Vinkkejä Turkuun ohoi!

Arvatkaas kuomat, olen matkalla Turkuun. Epämääräinen koulu- ja työhommien täyttämä hiihtolomani huipentuu viikonloppureissuun Suomen länsihelmeen, Suomen aliarvostetuimpaan kaupunkiin. Itse asiassa täytyy myöntää, että siitä on useampi vuosi, kun viimeksi vierailin Turussa. Turku on yksi niistä kaupungeista, joissa voisin hyvin kuvitella asuvani, mutta kaupunki on kuitenkin itselleni vieras ja sisältö tuntematon.
Toivoisin teiltä vinkkejä siitä, mitä Turussa kannattaa tehdä ja nähdä. Mikä on paras kirpputori ja saako jostakin täydellistä italialaista jäätelöä? Missä myydään suomalaista designia ja mikä second hand -liike pieksee muut kuusnolla? 

Aikaahan meillä ei ole kuin muutama päivä, mutta nyt kun ihanat ystävämme ovat siirtyneet Porista Turkuun, niin tulemme varmasti vierailemaan siellä jatkossakin. Alina ja Juuso, vartin päästä perillä!
Mitä parhainta viikonloppua kaikille, hiihtolomalaisille etenkin.
-Henriikka
Kuva: shop.cometofinland.fi

22 kommenttia

 1. Petteri 22.2.2013

  Kirpputorille kannattaa suunnata Manhattaniin (Kirppiscenter), tarpeeksi iso ja voi jotain löytääkin. Useampia pienempiä on kaupunki täynnä, mutta ehkä noissa isoissa kannattaa käydä jos aika kortilla. Vähän pienempi taas on linkkikirppis. Mimmin kirppis on muuttanut uusiin tiloihin, en tiedä koosta mitään, oli ennen hyvin suuri.

  Täydellistä jäätelöä saat ainakin ravintola Paninista, italialaista kotijäätelöä. Maut vaihtelevat viikoittain. Törkeän hyvää! Muutenkin ruokapaikkana arvostan korkealle, konstailematonta hyvää italialaista ruokaa.

  Tässä nyt vähän vinkkejä :) Tervetuloa Turkuun, hienosti kirjoitit kotikaupungistamme :)

  -Petteri Rintsikasta :)
  (www.rintsikka.fi)

  Vastaa
 2. Riikka 22.2.2013

  Hansassa (kauppakeskus ihan Turun keskustassa) on mielettömän hyvä italialainen jätskipaikka Nuvole Gelateria, melkeen yhtä hyvää kun italiassa!

  Turussa vieraileville suositellaan aina brunssipaikaksi Blankoa, sitä minäkin suosittelen ;) Kaupungin paras brunssi aina sunnuntaisin!

  Vastaa
 3. Käpsy 22.2.2013

  Liputan myös Nuvolen ja Manhattanin Kirrppis-centerin puolesta! Lisäksi kaksi tämän viikon löytöä, Retrobot 2nd hand shop (ihan rautatieaseman vieressä) sekä lifestyle store Televisio (Aurasillan kupeessa), jossa pääasiassa suomalaista designia – omalla kohdalla enemminkin Retrobot löytöjä varten, kun taas Televisio ihasteluun :)

  Vastaa
 4. Aino 22.2.2013

  Jos mielii pikkuseikkailulle, kannattaa pitää mielessä ruissalon saukkojen avantosauna, jossa järjestetään huomenna lauantaina kuutamouinti klo 18-22. Käyn itse saunalla viikottain, mutta joka kerta puulämmitteinen saunamökki metsäpöheikön reunalla meren rannalla jaksaa ihastuttaa. Eikä vähiten suurivatsaisten, vitsejä suoltavien pappojen vuoksi! ^^ tykkään. Paikalle pääsee myös bussilla numero 8, jos auto ei ole vaihtoehtona.

  Hauskaa viikonloppua, Turku on aikas kiva. ^^

  Vastaa
 5. sannero 22.2.2013

  Hihiii, tervetuloa Turkuun!

  itse en ole täältä vielä oikein mitään mahtikirpparia löytänyt, paitsi SPR:n Kontin, josta tekee aina ihan superlöytöjä. Ei oo ihan keskustassa, mutta bussilla pääsee. Tosin siellä on eilisestä huomiseen menossa poistomyyntipäivät, kun saa vitosella kassin vaatteita, voi siis olla, että ruuhkaa on ja parhaat on jo viety päältä (terkuin minä vein ne, hehe): http://www.punainenristi.fi/toimipisteet/turun-kontti

