Julisteet ja taulut: vaikeinta ja ihaninta sisustuksessa

Kaupallinen yhteistyö: Desenio & Asennemedia

Pahinta ja parasta sisustuksessa: taulujen laittaminen seinälle.

Siinä missä sohvapöydän lykkää paikoilleen ja vaihtaa jälkiä jättämättä, jättää taulu yleensä reiän seinään. Sen vuoksi meidänkin kotimme lattialistan rajaa ovat kaunistaneet jo pian pari vuotta seiniin nojaavat taulu- ja taiderykelmät.

Rakastan kuitenkin taidetta nimenomaan seinällä, tai niille muuten mietityillä paikoilla, ja vihdoin on tullut aika löytää tauluille paikkansa. Tilanne on jo nyt siinä pisteessä, että taideteokset ja julisteet löytyvät, ja ystäviltä on lainassa iskuporakone ja rakenneilmaisin. En malta odottaa.

Tykkään taiteesta kaikissa sen muodoissaan ja yhdistän mieluusti seinille sekä julisteita että ”alkuperäisiä” taideteoksia. Viime viikolla löysin eräästä lehdestä kuvan, jonka leikkasin irti. Se oli niin upea, että se on varmaan pakko kehystää.

Taiteen hankkiminen on minulle huomattavasti helpompaa ja mieleisempää kuin teosten kehystys. Pari viikkoa sitten otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni, mittasin Jannen kanssa kaikki kehystystä kaipaavat työt ja tilasin ison satsin kultaisia, puisia, mustia ja metallisia kehyksiä Deseniosta. Mietimme jokaisen työn kohdalla erikseen, minkä väriset kehykset toimisivat parhaiten.

Kaikilla töillä on nyt kehyksensä ja ylimmässä kuvassa näkyy, kun mallaan töitä kehyksiin. Tämä on kokonaisuudessaan valtava, mutta niin palkitseva projekti.

Kehystystään odottaneiden teosten rinnalle tilasin vielä julisteita ja niille sopivat kehykset. Olin ihan jännityksissäni, kun rullasin julisteet toimitustuubistaan ulos: on aina ihan eri asia nähdä asiat livenä kuin kuvassa.

Kahdessa ylemmässä kuvassa näkyy mustavalkoinen Whisper ja kirjoituksen toisessa kuvassa erottuvat selkeimmin Artichoke ja White Mountain.

Suunnittelen sänkymme päälle isokokoista taiderykelmää, jossa sulassa solussa olisivat niin isovanhempien perintötaulut kuin modernit, kehystetyt julisteet. Kontrastit ovat niin sisustuksessa kuin vaatetyylissäkin minua eniten kiehtova asia, ja usein uusi ja vanha toimivat parhaiten onnellisessa, sopivan harkitussa sekamelskassa.

Kaikille oman elämänsä sisustajille ja taidekeräilijöille yllätys loppuun: Koodilla AAMUKAHVILLA25 saa 25 % alennusta kaikista Desenion julisteista, lukuun ottamatta handpicked-merkittyjä julisteita. Tarjous on voimassa kolme päivää, 10.–12.10.

Oma taideprojektimme etenee (jesjesjes!) ja tulen kirjoittamaan ja kuvaamaan valmiin lopputuloksen, kunhan iskuporakone on ensin tehnyt tehtävänsä. Janne on antanut minulle taulujen asettelun suhteen vapaat kädet ja mielen, mutta haluan antaa ajatusteni jantua vielä hetken, ennen kuin lykin kaikki seinään. Eivätkä taulut näköjään näytä yhtään hassumalta tuossa lipaston päälläkään.

Iloa ja inspiraatiota sateiseen tiistaihin!

