Pinkissä viitassa

Huomasiko joku aamulla Kamppiin menevässä bussissa jonkun, jonka silmät harottivat minne sattuu ja pää pilkki tiheään tahtiin? Jolla oli punainen takki ja tukka rumasti? Se olin minä. Entä huomasiko kukaan Kampin R-kioskilla jonkun, joka kahvikoneesta kahvia ostaessaan unohti väsyksissään laittaa mukin alle, ja yksi satsi valui suoraan viemäriin. Sekin olin minä.
Tänään koitti se päivä, kun kaikista varoitteluista huolimatta, käväisin Kampin Wella’s-studiolla hiusmallina (nyt voitte spoilata itseltänne juonen, skrullata alaspäin ja huokaista helpotuksesta, etten näytä fitness-Henriikalta,  mustapää-Henriikalta tai edes skin head -Henriikalta, vaan oikeastaan milteinpä samalta kuin eilenkin).
Kello seitsemän nolla nolla starttasi ”kampauksia pitkähiuksille” -peruskurssi ja olin yksi niistä päistä, joita kouluttajat käyttivät opettaessaan koulutettaville neuvojaan. Kampausmallina olemisessa on se riemu, että hiusten omaa väriä ainoastaan ehostetaan tai muutetaan pienillä muutoksilla. Hiusmalliinkaan ei saa saksilla koskea. Tai siis hiusten malliin, mutta eivätpä minuakaan saksilla tökkineet. Muutamilla raidoilla ja värin kirkastuksella pääsin eroon palikka-juurikasvustani ja kampauksena päähäni kokeiltiin Hollywood-kiharoita.
Lopun päivää olen liehunut kuin pinkki lippu ympäri kaupunkia XL-kokoisessa ohuessa kauluspaidassani. Takahelma hulmuaa takin alta ja vähän väliä olen humpsahdellut hankeen korkkareissani huonosti auratuilla teillä. Olin myös se nolo, joka poseerasi Helsingin yliopiston käytävässä. Että terveisiä vain kaikille ohikulkijoille! Kiitos ymmärtäväisistä, uteliaista ja kiusaantuneista katseista ja jokaiselle lämpimiä, märkiä pusuja!
 Lämpimiä, märkiä pusuja myös itse kullekin lukijalle. Tai sanotaanko, että ainoastaan märkiä, sillä pitäähän käytävätyyppien saada pienoista erityiskohtelua.
Henriikka
paita/Gina Tricot, pökät/Carlings, kengät/Vagabond, korvikset/lahjana saatu

29 kommenttia

 1. annie 15.2.2012

  Vitsit miten kivan näkönen ! Toi kauluspaita sopii tohon tukkaan niin hyvin.

  Vastaa
  • Henriikka 16.2.2012

   No hyvä, että sopii! Silloin kun oli täysin vaaleat, semmoiset kesähiukset, niin pinkki tuntui jotenkin tepsulta (=teiniltä). Mutta nyt viihdyn siinä hyvin. Kiitos kovasti!

   Vastaa
 2. Anonymous 15.2.2012

  Ai nuo on korkkarit…..? Nätti tukka.

  Vastaa
  • Henriikka 16.2.2012

   Kuulun klaaniin, jossa jako on karkea: KORKKARIT tai TENNARIT. Nämä ovat ehk yhtä vähän molempia, mutta korot niissä kuitenkin ovat hih. Anteeksi erheeni ja kiitos kehaisusta! :-)

   Vastaa
 3. ida 15.2.2012

  Voi että olet kaunis.

  Vastaa
 4. Anonymous 15.2.2012

  vitsi sulle käy sitte KAIKKI TYYLIT!

  Vastaa
  • Henriikka 16.2.2012

   Allekirjoitan että tyyliskaalani on suhteellisen laaja, mutten todella allekirjoita että kaikki sopivat. Pitää vain osata valkata ne oikeat. Mutta hih, ihana että olen onnistunut hämäämään!

   Vastaa
 5. Korvistyttö 15.2.2012

  oot niin älyttömän kaunis. ja tosiaan näytät hyvältä ihan missä tahansa kledjuissa.

