Instagramin 9 tykätyintä kuvaa 2018 tarinoineen

Alkaako Instagram best 9 -kollaasit tulla korvista ulos? Minulla ei! On ihana katsoa, mitkä ovat olleet tykätyimpiä kuvia ja hetkiä.

Tapani mukaan olen myös analysoinut noita yhdeksän kuvan sarjoja aika lailla. Valokuvaajien tykätyimmät ovat hienoimpia valokuvia, ystävien elämän huippuhetkiä ja bloggaajakollegoiden kuvat jotain näiden kahden väliltä. Myös omien kuvien kohdalla on tapahtunut muutosta vuosien varrella: vielä 2015-vuoden kuvissa oli muutama hetken selfie.

Ylhäällä näette kaikki yhdeksän kuluneen vuoden tykätyintä Instagram-kuvaani. Tässä tulee muistot ja tarinat kuvien takaa:

1. Minä ja Janne pussailemassa
Suomenlinna, toukokuu
Kuva: Dorit Salutskij

Janne antoi vuosi sitten jouluna minulle joululahjaksi valokuvaussession Doritin kanssa. Hän ajatteli minun ajattelevan, niin kuin ajattelinkin, että olisi kiva saada rakkauskuvia ilman mitään sen ihmeellisempää syytä. Kuvat on UPEITA. Olimme toukokuisessa Suomenlinnassa useamman tunnin kuin hurmioituneet, Dorit oli yhtä ihana ja lahjakas kuin aina, ja aurinko laski kauniisti monissa väreissä. Tämän vuoden toukokuu olikin kuin heinäkuu parhaimmillaan.

2. Vasen isovarvas veteen
Kesämökki – Kuhmo, heinäkuu
Kuva: Janne Simojoki

Olimme kesken kesän Suomi-roadtrippimme muutaman päivän Kuhmon kesämökillämme. Söimme iltapalaa perheeni kanssa, kun siskoni huomasi kivilaiturilla olevan niin kaunista, että hän kysyi, jaksaisiko Janne tulla ottamaan hänestä yhden kuvan. Janne suostui, ja kun näin kuvat muutaman hetken päästä iltapalapöydässä, nappasin kahvikupin käteeni ja kuvausspotin itselleni. Parissa minuutissa tallentui maaginen (vaikka tuttu) hetki, kun aurinko laskee vastarannan puita vasten mailleen. Myös kahvikupin pystyy löytämään piilosta pääni takaa.

3. Kesän ensimmäisiä uinteja
Eerikkilän Urheiluopisto – Tammela, toukokuu
Kuva: Eeva Mäkinen

Olin ollut Tammelassa tulevien erä- ja luonto-opasopiskelijoiden ensitapaamisessa. Jännitys oli vaihtunut odotukseksi, kun opiskelukaverit vaikuttivat vähän vaivaantuneesta tapaamisesta huolimatta kivoilta. Vähintään ymmärtäviltä ihmisiltä. Eeva haki minut tapaamisesta ja ajoimme Härkätietä pitkin kauniita Suomi-maisemia ihaillen. Olimme varanneet illaksi rantasaunan, jonka lämmössä istuimme pitkään ja hartaasti. Vesi oli paljon lämpimämpää, kuin toukokuun 29. yleensä on. Hypin veteen kuin vähä-älyinen delfiini, mutta kaiken sen vauhkoamisen keskellä otettiin myös tämä seesteinen kesäkuva.

4. Elokuun ensimmäinen päivä
Savilahti – Tammela, elokuu
Kuva: Toni Eskelinen

Koulu oli juuri alkanut. Tämä oli ensimmäisen kouluviikon kolmas päivä. Ihan ensimmäisen yön nukuimme urheiluopiston tiloissa, mutta sen jälkeen teimme kolmen päivän ja kahden yön aloitusvaelluksen, jonka edellinen vuosikurssi meille järjesti. Oli uskomattoman kuuma, noin 30 astetta, ja hikoilin koko ajan kamalasti. Ensimmäinen yöpaikka oli surkea uimiselle suopohjaisen lammen vuoksi monista yrityksistä huolimatta, mutta toinen ilta oli kuin keidas: aurinko laski kirkkaankeltaisena, teimme trangialla ruokaa ja uimme tuntitolkulla.

