600 lukijaa -> kuvatempaus!

Rumpujen pärinää! Joku saattaapi muistaa, että tasasatasten kunniaksi täällä sivustolla tapahtuu aina jotakin poikkeavaa. Hitaasti, mutta varmasti saavutettiin juuri myös 600 julkisen lukijan raja. Ja koska olen ekspertti siinä, kuinka keksitään syy juhlia, niin juhlitaan nyt vähän tätäkin. 100 täytyttyä olin kai liian hämmentynyt toimiakseni, 200 kunniaksi oli arvontaa, 300 kunniaksi korttitemppaus, 400 kunniaksi lähetettiin lahjoja ja 500 kunniaksi arvottiin taasen.
Mutta mitäs kutos-satasen vuoksi keksittäisiin? Onhan se jo melkoinen summa.

Tämänkertainen tempaus on seuraavanlainen:

Tarkoituksena on tallentaa kesäkuvat yhdessä filmille. Eikä millekään tavalliselle filmille, vaan kertakäyttökameralle. Minä hankin kameran, jonka laitan lukijoiden postiosoitteiden mukaan kulkemaan ympäri Suomea (ja mahdollisesti myös ulkomaita?). Otan itse 2 kpl kesäkuvia, jonka jälkeen laitan kameran postissa eteenpäin seuraavalle tempaukseen osallistuvalle. Hän taas ottaa 2 kpl kuvia omasta kesästään ja sen tunnelmista, jonka jälkeen lähettää taas osallistujista seuraavalle. Kameran kahden viimeisen kuvan räpsäisijä lähettää kameran täyden filmin kanssa takaisin minulle. Minä nappaan kameran, vien sen valokuvausliikkeeseen ja kehitän kuvat. Sen jälkeen skannaan ne ja julkaisen täällä blogissani. Olen jo nyt aivan tärinöissäni siitä, kuinka jännittävää on nähdä tuntemattomien ihmisten ottamia otoksia.

Jos haluat osallistua kuvaajan roolissa, ohjeet ovat seuraavat:


– Tee päätös: Harkitse tarkkaan ja pohdi omaa persoonaasi: jaksanko oikeasti olla mukana? Olenko valmis hakemaan kameran postista, näkemään vaivaa kuvien ottamiseen ja maksamaan postimaksun, kun lähetän kameran eteenpäin? Pystynkö tähän tehtävään ihan oikeasti vai aijonko olla nilkki, ja pysäyttää kameran romanttisen matkan? Aijonko totisesti sammuttaa monen sadan ihmisen ilon vain olemalla ääliö?

NILKIT: ei jatkoon
EI-NILKIT: jatkoon –> seuraavana lisäohjeita ja infoa

– Lähetä oikealla sivupalkissa näkyvään sähköpostiosoitteeseeni nimesi, postiosoitteesi ja jos vain suinkin kykenet niin puhelinnumerosi (numero jää vain minulle, ei pakollinen jos olet erityisen luotettava, etkä pääsikään uhalla aijo katkaista kameran matkaa). Tämä on tehtävä ma 2.7.2012 klo 00:00 mennessä.
– Jos osallistujia tulee riittävästi (n. 30 hlö), hankin kaksi kameraa. Kaksi on kuitenkin maksimimäärä. Jos osallistujia on enemmän, kuin tempaukseen pystyy osallistumaan, niin valitettavasti joudun arpomaan mukaan pääsevät. Infoan kaikkia ilmoittautuneita, kuinka kävi.
– Jokaiselle osallistujalle lähetän tuntemattoman ihmisen postiosoitteen 4.7.2012 mennessä. Postiosoite on se, mihin lähetät kameran kuvat otettuasi. Sen lisäksi ilmoitan, monentenako olet kamerajonossa. Jokaisen postiosoite lähetetään siis ainoastaan yhdelle henkilölle, eikä koko osallistujajoukolle!
– Kameran saatuasi nappaat kauniita kesäkuvia 2 kpl (kuvat voivat olla ihmisistä, asioista, maisemista, tapahtumista…) ja kohtelet kameraa hyvin! Ostan kameran ympärille palan kuplamuovia ja hyvän kirjekuoren, jotta pakkausmateriaaleja ei osallistujien tarvitse itse ostaa. Kuvat otettuasi lähetät kameran eteenpäin mahdollisimman pikaisesti!
– Sitten vain odotellaan koska kamera saavuttaa taasen minut, ja koska pääsen teettämään kesätunnelmaa paperille! Kaikki selvää?