  Vastaa
  • Henriikka 16.2.2012

   NOU NOUNOU. Mun pitää ehk tehdä joku sellainen juttu: ”näissä kuteissa en näytä hyvältä”. Kiitos korvishyyppä!

   Vastaa
 6. roosaliina. 15.2.2012

  MUN IHANA SISKO.

  Vastaa
  • Henriikka 16.2.2012

   Tule siskopieni Helsinkiin. Nappiverkkarit ja pilotti niskaan, lisätään kajaalit H-junassa.

   Vastaa
 7. Iltsu 15.2.2012

  Ihana kampaus ja tuo XL- kauluspaita! :) Tosi nätiksi sinut laittoivat ;) (olet kyllä aina nätti, mutta tiedät varmaan mitä tarkoitan, toivottavasti ;))

  Vastaa
  • Henriikka 16.2.2012

   Hih kiitos! Tiedän kyllä. Sitä paitsi esimerkiksi nyt, äärettömän migreenikohtauksen pyörteissä, kone sylissä sängyn pohjalla, en ole se kaikkein hurmaavin näky!

   Vastaa
 8. Tara 15.2.2012

  Ihana! Toi kauluspaita! Ei sitä sattunut löytymään mustana…? :D Ja muuten sopii sulle todella hyvin, niin hiukset kuin paita. :)

  Vastaa
  • Henriikka 16.2.2012

   Kiitos T! Itse asiassa en oikein tiedä onko mustana, ostin tuon omani alerekistä, enkä nähnyt pinkkejäkään muita (ja siksi se XL). Sun täytyy mennä tutkailemaan.

   Vastaa
  • Tara 16.2.2012

   Ei kai siinä sitten auta muu… :)

   Vastaa
 9. Anonymous 16.2.2012

  Ainakin kerran elämässä pitää ottaa lyhyt poikatukka. Et uskalla! – Tomboy

  Vastaa
  • Henriikka 16.2.2012

   Hahah mulla on ollut jo sellainen! Ja takapiiska ja toinen puoli lyhyt. Ja oranssi leijonanharja ja kirkkaanpunainen fleda. Lady gaga -etutukka ja vaikka midä. Ehkä tää riittää tällä kertaa.

   Vastaa
  • Anonymous 17.2.2012

   ei oo ollu sulla poikatukkaa herniikka…

   Vastaa
  • Henriikka 18.2.2012

   Oi oi oi! siinä olet oikeassa. Olin lukenut, että ”polkkatukka” ja ihmettelin että hooh, mullahan on ollut sellainen. Poikatukka hmmm. Kovasti oli harkinnassa 15-vuotiaana, jäi jonnekkin ideana uumoilemaan. Tällä hetkellä ei inspiroi, en siis taida uskaltaa!

   Vastaa
 10. maijujohanna 16.2.2012

  Sun blogissa on aivan ihana tunnelma! Tykkään:)

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2012

   Voi kiitos, hyviin fiboihin pyrinkin. ihana että on onnistuttu!

   Vastaa
 11. ALINA 16.2.2012

  IHANA HENRU. ja toi pinkki paitatunika oooheeeh<3

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2012

   ”oooheeeh” sekosit <3 sinä oot ihana. Koska tulisitte tänne?

   Vastaa
 12. Anonymous 16.2.2012

  siisti blogi sul ja ihana ulkoasu!! :) mil koodil oot muute saanu ton ylä jutun (navbarin) tollai et se on poissa, mut ku laittaa hiiren, nii se tulee siihe :—) toivottavast älysit :D:DD!

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2012

   Hei kiitos, itsekin tykkään tästä kovasti paljon. Ja voin ilman itsekeskeisyyttä tätä kehuakin, kun en ole itse vääntänyt. Samasta syystä en myöskään voi vastata tuohon koodi-kysymykseen, itse kun en ymmärrä niistä mitään! Pahoittelut.

   Vastaa
 13. Anonymous 21.2.2012

  Mitä sää opiskelet? En löytäny noista vanhoista jutuista..

  Vastaa
  • Henriikka 21.2.2012

   Opiskelen kulttuurituotantoa Metropolian ammattikorkeekoulussa!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.