Realistinen kesälista 2020

Ihmiset tekevät kesän korvilla kesälistoja – listauksia haaveista kesäkaudelle, joka on lyhykäisyydessään uniikinihana mutta katkeransuloinen.

Onhan se nyt koettava kunnolla!

Esimerkiksi kesälistani 2017 piti sisällään nöyriä tavoitteita, kuten luovu puolesta omaisuudesta, kokonainen animepäivä, pese ja huolla petivaatteet, kuokkavieraile juhlissa ja lue yhden päivän ajan pelkkiä kirjoja. Sanomattakin selvää, ettei tuollaista listaa tulee saavuttaneeksi kunnialla. Viime kesänä en luvannut tehdä yhtään mitään.

Tälle kesälle tein tällaisen realistisen kesälistan innostamaan ja inspiroimaan, en suorittamista tai ahdistumista varten. Välillä sitä kaipaa isoja haaveita isojen haaveiden toteutumista varten, tänä kesänä riittävät kivat ja keskinkertaiset, joista ehkä kasvaa suuria.

Tee pyöräretki

Ihan millainen vain, kunhan on pyöräretki.

Koe ensimmäiset seikkailut Holgerin, keltaisen pakettiautoni kyydissä

Lattia on jo eristetty, ja sängynrunko hankittu! Kunhan remontti tuosta etenee kohti maaliaan, ja koronarajoituksia hivenen höllätään, niin maailma tai vähintään Suomi on meille avoin.

Ainakin yksi auringonlasku ja yksi auringonnousu

Ihan sama missä ja millaisia, minulle on jo aikamoinen suoritus olla hereillä a) noin myöhään tai b) noin aikaisin.

Leivo mansikka-kermakakku

Klassikko. RAKASTAN mansikkakermakakkua.

Spontaani yöuinti

PA-RAS-TA. Tai sitten ihan hirveää ja kylmää ja ikävää, mutta aika kultaa muistot, jolloin myöhemmin voi taas ajatella, että oli PA-RAS-TA.

Kahvilakierros

Kierros tarkoittaa, että kahviloita on ainakin kolme putkeen.

Piknik meren tai järven rannalla

Kesämekko päälle, eväät koriin, kori käsivarrelle ja hyvän ruoan sekä laineiden liplatuksen äärelle.

Kalareissu

Ei vaatimuksia seuran, välineistön tai saaliin suhteen, mutta kalaa pitäisi päästä naaraamaan.

Kesäjuhlat

Tuntuu, että siitä on ikuisuus, kun olen järjestänyt juhlat. Ja niin siitä taitaa ollakin! Viimeiset olivat joulukuussa 2018. En juhlinut vuosi sitten valmistujaisiani, joulukuussa synttäreitäni enkä luonnollisesti nyt korona-aikaan mitään juhlapyhiäkään sosiaalisesti. Eli tulevalta kesältä toivon: ainakin miniriikkisen pikkuiset kesäjuhlat.

Aperol Spritz ulkona

Ainakin yksi. Ehkä kaksi. Kolmekaan ei haittaa, mutta listaan vain yhden, kunhan se nautitaan ulkona.

Raclette-grillausta

Tiedättekö racleten? Juustoa sulatellaan hommaan tehdyllä pannulla esimerkiksi minisuolakurkkujen, hillosipulien, omenalohkojen, perunan tai vaikka herkkusienten kaveriksi.

Kirppislöytö

Kesäkauden aikana olisi ihana tehdä joku sydäntä syvältä kutkuttava second hand -löytö.

Yötön yö

Jos covid vain millään suo, haluaisin kokea kesä-Lapin taikaa.

Ah. Nyt kun kirjoitin näitä, en malta odottaa, että kesä alkaa kunnolla, mansikat ovat kypsinä, aurinko pysyy taivaalla about koko ajan ja kaikki ovat hyvällä tuulella. Että pitsa maistuu aina taivaalta, pehmis vielä paremmalta, ja luonto on täydessä vihreydessään. Että jokainen nimennokka tai lahdenpoukama on potentiaalinen telttailupaikka, kaarnalaivat uivat onnellisesti ja pulloposti kulkee ekologisissa, täysin biohajoavissa pulloissaan löytäjälle, jonka sydämessä läikähtää.

Ah. Kesä.

-Henriikka

5 kommenttia

 1. Heifi 5.5.2020

  Ihana kesälista ?

  Vastaa
 2. Hanna 12.5.2020

  Yöuinnit on ihan parhaita!! Kuin myös yölliset metsä-samoilut….ahhh kesä tule jo :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.5.2020

   Kyllä se sieltä onneksi hiippailee yllättävän kovaa vauhtia kohti, vaikka lähiaikojen pakkaset ja raekuurot eivät siitä aivan osviittaa ole antaneetkaan hah. Yöuinnit on kyl aina timanttisia, vähintään ajatuksen tasolla ja jälkikäteen.

   Vastaa
 3. […] toukokuussa realistisen kesälistan 2020. Halusin kerrankin, oi kerrankin, että se olisi ylipäänsä mahdollinen ja pikemminkin motivoiva […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.