Vallilan kuumat kulmat ja muijat

IMG_2872 kopio

Työpaikkani sijaitsee Helsingin Vallilassa, teollisuushenkisellä alueella. Alueella risteilevät uudet ja rumat sekä vanhat ja upeat rakennukset. Valitettavasti oma työpisteeni on sellaisessa uudessa. Hyvä puoli kuitenkin on, että koska vain pystyy lähteä haahuilemaan niiden kauniiden rakennusten väliin ja ne jopa näkyvät työpaikan ikkunasta. Vanhat tehdasrakennukset on muutettu työhuoneiksi, yritysrakennuksiksi ja osa on jäänyt tyhjilleen. Kelpaa kuljeskella uusi salkku olalla, sisko kainalossa.

IMG_2931 kopioIMG_2795 kopioIMG_2841 kopioIMG_2849 kopioIMG_2827 kopio

Nämä kuvat ovat eiliseltä. Vaaleansininen, aivan liian suuri kauluspaita ja musta, tiukka maksihame. Musta salkku ja nuttura ovat kaiken päälle niin virallisia elementtejä, että viinirypälekorvikset tarvittiin pitämään tasapainoa yllä. Korvikset toimivat hyvin myös uusien verkostojen luomisessa, sillä koskaan ennen ei yhtä moni ole aloittanut keskustelua kanssani saman päivän aikana: ”Mitäs sulla on oikein korvissa?”

Roosaliinalla oli kesälomalaisen vaatteet. Rentoa farkkua ja raitaa. Luonnonlapsi-look, luonnehtisin. Usein meillä on keskenään samanhenkisiä vaatteita, mutta nyt oltiin kuin yö ja päivä. Kiireinen nainen kohtaa hippiäisen.

IMG_2882 kopioIMG_2983 kopioIMG_2885 kopioIMG_2970 kopio

Siskoa parempaa kameramiestä ei ole: ”Nyt sulla on kaksoisleuka. Joo, et tykkää tosta ilmeestä. Voisitko vähän yrittää näyttää normaalimmalta?” 

Kesän viileitä päiviä, paljon tekemistä ja vähän aikaa.
Mutta kaupunki on kaunis ja sateen jälkeen saa aina parhaat kuvat.

– Henriikka

8 kommenttia

 1. Naava 10.6.2014

  Kyllä siskot on se paras juttu. Onneksi minulla on niitä kaksi.

  Muute, ihanan muhkee lettinuttura!

  Vastaa
  • Henriikka 24.6.2014

   Näin on.

   Kiitos! Lettinutturat on välillä kivaa vaihtelua normaaleille nutturoille.

   Vastaa
 2. Laura 10.6.2014

  Hihii, mulla on samanlaiset jäänrikkoja-korvikset, jotka rentouttavat tiukummankin toimistolookin! Omani ovat tosin neonvihreät autot, joilla voi kaahata vaikka omaa reittään pitkin metrossa ja viihdyttää lapsukaisia :)

  Vastaa
  • Henriikka 24.6.2014

   Ihanaa. Korvikset voi tuoda yllättävän paljon piristystä sekä omaan asuun että kanssaeläjille.

   Vastaa
 3. Sirkus 15.6.2014

  Ihanat sandaalit! Voiko niitä vielä löytää jostakin? Tahtoisin kovasti samanmoiset.

  Vastaa
  • Henriikka 24.6.2014

   Vagabondilta saa! Malli on pikkuisen muuttunut, mutta mene ihmeessä kauppaan katsomaan. Jospa lähtisin kotiin uusien sandaalien omistajana. Itseäni nämä ovat palvelleet jo monta vuotta.

   Vastaa
 4. Anna Semerdjiev 26.6.2014

  Moi Henrikka pitkästä aikaa! Mun työhuone on tossa harmaassa rakennuksessa, Artlabissa. Tervetuloa joskus kahvittelemaan:)
  -Anna

  Vastaa
  • Henriikka 27.6.2014

   Hei Anna! Oi että, onpa hauskaa! Todellakin tulen. Oon töissä ihan vieressä. Mennään joku kerta lounaalle tai tuun kahvittelemaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.