Kun minä niin pidän ruoasta


Alkusalaatti

– Cantaloupe-melonia
– Mozzarellaa
– Serrano kinkkua
– Balsamiviinietikkaa
– Mintun lehtiä

Pääruoaksi valkoviinitomaatti-kanaa. Rakastan noita tomaatteja, jotka on vielä kiinni oksassa. Ohje on Sara La Fountainin kokkikirjasta ja uskallan suositella lämpimästi. 
4-5:lle
5 kanankoipea
loraus öljyä
2 tl valkosipulia
3 salottisipulia silputtuna
2 prk (a 400g) tomaattimurskaa
1/2 dl tomaattipyrettä
4 rkl sokeria
2 dl valkoviiniä
2 tl kapriksia
1 dl mustia oliiveja
1/2 l kanalientä
3 rkl oliiviöljyä
rosmariinin oksa
150 g kirsikkatomaatteja
Ruskista kanankoipia pannulla tilkassa öljyä, niin että ne saavat
kauniin ja ruskea värin. Laita ruskistetut kanat ja kaikki muut ainekset, paitsi kirsikkatomaatit, isoon uunipataan tai kattilaan ja kansi päälle.
Laita 180-asteiseen uuniin noin tunniksi. 
Poista kansi ja lisää kirsikkatomaatit. Lisää lämpöä 200 asteeseen ja 
anna paistua vielä 20-30 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä.
Tarjoile kanapataa couscousin kera.

Tämä on ensimmäinen glögi-viikonloppu, joten sitä kuumien vattujen ja vaniljajätskin kanssa jälkiruoaksi. Jos vielä kerkiätte, niin lähtekää hautausmaalle kävelylle. Juurikin äsken palasin ja pyhäinpäivän kynttilämeri on huikee.
Henriikka

5 kommenttia

  1. Anonymous 5.11.2011

    +1 hienolle valurauta(?)kattilalle

    Vastaa
  2. Tuomas 5.11.2011

    Hautausmaat oli tänään kyllä melkein yhtä kauniita kuin Jouluisin! Nyt oli ehkä vielä vähän pimeempääkin niin kynttilät näytti vielä kivemmilta.

    Pieniä suuria ihmeitä!

    Vastaa
  3. Henriikka 6.11.2011

    Minä en oo ollut, kun ehkä kerran hautausmaalla jouluisin. Ja silloinkin olin niin pieni, ettei oo oikein vertailupohjaa. Ihania ihmeitä!

    Ja kyllä, toi kattila on iha mieletön. Tai pata. Erittäin mieleinen häälahjayllätys.

    Vastaa
  4. Duussi 6.11.2011

    Meilläkin on toi Sarpanevan pata, siinä ei pahaa ruokaa pysty laittamaankaan! Valkoviinitomaattikanan ohje jäi nyt kuumottelemaan… saiskohan sitä toivoa jakoon? :)

    Niin ja moi vaan, en oo tainnu ennen kommentoida, kiva blogi!

    Vastaa
  5. Henriikka 7.11.2011

    Ja hei Duussi! Minä yritän laittaa tähän sen ohjeen, kunhan vain jaksan ruveta kirjoittamaan. Se on hitusen pitkä näin käsin kirjoitettavaksi enkä halua skannata tekijänoikeuslain edessä.

    Kiitos paljon, kiva kun blogi kelpaa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.