Kun Oulussa oli syysloma

Kun Oulussa on syysloma, niin saan ystäväni Helsinkiin. On hankalaa, kun omistaa ystävän, joka asuu niin ylhäällä kaukaisuudessa, siellä missä toripolliisin silmä on kylmä ja pistävä ja missä keskustan ilmaisvessojen kuningas on Stockmannilla. Siellä missä Nallikarin kuumat dyynit ovat kutsuvat, ja kahvit ja pullat saa Helsinkiin verrattuna puolella hinnalla. 
Hilla vietteli syntymäpäivänsä täällä, huraa. Löysin Valtterin kirpputorilta Volcomin sinisen takin hänelle lahjaksi (eikö sovikki hyvin! JES). Huomasin myös, että virkattu korallinvärinen paitani oli Hillalle kivempi kuin itselleni.. Näin ne esineet ja asiat vaihtavat omistajaa. Aurinko paistoi Narikkatorille, joutui oikein siristelemään silmiä. Mulla oli vaihtelun vuoksi alipolvensukat. Eli polvisukat. Tukholman reissulta toin Monkin (jota olen lähiviikkoina fanittanut oikein kunnolla) raitamekon, jossa on mielestäin aika kovasti sellainen aito marimekko-tunnelma. Pitkät hihat ovat ihanat, kun niiden vuoksi mekkoa voi käyttää vielä näin kylmällä kelilläkin aivan hyvin.

 Uutuutena esittelen teille nyt huivini, joka on todellisuudessa vain suuri pala kangasta. Tämä onkin hyvä väsäys-vinkki! Löysin siis suuren ja edullisen palan kivannäköistä kangasta kirpputorilta. Ei tarvinnut kuin ommella leveät sivut yhteen, niin ettei kankaan nurjapuoli jää näkyviin huivia kietoessa, ja huivi oli käyttövalmis. Varmasti monen kotoa löytyy ylimääräisiä kangasjämiä ja vähän isompia kangaspaloja, jotka sopivat kaulaan kiedottaviksi sellaisenaan tai muutamalla neulanpistolla.

Tuosta ensimmäisestä kuvasta tuli muuten mieleen tosi vahvasti lapsuus. Tiedättehän sen tunteen, kun katulaatoitus muuttuukin mielettömäksi esteradaksi ja viivoihin ei saa osua. Toisinaan tekisi mieli olla taas semmoinen pomppiva, keskenkasvuinen olio. No, en onneksi niin kaukana tästä ole vieläkään.

Henrikka

8 kommenttia

 1. annie 28.10.2011

  Tykkään ( lievä ilmaisu ) raidoista ja toi sun asu uppos ja kovaa. ja sun tukkas on tosi vetkeen näköne.

  Vastaa
 2. Anonymous 29.10.2011

  DIE BLOG DIE !

  Vastaa
 3. Anonymous 29.10.2011

  ihana toi huivi <3
  nasu86

  Vastaa
 4. Henriikka 29.10.2011

  Annie saanen udella onko ”vetkee” pos vai neg? hih. Hiihei ja kiitos, raidat on musta tosi jees.

  Ja Roussu, tiedän että se olet sinä.

  Nasulle kiitoksia!

  Vastaa
 5. Anonymous 29.10.2011

  loistava idea väsätä huivi kangaspalasta! oikeastaan hassua ettei se ole juolahtanut mieleen..
  voisin melkeinpä mennä kauppaan ostamaan kangasta vain huivia varten, heh. :)

  Vastaa
 6. annie 29.10.2011

  vetkee on positiivinen : D en oo ihan täysin varma mistä toi sana on painunu mun sanavarastoon.

  Vastaa
 7. Merenhelmi 29.10.2011

  Voi miten ihana toi huivi on! :)

  Vastaa
 8. Henriikka 29.10.2011

  Anonyymi: Mietin ihan samaa! että miten voi mennä niin monta vuotta ymmärtää, että huivihan on oikeastaan vain pala kangasta. hihah, muista kaikki jämätilkkukangas-alennukset!

  Annie: älä unohda sanaasi, rikkaat sanavarastot on huikeita.

  Merenhelmille suurkiitokset. :-)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.