Anonyymi: Oi että aivan mahtava juttu. Etenkin rakastuin tuohon capslokkiin ja murteella väännettyyn minä-muotoon. Ja tommosten kommenttien saantiin ei koskaan kyllästy.

  Sarq: JES! tavoitteeni täyttyy, kun joku oikeasti nappaa näistä ideaa. Mieletöntä, kiitos. Ja ole hyvä.

  Anonyymi2: Jooooo, en viitsinyt sellaista laittaa, kun en oikein itse saa irti sellaisista Yhteishyvä-lehden kollaaseista: ”nämä siskolle” ja sata kuvaa, ”nämä isälle” ja toiset sata kuvaa. Plaa.

  Eve: Toi on vitsin hyvä idea toi matkajuttu, ehkäpä pöllin sulta sen, jos joku on joskus lähdössä johonkin.

  Anonyymi3: Olis kiva kuulla, kuka on se kaveri ja kuka kaverin kaveri ja mitttt! hih.

  Anonyymi4: Ai että lämmittää saada tuollaista palautetta. Toisinaan on vähemmän ihana, mutta hyvä että pysyy hyvä-tunnelma täällä blogin puolella tsah. Kiitos itsellesikin päivän piristyksestä!

  Anonyymi5: Analysoin kommenttiasi Jannelle aamupala-pöydässä. Tuntui niin käsittämättömältä, että kun 5 kk sitten aloitin blogini pitämisen, niin tuntui niin tavoittamattomalta ajatukselta, että voisi tuottaa jollekkin ihmiselle inspistä. Ja nyt joku kertoo, että lukee blogiani joka päivä ja innolla. Iha mieletön, kiitos.

  -ja kotijuttuja on tullut pikkuise ripotellen. Vielä ei olla valmiita kämppämme kanssa, joten varsinaista kotijuttua saa vielä odotella. Sitä odotellessa voi lueskella sisustus-aiheisia juttuja, joita on tullut joitakin.

  Vastaa
 10. Noora 13.12.2011

  Ihan mahtava tuo kameralahja! :D

  Vastaa
 11. Kaisa 13.12.2011

  Voi ihan mahtava tuo kameravinkki ! Pakko kyllä joskus lahjoittaa jollekin kaverille tuollainen kivojen kuvausohjeiden kera ! (8

  Vastaa
 12. Salla 14.12.2011

  Uskomattoman hieno kameralahja – ja luulen, että automagneetti lievittäisi juuri sopivasti avomiehen moottorikuumetta. Ehtisipä sen vielä tehdä ennen joulua!

  Vastaa
 13. Laura T. 15.12.2011

  Hei ihania! Tämä joulu skippaantuu mun osalta seikkaillessani Israelissa mutta ensi jouluna OH YEAH!
  Sun tapa kirjoittaa on hyvä, keep it up girl!

  Vastaa
 14. appelsiinipallo 15.12.2011

  KERTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ei muuta.

  Vastaa
 15. Henriikka 16.12.2011

  Noora: Niin minustakin. Haluisin itsekin sellaisen.

  Kaisa: Tee se! Joku sopivan leikkisä ja letkee kaveri kohteeksi.

  Salla: Automagneettien teossa menee noin 3 minuuttia. Toivon, että se liikenee ajastasi, jotta kestän sen autokuumeilun keskellä. hih.

  Laura T: Ensinäkin: ”litroittain frappea” kuulostaa taivaalta. Ja israel seikkailulta. Kiitos kehuista ja yritän pitää linjan. tsih kuulllaan!

  Anna: Yritän hyvällä äidinkielen taidolla selvittää viestisi merkityksen. Luultavasti sain kopin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.