  Retr obotista, olen kuullut myös paljonpaljon kehuja, itse en ole vielä ehtinyt paikkaa koluamaan, pitäisikin tehdä se heti kun kerkeän: http://retrobotshop.blogspot.fi/

  Ja kahvilaan jos mielit, niin pakko vähän suositella supersymppistä ranskalaista kahvilaa, Café Voltairea: http://www.voltaire.fi/home.html

  Ja jätskipaikaksi suosittelen samaa Nuveloa kuin Riikkakin, ah, kumpa tulisi taas kesä ja jätski maistuisi vielä paremmalta :) Ja Kauppahalli on tietysti myös visiitin arvoinen paikka!

  Vastaa
 6. Katja 22.2.2013

  Suosittelen myös Nuvolea ja Blankon brunssia! Myös melkein Blankon vieressä sijaitsevan Fontanan brunssi on hyvä. Turussa on kaksi Uffia, Humaliston- ja Aninkaistenkadulla. Manhattan on hyvä, mutta hieman kaukana keskustasta. Retrobotista olen myös kuullut kehuja.

  Tervetuloa Turkuun! :)

  Vastaa
 7. Suvi 22.2.2013

  Kahvihimon iskiessä suosittelen ehdottomasti jokirannan Cafe Artia!(Läntinen Rantakatu 5, aurasillan kupeessa) sieltä löytyy myös moninkertainen vuoden barista :)
  Ja Blankon brunssin nimeen vannon minäkin, tosin voi olla melko ahdas meininki..!

  Vastaa
 8. pinja 22.2.2013

  Baareista esim Alvar on tosi hauska paikka :-)

  Vastaa
 9. Anonymous 22.2.2013

  Retrobot, Cup & Pint, Kuka, Piccola Cantina jokirannassa mistä saa pistaasijäätelöä ja kirjastoon kannattaa mennä ehdottomasti ihan vaan pyörimään kun se on niin kovin hieno. Televisio paavonurmen patsaan lähellä on hauska kauppa ja kauppahallin Kadosta saa toooooosi hyvää sushia ja mainiota palvelua muutenkin !

  Vastaa
 10. Amanda 22.2.2013

  Kertun hampparibuffet (lauantaisin ja sunnuntaisin) on ihana! Kannattaa varata aikaa siellä löhöämiseen ja syömiseen. Cantina Aztecasta saa maailman parhaat soijasuikaleet (vegetortilla) ja Papusta (Cantinan yläkerrassa) kannuttain makoisaa mansikkamargaritaa. Papun baaritiskillä on keinut!

  Vastaa
 11. Anonymous 22.2.2013

  Turku on läpeensä viehättävä omaleimainen ajan patinoima ja historian siiventynkien läpsettä täynnä oleva kaupunki mutta voi, niin kovin kummottis juu simmottis he puhusisi molemp puol jokke! – The Rapids of Tammer rulez

  Vastaa
 12. tui 22.2.2013

  kontti on jees! kirppiksistä molemmat pelastusarmeijat on kivoja (yliopistonkadun alussa ja puutarhakadulla keskivaiheilla), ok hintaisia esim verrattuna uffiin (ainakaan siihen aninkaistenkadun uffiin ei kannata tuhlata aikaa..), yliopistonkadulla on monta ”antiikkikauppaaelisiispaljonastioita” vierekkäin (aninkaistenkadun ja kauppiaskadun välissä), paras on sen suxxess-baarin vieressä oleva (tai siis sieltä tekee hyviä löytöjä hyvään hintaan ja siel on vaatteita) ja sitten olga-neiti kirppis (joka on tosi hyvä!)

  voltairea liputan ja ars novan jazzbrunssia!

  Vastaa
 13. Jemina 22.2.2013

  harmi kun Olga-neidin vaatedivari on tämän viikon lomalla! mutta Yliopistonkadulla on hirmuisesti muita vanhan tavaran liikkeitä vierivieressä. lempparikahvila on tällä hetkellä varmaankin Fabbes, joidenkin kovin rakastama Voltaire osottautui suureksi pettymykseksi. kävelykadulla on Pieni Kirjapuoti, jota rakastan.