Kiitos taas teille, on tämä hauskaa hommaa tämä blogin pyörittely oman navan ympärillä.
Pus pus ja jään odottamaan lahjakkaita ja lahjattomia kertakäyttökamerakuvaajia!
Kysyä saa, jos jokin jäi kaihertamaan. Taas kerran mielessäni pyörii, että olenko tyhmä vai tyhmä?
Entä jos ei kukaan osallistukaan? No, sitten napsin kuvia tästä samaisesta navasta.
Henriikka
Kuvat: we heart it

37 kommenttia

 1. noora 30.6.2012

  Sulla on aina niin uskomattoman ihania ideoita :-)

  Vastaa
 2. Maria 30.6.2012

  Älyttömän siisti idea!

  Vastaa
 3. Ella 30.6.2012

  EI PASKA! Tajusin nyt, että sillon pakettitempauksessa lähetin vaan maailmalta kortin että ”sori hei en ehdi lähettää pakettia vielä mutta teen sen heti kun ehdin”. Ja sitten unohdin! Olenkin salanilkki. :(

  Korjaan asian ja postitan sen saman tien! :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2012

   Salanilkki on superisti parempi kun totaalinilkki. Ehkä paketti piristää nyt vain yhä enemmän! :–)

   Vastaa
  • myy 19.7.2012

   Hymyilin ja hihittelin itsekseni täällä noin puoli tuntia kun se paketti eilen saapui. Jee. Erittäin onnistuneesti salanilkkeilty, kun paketin sisältökin oli ihan sopiva mulle (:

   Vastaa
  • Henriikka 19.7.2012

   Ootte ihania ja kivoja. Salanilkkiyden saa anteeksi, kun on jälkeenpäin niin uskollinen.

   Vastaa
 4. kiliippari 30.6.2012

  Aivan mahtava idea! :) Todella ihanan omaperäinen, itsekin olen ihan täpinöissäni ajatuksesta vaikken vielä olekaan varma uskallanko lähteä mukaan tempaukseen. Ah, voi kuinka ihania kuvia sieltä saattaakaan tulla.. Odottelusi saattaa olla hyvin piinaavaa. :D

  Vastaa
 5. petra 30.6.2012

  Voi vitsit miten hieno ajatus!:) Varmasti tulee osallistujia:) Ite mietin vielä että uskallanko, lähinnä siksi että en oo mikään kovinkaan hääppöinen kuvaaja :D

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2012

   VOI KUULE, kuvaustaidoilla ei ole väliä tässä tempauksessa! Mukaan vaan.

   Vastaa
 6. Riikka 30.6.2012

  Ihana ajatus :) Mä lähtisin heti mukaan, mutta tässä kesällä on niin paljon reissuja ja sellasta, että saattaisi kamera jumittaa liian kauan täällä turussa :/

  Vastaa
 7. Qtja 30.6.2012

  Ihan mielettömän hauska idea! :-) Mistä oikein keksit näitä?

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2012

   Hahahah, no idea. Minusta perinteinen posti on vaan niin maaginen, että sitä pitäisi käyttää useammin.

   Vastaa
 8. julia 30.6.2012

  Upee idea, mukaan lähtisin mut mulla on rippileiri niin ei ehi :/

  Vastaa
 9. tharü 30.6.2012

  Ihan mielettömän hieno idea, mistä tällänen? Mulla on seuraavat kaksi viikkoa vapaata, niin haluaisin todellakin osallistua, mutta sitten lähden englantiin kolmeksi viikoksi, niin homma voisi kusaista aika pahasti p: vai? & mitään hajua mitä postimaksu maksaa ku sen kameran lähettää :—D?

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2012

   Hei sä voit laittaa siihen mailiin, että mitkä ajat oot poissa. Mä voin sitten yrittää venkslaa sillai, että laitan kameran vaikka ekaksi sulle, jotta ehdit ennen matkaa. Tietenkin olettaen, että arvonta suosii teiksiä.

   Ja hmm, joku alempana arvioi postimaksuksi 3 euroa? Ehkäpä joku sen kaltainen summa.

   Vastaa
 10. Hanna 30.6.2012

  voi kun oot ihana ! miten keksitkään tämmöistä, ihan loistava idea :—-)!

  Vastaa
 11. Jenni 30.6.2012

  Aaa! Mahtavaa jälleen kerran. S-postia tulossa!

