Syksyn urheiluistani ja ravinnostani

Yhteistyössä Valio & Asennemedia_mg_2503-2-kopio

En ole vielä ehtinyt laatia edes uuden vuoden lupauksia tälle vuodelle, kun kolkutellaan jo joulun ovella. Tuntuu, että kirjoitin silmänräpäys sitten lähtölaukauksesta syksyn urheilurutiineille. Todellisuudessa siitäkin on jo kaksi kuukautta.

Miltä syksy on sitten urheilun puolesta näyttänyt? Noh, ihan hyvältä, muttei loisteliaalta. Olin vasta kaksi viikkoa palautuneiden alaselkäkipujen vuoksi pois treenitantereelta, jota seurasi viikon superflunssa. Kun istuu kolme viikkoa vaihtopenkillä kahdesta kuukaudesta, ei voi antaa kaudelle täysiä pisteitä.

Mutta se on sanottava, että breikkejä lukuun ottamatta olo on ollut hyvä, ja urheilu on antanut virtaa, vaikka motivaatiopulaa minulla on ollut terveinäkin aika ajoin. Lauantaina olin kuitenkin pitkällä, reippalla kävelyllä ensimmäisen kerran sairastelun jälkeen, ja eilisaamuna olimme sisarusporukalla kiipeilemässä. Raajoissa tuntuu ihanasti, että kroppaa on päässyt taas vihdoin käyttämään.

_mg_2316-2-kopio_mg_0848-kopio

Ja arvatkaa mistä olen iloinen? Yleensä ennen joulua ajaudun sellaiseen motivaatiottomaan tilaan ja lopetan liikkumisen miltei tyystin. Viime vuonna taukoa oli pari kuukautta, klassisesti ne pimeyden sanelemat marras- ja joulukuu. Nyt tuntuu, että pimeyden lisääntyessä yritys päästä liikkelle on vain voimistunut.

Entä miten on ravinnon laita? Sokerilakkoni on todella pitänyt. Rupeamasta on takana 2,5 kuukautta ja jäljellä on 1,5. Yllättävän nopeasti päiviä on kertynyt jo se 125, ja voin olla ylpeä itsestäni ja kaikista haasteeseen tarttuneista.

Urheilun kanssa käsi kädessä on kulkenut tietysti ruoka. Yhtenä selkeänä ravinnon tukipilarina ja makeanhimon taltuttajana ovat syksyllä toimineet proteiinit. Kolmen kuukauden Valio PROfeel -proteiinijauheiden alkaa olla ohi ja on aika kertoa kokemuksista.

_mg_2449-2-kopio _mg_2490-2-kopio

Kuinka olen käyttänyt tuotteita? Punaisissa pussissa olevaa laktoositonta heraproteiinilisää olen yhdistänyt arjen ruokaani. Aamusmoothien sekaan sitä on varmasti mennyt kaikista eniten, sillä proteiinirikkauden lisäksi heralisä tekee juomasta ihanan kuohkeaa. Sen lisäksi olen sekoittanut protskuja esimerkiksi banaanilettuihin, puuroon ja jugurttiin. Sekoitinpa sitä joskus sämpylöihinkin ja suolaisiin leivonnaisiin.

Tiedän hyvin, mitä tuotetta tulen ainakin ostamaan jatkossa kotiinkin: kotimainen, maustamaton heraproteiinilisä on sopinut omaan käyttööni parhaiten.

Sinisten pussien proteiinivälipalajauhe on ollut itselläni palautusjuomina treenien jälkeen ihan sellaisenaan. Jauhetta juomapulloon, vettä päälle ja rivakka vatkaus. Usein ruokailuni treenien jälkeen venyy melko pitkälle ja tiedän, että tuloksia ei synny, jos kroppa ei pääse palautumaan. Välipalajauheiden avulla olen yrittänyt skarpata tässä ja tiedän, että keväällä tästä tulee vielä tärkeämpää: edessä on intensiivinen juoksuprojekti, josta en tule selviämään ilman kunnon ravintoa ja palautumista.

_mg_0890-kopio _mg_2420-2-kopio

Vedänkö proteiineja niin että napa natisee? En. Olen käyttänyt lisäproteiinia muutaman vuoden ajan nimenomaan intensiivisen treenin ja aktiivisen elämän rinnalla.

Lähiviikot olen nyt pitänyt sairaslomaa liikunnasta, enkä ole käyttänyt siis lisiäkään samalla tavalla. Turhaan ei kannata hotkia, vaan järkevästi ja terveellisesti, omaa elämäntapaa tukien. Proteiinintarve vaihtelee elämäntilanteen mukaan.

