Konttikylässä Senaatintorilla

Niin kuin eilen lupasin, tänään kuvia ja lauseita maanantain reissusta Senaatintorille, kotimaisen muodin ja suunnittelun äärelle:
Mitä: Fashion Village -suomalaista muotia uudessa, modernissa, raikkaassa ja kutsuvassa ympäristössä.
Milloin: 4.-18.8.2012, ma-pe klo 11-18, la 11-17, su 12-16
Missä: Senaatintori, Helsinki (juuri se, missä on valkoinen Tuomiokirkko!)
Fashion Village on ulkoilmatapahtuma, joka kerää yhteen kotimaisia osaajia. Senaatintorille on ripoteltu rautakontteja (saanpa verbivalinnallani kuulostamaan tämän kevyeltä), joissa suunnittelijat esittelevät yritystää, toimintaansa ja tuotteitaan. Vaikka itse olin kiertelemässä ainoastaan kontteja, niin niiden lisäksi ohessa järjestään muotiin, lifestyleen ja kauneuteen liittyviä erikoistapahtumia. Tapahtuman järkkää Lumi Accessories Oy ja voitte kuvitella kuinka lisäsin tämän tapahtuman listalleni: ”kiinnostavat tulevaisuuden työtehtävät tuottajana.” Lista tosin on fiktiivinen. Lisätietoja tapahtumasta löytyy täältä.

Odotan yllätyneitä katseita toimistotyylini puoleen. I liked it. Nahkahamonen asteli estradille kuin vanha tekijä. Eilen kirjoittaessani kirppislöydöstäni, minulla ei ollut hajuakaan millaisen aarteen olin ostanut hassulla viidellä eurolla. Kiitos vain sivistyneille lukijoille, nyt tiedän että hameeni lähtöhinta on jotain aivan muuta, mihin olen tottunut. Kummallinen ilmiö oli kuitenkin se, että hame tuppasi kääntymään ympäri kävellessäni. Tasaisin väliajoin käänsin hameen ruotuunsa.

Mustan hameen kanssa mustat läpikuultavat sukkahousut ja mustat nahkanilkkurit. Yläosana toimi kuitenkin samettipaita, pitkästä pitkästä aikaa. Punaisessa paidassa oli alunperin olkatoppaukset, mutta leikkasin ne suosiolla pois. Boheemin samettikankaan ja skarppien olkapäiden kontrasti oli itselleni hitusen liikaa. Hiukseni kiepautin rennolla nutturalla niskaan. Tästä olen erittäin ylpeä, sillä niin kuin varmasti monet ovat huomanneet, niin olen jumiutunut pahimman kerran Myy-nutturaan. Lemppari ei tunnu lempparilta, jos sille ei löydy enää vaihtoehtoja.

 Mukana tapahtumassa ovat seuraavat suunnittelijat: Aiku Design / Camilla Mikama / Costo / Hankala / Ivana Helsinki / Johanna Gullichsen / Jolier / Katri Niskanen / Lumi / Makia / Minna Hepburn / Mirkka Metsola / Moimoi / Nanso / Noolan / Olav Design by Jussi Salminen / R/H / Samuji / Tiia Vanhatapio / Villawool.

Costo, Ivana Helsinki, Samuji ja Katri Niskanen olivat niitä itselleni tutuimpia tästä joukosta, enkä pettynyt heihin tälläkään kertaa. Kuinka Samujistakaan voisi sanoa pahaa sanaa julkaistun pyörävideon jälkeen? Videoonhan on kiteytynyt rakkaus ja maailmanrauha. Ivana Helsingille olen liputtanut sen vuoksi, että olen kannattanut ideaa tuoda laadukas suunnittelu arkituotteisiin: Vitalista ei ole koskaan saanut kauniimmissa purkeissa! Puolikkaan sanani otan takaisin, sillä oma rajani on tullut vastaan Ivana Helsingin ja Pirkan yhteistyönä syntyneessä kestokauppakassissa. Jotain pitäisi tapahtua, että se sytyttäisi.

Tapahtuman myötä kiinnostukseni heräsi kuitenkin etenkin Mirkka Metsolan, Camilla Mikaman ja Moimoin suuntaan. Useasti luetut ja kuulleet nimet saivat vähän raameja ja nyt on helpompi hahmottaa suunnittelun sisältöä. Huomasin viihtyväni heidän pöytiensä äärellä pisimpään. Liekkö kyseessä tyylikkäimmin sisustetut kontit vai parahimmat tuotteet, mutta näitä kolmea jään mielenkiinnolla seuraamaan aivan erityisesti. Moimoin mustat nauhakengät ja Mirkka Metsolan täydellinen kynähame jäävät varmasti kummittelemaan mieleeni.

 Mutta tänään, arvatkaa.. minulla alkoi loma. Ja se tarkoitti duunipäivän jälkeen seuraavaa:

Hyvää lomaa minulle ja olalle taputteluja siitä hyvästä, että olen tosiaan ansainnut tämän. 
Sekä loman, että vehreät herkut. Sekä sen nahkalakin, jonka nappasin Coston kontista. 
Henriikka
paita, hame, kengät, laukku/kirppis, kaulakoru&sukkahousut/H&M

9 kommenttia

 1. Hanna 9.8.2012

  mukavaa lomaa!

  juu, kirppikseltä voi tehdä vaikka mitä löytöjä, sellaisen retken jälkeen on huippufiilis. ihan eri ryhtikin kävellä kun tietää mitä designia on hame päällä :D hieno on!

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Kiitos kovasti. Sitä luulee kulkevansa kirpputorimeingeissä ja herääkin siihen, että oon kävelevää designia itsekin. Greattttt.

   Vastaa
 2. Milla 10.8.2012

  Toisilla alkaa loma, toisilla loppuu… no mut hyvää lomaa sulle (: toivotaan et tulis vielä lämpimiä ilmoja :D

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Ja niitähän tulee! JA tuli! Vaikkakin toivoisin jo viileitä syksyjä. Josko tämän lomaviikkoni vielä paistaisi ja sitten saapuisi se kaivattu syksy.

   Vastaa
 3. wikke 10.8.2012

  wau, upea löytö, Demeulemeesterin nahkahame käytännössä ilmaiseksi! Näytät mielettömän hyvältä asussasi.

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Kiitos tyylikäs Wikke (ja ihana profiilikuva!). Hame oli kyllä miltei ilmainen, kiitos Fida.

   Vastaa
 4. Anonymous 11.8.2012

  hei osaatko sanoa kenen noi viidennen kuvan pipot tuolla vasemmassa yläkulmassa mahtaa olla (siis noi ankkuri)? on nääs ihan törkeen siistejä !

  Vastaa
  • Henriikka 13.8.2012

   Osaisinpas hyvinkin. Ne ovat Villa Woolin, niin kuin kaikki muutkin kuvassa näkyvät piposet. Syksyksi sellainen? Suosittelen.

   Vastaa
  • Anonymous 13.8.2012

   oi kyllä! ja ehkä vähän talveksi ja kevääksikin. ja kesäksi kans.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.