talvipuutarha

Huomenta muuserot. Nyt seuraa juttu arjen seikkailusta. Joka tosin on aika nössö seikkailuksi. Sanotaanko pikemminkin retki! Suvi kirjoitteli jokunen aika sitten blogissaan eräästä lempipaikastaan, talvipuutarhasta. Kuvat saivat minut kiinnostumaan entuudestaan tuntemattomasta paikasta ja olen ehkä vähän semmonen nöpö, että kun joku idis pukkaa, niin on ryhdyttävä toimeen (tässä kohtaa siskoni varmaan muistuttaa 5 vuoden ajan kestäneestä puutaulu-projektistani. Ääriviivat on jo!). Googlasin milloin ja mihin, seuraava steppi oli sitten itse action. Helsingin keskustan hollilla sijaitseva talvipuutarha huusi kutsuhuutoaan ja sitä oli luonnollisesti seurattava.
Ja oi! Jääpuikkolinna siellä meitä jo odottelikin. Tupa oli täynnä mummoa, lasta ja keski-ikäistä. Toiset tuijottelivat haltioissaan kaktuksia, toiset vaaleanpunaisia söpöjä pikkukukkia. Mutta oli vau-paikka. Säälin talven keskellä sinnitteleviä kasveja jostakin kumman syystä, vaikka lämpimässähän ne saavat asustella. Puutarhassa oli ihania kalusteita, penkkejä ja pöytiä. Harmittelin, kun en tajunnut varata eväitä ja termarikaakaota matkaan mukaan.
Oi, näytänpä minä lapselta! Päivän asu oli koottu Monkin ruskeista vakosamettihousuista sekä Cubuksen läpikuultavasta pilkkupaidasta. Edes hitusen väriloistoa antaa tuo Etiopiasta hankkimani suuri sinisävyinen huivi ja tietenkin punaiset huuleni, jotka saa naamani näyttämään entistä kalpealta. Aina voin lohduttautua sillä, että Aasian maissa kalkkinaamaani kadehtittaisiin.

Talvipuutarha on ollut yli sata vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtaamispaikka ja siellä on 200 erilaista kasvia. Vuonna 2008 talvipuutarha valittiin parhaaksi talvikohteeksi Best of Helsinki Awards -äänestyksessä. Siispä oletettavasti käymisen arvoinen paikka. Voin kokemuksen perusteella kompata! Hammarskjöldintielle nenä siis?

Henriikka

24 kommenttia

 1. Anonymous 25.2.2012

  Voi Henska, mieletöntä, etten sinua tunne ollenkaan, mutta saat välitettyä blogisi kautta itsestäsi, olemuksestasi ja ajatusmaailmastasi ihanan kuvan ja kai se on pieni osa totuuttakin! :) Uskon, että oikeasti sinut tuntiessa olisit vielä 100 kertaa ihanampi! :) Oikein aurinkoista kevättä!

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   Kyllä kai jonkin verran kuitenkin tiedät tai tunnet, kun käytät nimeä ’”Henska” :-) Olipa siinä ihana kommentti, hyvän mielen tunnelmiin tässä pyritäänkin. Ehkä minut tuntiessasi huomaisit, että oon joskus pahallakin tuulella haha.

   Vastaa
 2. Suvi 25.2.2012

  Oi vähänkö kiva, että sain jonkun innostumaan paikallekin! Hei muuten en tiedä onko yleinen ongelma vai vaan mun ongelma, mutta sun blogis on tän uuden layoutin myötä ryhtynyt totaaliseen yhteistyökyvyttömyyteen mun puhelimen kanssa :D Jostain syystä jumahtaa iPuhelin ihan täysin jos vahingossakin erehdyn tänne. Mutta ei se mitään säästelen sun postaukset aina koneelta luettavaksi.

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   No kyl vain. En oikein ollut ajatellut koskaan koko paikkaa, mut sit innostui jutustasi.

   Ja hei hyvä info tää layout lagaus- Mä yritän pohtia sitä ton graaf-Villen kanssa- siihen asti, lue ain koneella.

   Vastaa
 3. Korvistyttö 25.2.2012

  hei tuolla oon halunnu pitkään käydä, harmi että asun vähän turhan kaukana tällä hetkellä. mut ihan sairaan kivat kledjut sinulla!

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   Voi kiitos kovaasti! No mutta mutta, kyllähän sinulla joskus on vaikka vapaapäivänä aikaa mennä piipahtamaan, eikös?

   Vastaa
 4. Anonymous 25.2.2012

  Sama juttu iPädillä, menee jumiinjamiin jos koittaa sillä lukee.

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   Öuuuuuu! nouu!! mutta kiitos infosta, se on tärkeetä.

   Vastaa
 5. Nyrha 25.2.2012

  Ihania kuvia!

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   Voi että, kiitos kovasti. Suuresta osasta saan kyllä kiittää Jannea, taas kerran.

   Vastaa
 6. Iltsu 25.2.2012

  Mä kävin siellä viimeks tarhan kanssa :D Ehkä olis korkee aika mennä uudestaan, ku en oikeen muista mitään sieltä :)

  Siis sulla on ihanan väriset silmät!! Upee asu myös:)

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   Tuollaiset kovin on suomalaisensiniset silmät- Vähä haaleat.

   Haha, tarhan kanssa minä kävin vaan tylsissä paikoissa niinkuin palolaitoksella, sulla on ollut hyvä tarha!

   Vastaa
 7. Anonymous 25.2.2012

  onks tonne jotain pääsymaksua? :)

  Vastaa
 8. Annasi 25.2.2012

  oivoi talvipuutarha on kyllä kaunis paikka. muistan joskus aikoinaan tätini ja hänen miehensä vihittiin siellä. se oli kaunista.

  ja tykkään housuistasi!

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   Vihittiin!! hurjaa. Onkohan se kallista vuokrata. Vai saiko siellä muutkin ihmiset rauhassa vaan käyskennellä?

   Kiitos, itseki tykkään. Vaikka pohdiskelin sitä 40 euron panostusta kyllä hyvin, hyvin pitkään.

   Vastaa
 9. sofia 25.2.2012

  toi sun valkoinen pilkkupaita on ihan ylisöpö! :))

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   Ja ylisuuri! Ehk siksi se söpöyskin. Hurraa pilkut!

   Vastaa
 10. Gajsa 25.2.2012

  Äitini, joka opiskeli joskus ages ago Helsingissä, kertoi että talvipuutarhassa vietetään brunsseja ja synttäreitä yms yms, eli ihmiset ottaa ihan kunnon eväskorit shamppanjoineen ja laseineen, pöytäliinoineen ja kynttilöineen (?) mukaan ja juhlii siellä. Ois hienoa. :)

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   OH. minä haluan myöskin tehdä niin. Kerro äitillesi kiitokset vinkeistä, onhan toi nyt niiin söpöä, niin söpöä!

   Vastaa
 11. Anonymous 25.2.2012

  http://yokyopeli.blogspot.com/

  Vastaa
 12. Anonymous 26.2.2012

  kui lyhyt oot ? :D näytät tosiaan tos yhes kuvas iha hirmulyhkäseltä :D mutta sulla on ihana tyyli ! <3

  Vastaa
  • Henriikka 27.2.2012

   Kiitos! Hohohoho olenkin aika lyhyt, 158,5 cm. Mutta tuossa kuvassa näytän kyllä hyvinkin hyvinkin lyhyeltä, sellaiselta 120 cm.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.