En ole koskaan kokenut itseäni urheilijaksi tai halunnut käyttää sitä sanaa itsestäni. Urheilu kuuluu elämään monen muun asian rinnalla ja samoilta tuntuvat myös proteiinit. Turha niistä on tehdä sen ihmeellisempää asiaa kuin ne ovat: jos kroppasi kaipaa lisäproteiinia, kannattaa miettiä mistä sitä saisi.

_mg_2544-2-kopio

Miltä tulevat urheilukuukaudet tulevat sitten näyttämään? Nämä kuvat on otettu Helsinki Core Trainersin tiloista, missä Kanerva on minua niin monesti koutsannut. Edessä oleva juoksuprojekti laittaa kuitenkin viikkorytmiä sen verran uudenlaiseksi, että voimatreenin tilalle tulee lähikuukausiksi huomattavan paljon kestäyvyysurheilua. Jännittää, mutta uudet haasteet innostavat.

Miltä teistä tuntuu? Onko syksyn pimeys imenyt urheiluhalut? Vieläkö sokerilakkolaiset jaksaa sinnitellä?

We can do it!
Voimia sisaret ja veljet!

-Henriikka

10 kommenttia

 1. Heta 7.11.2016

  Ihana lukea ja inspiroitua sinun kuulumisistasi! Itsellä oli liikunnan suhteen todella aktiivinen kevät, kesä ja alkusyksy, mutta nyt on takana jo kuukauden tauko. Aluksi aloin sairastella ja sitten tuli väsymys, eikä nyt tunnu riittävän aikaa liikunnalle, joka oli ennen ainoa voimavarani. Tänään menen ulos ja jumpalle!

  Vastaa
  • Henriikka 10.11.2016

   Menitkö ulos ja jumpalle? Toivottavasti. Pienet – ja joskus pidemmätkin – tauot ovat erittäin ok, jos niille on hyvä syy ja jos ne eivät veny mielettömiksi. Ihana kuulla, että inspiroi.

   Vastaa
 2. ira 7.11.2016

  Yllätyin itse kuinka paljon fuksivuosi yliopistossa syö urheiluintoa. Onneksi Turussa on opiskelijoille hyvin edullinen (60e/lukuvuosi jauu!) urheilupalveluja tarjoava yritys jonka kuntosalit ja ryhmäliikunnat olen nyt ottanut viikoittaiseen käyttöön. Talviurheilukauden alkua odotan myös innolla!
  Ja hei upeet reenipökät, mistä noita saa?

  Vastaa
  • Henriikka 10.11.2016

   Tuntuiko, että oli vain niin paljon kaikkea muuta tekemistä tai kiire, että urheiluinto hyytyi? Kyllä vähän tekee kateelliseksi nuo opiskelijoiden liikuntaedut, huh huh mitä hintoja!

   Treenipökät on adidaksen. Näinköhän niitä vielä löytyisi kaupoista?

   Vastaa
 3. Sirpale 8.11.2016

  Urheilufiilikset vain kasvavat syksyn pimetessä! Olen taas koukussa saliin :)

  Vastaa
  • Henriikka 10.11.2016

   Jes, jes jes! Harvinaista kuulla, mutta erittäin jees.

   Vastaa
 4. Norppu 8.11.2016

  Tämä ei nyt liity postaukseen mitenkään, mutta pläräsin kaikki Marokon-postauksesi läpi matkakuumeen kourissa (9 päivää helmi-maaliskuussa jes!). Olisko jonninmoista koostetta ja listaa suosituksista luvassa? Olis ihanaa!

  Vastaa
  • Henriikka 10.11.2016

   Hello Norppu! Hyvin kysyit, sillä Marokko-kuvat ovat odottaneet ihan tosi kauan sellaisia kunnon koostejuttuja. Tarkoitus niitä olisi siis tehdä, vaikka oikeastaan varsinaisia suosituksia meillä ei sinne ollut. Se on vähän sellainen paikka, että sinne vain sujahtaa. Suosittelen kuitenkin Essaueran rantakaupunkia ainakin. Marrakechissä ei kannata viettää koko aika ja meren rannalla on ihanaa.

   Vastaa
 5. Tiitu 10.11.2016

  Mäkin inspiroiduin ja energisoiduin tästä sen verran, että saatan jopa saada kammettua itseni lenkille loppuillan pituisten päiväunien sijaan. :D Ja maustamaton proteiinijauhe menee kokeiluun, kunhan löydän sitä jostain.

  Ps. Mistä saa noin kivoja urheilutrikoita?

  Vastaa
  • Henriikka 10.11.2016

   No mutta ehkä mä saan kammettua itseni viimeistään aamulla lenkille sun kommentin innoittamana. Ja joo, protskujauhe testiin ehdottomasti. Itse oon nähnyt sitä ainakin tuossa meidän isossa lähi S-marketissa muiden sporttijauheiden viekussa.

   Pökät ovat adidaksen. :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.