Ohjausta raakasuklaan maailmaan.

raakasuklaa

Good evening ladies and (a few) gentlemen! Tänä myöhäis-iltana tahdon mainita muutaman sanan lisää syttyvästä rakkaudestani, josta olen aiemminkin teille ryöpyttänyt ylistyksen sanoja: raakaruoasta ja tarkemmin sanottuna raakasuklaasta. Miten voikaan olla olemassa asia, joka on niin herkullinen, mutta kätkee niin hyviä raaka-aineita sisäänsä. Rakkauden kaakaopapuja.

raakasuklaa2 raakasuklaa3 raakasuklaa4 raakasuklaa6

Viime lauantaina osallistuin GreenStreetin järjestämään raakasuklaa-workshopiin (Greenstreet sponsoroi workshopin). Iltapäivän aikana kertautui tiiviisti tieto raaakasuklaasta ja etenkin sen valmistamisesta. Ohessa väännettiin luonnollisesti kasaan muutama levyllinen tuota herkkua.

En ole koskaan ollut mikään suklaan suurin fani, ja siksi raakasuklaan tuoma aivan uusi makumaailma on osunut kohdallani hämmentävästi johonkin todella herkkään makuhermoon. Lakritsin ja salmiakin suurena ystävänä olen niin mielissäni tästä suht tuoreesta tuttavuudesta, ja kiinnostavan aiheen parissa viettää mielellään tunnin jos toisenkin.

raakasuklaa7 raakasuklaa8 raakasuklaa9

GreenStreet järjestää kurssejaan Helsingin kantakaupungissa useamman kerran kuussa. Worshoppeja on lisäksi Jyväskylässä ja satunnaisina vierailuina muissa kaupungeissa. Etenkin Tampereen ja Turun kannattaa ilmaista kiinnostuksensa kurssille osallistumisesta, sillä vetäjät vaikuttivat pohtivansa toimintansa laajentamista näihin paikkoihin. Workshop oli rento mutta informatiivinen, ja pidin erityisesti siitä, että sai itse tehdä ja kokeilla vapaasti. Vaikka olen tehnyt raakasuklaata aika paljonkin, esimerkiksi raaka-aineista ja niiden vaikutuksista tuli paljon uutta tietoa. Myös osallistujien kirjo oli ilahduttavan monipuolinen, kun joukkoon mahtui omanikäiseni sakin lisäksi myös erimerkiksi äiti lapsineen sekä pariskuntia, jotka olivat tulleet paikalle lastensa ostamien lahjakorttien vuoksi.

Greenstreetin verkkokaupasta löytyy skaala tuotteista elintarvikkeista ja superfoodiin ja kokkaustarvikkeisiin sekä raakasuklaa- ja raakakakkuworkshop. Suklaakokeiluihin voin lauantain perusteella suositella etenkin inka- ja mulperimarjoja.

raakasuklaa10 raakasuklaa11 raaksuklaa5

Uuden kotona tehdyn satsin viimeiset suklaat loppuivat juuri, teille en nyt valitettavasti jättänyt mitään. Puss och kram.

Nyt unten maahan. Kauniita unia.

-Henriikka

 

8 kommenttia

 1. Amamba 4.4.2014

  Turussa on raakaruokakahvila Pure, joka järjestää erittäin suosittuja kursseja. :)

  Raakasuklaa on taivaallisen hyvää!

  Vastaa
  • Henriikka 4.4.2014

   Aijaa, hyvä tietää! Olikin ihan uusi toimija minulle tuo Pure. Raakasuklaa, ai että. Oot oikeassa taivaallisuuden suhteen.

   Vastaa
 2. Jenni 4.4.2014

  Minäkin laitoin viimeksi mulperimarjoja raakasuklaaseen ja herkkua oli. Ei tosin tullut ihan noin nättiä jälkeä ulkonäön osalta, joten jätin kuvat ottamatta ja tuhosin todistusaineiston pikapikaa… Burps!

  Tampereella ainakin Pikku Paratiisi on erikoistunut raakajuttuihin (suklaat, kakut, mitä näitä nyt on) ja järjestää myös kursseja. Vaikka kyllähän tämän kokoiseen kaupunkiin voisi luulla toisenkin toimijan mahtuvan! ;)

  Vastaa
  • Henriikka 4.4.2014

   Ai ettei oikein ollut estetiikkaa? Ei ole kyllä omanikaan ennen olleet noin söpöjä, nyt oli muotti käytössä.

   Pikku Paratiisissa mä olenkin käynyt joskus, aivan ihana paikka. Raakatoimijoita mahtuu näinkin pieneen maahan varmaan yllättävän paljon. Kasvava kiinnostuu näkyy kyllä osallistujamäärissä ja siinä, miten aiheesta kirjoitetaan mediassa koko ajan enemmän.

   Vastaa
   • Jenni 4.4.2014

    Juuei… Laitoin kuivia aineita vähän liikaa, huomasin sen liian myöhään, enkä enää kerennyt alkaa sulatella lisää kaakaovoita tai mitään. Hetken mietin, ohentaisinko ”taikinaa” vaikka vedellä tai jollakin mehulla, mutta päätin sitten kuitenkin, että ”ei se näkö vaan se maku” (jotakin on opittu muinoin yläasteen kotitaloustunnilla, olkoonkin että oppi tuli viereisen työpisteen pojilta).

    Vastaa
 3. suklaatamulletännenytheti! 4.4.2014

  No niinpä tietysti! Täällä (itselleni harvinaisessa) suklaanhimossa kärvistelen ja yritän jopa mämmillä sitä paikata,ja sitte lävähtää tämmönen juttu nenän eteen ku tulee blogeja lukee! En kestä! :D

  … nojoo, ois niin kiva kokeilla nimenomaan raakasuklaan tekoa iteki joskus, jos jaksais kaivaa lisäinformaatiota asiasta. Ja tilata noita tuotteita, mitä ei taatusti tästä tuppukylästä (♥) saa :D

  (By the way, kai oot salmiakin ystävänä kokeillu Maraboun salmiakkisuklaata? ah se on niin hyvää!)

  Vastaa
  • Happytime 4.4.2014

   Mistä tuppukylästä ei muka raakasuklaata saa? :o

   Noilta on kyllä helppo tilata ja hyvällä palvelulla tullut perille asti :)

   Vastaa
   • Henriikka 10.4.2014

    Onneksi on nettikaupat, joista saa tilattua kotiin ja valmistettua raakasuklaansa itse. Jos ei kaupan hyllyiltä saa valmiina. Omatekemässä pystyy kaikenlisäksi itse päättäämään, minkä verran laittaa mitäkin ainetta.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.