-Henriikka

Teosten taiteilijat: Suvi Sysi, Sanna Turunen, Tiitus Petäjäniemi, Monika Weiss, Jenni Emilia

8 kommenttia

 1. Tuo maapallotaulu aina välillä vilahtaa sun postauksissa – AH MIKÄ TAULU! <3 Siistiä, kun osaat yhdistellä monenlaisia teoksia ja kuvia yhteen. Mun ongelmana on se, että haluaisin monenlaisia juttuja seinälle, enkä osaa päättää yhtä hyvää tyyliä. Sitten jos yritän laittaa vähän kaikenlaista, niin lopputuloksesta tulee omaan makuuni liian rauhaton. Toisaalta olisi kiva, jos seinällä olisi vain muutama mustavalkoinen Muumitaulu/-kuva, mutta toisaalta olisi ihanaa kerätä kaikki meille lähetetyt postikortit seinälle, niin niitä tulisi luettua ehkä useammankin kerran. Valokuvausharrastuksen puitteissa taas olisi kiva printata parhaimmat otokset seinälle isokokoisina. En tykkää taulujen laittamisesta yhtään, kun tulee niin kovat paineet. :D Jos menee pieleen, niin se on voi voi, kun ei viiti vähän matkan päähän tehdä uutta reikää seinään. Ja meillä on vielä ihan uusi kämppäkin, niin ei saatu lupaakaan kuin ihan parille "pakolliselle" seinään kiinnitettävälle jutulle. Nyt meillä on siis kolme Muumitaulua seinällä ja siinä se. Kaikki hienot keräämäni kortit ovat laatikossa odottamassa estradille pääsyään.

  En ollutkaan muuten aiemmin kuullut verbiä "jantua". Jännä! :D

  Vastaa
  • Henriikka 16.10.2017

   Maapallotaulu on kieltämättä aivan älyttömän siisti. Miten voikaan olla jotain noin kaunista?

   Mutta siis joo, mä todellakin tunnistan tuon saman. Ollaan tosi pitkään pidetty tauluja sängyn alla tai seinään nojailemassa, koska on vaikea päättää, että mitkä niistä olisi oikeasti ne, jotka tahdotaan seinällä koristamaan jokapäiväistä arkea. Tuntuu jotenkin kauhean suurelta vastuulta, päättää nyt tällaisista asioista. Vaikka eihän siitä nyt oikeasti pitäisi ottaa niin kovia paineita. Tietysti on hyvä esimerkiksi just seinien reikien määrän takia vähän miettiä, mitä laittaa mihinkin. Mutta kuitenkaan sen ei tarvitse olla niin lopullista kuin miltä se välillä tuntuu. Hyviä pohdintoja kyllä sulla, hatunnosto niille. On aina kivempi pohtia yhdessä kuin yksin.

   Ps. Haahhahaa, jantua on niin meidän isän sana. Voi olla jopa ihan oma keksimäkin vielä. Pyysin sisaruksia etsimään tästä jutusta sanan, joka oli heille omistettu. Uskon, että jokikinen tajusi, mistä sanasta on kyse.

   Vastaa
 2. Juuli 10.10.2017

  Vinkiksi, jos seinien naulaaminen hirvittää. Mikäli talossa on katonrajassa jonkinlaiset listat (yleensä on), laita naulat sinne ja siimalla sitten taulu roikkumaan. Toimii erittäin hyvin, eikä siimat näy.

  Vastaa
  • Henriikka 16.10.2017

   Joop, tää on kyllä kieltämättä hyvä keino. Jotenkin vaan kuitenkin tuntuu hienommalta, että taulut on seinässä kiinni eikä roiku katon rajasta. Hmm, pitää miettiä…

   Vastaa
 3. Piia 11.10.2017

  Clas Ohlsonilta saa myös semmoisia tarralla kiinnitettäviä koukkuja, niillä pysyy hyvin ainakin kevyemmät, pienet taulut seinällä :)

  Vastaa
  • Henriikka 16.10.2017

   Hyvä idea, kevyille tauluille tää voisikin sopia. Pitää vaan selvittää, että tarrasta ei jää seiniin jälkiä, joita ei saa pois.

   Vastaa
 4. Hilma 14.10.2017

  Mistä olet ostanut Tiitus Petäjäniemen taidetta?

  Vastaa
  • Henriikka 16.10.2017

   Hei! Olin monta vuotta töissä Kuvataideakatemiassa, jossa Tiitus on opiskellut, ja ostin taidetta silloin suoraan häneltä itseltään :-)🙂 Myöhemmin olen ostanut itse asiassa yhden teoksen laittamalla viestiä ja käymällä työhuoneella.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.