Reittiliikenteen helmiä

Oon just sellanen nolo, joka käyttää rillejä, jossa ei ole linssejä. Ja kaiken kukkuraksi musta on kivaa olla sellainen. Isoveljet joskus häpeää, kun kaivan silmää tuosta noin vaan suoraan, mutta käteväähän se on, kun ei tarvitse kierrellä turhaan ala- tai yläkautta. On myös huippua, kun meillä käy kavereita. Haluaisin, että meidän koti on semmoinen mesta, johon voi vaan tulla, kun huvittaa ja aina löytyy kahvia ja karkkia. Ja sohvalla on aina tilaa. Nyt viimeksi herttaiset ja herkät Hanna ja Ville kävi meillä täällä pääkaupunkiseudun melskeessä. Hyvää ruokaa, rentoa aikaa ja sattumalta kunnostettu, vanha Fazerin sponsoroima raitiovaunu kulkemassa reittiämme juuri sopivasti. On mahtavaa, kun nyt monen monen vuoden jälkeen voi kokea ajanpatinaa reittiliikenteessä. (Kun rullaatte alaspäin, niin huomaattekin ehkä kuvista, millaisiin sfääreihin oldschool-kärry minut sai)

Reittiliikenne on kätevä. On niin jees, että Helsingissä paikallisliikenne toimii! Jos tulette joskus Helsinkiin, niin älkää tyytykö akseliin Kamppi-Forum-Aleksanterinkatu, vaan ostakaa R-kioskilta, bussikuskilta tai HSL:n asiakaspisteestä vuorokausilippu ja lähtekää turistimatkalle. Helsingin keskusta on suhteellisen ahdistava ja harmaa, mutta sen ulkopuolelta avautuu niin paljon uusia paikkoja ja aarteita. Minäkin tutustun parhaillaan kaupunkiin yhä paremmin, on tärkeää että tuntee kotiympäristönsä. Itse fiilistelen erityisesti loppuillan metro-matkoja, kun ihmiset vaeltaa väsyneinä ja metropenkkien oranssi on ihmisten vastaväri. Kangaskassissa kulkeneen kirppistakin voi heittää rennosti päälle ja sukeltaa nurkkapenkin ikkunapaikalle. Metroissa on hauska pohtia ympärillä olevien ihmisten elämäntarinoita tai vaan heittää väsynyttä läppää (pus Hanna ja Ville!).

Tarkoituksenani oli fiilailla ystäviä, mutta tulikin Helsingin paikallisliikenteen ylistys. OODI HSL:lle.
Näin tällä kertaa.

Henriikka

15 kommenttia

 1. Anonymous 27.9.2011

  Heeei..! täällähän bongaa tuttujakin..! :D Jatkan siis yhä lukemista
  -nahkapyry

  Vastaa
 2. Henriikka 27.9.2011

  Ai, en tiennytkään että ootte tuttuja! Mutta jatka ihmeessä.

  Vastaa
 3. aww 27.9.2011

  jannesi on suloinen :3 (sinä myös)

  Vastaa
 4. Henriikka 28.9.2011

  Niin onkin ja fiksu ja filmaattinen. Saan olla ylpeä, vaikka poseeraamistaidot ovatkin hukassa toisinaan.

  Vastaa
 5. annie 28.9.2011

  Sun postauksii on aina niin mukava lukea ! kivan rempseitä :) iso tykkäys tälle blogille.

  Vastaa
 6. Henriikka 28.9.2011

  No sun kommentteja on aina niin mukava lukea! Keep on going. hih.

  Vastaa
 7. Anonymous 28.9.2011

  Hei, mietin itekki aina metrossa (kun joskus harvoin sinne eksyn) muiden ihmisten elämäntarinoita. Harmi ku niitä ei pääse kuulemaan. Sama oikeestaa junassa: mietin, minne kukakin on menossa ja miksi. Jännää! :)
  Ja asiasta toiseen, oot varmaa kuullu tän miljoona kertaa, mut blogias on ihana lukea! Must on oikeastaa vaan outoa, että oon ”tutustunu” suhun vasta nyt tätä kautta, kun ei olla enää samalla ”luokalla”. Harmi! Mut niin, jatka samaan malliin, meitä on monta täällä Jkl, jotka sun blogias seurailee. :)
  – EK

  Vastaa
 8. siljapulla 28.9.2011

  itse rakastan metromatkoja!

  Vastaa
 9. Henriikka 29.9.2011

  Hyvä Silja! Meitä on kaksi.

  Ja Erja, hetken meni kestää kuka on EK! Mutta ihana viesti, kiitos siitä. Mä yritän sinnikkäästi jatkaa kirjoittelua, kuvailua ja vaatteiden kanssa pelailua. Olisi hauska myös kuulla kuinka se sun opiskelijakaveriHenriikka ja tämä blogiHenriikka nyt sitten eroaa hih. Olkaa iloiset siellä JKLssä kivat suomityypit!

  Vastaa
 10. Anonymous 29.9.2011

  Sun blogis sais paljon enemmän arvoa uudella ulkoasulla. Tää ulkoasu on oikeesti ruma, mutta sun kuvat on hyviä ja sä oot niinku mielenkiintoinen.. mutta tää helvetin leiska saa tästä blogista ruman :(

  Ps. en kehtaa laittaa tätä omalla nickillä kun kaikki suuttuu aina negatiivisesta palautteesta. :(

  Vastaa
 11. Henriikka 29.9.2011

  Hei siiiistiä, kritiikkiä.

  Musta tää on iha mukava ja iha jees palautettakin tullut. Oon niin kyllästynyt kun kaikilla on valkoiset blogit missä söpö banneri. Oon kyllä harkinnut uuden tekemistäkin, että nou hätä semmoinen varmaan kyllä ilmaantuu tässä jossakin vaiheessa.

  Ja kiitos myös kehuista rivien välissä.

  Vastaa
 12. Anonymous 30.9.2011

  mun mielestä just maukas ulkoasu tällä!

  Vastaa
 13. Henriikka 30.9.2011

  Varmaankin mielipiteitä jakava, kun ei ole niin neutraali. Kyllä tälle on harkinnassa muutosta, mutta ei ihan vielä. Ne jotka eivät tykkää ulkoasusta, voivat rakentaa kartongista sellaiset kiinnitettävät reunuksen hetkeksi, että voi keskittyä vain valkoiseen keskipalstaan.

  Vastaa
 14. Anonymous 18.7.2012

  Eksyin tänne vanhemmalle puolle ja ah! noi lasit<3

  olen itsekkin myös sellainen nolo hiippari jolla on lasit vaan ei vahvuuksia. Niissä tosin on jotku muovilinssit, mut ne likaantuu ja niitä tulee päänsärky.. siksi niitä harvemmin käytän. mut siis rillit ilman linssejä kuulostaa kyl siistiltä… taidampas polkasta kirppikselle ja ostaa vanhat silmälasit joista nappaan linssit pois.. :D

  Vastaa
  • Henriikka 19.7.2012

   Mahtavaa, että joku tulee vielä tänne entisiin juttuihinkin kommentoimaan. Sitä elää itsekin aikamatkaa, kun katsoo näitä kuvia ja lukee juttuja.

   Suosittelen ehdottomasti linssittömiä laseja. Ne on noloja ja parhaita.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.