Haluaisin vain tietää, kuinka meidän käy

Puoliso kertoi minulle tässä eräs loppukesäinen päivä videosta, jonka hänen ystävänsä oli  näyttänyt heidän kohdatessaan. En muista siitä muuta, kuin videon keskeisen sanoman:

”Haaveen toteutumiseen vaaditaan se, että tietää mistä haaveilee.
Jos et tiedä, mitä haluat, niin et voi mitenkään saavuttaa sitä.”

Tämä ajatus jäi mieleeni hanakasti pyörimään.

Olen viime aikoina pohtinut paljon sitä, etten ole arkeeni kovin tyytyväinen. En edes juhlaan. En ole ollut elämääni kovin tyytyväinen.

Ja sitten aloin miettiä, johtuuko se siitä, etten edes tiedä mitä siltä tahdon.

Tahtoisin, että saamme toisen lapsen. Se on ainoa asia, jota mieleeni on pariin viime vuoteen on kunnolla mahtunut. On uskomatonta, miten järkälemäinen se haave voi olla senkin jälkeen, kun on jo siunattu esikoisella.

Viime vuoden kesäkuussa koimme ensimmäisen keskenmenon.

Viime vuoden syyskuussa koimme toisen keskenmenon.

Kuukausi sitten koimme kemiallisen raskauden, eli hyvin varhaisen keskenmenon, joka ehti ohimenevän hetken näkyä haaleana viivana raskaustestissä, minkä jälkeen vuoti muutaman päivän myöhästyneenä kuukautisvuotona ulos.

Viime aikoina on alkanut tuntua, että mieleeni mahtuisi jotain muutakin. Ei siksi, ettei sama toive pitäisi sinnikkäästi pintaansa, roikkuisi epätoivoisesti mukana. Vaan siksi, etten jaksa enää roikkua vain siinä.

Haluan valoa mieleen, haluan haluta muutakin. Haluan olla muutakin.

Haluan olla muutakin kun näitä kerta toisensa jälkeen väkisin väännettyjä ovulaatiopäiviä, pettymyksiä vuodon alkaessa. Muutakin kuin verta ja rukouksia ilmoille.

Viime aikoina en kyllä ole jaksanut edes rukoilla. Olen vain suorittanut tätä kaavaa ja yrittänyt rentoutua. Rentoutumisen yrittäminen, sehän onkin aina niin toimivaa.

Mitä muuta haluaisin kuin perheemme kasvavan?

Sitä en oikein edes tiedä.

Sitä minun pitää varmaan vähän pohtia.

Haluaisin seikkailla spontaanisti, niin kuin ennen lasta. Lähteä hetken päähän pistosta tuntureille tai purjehtimaan. Nukkua teltassa ja herätä aamuyöllä, että näkee lähipellon usvan. Olla rutiiniton ja villi, onnellisesti väsynyt ja melankolisissakin tunnelmissa elämään tyytyväinen. Luulen, että haluaisin oikeasti olla vain onnellinen, terve ja tyytyväinen, millä keinoin tahansa.

Ja jos nyt saisin tietää, ettei toista koskaan tulekaan, se olisi varmasti hetkellisesti surullista, mutta yllättävän nopeasti okei. Ajatus meistä kolmesta perheenä on tosi onnellinen sekin.

Ehkä siis todellisuudessa toiveeni onkin tosi yksinkertainen:

Haluaisin tämän välitilan päätökseen. Haluaisin vain tietää, kuinka meidän käy.

Ja sitten haluaisin taas tehdä kaikkeni, että olisin taas onnellinen, terve ja tyytyväinen.

-Henriikka

8 kommenttia

 1. Jenni 30.8.2023

  Kipeä ja kaunis teksti. Toivon teille mielenrauhaa ja onnellista elämää.

  Vastaa
 2. Eeva 31.8.2023

  Oi mikä teksti…. Toivon teille kaikille kolmelle onnellista elämää. Oli se sitten millainen vain. Epätietoisuus on pyllystä, mutta koska se kuuluu elämään, niin voi koittaa tehdä siitä pyllystä siedettävän ????

  Vastaa
 3. Ida 31.8.2023

  Kiitos Henriikka!

  Niin samaistuttava kirjoitus. Itsekkin pohdin juuri samaa… Mikä olisi se toinen unelma. Semmonen unelma jota mä voin ite kontrolloida, joka olis mun omissa käsissä ja jonka vuoksi mä voisin tehdä jotain että se toteutuu. Ei kyllä innosta yhtään, se toinen unelma. Ainakaan vielä.

  Vastaa
 4. Kati 31.8.2023

  <3

  Vastaa
 5. EmppuL 31.8.2023

  Tosi kaunis teksti ja samaistuttava vaikka onkin omassa elämässä hieman erilaisesta välitilasta kysymys.

  Vastaa
 6. Maiju 31.8.2023

  Kiitos Henriikka, että kirjoitit tämän. <3 Sepä tässä lapsen toivomisessa (ja kaikissa välitiloissa) onkin kipeintä, kun ei ole kristallipalloa, josta saisi tietää lopputuloksen. Paljon valoisia päiviä teille.

  Vastaa
 7. Iina / MouMou 31.8.2023

  Jätän tän vaan tähän, kun en muutakaan osaa sanoa: ❤️

  Vastaa
 8. Molli 31.8.2023

  Niin paljon rakkautta sinne, kävisipä unelma toteen <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.