Herttoniemen pihakirppis.

Viime viikonlopun aktiivisuus jatkui lauantain lähiruokamessujen jälkeen sunnuntain pihakirpputorikierrokseen. Helsingin lähiöiden kevään kyläjuhlat ja kirpputorit ovat todellisen Helsingin parasta antia. Vanhan Herttoniemen pihakirpputori keräsi sadat myyntipöydät ja vieraat talojen eteen. Työpäiväni Tikkurilassa alkoi kahdeltatoista, joten piti olla aikainen lintu. Klo 09.15 norkoilimmekin jo Jannen kanssa Hertsikan Alepassa keskinkertaisten kahvimasiinasumppien kera. 
Ensikävelynsä sai myös facebook-kirpputorilta hankittu vaaleanpunainen anorakki. Se yli-innokas, babypinkissä marhuava leidi Ruudolf-laseissaan olin siis minä.

Pihakirppispäiviin pitäisi varata kunnolla aikaa, jotta kerrostalon lasten omatekemään mehuun ja naapuruston hellyttävien mummojen pullaan jäisi aikaa. Parasta on kävellä ristiin rastiin kirpputorialuetta, jutella mukavia ja samalla tehdä löytöjä. Tällaiset kyläjuhlat keräävät kadut täyteen ja sen on Suomessa harvinaista. Itselleni entuudestaan tuntematon Vanha Herttoniemi esitti parhaat puolensa ja vakuutuin alueen lempeydestä. Helsingin uumenistakin löytyy niin monia puutaloalueita, että toisinaan kaupungin asukaskin hätkähtää.

Mutta mitä kangaskassista sitten löytyi, kun hikipäässä juoksin metroon?

Pieni matto, 2 euroa
Vaaleansininen kello+munakello, 3 euroa
Sarvet, 2 euroa
Adidaksen sortsit, 1 euro
Monkin pitkä paita, 3 euroa
Smithy’sin kasariverkkari
Hittejä vai huteja? (miten käytinkään noin karseaa sanaparia?) Pihakirppujen plussapuoli on halvat hinnat ja laaja skaala. Lastenvaatteita on toki on omistusasuntojen pihoilla aina runsaasti, jotka eivät tällä hetkellä itseäni kosketa. Kannattaa kuitenkin syynätä myyjiä ja etsiä ne aarreaitat kansan keskeltä.
Ja viikonlopun jälkeen sain lukea, etten ollut ainoa onnenonkija. Mageita löytöjä päätyi myös Hannan kotiin. Yritän tässä lähipäivinä koota kevään pihakirppis-/kyläjuhla-aikataulua, jotta ette missaa tulevia ilonpäiviä.
-Henriikka

23 kommenttia

 1. Anonymous 2.5.2013

  ihastuttava anorakki! mistähän löytäisin (mahollisesti poron) sarvet? tahtoisin kovasti sellaset korutelineeksi!

  Vastaa
  • Henriikka 8.5.2013

   Hmmmmm, kun oon tässä vähän huono vastaamaan, sillä itse etsin noita omiani tosi monta kuukautta. Kannattaa pysyä hereillä kirppiksillä ja tsekata tasasin väliajoin huuto.netin ja tori.fi:n. Toivottavasti löydät!

   Vastaa
 2. Anonymous 2.5.2013

  SMITHY’S SO COOL BUDDY!

  Vastaa
 3. roosaliina. 2.5.2013

  millos olisi sen ison maton vuki?

  Vastaa
 4. Tiina 2.5.2013

  wohou tuo tuplakello on makea! nää on taas niitä hetkiä ku pohjosen tyttö toivois asuvansa helsingissä, tänne kans kivoja tapahtumia! (ja okei, myös nuo lämpöasteet kelpais)

  Vastaa
  • Henriikka 8.5.2013

   Voi mutta sinähän voit tulla tänne aina kevät- ja kesäretkille. Vielä olis monet kirppikset kiertämättä! uijui.

   Vastaa
 5. Anonymous 2.5.2013

  Aargh!!! Mikset ostanut tuota ihanaa pitkää takkia, jota sovittelet tossa yhdessä kuvassa!!?

  Vastaa
  • Henriikka 8.5.2013

   Oivoi, koska se ei istunut hartioista. Sivusta se näyttää huomattavasti mallikelpoisemmalta.

   Vastaa
 6. Hanna 3.5.2013

  Siekin löysit vaiks mitä ihanuuksia :))

  Vastaa
  • Henriikka 8.5.2013

   YEpp! Ja nauratti, kun olin hypistelly sitä samaa korallinväristä mekkoa minkä sitten ostit.

