URGENT: Työtuolia vailla

työtuolit 2

Etsin työtuolia tositarkoituksella.
Tiedän, että teiltä löytyy hyviä vinkkejä takataskusta.

Siinä missä joissain asioissa olen aika höveli, yritän ja yritämme sisustaa harkitusti. Lähes kaikki huonekalut on saatu ystäviltä tai perintönä tai ostettu kirppikseltä tai kierrätyskeskuksesta. Pala palalta vaihdan harkittuihin, vähän kestävämpiin ja mahdollisesti arvokkaampiin niitä, jotka eivät löydä paikkaansa kodissamme. Yksi niistä on överiretro pyörivä vihertävän-kellertävän-ruskea työtuoli, jossa on vähän reunasta revennyt ruutukuosinen päällikangas. Pakko myöntää, ettemme ole enää niin mummolamaisen retroja kuin viisi vuotta sitten, joten tuoli saa väistyä elämän karussa kiertokulussa.

Mutta niin, nyt olen valmis panostamaan uuteen. Mielettömiin design-klassikoihin ei ole varaa, ehdoton kipurajani on 200 € ja mieluiten ei niinkään hurjasti. Haave on tietysti löytää kierrätettynä unelmatuoli. En halua perinteistä työtuolia, en pyörivää tuolia, enkä kopallista/umpinaista tai mielellään muovistakaan. Varsinainen ergonominen työpisteeni ja -paikkani on muualla, tämä kodin työpöytäpaikka on vain satunnaisia tunteja varten. Paras tuoli olisi muotoilultaan selkeä, puinen tai metallinen, hengittävä ja ajaton. Ei ehkä vitivalkoinen, mutta ei räikeäkään.

Olen ehkä salaa jo vähän alustavasti päättänyt, että valintani on tuo kollaasin keskimmäisen rivin oikea, Hay J104 koivunsävyinen pinnatuoli. Hintaa tuolilla on 176 euroa, joten pitäähän tässä ruveta säästämään, jos moisen meinaa rahdata läppärinsä taakse. Jos päädyn tähän, odotan ainakin satunnaista alennuskoodia, ei tässä olla niin tiukasti jäniksen selässä, vaikka urgentia huutelinkin.

Mutta hei, onko kellään kokemusta kyseisestä tuolista? Tai vaihtoehtoja hyväksi ja kauniiksi työtuoliksi, jossa ei tarvitse kököttää kymmentä tuntia päivässä, mutta johon aina välillä voisi istahtaa konehommia tekemään? Help.

– Henriikka

Kuvat: Finnish Design Shop (kaikki muut tuolit Hayn, paitsi yläoikea Tolix)

7 kommenttia

 1. Madelen 15.1.2015

  Mulla on tuo kyseinen tuoli ja oikein hyvä on. Ollut käytössä nyt reilun vuoden. Useammankin tunnin olen istunut koneen äärellä putkeen ja mukava on istua siltikin.

  Vastaa
  • Henriikka 19.1.2015

   Hei, huippua kuulla. Alan vahvasti kääntyä sen kannalle, mutta vielä ei taida olla ihan sen aika.

   Vastaa
 2. Katrus 15.1.2015

  Moro! Ei tietenkään liity aiheeseen, mutta…
  Voi olla, että oot tästä jo hyvinkin tietoinen tai voi olla, ettei sinua kiinnosta pätkääkään, mutta ajattelin, että miksipä en linkkaisi. :)

  http://nytliikunta.fi/

  Ps: kiitos hyvästä blogista. Naurattaa (hyvällä vaan) sun sanavalinnat esim ’rutosti’ xD

  Vastaa
  • Henriikka 19.1.2015

   Miten hyvältä tuo kuulostaa! En muista, että olisin aikaisemmin törmännyt tuohon.

   Heehee kiitos. Hyvä, jos sanavalinnoistani on jollekin iloa.

   Vastaa
 3. Mikaela 19.1.2015

  Moikka, ehkä oot kerennyt jo hankkimaan tuolin, mutta törmäsin sun blogiin justiinsa ja selailin tässä menemään.. ja mulla on kokemuksia näistä kaikista Hayn tuoleista, sillä meillä on niitä töissä (kahvila käytössä). Ehdottomasti mukavin ja kestävin on tää jämäkämpi pinnatuoli käsinojalla, tuo kolmijalkainen kaunokki ei kestä kulutusta eikä ole kovin mukavakaan pitkään istuskeluun. :)

  Vastaa
  • Henriikka 19.1.2015

   Heippa Mikaela.

   Vielä en ole päässyt niin pitkälle, että olisin tuolin hankkinut. Ehdit siis oikein mainiosti.

   Kiitos vinkistä. Taidan olla lempparini valinnut ;-)

   Vastaa
   • Henriikka 19.1.2015

    Mutta lisäkysymys: eikö tuo käsinojallinen olisi sitten mielestäsi kehno työtuoli?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.