5. Taivas pelkkää hattaraa
Ystävien mökki – Hiittinen, syyskuu
Kuva: Janne Simojoki

Aprikoimme kesän loputtua ystäviemme Tiian ja Alexanderin kanssa, että lähtisimmekö kolmisin telttailemaan, veneilemään vai saaristomökille. Koska olimme purjeveneilleet edellisvuonna, ja minä olin telttaillut lähikuukaudet sieluni kyllyydestä, päätimme viettää rentoa viikonloppua saaristossa. Pieni potski kuljetti meidät perille valtavien ruokakassien kanssa, ja viikonloppu kului kirjoja lukien, kovasti keskustellen, saunoen ja merta ihaillen. Missasimme vahingossa ensimmäisen illan auringonlaskun, minkä vuoksi skarppasimme toiseen: kyllä kannatti, nimittäin koko taivas loisti vaaleanpunaisen eri sävyissä. Tiedättekö Tohtori Sykerön, Untamon ja vaaleanpunaisen pilvitaivaan? Tämä oli juuri sellainen.

6. Tupasvillamorsian
Härkätie – Tammela, toukokuu
Kuva: Eeva Mäkinen

Tämä kuva on itse asiassa otettu pari tuntia aiemmin kuin tuo kolmas kuva, jossa pulahdan uimaan – Olen tavannut uudet opiskelukaverini noin viisitoista minuuttia sitten, ja he saattoivat jopaa ajaa autoillaan ohi, kun jo kierin tupasvillapellossa. Nauroimme Eevan kanssa, että jos menisin nyt naimisiin, hääkimppuni voisi olla tupasvillaa.

7. Aamuyön uinti salaisella lammella
Inari, kesäkuu
Kuva: Terhi Tuovinen

Olimme Ruskamummojen aamuöisellä retkellä Inari Nightless Night -valokuvausworkshopin viimeisenä yönä. Lähdimme tyttöjen kanssa ajelemaan autolla juoden siideriä (paitsi ei kuski tokikaan) ja syöden sipsiä ja karkkia. Tarkoitus oli löytää hirviä valokuvattavaksi ja ihailtavaksi. Hirviä ei näkynyt muistaakseni kuin kaukaa yksi, mutta saapuessamme eräälle metsälammelle, aurinko nousi aivan uskomattoman kauniisti metsän takaa tehden lammen pintaan pitkiä valonsäteitä. Koska olin porukasta se, joka ei kuvannut, vaan ihaili maisemia, sain luvan olla hahmo hienoissa kuvissa. Vesi oli aivan kamalan kylmää, mutta kahlasin nakupellenä kivipohjaisen lammen keskelle kuin oman elämänsä sankari. Tämä fleksauspose johtuu siitä, että yritän irrottaa hiuksissani roikkuvaa ponnaria.

8. Aamuyön kaiho
Koli, heinäkuu 2017
Kuva: Eeva Mäkinen

Tämä kuva ei itse asiassa ole edellisvuodelta lainkaan, vaan kesän 2017 kaikuja. Olimme kuvaamassa Eevan kanssa Kolilla Suomen Luonnonpäivän promokuvia vaaran huipulla, kunnes palasimme silmät ristissä, yltiöväsyneinä takaisin ystävän mökille, jossa yövyimme. Kello oli varmaan viisi aamulla, kun istun usvaisen lammen äärellä makuupusissa ja odotan uutta päivää.

9. Kesän kaunein auringonlasku
Kangasala, heinäkuu
Kuva: Janne Simojoki

Suomi-roadtrippimme oli juuri alkamassa. Olimme hakemassa autoa lainaan anoppilasta ja vietimme siellä alkuun pari päivää. Onni on oma soutuvene – kävimme soutelemassa ja kalastamassa käly ja lankomies seuranamme pienen kesäreissun. Parin tunnin päästä seurallemme riitti, mutta sain aneltua Jannen jäämään kanssani katsomaan auringonlaskua. Olin vakuuttunut, että siitä tulisi upea. Ja voi, miten olinkaan oikeassa! Koko kesän kaunein auringonlasku nähtiin juuri tuona iltana.

Suosikkeja? Omani on pikseleistä huolimatta tämä viimeinen, sillä muistan, miten huojentuneen onnellinen olin, kun loma oli alkamassa.

On jännää, että seitsemässä kuvassa on vettä. En tiedä mistä se johtuu, mutta eräs seuraajani one ehkä jäljellä: ”What all these pictures have in common: tranquility. It’s what modern people crave the most.”

Toivon teille kaikille aidosti ja sydämestäni kaikkea hyvää uuteen vuoteen 2019.

-Henriikka

2 kommenttia

  1. Jenni 2.1.2019

    Huikeita kuvia! Olen ihan koukussa tiliisi, sillä tässä somemaailmassa harva kuva enää todella pysäyttää, sinun niin juuri tekevät. Ja tuo kommentti on vallan osuva; juuri sitähän tässä itse juuri kaipaa ja siksi niin kuvistasi lumoutuu.

    Kaunista vuotta 2019!

    Vastaa
  2. Upeita kuvia. Erityisen ihana tuo sun ja Jannen pussailukuva <3 Ai että!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.