   Vastaa
 7. Anonymous 3.5.2013

  Loistava suomennos ilmasulle hot or not: hittejä vai huteja! :) Hit vai hut? Poppaa vai hyytävää? Napakymppi vai reikäleipä? Jättipotti vai yks lisänumero? Nousumyötäinen vai myötälaitainen? Osakeanti vai anti olla? Jymy yllätys vai jämä hyllytys? Ok, i stop now…

  Vastaa
  • Henriikka 8.5.2013

   Mitä täällä tapahtuu haha? Miten mainio kommentti?

   Vastaa
 8. missyoucan 3.5.2013

  ihania kaikki, varsinkintuo matto <3

  Vastaa
 9. Anonymous 3.5.2013

  Hei Henriikka ja kiitos hienosta blogista!

  Olen kiinnostunut uskostasi. Miehesi on ns. julkiuskovainen, entä sinä? Mielestäni olisi todella hienoa ja rohkeaa, jos tekisit vaikka postauksen vakaumuksestasi – se kun kuitenkin taitaa olla aika iso asia sinun ja miehesi elämässä. Toivottavasti et pahastu seuraavasta kommentista, mutta välillä tuntuu jopa siltä kuin piilottelisit tai häpeäisit kertoa uskis-puolestasi. Esim. vappupostauksessa kerroit viettäneesi vapun mökillä. Itse kuitenkin bongasin sinut uskistapahtuma Vappugospelista. Olet mahtava nainen ja rohkea tyyliniekka – toivon kovasti, että voisit olla avoin myös näiden pintaa syvemmältä riipaisevien asoidenkin suhteen. Se toisi sinuun blogipersoonana aivan uutta syvyyttä ja särmää. :) Hyvää kesän odotusta!

  Vastaa
  • Anonymous 4.5.2013

   Samaa mieltä! Minuakin kiinnostaisi tietää uskoontulostasi. :)

   Vastaa
  • Henriikka 8.5.2013

   Heippa teille anonyymit ja kiitos viesteistänne,

   tästä aiheesta tuleekin aina tasaisin väliajoin kommenttia. Samalla nämä tuntuvat hassuilta ja samalla surullisilta. Tämä blogi ei sinänsä kerro elämästäni ja tunteistani, on vain pieni pintaraapaisu kaikkeen. Jaan kyllä arvomaailman ja olen kristitty tyyppi (ja erittäin ylpeä siitä), en vain yhtään koe omaksi tavakseni tuoda asiaa esille teologisin puhein ja saarnoin. En koe peitteleväni sitä lainkaan, päinvastoin. Mielestäni kaikki juttuni ovat uskovaisen juttuja. Ja mitä ”uskoontulemiseen” tulee, niin en ole koskaan tullut uskoon, joten siitä en osaa kirjoittaa.

   – Ja mitä vappuun tulee, käväisimme jäähallilla tunnin verran tsekkaamassa appiukon keikan, jonka jälkeen painuimme mökille. Tarkoitus ei ollut millään lailla tahallisesti rajata asiaa pois, se oli vain pieni ohjelma muun vappuohjelman joukossa. Toivottavasti en ole suuren suurennuslasin alla, blogini nyt vain on keskittynyt muotiin, craftiin ja sen sellaiseen. Sellaisena sen myös haluan pitää. Usko on mukana aina, ei irrallisena osana minua.

   Vastaa
 10. Uncool 3.5.2013

  Oi harmittaa kun en päässyt tuonne! Kivoja löytöjä oot tehnyt ja sellainen kevään pihakirppis + kyläjuhla-aikataulu ois kyllä super hyödyllinen ja kiva! :)

  Vastaa
  • Henriikka 8.5.2013

   Täytyykin yrittää vääntää sellainen mitä pikkimiten. Ehkäpä pääsisit sitten johonkin muuhun ? Arabia? Kumpula? Käpylä?

   Vastaa
 11. Nimetön 1.6.2014

  tervehdys vaan! kysynsin että mistä löyti noin hienot retro adidas shortsit mikä koko olisin kovasti kiinnostunut ostamaan adidas retro shotsit ja onko naisten vai miesten käyttämät ja jos löytyisi muitakin samanlaisia niin voitaisiin tehdä klippi kaupat

  Vastaa
  • Henriikka 1.6.2014

   Tervehdys itsellesi. Valitettavasti en enää omista näitä sortseja. Pahoittelut.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.