Nappiostos

Tiedättekö sen mukavan fiiliksen, joka tulee huomatessaan, että se pitkään harkittu ostos oli nappiostos? Kun huomaa, että sitä pitääkin päällän jatkuvasti ja sen valitsee vaatekaapista aina uudestaan ja uudestaan. Itselleni kävi niin kuvissa näkyvän harmaan villakangastakin kanssa, joka päälläni vietin lukuisia, lukuisia hetkiä Malmin aseman viereisellä kirpputorilla. 10 euron hinta on osoittautunut matalaksi esteeksi tälle ihastukselle.
Harmaan kanssa voi pukea mitä haluaa. Hakaniemen Fidalta löytynyt violetti-turkoosi villapaita mätsää harmaaseen hyvin ja postissa Jackpotilta lähetetty turkoosi kaulahuivi-rinkula taas jatkaa villapaidan värien linjaa. Letiksi neulottu huivi on leikkisä ja lämmin, täydellinen talvikävelyiden asuste.

Ja huivissahan on potentiaalista DIY-ideaa: kolme erillistä huivia yhteen renkaaksi letitettynä. Tässä Jackpotin mallissa on kolme samanväristä kappaletta, mutta voisi olla tyylikästä yhdistää kolme toisistaan poikkeavaa huivia. Kolme eriväristä voisi toimia, mutta yhtä lailla täysin erilaiset kappaleet punoutuisivat letiksi. Eikä huivien tarvitsisi välttämättä olla villaisia, vaan esimerkiksi ohuet kesähuivit saisivat lämpöä toisiinsa kiedottuina.

Niin se vaan menee, että kylmyyden lisääntyessä alkaa adjektiivi ”käytännöllinen” kuulostaa yhä vähemmän pahalta. Jäiden saapuessa katuihin madaltuvat korot ja kuka tietää, jos lämpötilat laskevat niin alas, että käyskentelen kouluun toppahousuissa. Villapaidat ja -huivit kuitenkin kuuluvat siihen sarjaan, että käytännöllisyys ei pilaa ulkonäköä. Tarkoituksenani ei ole teilata kaikkia toppahousuja, mutta villaa vastaan ne häviävät kuitenkin kuusi-nolla.

 Hauskaa ajatella, että laitan ajastimella tulemaan teille tällaisia talvisia kuvia, vaikka itsehän vaellan tällä hetkellä Tansanian auringon alla. Tai mitä luultavimmin sadepilvien, mutta kuuraa tuskin on nähtävillä. 
Toivotan mitä parhaimpia päiviä ja onnekkaita luukkuja joulukalenterista, pianhan nekin jo avataan.
Henriikka
takki & villapaita/second hand, kengät/Vagabond, farkut/Levi’s, huivi/Jackpot

14 kommenttia

 1. maria. 27.11.2012

  onneksi olet tuon takin ostanut, käy sinulle tosi hyvin!=)

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   No hyvä sitten, etten jättänyt rekkiin roikkumaan. Kiitos paljon!

   Vastaa
 2. Lusikka 27.11.2012

  Vautsi miten hieno tuo takki kyllä on! Näyttää juuri sellaiselta perus-klassikko-vaatekappaleelta, mikä olisi hyvä omistaa! Pelastaisi aina hädän iskiessä! Ja hei, nauti lämmöstä! :>

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Tuo on kyllä todellinen klassikko, vieläpä hyvää materiaalia. Hyvä, että en jättänyt sitä kauppaan. Kiitos.

   Vastaa
 3. Se ”Henriikka” kuva on mahtavaa!:)

  Vastaa
 4. Anonymous 29.11.2012

  Eksyin tänne jostain muusta blogista vähän aikaa sitten, nyt oon ihan lääpälläni. Oot valtavan inspiroiva pukeutuja! Ehdottomina asusuosikkeinani tämä ja sitten: http://aamukahvilla.blogspot.fi/2012/11/kahvallinen-suorakulmion-muotoinen.html. Erityisesti värien käytössäsi on paljon sellaista, josta haluaisin oppia. Samaistun myös vahvasti ”pulsumaisiin säkkivaatteisiin” kohdistuvaan ihastukseen. Oi että, olet kiva! -armi

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Voi että, olipa aivan super-ihana kommentti. Tällaisten avulla jaksaa kyllä porskuttaa, kuinka voinkaan olla kiitollinen näin kivoista sanoista.

   Vastaa
 5. petra 29.11.2012

  Moikka Henriikka!:) Haluisin kysellä sulta tosta sun tragus-korusta kun ite oon hankkimassa sellastya myös.. Pystytkö nukkumaan sen puolen korvalla ollenkaa?:D Tai kuuntelemaan nappikuulokkeilla musiikkia? Ja jos et niin koetko silti että on ollut kaiken sen väärti?:) Hui ku jänskättää

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Heippa! Kysele vaan, vaikkakin vastaan todella myöhään. ELikkäs:

   -pystyn todellakin nukkumaan, mullahan on molemmissa korvissa tragus. Parantumis-aika on periaatteessa 6 kk, mutta kyllä yleensä muutaman kk jälkeen viimeistään sillä puolella pystyy hyvin nukkumaan.
   – nappikuulokkeet on tietysti hivenen hankalammat kun on korut, mutta ei mahdotonta. Itse kyllä pystyn käyttämään, joskin olisi ehk kivempi hankkia sellaiset isot kuulokkeet.

   Rakastan itse traguksia, vaikka paraneminen vie aikaa ja rustopatteja voi kasvaa aluksi (ne lähtevät siis pois). Tsemppiä!

   Vastaa
 6. Anonymous 30.11.2012

  toi takki on mahtava! hyvä että ostit! ja toi neule oniha huippu!! rakastan noita värejä! on se kirpputori kyl ihmeellinen paikka! (: hei mut on ihan pakko kysyy et miten teet ton nutturan? ku tuntuu et se on joka kuvas nii täydellinen! voisit jopa tehdä joskus sellasen kampauskollaasi postauksen (:

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Hei kuules, tätä on toivottu monestakin suunnasta, niinpä ajattelin tässä joku päivä kirjoittaa jutun: ”Kuinka teet monenlaisia nutturoita?” Haha, saas nähdä mitä siitä tulee.

   Vastaa
 7. söpöjä kuvia! tuo neule<3

  aranciata-bu.blogspot.com

  Vastaa
  • Henriikka 18.12.2012

   Kiitos sinä prinsessa. Neule on kyllä pirteydessään erittäin sympaattinen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.