Samoissa kuteissa metsään ja kaupungille

Yhteistyössä Sasta_04A2164 kopio

Miten onnellinen olenkaan kesästä, kesäsateesta, tästä kaikesta valosta. Dorit onnistui ottamaan minusta ylläolevan kuvan, josta välittyy juuri se tunne, mikä minulla on sisälläni.

En usko, että Sasta on teiltä parissa viikossa mihinkään unohtunut. Kirjoitin kotimaisesta yrityksestä viimeksi, kun kuvina oli otoksia metsästä, järveltä ja nuotion ääreltä. Ettei Sastan vaatteet kuitenkaan jäisi mieleenne vain luonto-olosuhteista, halusin ottaa toiset aivan erilaiset kuvat: urbaanimpaa kaupunkiympäristöä, liikenteen hälyä ja muita ihmisiä.

Niin kuin ensimmäisestä kuvasta huomaa, Dorit osaa vangita tunnetilat ja tilanteet. Kiipesimme Tuomiokirkon portaille vaihtamaan kuulumisia ja ottamaan muutamia kuvia siinä sivussa.

_04A2276 kopio_04A2229 kopio_04A2111 kopio _04A2316 kopio

Olen käyttänyt Sastan vaatteitani niin ulkoilmaretkillä kuin ihan tavallisessa työarjessani. Tällaisena epämääräisten säätilojen kesänä ei ole haitannut yhtään kulkea non-stoppina takissa, joka pitää vettä.

Erityisesti sininen Natura W -parka on ollut päällä tosi useasti. Sastalla on reilut mitoitukset, ja takki ei ole mikään ihoamyötäilevä. Tuntuu kuin pääsisi turvasatamaan, kun heittää harmaansinisen takin päälleen. Metsässä kuljen napit ylös saakka kiinni, hihat alhaalla. Kaupungissa rullaan hihat ylös ja huitelen takki auki.

Niin Naturan kuin mustan Rossa-takinkin huput ovat takkien paras yksityiskohta. Huputtomat takit herättävät usein itsessäni ajatuksen: ”Tämä olisi niin hyvä takki, mutta missä huppu?”

Norjassa käytin takkia joka ilta ja aamuisin kun oli viileää. Jannellakin oli mukanaan Naturan miesten malli, joka passasi hänelle niin hyvin, etten edes muistanut sen olevan uusi.

_04A2156 kopio_04A2093 kopio _04A2175 kopio _04A2238 kopio _04A2112 kopio_04A2094 kopio

Joskus sitä vain kiintyy yrityksiin. Niiden tarinoihin, arvoihin, eettisyyteen, toimintatapoihin ja sitä kautta usein myös paljon vahvemmin tuotteisiin. Pelkkä tuote ei kanna pitkälle, vaikka erinomainen lähtökohta olisikin.

Sastaan tutustumisen myötä olen lukenut heidän blogikirjoituksiaan, katsonut yrityksestä ja tuotteista kertovia videoita ja seurannut Sastan 64Wild-erämaavaellusta somen kautta. Kaikki tarinat tuotteiden takana ovat tulleet iholle, jonka rinnalla tuotteet ovat oikeasti palvelleet arjessa. Tutustun harvoin yrityksiin näin syvästi. Haluaisin ensi vuonna vaelluksellekin mukaan.

_04A2119 kopio _04A2134 kopio _04A2136 kopio_04A2308 kopio

Ja moni teistä miettii varmasti, että helppohan sitä olisi tutustua yrityksiin, jos saisi ilmaiseksi vaatteita käyttöön. Ja se on myös usein itselle sellainen kinkkinen paikka: Kuinka välitän viestini niin, että minuun luotetaan yritysyhteistyöstä huolimatta? Pitäisiköhän jälkikäteen ostaa itselle sama tuote, jotta kertomani menisi paremmin perille?

Toivon, että olette oppineet lukemaan minua ja tunnistamaan todelliset ajatukset. Aina saa kysyä! Ja voin kertoa, että myös yhteistyökumppanien valintavaiheessa teen myös kartoitustyötä. Blogissa eivät näy yritykset, joiden kanssa en ole halunnut toimia.

Sastalle täydet pisteet. Syksyn uutuuksia odottaen.

-Henriikka

Ps. Melkein unohdin! Sasta-arvontaan osallistui lähes 400, joista voittajaksi arvottiin Mia, Milla ja Joliel. Laitan teille viestiä.

Kuvat: Dorit Salutskij / Paikka Auringossa

6 kommenttia

 1. Anne 8.7.2016

  Vau, upeita kuvia ja ihana takki! En yleensä jaksa erityisemmin innostua vaate- tai muista tuotepostauksista, mutta nämä Sastan tuotteet vaikuttavat niin hienoilta ja käytännöllisiltä, että helppo ihailla ja samalla hiukan himoitakin näitä asusteita.

  Kiitos siis kivoista postauksista ja aikaisemmasta arvonnasta (vaikka en itse voittanutkaan, niin joka tapauksessa mukava yhteistyökuvio)! :)

  Vastaa
  • Henriikka 11.10.2016

   Heippa Anne,

   Ja kiitos mainiosta kommentista. Nää Sastan vaatteet on aivan ylivetoja ja niin käytännöllisiä! Kiva kuulla, että tykkäsit tästä yhteistyöstä, niin nimittäin minäkin :-)

   Vastaa
 2. Joliel 8.7.2016

  Jeeee! Olipa ihana yllätys! :) Käyn vielä tsekkaamassa malliston uudelleen, jotta osaan tehdä vaikean valinnan kahden suosikin väliltä. Laitan sulle viimeistään huomenna postia. :)

  Vastaa
  • Henriikka 11.10.2016

   Hurraa hurraa, toivottavasti kamppeet oli mieleisiä!

   Vastaa
 3. Vilzu 22.7.2016

  Hei. Upeita kuvia. Kuvista käy hyvin ilmi kuinka monikäyttöisiä vaatteita ”eräkamppeet” voi olla. Sastan mallisto sopii minunkin mielestäni moneen maisemaan, patikkaretkille, vaelluksille, marjametsään ja yhtä hyvin kaupungille. Ulkoiluvaatteet (erityisesti laadukkaat sellaiset) eivät ole halpoja. Mutta jos sama takki sopii harrastuksiin luonnossa ja urbaaniin ympäristöön arkena, voi laskea saavansa useamman tuotteen yhden hinnalla (en kuitenkaan ole kotoisin Laihialta). Itsekin olen suuri Sastan ystävä ja kulutan heidän kamppeitaan mielelläni. Tykkään Sastasta myös siksi, että ko. yritys on kotimainen.

  Itsekkin olen blogiini kirjoitellut arvioita Sastan tuotteista, ehkä vähän toisesta vinkkelistä, mutta mun arvioita voi tsekata osoitteesta vilzu.blogspot.fi. Mulla ei ole tarjolla kilpailuja (sori) mutta arvioita retkeilyvarusteista ja reissutarinoita neljännesvuosisadan reissaamisen tuomalla kokemuksella ;-)

  Vastaa
  • Henriikka 11.10.2016

   Hei kiitos sulle Vilzu. Kuvista glooriat taitavalle ystävälleni Doritille. Ja Sasta ansaitsee myös kaiken gloorian. Aivan huippulafka. Ja minunkin mieltä lämmittää erityisesti juuri kotimaisuus. Kruunaa koko homman!

   Superjuttu nuo sun arviot. Oon aivan tyystin unohtanut käydä tsekkaamassa ne, mutta nytpä käyn!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.