  Vastaa
 12. Korvistyttö 30.6.2012

  aaa aaaaaaaaaaa söpö idea, huikeita nää tempauksesi. pistänpä sähköpostia tulemaan :3

  Vastaa
 13. Anonymous 1.7.2012

  Ihana idea! Ehkä osallistun, jos pääsen mukaan:) Postikuluja kameralle tulee varmaan n. 3e, riippuen kameran paksuudesta. Pitää varmaan lähettää maxi-kirjeenä, mutta kamera ei onneks paina paljoa. Terv. postin vakiasiakas

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2012

   SUPERKIITOS, ihana että vielä on postin vakkariasiakkaita.

   Vastaa
 14. Henriikka 1.7.2012

  HEI IHANAA INNOSTUSTA, im glad. Mulla ei ole hajuakaan mistä näitä ideoita pomppaa, mutta oon fileissäni että löytyy muitakin jotka ovat yhtä lapsellisen innoissaan. Odottelen mailejanne, muuserot.

  Vastaa
 15. Lilli-Marjukka 1.7.2012

  Yritän täällä epätoivoisesti ilmoittautua mukaan, mutta hiukan huonolta näyttää. Sähköpostini ei lähety (tai sitten olen lähettänyt sulle ilmoittatumisia jo viisi…) Jatkan yrittämistä :D

  Vastaa
 16. Anonymous 1.7.2012

  Samaan aikaan niin älytön, hauska ja ihana suunnitelma :). Jään mielenkiinnolla odottamaan kuvia, toivottavasti nilkit eivät osallistu :).

  Vastaa
 17. Aada 2.7.2012

  Kerrassaan hauska ja mielenkiintoinen idea! Itse en uskalla kesämenojen ja rientojen vuoksi osallistua, mutta jään odottamaan, että millaisen päätöksen juttu saa, toivottavasti kaikki menee ongelmitta.

  Vastaa
 18. maijuti 2.7.2012

  supacool idea mut meitsin osalta osallistuminen taitaa jäädä koska en oo melkein ollenkaan kotona. harmi sinänsä, ois ollu niin hauskaa olla toteuttamassa tämmöstä!

  Vastaa
 19. karoliina 2.7.2012

  Ihana idea! Harmi etten ehtinyt osallistumaan =( No mutta innolla odottelen kuvia tänne blogin puolelle =)!

  Vastaa
 20. vesirotta 2.7.2012

  Kaikkea kivaa aina keksit, tosi hauska idea!

  Vastaa
 21. Henriikka 2.7.2012

  Samaan aikaan niin älytön ja ihana tämä koko soopa. Pitäkää mun kanssa peukkuja, että kamerat löytävät takaisin lähettäjälleen!

  Vastaa
 22. paula 3.7.2012

  voieeeei myöhästyin :( mutta ihana idea, nyt viimeistään hyvä syy alkaa seurata sun blogia säännöllisemminkin! :)

  Vastaa
 23. Linda 3.7.2012

  aivan ihana ja mahtava ja vallaton idea <3! (: Pietään sun kanssa peukkuja, että kamerat löytävät takaisin lähettäjilleen! (Y)

  Vastaa
 24. Henriikka 5.7.2012

  HYVÄ HYVÄ. Jäädään odottelemaan kameroita jännityksellä!

  Vastaa
 25. Anonymous 6.7.2012

  Jee jee pääsin mukaan! Pari juttua jäi kalvamaan mieltäni kuitenkin: ”Sen lisäksi ilmoitan, monentenako olet kamerajonossa” en sähköpostissa ainakaan moista ilmoitusta havainnut, mistä on kyse! :D Entä kauan kameraa on soveliasta pitää itsellään ennen eteenpäin lähettämistä?

  Vastaa
 26. Henriikka 7.7.2012

  voi että, unohdin sen seikan täysin!! Jos haluat tietää, niin laita ihmeessä mailia. Muut ohjeet löytyvät kameran mukana, ideaali olisi että kamera olisi kullakin maksimissaan 3 päivää.

  Vastaa
 27. Niina 11.7.2012

  Mun PITI osallistua tähän…

  Vastaa
  • Henriikka 12.7.2012

   Hahaha, parempi onni (ja muisti) ensi kerralla!

   Vastaa
 28. […] Kesän 2012 blogini kertakäyttökameratempaus & muut vanhat […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.