  Aninkaistenkadun UFFiin ei kannata edes astua sisälle, jos ei nyt ihan hirveästi satu juuri siinä kohtaa olemaan ylimääräistä aikaa. parhaat kirpparit on nuo Kirppis-Centerit, samaa ”ketjua”, toinen Länsikeskuksessa, toinen Manhattanilla – harvoin joutuu lähtemään tyhjin käsin.

  kirjasto on tietenkin meidän kaikkien yhteinen olohuone, mutten tiedä saako siellä ulkopaikkakuntalainen kovinkaan paljoa irti! ainakin arkkitehtuuri on mieletöntä ja sisäpihalla on keltainen lehmä.

  parhaat juhlat löytyy huomenna mun luota teemalla ”oodi juustokakulle!”

  muuta en osaa sanoa kun ne omat parhaat jutut muodostuu ihmisistä ja itselle erityisistä paikoista :))

  paitsi niin, Assarin ullakolla on huomenna opiskelijabrunssi hintaan 4,85. suosittelen!

  Vastaa
 14. Nnnetz 22.2.2013

  Manhattanin kirpparille kannattaa ehdottomasti suunnata!..sillä siellä meilläkin on pöytä tälläkin hetkellä :–DD myös samantyyppinen kirppari löytyy länkkäristä aka Turun Länsikeskuksesta.

  …ja itsehän muutin Helsingistä Turkuun – lähinnä poikaystävän (ja tietenkin itsenikin) vuoksi – juuri viime syksynä ja kyllä voin lämpimästi suositella! En ole katunut en sitten kertaakaa tänne muuttoa, vaikka mullekin tää mesta oli hieman vielä tuntematon. Noh, ehkä hieman vieläkin muttei mystinen tuntemattomuus haittaa yhtään, päinvastoin. On ihanaa tallustella aurinkoisillä säillä aurajoen varrella ja keskustan kupeessa muutenkin vain haukkaamassa raitista ilmaa ja ihastellakseen upeita maisemia. Turku on kyllä omasta mielestäni kauneimmillaan kesäisin kuin näin talvisin, mutta mahtava silti!

  Vastaa
 15. Minttu 23.2.2013

  Jos ootte autolla liikkeellä, niin poiketkaa matkalla Halikossa Design Hill -nimisessä kahvilassa. Itse ajoin tänään ykköstietä pitkin Naantaliin ja pysähdyin siinä ekaa kertaa, aivan ihana paikka! Huippuhyvä kahvila ja sen lisäksi myymälässä Nansoa, Globe Hopea, Marimekkoa, Iittalaa… :) Tämän taukopaikan bongasin sivustolta, joka itsessään on myös tutustumisen arvoinen: http://www.nopsatravels.com !

  Vastaa
 16. Anonymous 23.2.2013

  Mulla ei ole mitään muuta sanottavaa kuin että kirjastossa on täällä jotenkin vaan ihan pakko käydä, oikeesti – ja jos tulee pitkin joenrantaa kirjastoon voi tietty poiketa Cafe artin kautta.
  Ja ah enkeliravintolassa kannattaa kans käydä joskus syömässä.

  Vastaa
 17. Anonymous 23.2.2013

  Kertun hampparibuffet sunnuntaina!! Ehdottomasti :) ja tuomiokirkko kannattaa käydä katsastamassa myös!

  Vastaa
 18. Noora 23.2.2013

  Tervetulloo Turkuun! Nauttikaa kovasti, tämä kaupunki on kiva!

  Vastaa
 19. Anonymous 23.2.2013

  Ars novan jazzfiilis kannattaa todellakin käydä kokemassa! Toki ihan mahtavia on myös Aboa Vetuksen rauniot museon puolella, mutta myymälässä on ihania postikortteja sisustukseen ja se jazz aulassa…. Upeaa!

  Vastaa
 20. Ville Niskanen 24.2.2013

  Ihana Turku =)

  Vastaa
 21. sunflouveri 24.2.2013

  kirjastoon marssikaatte! varsinkin lasten- ja nuortenosasto kannattaa käppäillä ympäri. paras kirjasto ikinä missään!!! sitten kevättä varten suosittelen pientä suloista tunnelmallista herttaista kahvila qwenseliä http://cafeqwensel.fi/ apteekkimuseon takana. se on kiinni nyt talvella. siel on lisäaineettomat herkut ja tunnelma kuin suoraan 1700-luvulta, keskellä vilkkainta turkua! menkää!!!

  Vastaa
 22. Henriikka 2.3.2013

  HEI RAKKAAT KOMMENTOIJAT. Näistä kommenteista oli enemmän kuin miljoonasti apua ja Turku oli mitä parhain.

  Aion todella tallettaa tämän ja kaivaa esiin taas, kun tulee lähtö länteen. Tietystikään ei kaikkea ehditty toteuttaa, mutta seuraavilla kerroilla sitten.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.